Δολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτασημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο.
Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατ’αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (περιπολικό 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση.
Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.



Ρε παιδιά μήπως η πολύ η θάλασσα σας έκανε ψαράδες; Και αρχίσατε τις ιστορίες του Μομπυ Ντικ; Στο κάτω κάτω γιατί πλησίασε το σκάφος του λιμενικού τόσο κοντά; Ποιά είναι η δουλειά του να σταματήσει την φρεγάτα ή να καταγράψει το περιστατικό; Μυωπία έχει ο κυρ θαλασσομπάτσος και έπρεπε να πλησιάσει στα 50μ για να τους δεί; Από τα 3 μίλλια δεν θα τους έβλεπε; Αλλά είπαμε μας αρέσουν οι μαγκιές. Η σωστή δουλειά δεν μας αρέσει.
ΒΒ, δεν τους είδαν στα 50μ. Στα 50μ. άρχισαν τους ελιγμούς… Όπως γράφει το άρθρο το Ελληνικό σκάφος προσπαθούσε να επικοινωνήσει στην συχνότητα κινδύνου – αλλά οι Τούρκοι το αγνοούσαν. Εφόσον είδε πως οι Τούρκοι δεν έχουν σκοπό για επικοινωνία αλλά για χτύπημα, στην κρίσιμη απόσταση άρχισαν τους ελιγμούς.
Σύμφωνα επίσης με το άρθρο: Το ελληνικό πλοίο πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα – Δεν μπήκε σε αυτά… Άρα τι δουλειά έχουν οι Τούρκοι να αποπειραθούν να εμβολίσουν πλοίο εκτός των χωρικών υδάτων τους;
Τμημα ειδησεων defencenet!!!!!!!αστο καλυτερα…..γιατι εκει στο defencenet ολο προπαγαντα ειναι!εχουν μια ταση να παραφουσκονουνε τις <>με τροπο μαγικο…..το defencenet οπως και η Στρατηγικη ανηκουνε στον κ.Τασο Γκουριωτη……ο κ.αυτος ηταν συμβουλος στο υπουργειο αμυνας επι Σπηλιωτοπουλου επι ΝΔ…….και σας ρωταω εγω τωρα…..δεν ειχε σχεσης,γνωριμιες ολο αυτο το καιρο με οπλαδες;;;;;ειχε…..δεν υποστηριζει τους (γνωστους του)οπλαδες;αυτο αλλωστε δεν κανουνε και οι περισσοτεροι;οταν φουσκωνει τις δηθεν ειδησεις του….τι προσπαθει να κανει;να πιεσει την καθε κυβερνηση για αγορα νεων εξοπλισμον!!!!!!γνωστο το κολπο σας….κυριοι του defencenet!πολλες φορες μπαινω στο φορουμ του defencenet και με πιανουν τα γελια…….απο τη μια δημοσιευουνε το ποιο αρνητικο αρθρο που κυκλοφορει,με της ποιο αρνητικες προβλεψεις της Ελληνικης οικονομιας (λες και δεν καταλαβαινουμε)οτι ολοι αυτοι οι (οικονομολογοι)τζογαρουνε στη χρεοκοπια της Ελλαδος……και απο την αλλη κατηγορει την κυβερνηση,γιατι δεν προχωρα εξοπλισμους δισεκατομυριον!η απολυτη παρανοια;;;;;;;υποστηριζει παντα εξοπλισμους με αρωμα Ρωσσιας…..ακομα και αν ειναι κακη επιλογη οπως το BMP3…….οπως γνωστο ειναι και η (παραπληροφορησει)του defencenet για τα υποβρυχια U 214……ειχανε φτασει στο σημειο να μιλανε οτι το Παπανικολης ηταν για τα σκουπιδια!!!!!ουτε παραμαγαζο του Ελευθερου Τυπου να εισασταν ρε παιδια εκει στο defencenet….
Οτι συμβαίνει στα ελληνικά χωρικά ύδατα,είναι δουλειά των Τούρκων…και τους αφορά.(Κατα το δόγμα Νταβούτογλου)Τι στο διάβολο…θαλασσα ειρήνης και φιλίας είναι το Αιγαίο;(!!!)
