"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συνάντηση υπουργείου – βενζινοπωλών


Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, καθώς θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

H συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι, αναβάλλεται. Κατά τη χθεσινή συνάντηση με την ομοσπονδία Βενζινοπωλών, ο κ. Κουσελάς επισήμανε ότι οι επιστροφή φόρου σε όσους διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά, θα γίνονται μέσα σε δύο ημέρες.

Για μια ακόμη φορά, οι βενζινοπώλες ζήτησαν να μην προκαταβάλουν οι ίδιοι τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης υποστηρίζοντας ότι το ισχύον σύστημα τους στερεί την οικονομική δυνατότητα να παραδίδουν πετρέλαιο θέρμανσης στους πελάτες τους.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του υποστήριξε ότι οι επιστροφές του φόρου θα γίνονται μέσα σε δύο ημέρες στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών και μάλιστα χωρίς να προαπαιτείται έλεγχος των παραστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη ομοσπονδία του κλάδου (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων) θα καθορίσει τη στάση της στις 17 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει το δ.σ. της.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των εμπόρων καυσίμων συμφώνησαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Στέφανο Κομνηνό να ξεκινήσουν τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στα 67 λεπτά το λίτρο.

Οι τελικοί καταναλωτές, θα πληρώνουν γύρω στα 69-70 λεπτά ή και ακόμη περισσότερο ανάλογα με την ποσότητα της παραγγελίας αλλά και τη γεωγραφική περιοχή.πηγη

Σχολιάστε