"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στρατιωτική Ισορροπία και Γεωπολιτική τεύχος Σεπτεμβρίου


Αποκαλυπτικές αναλύσεις, αποκλειστικότητες και ρεπορτάζ από τους σχηματισμούς και τις μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων περιέχονται στο τεύχος Σεπτεμβρίου της Στρατιωτικής Ισορροπίας και Γεωπολιτικής που κυκλοφορεί σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

 

  • ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΡΑΗΛ: Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Η αναθέρμανση των σχέσεων με το Ισραήλ και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο με την ανταλλαγή επισήμων επισκέψεων των πρωθυπουργών των δύο χωρών σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στις διμερείς σχέσεις αλλά με πλούσιο παρελθόν. Αποκαλύπτουμε το περιεχόμενο του απόρρητου πρωτοκόλλου της συμφωνίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας που υπογράφηκε το 1999 και αναλύουμε τους βασικούς άξονες, τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και τις προκλήσεις της εδραίωσης των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων.

Παρακολουθούμε στο πεδίο ασκήσεων Αετού Αλεξανδρούπολης τα PzH-2000GR της 156ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού να εφαρμόζουν προηγμένες τεχνικές βολής. Περίπου 10 χρόνια μετά την ένταξή τους σε υπηρεσία, οι Έλληνες πυροβολητές όχι μόνο έχουν αφομοιώσει και αξιοποιούν πλήρως το οπλικό σύστημα αλλά επιδεικνύουν στην πράξη τη δυνατότητα SHOOT & SCOOT («Χτύπα και Φεύγα», δηλαδή την ταχεία τάξη από κίνηση, την προσβολή στόχου και την κίνηση σε εναλλακτική θέση βολής ή απόκρυψης) στον απίστευτο χρόνο των 2 λεπτών.

 

  • «ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΛΕΜΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αποκαλύπτουμε έγγραφο της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών για την διατήρηση σε ισχύ του εμπολέμου με τη γειτονική χώρα. Το ζήτημα είναι κρίσιμο ιδιαίτερα αν συσχετιστεί με τα πρόσφατα γεγονότα στη Βόρεια Ήπειρο που στοίχησαν τη ζωή σε ένα συμπατριώτη μας και τα οποία αποδεικνύουν ότι παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στις σχέσεις των δύο χωρών ο αλβανικός εθνικισμός συνεχίζει να λειτουργεί ως παράγοντας αποσταθεροποίησης.

Παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα την  πρόταση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) για τον Ελληνικό Στρατό του 2025. Αναλύσουμε διεξοδικά την οργάνωσή του και τη συγκρότηση των σχηματισμών του, τις αλλαγές που γίνονται, τους νέους τύπους σχηματισμών που εισάγονται αλλά και τα προβλήματα που συνεχίζουν να παραμένουν καθώς η ελληνική πολιτεία δεν διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της συνεχώς αναβαθμιζόμενης τουρκικής απειλής.

 

  • 24ΩΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Πετάμε μέρα και νύχτα με Super Puma CSAR της Πολεμικής Αεροπορίας, βλέποντας από πρώτο χέρι την εκπαίδευση για ημερήσιες και νυχτερινές πτήσεις και για διασώσεις που πραγματοποιεί η 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης. Καθώς η Τουρκία με τις παράλογες και παράνομες ενέργειές της έχει πλέον καταστήσει το θέμα της Έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο κεντρικό σημείο τριβής στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, το προσωπικό της 384 ΜΕΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι εκπαιδεύεται συνεχώς για είναι πρώτο εκεί όπου θα απαιτηθεί να παράσχει υπηρεσίες διάσωσης.

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εισβάλουμε στα άδυτα του ΓΕΕΘΑ στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) που αποτελεί το εργαλείο υψηλής στρατηγικής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Η ΔΕΕ έχει ως αρμοδιότητες τη διεύθυνση, τον έλεγχο και την επιχειρησιακή σχεδίαση ειδικών επιχειρήσεων σε εθνικό, διακρατικό και ΝΑΤΟικό επίπεδο.

Παρουσιάζουμε όλα τα νέα τουρκικά Αυτοκινούμενα Συστήματα Αντιαεροπορικής Άμυνας που στο άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον θα αποτελούν απειλή για τα ελληνικά μαχητικά. Η ανάπτυξή τους πρόκειται να γίνει εξολοκλήρου από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και το σχετικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό την πλήρη απεξάρτηση της Τουρκίας από ξένες πηγές εφοδιασμού αφού περιλαμβάνει και την ανάπτυξη κατευθυνόμενων βλημάτων εδάφους –αέρος.

 

  • ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΚΙΝΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Παρουσιάζουμε την Defensie Helicopter Commandο («Διοίκηση Αμυντικών Ελικοπτέρων») που αποτελεί την ολλανδική επιλογή για τις αεροκίνητες δυνάμεις της χώρας. Η παρουσίαση περιλαμβάνει την οργάνωση, τα μέσα και την ολλανδική υλοποίηση του δόγματος Αεροπορικού Ελιγμού και με τις κατάλληλες προσαρμογές θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τις ελληνικές αεροκίνητες δυνάμεις.

 

  • ΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ CASUS BELLI

Αναλύουμε τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία ακόμη κι αν άρει το Casus Belli, μια καθαρά εκβιαστική πολιτική της Άγκυρας απέναντι στη χώρα μας αυτό θα συμβεί μόνο για το θεαθήναι. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραπλανηθεί γι άλλη μία φορά από τακτικίστικους ελιγμούς της Άγκυρας.

Αναλύουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και μερικά χρόνια στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης όπου η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την απάθεια και απραξία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προωθεί συστηματικά εξελίξεις εναντίον κάθε έννοιας ελληνικού συμφέροντος. Έτσι, ξεκινήσαμε από την αναγνώριση των Κατεχομένων στην Κύπρο, στην υπονόμευση στην ελληνικότητα της Δυτικής Θράκης και στην έγερση ανύπαρκτων ζητημάτων όπως η καταπιεζόμενη τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και την Κω.

Ακόμα, στις 146 σελίδες του τεύχους Σεπτεμβρίου Στρατιωτικής Ισορροπίας και Γεωπολιτικής περιλαμβάνονται άρθρα για τις δυνατότητες των συστημάτων εκπαίδευσης στην εναέρια μάχη (ACMI), τον τρόπο χρήσης τους και τα οφέλη που αποφέρουν, τις παθογένειες του Ελληνικού Στρατού που αντανακλούν φιλοσοφίες και νοοτροπίες που πρέπει πλέον να αλλάξουν, και όλες οι μόνιμες στήλες με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον κόσμο, τις μυστικές υπηρεσίες και τον τομέα της ενέργειας.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s