"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Κων. Μητσοτάκης: Ο Αντ. Σαμαράς δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο


Νέα σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αναφερόμενος στην πολιτική τακτική του κ. Σαμαρά ανέφερε ότι «στερείται βάσεως» η πρόταση «στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση στείλτε μήνυμα για να μην πάρουν πρόσθετα μέτρα» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι γενικότερα ο τόπος δεν έχει λύση καθώς, όπως είπε, τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαμαράς έχουν φθαρεί, ενώ και για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ίσως εκτός του ΚΚΕ όπως σημείωσε, επεσήμανε ότι είναι ξεπερασμένα.

Αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι «ξεκάθαρη» και «δεν επιδέχεται ελάττωση ή αλλαγή» ενώ σε ό,τι αφορά τις λαϊκές αντιδράσεις υποστήριξε ότι «αυτό το γνωρίζει όποιος αποφασίζει να γίνει αντιδημοφιλής και να πάρει μέτρα που πλήττουν προσωρινά τις λαϊκές μάζες».

Πρόσθεσε ότι «η απειλή Παπανδρέου για εθνικές εκλογές δεν έχει αντίκρισμα» και εξέφρασε βεβαιότητα ότι εθνικές εκλογές δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση.

Δε νομίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, ανέφερε και επεσήμανε σε άλλο σημείο ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και τότε ο ελληνικός λαός θα επιδοκιμάσει τον Γ. Παπανδρέου και θα του δώσει την ενίσχυση που χρειάζεται.

Πάντως σε περίπτωση εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης, εκτίμησε τι η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι έντονα αρνητική για το σύνολο του πολιτικού συστήματος σημαίνοντας την απαρχή της πορείας για βαθύτερη αλλαγή.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να περάσει μεγάλη καταστροφή δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν είμαστε πάρα πολύ άφρονες καθώς διεθνώς όλοι θέλουν να μας βοηθήσουν να το αποφύγουμε.

Τέλος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να επιδιώξει τη συναίνεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, να αντιμετωπίσει τις «κραυγαλέες αδυναμίες» της κυβέρνησης του στα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια και να πλαισιώσει το κυβερνητικό σχήμα με ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του ΠΑΣΟΚ και τεχνοκράτες, επαναφέροντας και την πρόταση του για κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

3 thoughts on “Κων. Μητσοτάκης: Ο Αντ. Σαμαράς δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο

  1. Πάντα πρέπει να θυμόμαστε τις ευθύνες αυτού του ανθρώπου στο ζήτημα της Μακεδονίας μας και τούτο για να μην αφηνόμαστε σε κρίσεις εκ του συναισθήματος. Άφησε όμως πίσω του άλλους που μπορούν να διχάσουν τον τόπο. Ας τους απομακρύνουμε.

  2. Μεταξύ μας για να λέμε την αλήθεια καλά τα λέει Κων. Μητσοτάκης ειδικά για τον Αντωνάκη δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δυστυχώς δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο.

  3. Μόνο ένας Άντρας σαν τον Β. Πούτιν είναι η λύση για τον τόπο.
    Αλλά δυστηχώς είναι Ρώσος!!

Σχολιάστε