
«Τρέφει αυταπάτες όποιος περιμένει να βγει η Ελλάδα από αυτήν την κρίση μέσα σε μερικούς μήνες.
Θα χρειαστούν μερικά χρόνια». Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ο κ. Τομάσο Παντοα Σιόπα, ιταλός σύμβουλος τόσο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου όσο και του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου (ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι σύμβουλος και των δύο).
Ο κ. Σιόπα υποστηρίζει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η «ανάγκη για σταθερότητα» και η «ανάγκη για ανάπτυξη».
Τονίζει χαρακτηριστικά: «Η σταθερότητα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ζήτημα δημοσιονομικό.
Η φορολογία και οι δαπάνες πρέπει να τεθούν υπό αυστηρότερο έλεγχο. Όσο για την ανάπτυξη, εξαρτάται από την οικονομία συνολικότερα, όχι μόνο από τον δημόσιο τομέα».
Ο κ. Σιόπα υποστηρίζει ότι χρειάζονται ακόμα πολλές προσπάθειες στον τομέα της αναπτυξιακής πολιτικής, αν και απορρίπτει ότι δεν έχουν παρθεί μέτρα.
Σωωωωωωωωωωωπα …..