"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Κύπρος / Τουρκία

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας


Ο Κυπριακός Ελληνισμός στρέφει καθημερινά τη σκέψη του σε τρία Υψώματα: στο Γολγοθά που ελεεί, στον Παρθενώνα που αγρυπνεί και στον Πενταδάκτυλο που βαρυαλγεί!

Στο Γολγοθά, στρέφοντας τη σκέψη του, συνειδητοποιεί ότι η ιδιαίτερη πατρίδα του, Κύπρος, είναι η πρώτη χώρα που δέχθηκε το Χριστιανισμό, μετά τη Σταύρωση του Κυρίου -η άλλοτε των Αγίων νήσος- και προβαίνει σε αυτοενδοσκόπηση, αν εκπληρώνει τα δέοντα για τον ορθό προορισμό του ανθρώπου !

Ενοραματιζόμενος τον Παρθενώνα, αντικρίζει συμβολικά το Έθνος σ΄ όλη του τη μεγαλοπρέπεια!

Σκέφτεται τους πολυποίκιλους, εκπολιτιστικούς του Αγώνες, εθνικούς και πνευματικούς, τη συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτισμό, στη γέννηση και εδραίωση της Δημοκρατίας, στην κατάκτηση της Ελευθερίας, που ως κυματοθραύστης ανέκοψε τη σκοτεινή βαρβαρότητα, την κατοχύρωσή της με την άτρωτη ασπίδα του όχι μόνο στο δικό του χώρο, αλλά στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο από τον πρόσφατο φασισμό!

Πέραν τούτων, διαλογίζεται και πείθεται «τοις λόγοις και έργοις» των μεγάλων ανδρών που μεγαλούργησαν, των ηρώων της Φυλής που επαγρυπνούν και εναγωνίως μας καλούν να μη μειοδοτήσουμε στη διεκδίκηση των δικαίων του κυπριακού και ευρύτερου Ελληνισμού!

Στην πολιτική προσφορά της οικογένειας των Παπανδρέων -που και εσείς ανήκετε- έχουν καταγραφεί πλείστα θετικά, χωρίς ωστόσο να ελλείπουν τα αρνητικά και τρωτά, που θα τη σημαδεύουν αιώνια, αν σεις δεν τα εξουδετερώσετε με μια εθνοπρεπή πολιτική.

Η μέχρι τούδε πολιτική σας είναι ενδοτική, αντίθετη με την ανένδοτη του πάππου σας Γεωργίου και εκείνην του πατρός σας, που κατά διαστήματα διακηρυσσόταν.

Ως αρχηγός τότε της αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ, είστε βεβαρημένος με το αλήστου μνήμης -προσκλητήριό σας προς το κυπριακό λαό- να δεχθεί λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το 2004, το καταστροφικό για τον Ελληνισμό της Κύπρου σχέδιο Ανάν!

Φαίνεται ότι είστε ακόμη θερμός υποστηρικτής του, αν λάβουμε υπόψη παλαιότερες και τωρινές αντιφάσκουσες δηλώσεις σας στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που συγκεκριμένα δηλώσατε: «το Κυπριακό είναι ένα θέμα εισβολής, επέμβασης και κατοχής.

Κι εκεί είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να λυθεί» και προσθέτοντας πιο κάτω είπατε ότι τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια τις στηρίξατε και ο ίδιος για να σπάσει το αδιέξοδο!

Στηρίξατε δηλαδή τον Πρόεδρο Χριστόφια να εδραιώσει τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με δύο συνιστώντα κράτη, την εναλλακτική προεδρία, την παραμονή 50.000 εποίκων εκ προοιμίου, τη σταθμισμένη ψήφο, την άρση του εμπάργκο για τα κεφάλαια ενέργειας της ΕΕ, για να εισέλθει η Τουρκία «αβρόχοις ποσίν» στην Ευρώπη!

Μήπως δεν επιδοκιμάζετε και επικυρώνετε έτσι τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής που επικαλείσθε; Δεν αντιφάσκετε με τη θέση σας ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής; Πού βρίσκετε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα ψηφίσματα 550 και 541 του Σ Α να εφαρμόζονται στις καταστροφικές προτάσεις Χριστόφια;

Μήπως οι προτάσεις Χριστόφια είναι δικές σας υποδείξεις, όταν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάποτε η ιστορία θα τον δικαιώσει, αν υπάρχει Κύπρος; Το ορθό δόγμα θα πρέπει να είναι Ελλάδα και Κύπρος να συναποφασίζουν και να επικρατεί η ορθότερη άποψη, ασχέτως προελεύσεως.

Τέλος, αντικρίζοντας καθημερινά το τρίτο ύψωμα, τον Πενταδάκτυλο, ο κυπριακός Ελληνισμός συνθλίβεται για τη βαρυαλγία του, που δεν είναι μόνο αποκλειστικά προϊόν της χουντικής αφροσύνης, της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, της αδιαλλαξίας της Τουρκίας, αλλά και της πολιτικής ανεπάρκειας Ελλάδος -Κύπρου!

ΠΗΓΗ

One thought on “Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

  1. Του τάπες καλά στο άρθρο αλλα ακόμη δεν κατάλαβες ότι με τα δικά σου χέρια θα την ελευθερώσεις, αν δε το κανεις θα σε φάνε οι τουρκαλάδες με την πέννα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s