"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Στα χέρια του ΣΔΟΕ 100.000 ονόματα Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού


Εβδομήντα CD με στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100.000 Έλληνες, που έχουν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο από το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το υπουργείο είχε απευθύνει αίτημα σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, αλλά και στην Ελβετία για να αντλήσει στοιχεία για τους Έλληνες που δεν δηλώνουν τους τόκους που εισπράττουν.

Οι καταθέτες αυτοί θα κληθούν τώρα να καταβάλλουν τους φόρους από τους τόκους καταθέσεων εξωτερικου, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν γινόταν. Και βέβαια στη συνέχεια το επιτελείο θα ασχοληθεί με ό,τι άλλο προκύψει.

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ το σύστημα Τaxis γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη ΔΟΥ Γλυφάδας τα ονόματα 15 φορολογουμένων οι οποίοι με βάση τα στοιχεία που περιέχουν τα 70 CD δεν έχουν δηλώσει τους τόκους καταθέσεων. Οι πολίτες κλήθηκαν στην εφορία και πλήρωσαν 50.000 ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα CD ανάλογα με τη χώρα, περιέχουν από λίγα ώς χιλιάδες ονόματα καταθετών. Για παράδειγμα το CD που εστάλη από την Νορβηγία περιέχει 15 φοροφυγάδες, ωστόσο από Κύπρο, Ελβετία, Λουξεμβούργο και άλλες χώρες, έχουν έρθει χιλιάδες ονόματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε