"Greek National Pride" blog / Εξοπλισμοί / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μαγικό: Ρούχα και στολές παραλλαγής με ψεκασμό από σπρέϊ που εγκλωβίζουν το θερμικό ίχνος!


Mία είδηση που μπορεί να αλλάξει την μορφή των ειδικών επιχειρήσεων στο τομέα της παραλλαγής και απόκρυψης του θερμικού ίχνους και σίγουρα ότι ξέραμε μέχρι σήμερα σε ότι αφορά την τέχνη της παραλλαγής και η οποία αξίζει να αναφερθεί γιατί πρόκειται για μια τεράστια καινοτομία που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ενδυματολογίας παγκοσμίως παρουσιάστηκε από τον σχεδιαστή Μανουέλ Τόρες στο Λονδίνο.

Μέσα σε μόλις 15 λεπτά από την πρόσμιξη των υλικών το ρούχο μπορεί να … ψεκαστεί απευθείας πάνω σε ένα σώμα.

Δηλαδή πρόκειται για ένα να ρούχο που … ψεκάζεται, στεγνώνει επάνω στο σώμα και μπορεί, αφού φορεθεί, να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί!

Ο Τόρες πρόκειται να παρουσιάσει μια ανοιξιάτικη/ καλοκαιρινή κολεξιόν στο πλαίσιο της έκθεσης μόδας «Επιστήμη με Στιλ», που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα.

Το υλικό που ρίχνει το σπρέϊ αποτελείται από μικρές ίνες ανάμικτες με ένα διαλύτη, με αποτέλεσμα να μπορεί να ψεκαστεί πάνω σε ένα σώμα, δημιουργώντας ένα ύφασμα πάνω στο δέρμα.

Οι ίνες είναι ανακατεμένες με πολυμερή που δημιουργούν δεσμούς μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζεται το ύφασμα, η υφή του οποίου μπορεί να ποικίλει (μάλλινο, λινό, ακρυλικό)., ανάλογα με την χρήση διαφορετικών ινών στο σπρέι.

Παρόλαυτα, το ύφασμα, που στεγνώνει μόλις έρχεται σε επαφή με το δέρμα, είναι πολύ κρύο όταν ψεκάζεται, ένα μειονέκτημα που μπορεί να «φρενάρει» τη δημιουργία εσωρούχων με ψεκασμό!

Αυτό σημαίνει, όπως σημειώνουν στρατιωτικές πηγές από το Λονδίνο, ότι μπορεί το προσωπικό π.χ. σε μία μονάδα ειδικών επιχειρήσεων να είχει εφοδιασμένο με διάφορες αποχρώσεις σπρέϊ και να προσαρμόζει την παραλλαγή του ανάλογα με το έδαφος στο οποίο κινείται.

Μάλιστα ήδη γίνεται έρευνα για να ενσωματωθούν στο υλικό ιδιότητες που να του επιτρέπουν να εγκλωβίζει την θερμότητα του σώματος (αφού εφαρμόζει απόλυτα όσο κανένα άλλο υλικό επών στο σώμα.

Ο λόγος είναι ότι τα σύγχρονα UAV με κάμερες θερμικής ανίχνευσης έχψουν την ικανότητα να εντοπίζουν ακόμα και τη νύκτα κινήσεις π.χ. μιας ομάδας κρούσης, μόνο από την ανίχνευση του θερμικού ίχνους τους!

Ήδη, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΣ, μελετά πολύ προσεκτικά τις επιδόσεις των τουρκικών UAV προκειμένου να αναπροσαρμόσει τις τακτικές του με βάση τα νέα δεδομένα που αλλάζουν δραματικά δόγμα και τακτικές ειδικά στις νυχτερινές επιχειρήσεις.

«Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω ένα φουτουριστικό, χωρίς ραφές, γρήγορο και άνετο υλικό», δήλωσε ο Τόρες, ο οποίος συνεργάστηκε με τον χημικό μηχανικό Πολ Λάκαμ του Imperial College και δημιούργησαν από κοινού την εταιρία Fabrican Ltd.

Η επιχείρηση θα αναζητήσει και άλλες εφαρμογές του νέου υλικού, όπως είπαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην ιατρική (δημιουργία επιδέσμων με ψεκασμό), στα αυτοκίνητα, τα έπιπλα, τη χημική βιομηχανία κ.α.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s