"Greek National Pride" blog / ΔΙΕΘΝΗ / ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ο καλύτερος υποψήφιος για ΓΓ του ΟΗΕ!


Αν και την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά αν σκέπτεται στο μέλλον να θέσει υποψηφιότητα για Γενικός Γραμματέας του  Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η πραγματικότητα είναι ότι αποτελεί πρώτης τάξεως υποψήφιο με πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει την θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία του τωρινού ΓΓ κορεάτη Μπαν Κι Μουν λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011 δηλαδή στο τέλος του επόμενου έτους οπότε και θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της επιχειρούμενης ‘επανίδρυσης του Ελληνικού κράτους’.

Η ‘επανίδρυση’ πρέπει να έχει θετική κατάληξη (ή καλύτερα θετική έναρξη) τόσο για το καλό της χώρας όσο και για το καλό της – διεθνούς – πολιτικής καριέρας του Γιώργου Παπανδρέου.

Γιατί όμως ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί των καλύτερο υποψήφιο;

Για τους εξής απλούς λόγους.

1. Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι διαθέτει πολύ μεγάλη πολιτική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο αφού κατάφερε όντας απλός αρχηγός κόμματος αντιπολίτευσης μικρής και αδύναμης χώρας να γίνει πρόεδρος στη Σοσιαλιστική Διεθνή και να προεδρεύει 115 αρχηγών μεγάλων κομμάτων  (από 100 χώρες) εκ των οποίων 48 πρωθυπουργών.

2. Η δύναμη του φαίνεται και από τη σύγκριση του με τους προηγούμενους προέδρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς οι οποίοι πριν γίνουν πρόεδροι ήταν τουλάχιστον …πρωθυπουργοί. Ο Βίλυ Μπραντ της Γερμανίας, ο Πιερ Μορουά της Γαλλίας, ο Αντώνιο Γκουτιέρεζ της Πορτογαλίας.

3. Οι προηγούμενοι Γενικοί Γραμματείς του ΟΗΕ δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό  από πολιτικής πλευράς (πριν γίνουν βεβαίως ΓΓ). Ο τωρινός  Μπαν Κι Μουν ήταν υπουργός εξωτερικών της Κορέας, ο Κόφι Αννάν (Γκάνα) διπλωμάτης, ο Μπούτρος Γκάλι υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου, ο Χαβιέ ντε Κουεγιάρ (Περού) διπλωμάτης, ο Κουρτ Βαλντχάιμ (Αυστρία) διπλωμάτης. Όλοι όμως από μικρές χώρες. Όπως και ο δικός μας, ο οποίος όμως ήδη διαθέτει πολλαπλάσιο πολιτικό βάρος.

4. Ο νέος ΓΓ θα προταθεί από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (όλα θα είναι υπέρ και κυρίως τα 5 μόνιμα) στη Γενική Συνέλευση όπου θα ψηφίσουν 192 χώρες οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι και αυτές υπέρ (ήδη οι 100 είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς)

5. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ΓΓ από Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη .

6.  Είναι ο μόνος πρωθυπουργός τόσο κοντά στη Μέση Ανατολή που είναι φίλος και των Εβραίων και των Αράβων.

7. Έχει γίνει θετικά γνωστός το τελευταίο χρόνο σε όλο τον κόσμο (που δεν σταματάει να επισκέπτεται)

Πέτρος Δίπλας

ΠΗΓΗ

8 thoughts on “Ο Γιώργος Παπανδρέου ο καλύτερος υποψήφιος για ΓΓ του ΟΗΕ!

 1. 1. Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι διαθέτει πολύ μεγάλη πολιτική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο αφού κατάφερε όντας απλός αρχηγός κόμματος αντιπολίτευσης μικρής και αδύναμης χώρας να γίνει πρόεδρος στη Σοσιαλιστική Διεθνή και να προεδρεύει 115 αρχηγών μεγάλων κομμάτων (από 100 χώρες) εκ των οποίων 48 πρωθυπουργών.
  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΖΑΒΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΤΟΕΣ ΠΑΝΤΑ

 2. Α΄εκδοχή:Πόσο παλαιοημερολογελιτες μπορεί να είστε γιά να κάνετε ένα τόοοοοοσο χοντρό πρωταπριλιάτικο αστείο

  Β’εκδοχή:Πόσο εξαγορασμένοι μπορεί να είστε γιά να μπορείτε να κάνετε μιά τόσο παράλογη εικασία-και με ποιά επιχειρηματολογία ε;κατευθείαν απ΄το γραφείο τύπου του ΓΑΠ

  Γ’εκδοχή:Τον θεωρείτε τόσο πολύ άνθρωπο της ακροδεξιάς, τόσο πολύ δικό σας άνθρωπο γιά να έχετε τόσο αλληλέγγυα σκέψη με το wishful thinking του Παπανδρέου;

 3. Για να πας εκεί πρέπει να είσαι ελεγχόμενος 101%, οπότε έχει τα προσόντα.

  Κατά άλλα ευσεβής πόθοι, εκτός και είναι τόσο καλό παιδί και τους κάνει όλες τις χάρες και κλείσουν τα θέματα όπως ακριβώς τα θέλουν οι γιάνκηδες.

 4. Το σημαντικό είναι το τι θα κάνει εδώ πριν φύγει ο ΓΑΠ, όχι εκεί. Εκεί, μακάρι να πάει, θετικό πιστεύω θα είναι για την Ελλάδα.

 5. Καί εγώ φίλε Μιλήσιε άλλωστε τι είναι ο ΟΗΕ παραμάγαζο των ΗΠΑ και ο ΓΓ ένας υπάληλος των ΗΠΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s