ΤΟ ΔΗΚΟ, με ομόφωνη απόφαση τού Εκτελεστικού Γραφείου του, απέρριψε τις προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια για το περιουσιακό.
Το κόμμα ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις Χριστόφια δεν μπορούν ν’ αποτελέσουν τη βάση για τη διαπραγμάτευση του περιουσιακού. Πρόκειται για πάρα πολύ σημαντική πολιτική εξέλιξη, που έχει και άλλες, πέραν του περιουσιακού, επιπτώσεις και παρενέργειες ή και κομματικές προεκτάσεις. Τώρα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έμεινε ουσιαστικά και πραγματικά μόνος με το ΑΚΕΛ. Όλα τα άλλα κόμματα διαφωνούν πλήρως με τους χειρισμούς του στο Κυπριακό.
Ο Δ. Χριστόφιας είναι μεν εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όμως στο θέμα των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και των επιμέρους πτυχών του φαίνεται να χάνει, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, το τεκμήριο της νομιμοποίησης.
Δεν δικαιούται, δηλ., να διαπραγματεύεται αφού δεν έχει πια τη στήριξη και την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών και των κομμάτων.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΗΔΕΣ, ΞΕΝΟΙ.