"Greek National Pride" blog / ΡΩΣΙΑ / Τουρκία

Ενδεχόμενη στρατιωτική σύρραξη Ρωσίας – Τουρκίας;


Παρά την πρόσφατη σύσφιξη των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία με εκατέρωθεν επισκέψεις των ηγετών των δύο χωρών και τη μεγάλη οικονομική συνεργασία, ένα σενάριο βγήκε στη δημοσιότητα και αναφέρεται σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση τους.

«Η οσμή της πυρίτιδας γίνεται αισθητή ολοένα και εντονότερα», ισχυρίζεται ο εμπειρογνώμονας του αμερικανού Ινστιτούτου Πολιτικής, Όβανες Νιογκόσιαν και αναφέρεται στην αυξημένη ένταση του Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την άποψή του, γράφει η εφημερίδα «Βέτσερ» που αναδημοσιεύει το σχόλιο από αμερικανικό περιοδικό, εδώ και πολύ καιρό η κατάσταση είναι έκρυθμη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση όχι μόνον μεταξύ των Αζεριτών και των Αρμενίων αλλά και των μεγάλων και ισχυρών συμμάχων τους, που είναι η Τουρκία και η Ρωσία.

Η σύγκρουση θα προέλθει από την κληρονομιά που άφησε η πρώην Σοβιετική Ένωση, στην οποία η χριστιανική Αρμενία και το Νογκόρνο Καραμπάχ, βρίσκονται στο εσωτερικό του μουσουλμανικού και τουρκόφωνου Αζερμπαϊτζάν.

Ο αναλυτής σημειώνει ότι τα πράγματα στην περιοχή είναι πολύ τεταμένα και δεν αποκλείονται πιθανά στρατιωτικά σενάρια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

13 thoughts on “Ενδεχόμενη στρατιωτική σύρραξη Ρωσίας – Τουρκίας;

 1. Ιδού η προφητεία για όσα πρόκειται να γίνουν. «Νίκη Ορθοδόξων λαών. Ηττα Άγαρ και γενική σφαγή Άγαρ υπό Ορθοδόξων λαών».
  Η προφητεία εδώ, Ορθόδοξους λαούς, πρέπει να εννοεί τους Ρώσους μαζί με μερικούς από τους δορυφόρους της. Αναφέρεται μάλλον στο θρήσκευμα και όχι στο ιδεολογικό ή κοινωνικο-οικονομικό σύστημα των χωρών τούτων.
  Αγαρηνούς δε όπως έχουμε πει προηγουμένως, εννοεί τους Τούρκους.

  Θα σφαγούν δε από τους Ρώσους και τους συμμάχους τους κατά την αιφνιδιαστική και κεραυνοβόλο επίθεσή των κατά της Τουρκίας προς κατάληψη των στρατηγικών στενών των Δαρδανελλίων και της Κωνσταντινουπόλεως.
  «Ανησυχία κόσμου».
  «Γενική απελπισία επί της γης».
  Είναι επόμενο ότι η στρατιωτική αυτή δραστηριότητα της Ρωσίας με τους δορυφόρους της, με αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Τουρκίας για κατάληψη των Δαρδανελλίων και της Πόλης, θα φέρει και ανησυχία και απελπισία γενική σ’ όλη την γη. Και δικαιολογημένα, γιατί ουδέποτε ένας πυρηνικός πόλεμος θα είναι τόσο πλησίον όσον ποτέ. Οι δε «μακράν του Χριστού άνθρωποι», οι «μη έχοντες ελπίδα σωτηρίας» θα πανικοβληθούν. Θα δοκιμασθούν σκληρά από τον φόβο και την αγωνία του θανάτου.
  «Μάχη επτά κρατών εις την Κωνσταντινούπολη Τρία ημερονύκτια σφαγή».
  «Νίκη ενός μεγαλύτερου κράτους κατά εξ κρατών».

