
Γράφει ο Υπτγος(ε.α.) Ιωάννης Μπαλτζώης
Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς και τα αποτελέσματα (επιτυχή ή όχι ) ίσως δεν θα αργήσουν να φανούν. Στο παιγνίδι εκτός των παραδοσιακών παικτών αρχίζουν να συμμετέχουν ή έστω προσπαθούν να λάβουν μέρος και άλλοι παίκτες όπως η Γαλλία και η Ελλάδα(!!).
Την Δευτέρα 20/9 στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος συναντήθηκε με τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούτ Αχμαντιμετζάν, συνάντηση που πολλοί επέκριναν και ότι δεν άρεσε στην Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ, αλλά έτσι είναι? Αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι από το πάζλ, που σχηματίζεται στον απίθανο κόσμο της Μ. Ανατολής. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:
Ο Στρατηγός κατά την άποψή μου έχει κάνει μια πολύ καλή ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων της Μέσης Ανατολής και με στοιχεία μας ενημερώνει για τις πιθανές επιλογές του Ισραήλ μετά από μία επιτυχή συμφωνία με την Συρία.