"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

(φιλοεβραϊκή)WALL STREET JOURNAL : Η ελληνική κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη (και στο τέλος θα χρεωκοπήσει)!



H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία, στο τέλος θα χρεοκοπήσει” τονίζει η WALL STREET JOURNAL σε ανάρτηση στο blog (Source) της εφημερίδας.

Σχολιάζοντας την κατηγορηματική διαβεβαίωση του υπουργού των οικονομικών στην…

FINANCIAL TIMES ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, το άρθρο στην WALL STREET JOURNAL ερμηνεύει (και παραφράζει) τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου ως εξής: Εάν η Γερμανία δεν εξακολουθήσει να δίνει χρήματα στην Ελλάδα η Ελλάδα θα καταστρέψει το ενιαίο νόμισμα, μ’ άλλα λόγια με ένα άκομψο τρόπο, αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να εκβιάζει την ευρωζώνη.

Η WSJ αμφισβητεί όχι μόνο τη δέσμευση από την πλευρά της Ελλάδας να θέσει τα οικονομικά της υπό έλεγχο, αλλά ακόμα και την προθυμία της να επιβάλλει τα μέτρα λιτότητας για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Όσο δεν το κάνει αυτό – προσθέτει – η Ευρώπη και ιδίως η Γερμανία θα είναι αναγκασμένη να διοχετεύει συνεχώς χρήματα στην Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία δηλ. στην ουσία την αποχώρηση από το ευρώ.

Και αυτό διότι σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, είναι πιθανόν οι αγορές να εξαναγκάσουν και τα άλλα κράτη στην περιφέρεια της ευρωζώνης σε χρεοκοπία.

Παραπέμπει αναλυτικά στο πρόσφατο άρθρο του Michael Lewis στο Vanity Fair, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας χαρακτηρίζεται ως «η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη διαφθορά στην ΕΕ», μία χώρα στην οποία είναι λογικό να υποθέτει κανείς ότι όλοι σχεδόν – συμπεριλαμβανομένων των μελών του κοινοβουλίου – ψεύδονται αναφορικά με τη φορολογική τους κατάσταση.

Κάνει επίσης λόγο για «κουλτούρα διαφθοράς», για «συστηματικά ψευδή καταγραφή στατιστικών στοιχείων» και χαρακτηρίζει «πολύ -πολύ ανόητο» το να δείξει κανείς εμπιστοσύνη στα ελληνικά στατιστικά, ιδίως εάν επενδύει τα δικά του χρήματα του (είναι πιο εύκολο να το κάνει κανείς εάν είσαι πχ η ΕΕ και ξοδεύεις τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων σημειώνει χαρακτηριστικά).

Όσον αφορά τα στοιχεία για τη μείωση των δημοσίων δαπανών σημειώνει: θα ήταν μη ρεαλιστικό να πιστέψει κανείς ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί αυτά τα στατιστικά αυτά στοιχεία. Οι Έλληνες αναζητούσαν ανέκαθεν τον εύκολο τρόπο προς την αξιοπιστία.

Έχε μου εμπιστοσύνη λένε και μετά λένε ψέματα.

Μπορεί με ασφάλεια να υποθέσει κανείς ότι είναι ακόμη χαμηλότερα από ότι λέγεται επισήμως και οι δαπάνες ακόμη υψηλότερες, άσχετα με το τί λένε ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν τους συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα πουν ακόμα και ψέματα.

Αυτό όμως που γι αυτούς είναι γκρίζα ζώνη για τους συνετούς επενδυτές είναι δεν είναι.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πολύ δύσκολη κατάσταση τί κίνητρο έχει ώστε να κάνει κάτι περισσότερο από απλή πλαστική, κυρίως αν πιστεύει ότι η δέσμευση της Γερμανίας απέναντι στο ευρώ είναι μεγαλύτερη από την απέχθεια του να συνεχίζει τη διάσωση της Ελλάδας; Καμία.

Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνει κάτι. Δίνοντας την εντύπωση ότι κάνει κάτι -ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει σκοπό να κάνει και πάρα πολλά – η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα έχει συνεχή στήριξη.

Οποιαδήποτε ένδειξη άλλωστε ότι αυτή η υποστήριξη μπορεί να σταματήσει μπορεί να αντιμετωπιστεί με νέες απειλές και νέες υποσχέσεις.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

7 thoughts on “(φιλοεβραϊκή)WALL STREET JOURNAL : Η ελληνική κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη (και στο τέλος θα χρεωκοπήσει)!