  Στην Κωνσταντινούπολη θα πολεμήσουν επτά κράτη. Το μεγαλύτερο κράτος, δηλαδή ο Ανατολικός Συνασπισμός, θα νικήσει τις ελαφρές δυνάμεις των έξ κρατών, που θα σπεύσουν, να βοηθήσουν την Τουρκία για να μην καταρρεύσει. Ο τρομερός καταστρεπτικός αυτός πόλεμος θα κρατήσει τρία ολόκληρα ημερονύκτια. Μέχρι εδώ θα διεξαχθεί με τα κλασικά συμβατικά όπλα.
  Μεταξύ δε της προαναφερόμενης προφητείας φαίνεται ότι θα υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα ηρεμίας, αλλά ακαθορίστου διαρκείας.
  «Συμμαχία έξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους και τρία ημερονύκτια σφαγή».
  «Εισβολή ξένων στρατευμάτων εξ Αδριατικού Πελάγους. Ουαί εις τους κατοικούντας επί της γης, ο Αδης έτοιμος».
  Τα έξ κράτη, δηλαδή οι Δυτικές Δυνάμεις, έχουν πάρει την απόφαση για ανακατάληψη των Δαρδανελλίων και της Κωνσταντινούπολης. Είναι φυσικό αυτό λόγω της μεγάλης στρατηγικότητάς των. Πού, όμως, θα γίνει η απόβαση;
  Φαίνεται από το Αιγαίο ν’ αποκλείεται. Γιατί; Ισως η δυναμική παρουσία του Ρωσικού στόλου στο Αιγαίο να καθιστά ασύμφορη ή και αδύνατη μια τέτοια αποβατική επιχείρηση των έξ κρατών. Ισως, ακόμη ο Ελληνικός λαός και ο Ελληνικός στρατός να είναι εχθρικός προς τις Δυτικές Δυνάμεις, επειδή επέτρεψαν ή ακόμη και εβοήθησαν ή και ενεθάρρυναν την Τουρκική επίθεση κατά της Ελλάδος. Επομένως ο Ελληνικός χώρος, η Ελληνική Μακεδονία και Θράκη, να μην προσφέρονται για τέτοια απόβαση. Μένει, λοιπόν, η Βόρειος Ηπειρος, η Αλβανία, ως η μόνη λύση.

  Μια από τις πολλές προφητείες του πατρο-Κοσμά του Αιτωλού, όπου είναι πολιούχος και προστάτης της Βορείου Ηπείρου, ο Μάρτυρας, ο Κήρυκας, ο Απόστολος, ο Μοναστής, ο Ιερεύς, ο Προφήτης, ο Εθνεγέρτης και Εθναπόστολος, όπου τιμούμε την μνήμη του στις 24 του μηνός Αυγούστου λέει: «Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλη, εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάσει στην Πόλη. Εις την μέσην του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος ετελείωσε».
  Είναι, όμως, πολύ φυσικό και σχεδόν βέβαιο, ότι με την απόβαση των Δυτικών Δυνάμεων από το Αδριατικό Πέλαγος θα δημιουργηθεί μια πάρα πολύ τεταμένη και εκρηκτική κατάσταση, που θα έχει όλες τις πιθανότητες εκρήξεως ενός πυρηνικού πολέμου, αφού οι Δυτικές Δυνάμεις με τα συμβατικά όπλα θα είναι μάλλον αδύνατον να υπερισχύσουν.
  Δεν θα υπάρχει καθόλου αμφιβολία ότι ο τρομερός αυτός πόλεμος θα προκαλέσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα υλικές καταστροφές και πνευματικές αναστατώσεις. Βλέποντας οι άνθρωποι τον τρομερό κίνδυνο της γενικεύσεως του πολέμου, ίσως και με πυρηνικά όπλα και τον κίνδυνο ν’ αφανισθούν, θα μετανοήσουν, θα συνέλθουν και θα στραφούν προς τον Θεό και θα ζητήσουν το έλεός Του. Θα ζητήσουν με όλη τη δύναμη της ψυχής των την παρέμβασή Του για να τους σώσει. Τότε «Παρακληθήσεται το θείον».
  «Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου Χριστού και παράδοσις πόλεως τοις Ελλησι».