Τμημα ειδησεων defencenet!!!!!!!αστο καλυτερα…..γιατι εκει στο defencenet ολο προπαγαντα ειναι!εχουν μια ταση να παραφουσκονουνε τις (ειδησεις)με τροπο μαγικο…..το defencenet οπως και η Στρατηγικη ανηκουνε στον κ.Τασο Γκουριωτη……ο κ.αυτος ηταν συμβουλος στο υπουργειο αμυνας επι Σπηλιωτοπουλου επι ΝΔ…….και σας ρωταω εγω τωρα…..δεν ειχε σχεσης,γνωριμιες ολο αυτο το καιρο με οπλαδες;;;;;ειχε…..δεν υποστηριζει τους (γνωστους του)οπλαδες;αυτο αλλωστε δεν κανουνε και οι περισσοτεροι;οταν φουσκωνει τις δηθεν ειδησεις του….τι προσπαθει να κανει;να πιεσει την καθε κυβερνηση για αγορα νεων εξοπλισμον!!!!!!γνωστο το κολπο σας….κυριοι του defencenet!πολλες φορες μπαινω στο φορουμ του defencenet και με πιανουν τα γελια…….απο τη μια δημοσιευουνε το ποιο αρνητικο αρθρο που κυκλοφορει,με της ποιο αρνητικες προβλεψεις της Ελληνικης οικονομιας (λες και δεν καταλαβαινουμε)οτι ολοι αυτοι οι (οικονομολογοι)τζογαρουνε στη χρεοκοπια της Ελλαδος……και απο την αλλη κατηγορει την κυβερνηση,γιατι δεν προχωρα εξοπλισμους δισεκατομυριον!η απολυτη παρανοια;;;;;;;υποστηριζει παντα εξοπλισμους με αρωμα Ρωσσιας…..ακομα και αν ειναι κακη επιλογη οπως το BMP3…….οπως γνωστο ειναι και η (παραπληροφορησει)του defencenet για τα υποβρυχια U 214……ειχανε φτασει στο σημειο να μιλανε οτι το Παπανικολης ηταν για τα σκουπιδια!!!!!ουτε παραμαγαζο του Ελευθερου Τυπου να εισασταν ρε παιδια εκει στο defencenet….
πολλη Ελληνες θεωρουν λανθασμενα οτι το Αιγαιο ειναι ολο ελληνικη θαλασσα…..ξεχνωντας η δεν γνωριζουνε οτι υπαρχουνε και διεθνη υδατα εκει!απο την αλλη υπαρχουνε και καποια φορουμ καποιοι (δημοσιογραφοι)που για τους λογους που ειπα λιγο παραπανω προσπαθουνε να (δημιουργησουνε)θεμα εκει που δεν υπαρχει για τους (δικους τους λογους)αυτα……
Για λόγους ενημερωσης και μόνο,ο κ.Γκουρίώτης δεν είναι πλεον ο ιδιοκτήτς κλπ.της Στρατηγικής,οπως μπορεί να διαπιστωσει ο καθε αναγνώστης του περιοδικού.Ναι,υπήρξε εκπροσωπος τυπου του ΥΠΕΘΑ.
…μια προσεκτικότερη ματιά στις φώτο δείχνει τα εξής… 1ον από τ’απόνερα του περιπολικού καταλαβαίνουμε ότι αυτό εκτελεί αριστερή στροφή…προσέξτε τ’απόνερα που είναι παράλληλα στην φρεγάτα…2ον η φρεγάτα φαίνεται τουλάχιστον 300 μετρα μακριά, ακινητοποιημένη (μια απλή σύγκριση μεγεθών είναι αρκετή)… κάτι που μάλλον επιβεβαιώνεται απο την 2η φωτογραφία, που μαλλον χρονικά προηγείται αυτής που απεικονίζει & τα 2 σκάφη…
RE TSOMPANH BB H TOYRKIKH FREGATA EIXE KATEYTHYNSH PROS TO ELLHNIKO PLOIO OXI TO ANTITHETO.POIOS EPREPE NA DEI POION?
KAI POS MPOREIS NA GNORIZEIS GREVENA IQ OTI TO BM3 EINAI KAKH EPILOGH?MHPOS PROOTHEIS KAPOIO ALLO?
Από ότι φαίνετε από την φωτογραφία, υπάρχουν μερικά σαιτ που για να γράψουν κάτι , γράφουν μεγάλες ψευτιές και ανακρίβειες, πολύ λυπάμαι.
TO DEFENCE NET ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΣΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ DEFENCE NET ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΥΛΙΑΡΑ ΓΚΟΜΕΝΑ…
ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΟΣΟ………..ΤΟΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Oσο δε γίνετε επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια με βάση το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και εναρμόνιση του εναέριου χώρου με τα θαλάσσια σύνορα, που θα ακύρωνε στη πράξη πολλές απο τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, τόσο θα μιλάμε για τέτοια περιστατικά.
Είναι απλά τα πράγματα. Είμαστε μετα το 1974 κράτος με φοβικό σύνδρομο και καθαρή έλλειψη στρατηγικής. Καλλιεργήθηκε μία εικονική απειλή «casus belli» και ασχολούμαστε διαρκώς με αυτό. Ετσι ευκολα κανει κανείς πόλεμο όταν οι διεθνείς συνθήκες είναι συντριπτικά κατά του? Δε νομίζω. Απλά βρήκαν μία φτηνή και ανέξοδη πολιτική οι Τούρκοι και δυστυχώς αποτελεσματική. Τον εκφοβισμό.