  1. Δυστυχώς το άρθρο δείχνει οτι ο συγγραφέας έχει βαθιά γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας.

  2. Εδώ ούτε (οι κινέζοι) σας θέλουν είστε ανίκανοι , κάποιοι βλέπουν ρεαλιστικά δυστυχώς.
    Είστε ένα σοβιέτ Δ κατηγορίας.

    Ο Σουλτάνος ερντογαν προχωρεί σε προεδρική πυρηνοκίνητη δημοκρατία , χάσατε με το παρών πολιτικό σύστημα όπως τόσοι και τόσοι τα λένε χρόνια χαθήκατε , φίλοεβραϊκή,
    φίλο ιρανική φιλογαλλογερμανική, φίλοαγγλική , ΔΕΝ έχει καμιά σημασία , σημασία έχει ότι γιουγκοσλάβοποιήστε , σουλτάνοποιήστε ποιο γρήγορα από ότι το καταλάβατε και δυστυχώς δεν κάνετε τίποτα , είστε σουλτάνοΟθωμανοί , ΔΕΝ είστε Έλληνες είστε η σύγχρονη εκδοχή του νέοΟθωμανού-νεοέλληνα ενός Οθωμανό-Σοβιετικού τύπου πολίτευμα αυτό είστε.

    Ακόμα δεν είδατε τίποτα η πρώην ελληνική δημοκρατία της αττικής έρχεται ούτε καν της Αθήνας , ΔΕΝ έχετε καμία σχέση με τους αθηναίους προσβάλετε τον Παρθενώνα.

    Έτσι λοιπόν η ΠΕΔΑ , πρώην ελληνική δημοκρατία της Αττικής ούτε καν πρώην ελληνική δημοκρατία της Αθήνας θα είναι το νέο όνομα διότι προσβάλετε τους αρχαίους Έλληνες ελπίζουμε σύντομα να μεταφερθεί και ο Παρθενώνας στο Λονδίνο, ελπιζουμε να αποφασίσετε τι θέλετε , Ελλάδα ή ΠΑΔΕ δεν χρειάζεται νέος εμφύλιος εδώ για να καλύψει των κοτσαμπασισμο ο Γιώργος αναγκάστηκε να βάλει 48 υπουργούς ικανοποιώντας τους όλους εδώ κυκλοφορούν περισσότερες Πόρσε καγιάκ από ότι σε όλοι την ΕΕ αυτό είστε καλοπερασάκηδες χωρίς καμία τύχη στο μέλλον .

    Ένα σοβιέτ Δ κατηγορίας .

  3. Τα αυτονόητα λένε οι άνθρωποι. Σιγά μη χώσουν λεφτά στους λωποδύτες! Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
    Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι καμμία όρεξη δεν έχει να κάνει τη χώρα παραγωγική δύναμη αλλά το μόνο που την ενδιαφέρει έιναι να ξαναβρεί τρόπους να δανείζεται εσαεί μοιράζοντας τα δανεικά κι αγύριστα στους χαχόλους ψηφοφόρους της.

  4. Κλασσική σπέκουλα των Άγγλων, των Αμερικάνων, των Εβραίων και γενικά όσων έχουν συμφέρον με την πτώση του Ευρώ.

    Αυτά όλα συμβαίνουν στην χώρα μας όχι γιατί είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι αλλά γιατί ένα μάτσο υπάνθρωποι αποφάσισαν να κόψουν λεφτά από τους συνταξιούχους 400 ευρώ, ιδ. υπάλληλους 500 ευρώ, γενικά από όσους βγάζουν ίσα ίσα το μήνα, και όχι από τους αποδεδειγμένα έχοντες ή (γιατί όχι) πραγματικούς κλέφτες.

    Το κείμενο είναι ο ορισμός της παραφιλολογίας, της παραπολιτικής και της παραοικονομίας. Μοιάζει να είναι γραμμένο πειρσσότερο από προβοκάτορα παρά από έγκυρο δημοσιογράφο ή αναλυτή.

    Τέλος πάντων… Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χρόνια ιστορία, πέρασε πολύ πιο δύσκολες εποχές και θα επιβιώσει. Ο καλοθελητής Geafry μπορεί να χώσει την γνώμη του εκεί ακριβώς από όπου βγήκε. Και μάθε επιτέλους άσχετε Geafry ότι είναι Πόρσε Καγιέν και όχι Καγιάκ (!)

    Σαχλέ.

Σχολιάστε