  Η απέραντος αγάπη του Ουρανίου Πατρός και η άπειρος ευσπλαχνία Του, ελκύονται από την μετάνοια των ανθρώπων και σπεύδει κατά τρόπο θαυμαστό και τερματίζει τον πόλεμο. Πώς;
  «Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου – Θεού – Χριστού». Και «ει μη εκολοβώθησαν αι ημέραι εκείναι, ουκ αν εσώθη πάσα σάρξ, δια δε τους εκλεκτούς κολοβωθήσονται αι ημέραι εκείναι».
  Είναι, ίσως, απόφαση του Θεού δια της Ορθοδόξου πίστεως η Ελλάς να μεγαλυνθεί και δοθασθεί «υπέρ πάντα τα έθνη», παρ’ ότι σήμερα πολεμείται και αδικείται από τα λεγόμενα Χριστιανικά, αλλά πεπλανημένα και ισχυρά έθνη της γης. Ισως ακόμη να είναι η βουλή αυτή του Θεού αμετάθετη.
  Θα τιμωρηθούμε πρώτα, αν δεν μετανοήσουμε και επιστρέψουμε κοντά στον Χριστό και τον αναγνωρίσουμε αληθινό Θεό και Υιόν του Θεού και σωτήρα μας. Και κατόπιν θα δοξαστούμε. Αν, όμως, ζητήσουμε το έλεος του Θεού, καταφύγουμε στην ευσπλαχνία Του αμέσως, προτού αρχίσουν τα καταστρεπτικά γεγονότα, θα δοξαστούμε χωρίς να είναι ανάγκη να υποστούμε και τις τιμωρίες του Θεού και τις καταστροφές. Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται και η σωτηρία μας και η καταστροφή μας.

  Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πότε πρέπει ν’ αρχίσει κανείς να υπολογίζει το χρόνο για να βρει πότε θα είναι το τέλος των θλίψεων του κόσμου. Αγνοούμε εντελώς την χρονολογία. Αλλωστε ούτε είναι και σωστό να δίνουμε απόλυτη πίστη στις χρονολογίες, γιατί ο Θεός, όταν οι άνθρωποι μετανοήσουν, αναστέλλει ληφθείσας αποφάσεις Του, όπως συνέβη στην περίπτωση της Νινευί.
  Η γνώμη, όμως, πολλών που παρακολουθούν τα σημεία των καιρών είναι ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στις ημέρες που θ’ αρχίσουν να πραγματοποιούνται τα κοσμοϊστορικά αυτά γεγονότα, που αναφέρονται στις προφητείες των Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
  Τέλος, τα ρητά «εγώ ειμί το Α και το Ω. Πρώτος και Εσχατος», αποδεικνύουν καθαρά ότι η προφητεία αυτή εδόθη στον ανώνυμο συγγραφέα από τον ίδιο τον Χριστό. Πώς και δια ποίου τρόπου δεν μπορούμε να ξέρουμε. Εδόθη δι’ οράσεως, δι’ ενυπνίου, ή δια του φωτισμού του Αγίου Πνεύματος; Είναι άγνωστο. Γνωστόν είναι, όπως μαρτυρεί και η Αποκάλυψις του Ιωάννου, ότι «ο Πρώτος και ο Εσχατος, η αρχή και το τέλος, το Α και το Ω» είναι ο Χριστός.
  Δημήτρης Κυριακίδης

 2. Χαφιέ,

  Ο πάνος είναι ελληνας πολίτης. Εσύ μούλε δεν είσαι. Τι ανακατεύεσαι και μιλάς για όλα. Ξεκουμπίσου ΜΙΑΣΜΑ αγνώστου πατρός και μητρός και πήγαινε στο epic-atheist.

  AEΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ και ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ.

 3. Το μοναδικό Ευαγγέλιο που αναφέρει την παρουσία του Ιωάννη κατά τη Σταύρωση, καθώς και τη φράση: “Μήτερ, ίδε ο υιός σου” είναι το κατά Ιωάννη! Τελικά, η ιστορία γραφόταν ανέκαθεν από αυτούς που έχουν στα χέρια τους τα Μέσα Ενημέρωσης.
  copy paste απο παρε-δωσε.για το ζανκλο.

 4. ο Αβραάμ και ο γιος του ο Ισαάκ εκπόρνευαν τις γυναίκες τους, ο Λωτ πηδήχτηκε με τις κόρες του και τις γκάστρωσε, ο Παύλος «εγκρίνει» τον γάμο πατέρα και κόρης, εάν αυτή μείνει γεροντοκόρη,

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=3095#ixzz1B1wUTpOb

 5. Την απάντηση από τον ΕΙΜΑΙ ΝΕΦΕΛΙΜ παρακάτω.
  Εγώ θα συμπληρώσω, Γαμώ το μουνί της ξεκωλιάρας πόρνης μάνα σου.

 6. γεια σας και παλι τεκνακια μου!δεν ειμαι πλεον νεφελιμ αλλα ενας προφητης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s