Το 1995 μια τουρκική φρεγάτα περνούσε έξω απο τη Μήλο στα διεθνή υδατα. Αμέσως σηκώθηκαν δυο Μιραζ και πέταξαν ξυστά πάνω της. Δε ξανατολμησαν οι Τουρκοι παρόμοιο πράγμα μεχρι το 2008 που αρχισαν οι κρουαζιέρες στη Τζια.
GREVENA IQ βλαμμένε πασόκε και εμείς γελάμε με τις παπαριές και το γλείψιμο που ρίχνεις στην ΠΑΣΟΚΑΡΑ κοπρόσκυλο.
ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ IQ μπας και είναι ο παπάρας που γουστάρει τα «γερμανικά»; Εντάξει μας λες οτι τα 214 δεν είχαν προβλήματα καταλάβαμε την αξιοπιστία σου.
Σίγα-σιγά πού θά πάει; θά έχουμε εμβολισμό σκάφους μας καί σύγκρουση θά τό δείτε… Είναι πολύ,πάρα πολύ κοντά μας. Οί Τούρκοι έχουν πλέον ξεσαλώσει. ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ! Η ώρα δηλαδή πού: » ό Αγαρηνός πρός στίγμήν μέγας». Από τήν άλλη είμαστε σέ στιγμή συνεχώς διογκούμενης αδυναμίας μέ τούς κουίσλιγκ νά μάς αφελληνίζουν καί νά μάς ξεπουλάνε στόν τόπο καί τό λαό σέ απίθανους τυχάρπαστους αφέντες… Γιά νά καταλάβετε τί θά γίνει καί πού πάμε μπείτε στό http://www.noiazomai net επιβεβαιώνονται τά λόγια τών Αγιορειτών Παισίου καί Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Τό ξέρω ότι κάποιοι αντιρρησίες σοφιστές πού σχολιάζουν όπως καί εγώ στό ιστολόγιο θά αρχίσουν νά μέ βρίζουν πάλι… Δέν πειράζει , πρώτα άς κοιτάξουν στό σίτε πού παραπέμπω άς συγκρίνουν μελετήσουν. Καί μιά παράκληση πρός τούς διαχειριστές τού παρόντος ιστολογίου ΔΙ΄ καί Μιλήσιο: Προσοχή σάς έχει ξεφύγει ό έλεγχος. Εμφανίζονται διάφοροι » εξυπνάκηδες» πού βγάζουν τά απωθημένα τους βρίζοντας ή αποστηθίζοντας διάφορα κομμάτια στρατιωτικών περιοδικών… Καί άλλοι τό μετατρέπουν σέ βήμα προπαγάνδας τών δωδεκαθειστικών αντιλήψεων τους. Σέ αυτούς τούς καιρούς πού χρειάζονται ανεξάρτητες ελεύθερες πατριωτικές φωνές αφύπνισης. Μιά τέτοια καί τό παρόν ιστολόγιο μήν επιτρέπετε εκφυλιστεί καί νά βυθιστεί στήν ανυποληψία…
Εύχομαι αυτή η είδηση να μην είναι αληθινή, διαφορετικά να ετοιμαζόμαστε.
τελικά ρε μεγάλε Κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ, είσαι και πολύ μάγκας, πολύ σε πάω,όχι σαν κάτι μαλάκες,μπράβο ρε μεγάλε κατά τα άλλα άσπρο-μαύρο,κακώς πληρώνουμε για εξοπλισμούς αφού μεταξύ μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,τι να τα κάνουμε εμείς οι Έλληνες τα όπλα αφού εσείς το δείχνετε πόσο πολύ μας αγαπάτε,μπράβο μεγάλε,ΜΑΚΑΡΙ να είχαμε και εμείς τέτοιους πατριώτες δυστυχώς ,όμως.-
φίλτατε κ,ΠΑΝΟΣ,ο πλουραλισμός είναι καλός, αναγκάζει και το νου να δουλεύει,και όσο νους δεν δουλεύει θα υπάρχουν συνέπειες για όλους μας,εξ άλλου πως αλλιώς μπορούμε να επικαλεστούμε πολιτισμό χωρίς ελευθερία έκφρασης.φιλικά.-
Αν εχετε διαφορετικη αποψη (14-15)να την ακουσουμε,αλλα με επιχειρηματα οχι με κραυγες!στην Ελλαδα τα αυτονοητα ειναι ακατανοητα τυχαιο;δεν νομιζω!εγω δεν ειπα (ξαναδιαβασε το σχολιο μου)οτι το Παπανικολης δεν ειχε αρχικα προβλημα…..αλλωστε ηταν μια καινουργια κλαση,τα ιδια προβληματα αντιμετωπιζουνε πολλα νεα οπλικα συστηματα (παιδικες ασθενειες)αλλο το ενα….και αλλο ενα περιοδικο (Στρατηγικη)να εχει κανει σημαια οτι το υποβρυχιο ειναι για τα σκουπιδια!!!!κοινος νους….ρε παιδια αν μετατοπισης το κεντρο βαρος του υποβρυχιου χαμηλοτερα…..τερμα η κλιση (σε ακραιες καιρικες συνθηκες)οσον αφορα το BMP3,πιστευω οτι ειναι κακη επιλογη 1)ειναι πολλα τα χρηματα που ζητανε οι Ρωσσοι 2)με λιγοτερα χρηματα και λογο της οικονομικης κρισης θα ητανε προτειμοτερο να παμε σε μια αγορα ποιο προσιτη….τα χρηματα δεν φτανουνε…..θα χρειαστουμε κονδυλια και για αλλες αγορες που ειναι ποιο αναγκαιες!το αν ειμαι Πασοκ αυτο αφορα εμενα,δικαιωμα μου…..παντος αυτο που πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω ορισμενους δηθεν (Πατριωτες)δεν μπορουνε να καταλαβουνε τα βασικα!!!!!τι θελω να πω;η σημερινη κυβερνηση,δεν ειναι του Πασοκ,ειναι ΟΛΩΝ των Ελληνων,ολης της Ελλαδος,αν κυβερνηση αυτη τα καταφερει….θα τα καταφερουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!αν μπειτε σε κανενα Σκοπιανο,Τουρκικο φορουμ κατηγορουνε την Ελληνικη κυβερνηση για δικους τους λογους…..προσωπικα δεν περιμενω να μας υποστηριξουνε οι Σκοπιανοι,Τουρκοι……αλλα οι Ελληνες;;;;μπαινετε σε φορουμ και γραφετε κατα της κυβερνησης οποια και αν ειναι και νομιζετε ειστε Πατριωτες!!!!!τρωτε σαν κουφετα τα παραμυθια του καθε (δημοσιογραφου)αγνοωντας οτι και αυτοι παιζουνε παιχνιδια απο πισω!!!!!αυτα αλλωστε μας φτασανε εδω……αν πραγματικα εχετε τοσο μισος για την Ελληνικη κυβερνηση γιατι δεν μπαινετε σε κανενα Σκοπιανο,Τουρκικο φορουμ;;εκει θα βρειτε πολλους που θελουν να βλαψουνε την Ελλαδα!Πατριωτισμος δεν ειναι καθε φορα που ειναι κυβερνηση το Πασοκ να τα βλεπουμε ολα μαυρα,επειδη ανηκουμε σε αλλο πολιτικο χωρο!ουτε οταν ειναι κυβερνηση η ΝΔ εμεις να τα ξανα βλεπουμε μαυρα για τους ιδιους λογους!Πατριωτισμος δεν ειναι νε μπαινουμε σε καθε φορουμ και να βγαζουμε χολη….επειδη ειμαστε σε αλλο πολιτικο χωρο!την ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβερνηση θα την κρινουμε στην ωρα της…..αντικειμενικα!και λαθη θα γινουνε κανενας δεν εχει το αλαθαστο αλλα αν κρινουμε οτι βρεθηκε στη ποιο δυσκολη στιγμη της νεοτερης Ελληνικης ιστοριας, νομιζω πηγε αρκετα καλα!και μονο που τολμησε και ανοιξε τα κλειστα επαγγελματα για μενα αυτο λεει πολλα,αυριο θα ανοιξει και για μας μια καινουργια διεξοδος,και μονο που αρχιζει να βαζει ενα νοικοκυρεμα στης καταχρεωμενες ΔΕΚΟ για μενα λεει πολλα…..ξερετε γιατι;γιατι τοσα χρονια κανενας δεν τολμουσε να πειραξη οτιδηποτε ειχε πολιτικο κοστος…..τελος αν καποιος εχει αλλη αποψη να την ακουσω,αλλα με επιχειρηματα,δεν ειναι κακο να διαφωνεις,κοσμια….κακο ειναι απεναντι στα επιχειρηματα εσυ να βριζεις!
APO POLLA LOGIA XORTASAME XORIS IQ
Το defencenet χτυπάει εργολαβικά λόγω διαφημιστικού μπουκώματος τα υποβρύχια T-214 σε αντίποινα λόγω της λυσσαλέας αντίδρασης των Γερμανών στη προμήθεια BMP-3.
Ανεξάρτητα απο το γεγονός του παρ’ολίγου εμβολισμού και αν συνέβη στη πραγματικότητα έχω μία απορία.
α)Ποιος τράβηξε αυτή τη φωτογραφία?
β)Ποιο πλοίο του λιμενικού είναι στη φωτογραφία γιατί λίγο μεγάλο μου φαίνεται.