"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς: «Να μιλήσει ο Καραμανλής»


Πίεση προς τον κ. Καραμανλή, να μιλήσει για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του, άσκησε απόψε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι έχει επωμιστεί «μεγαλύτερο βάρος απ’ ό,τι του αναλογεί» κάνοντας αυτοκριτική για τη διακυβέρνηση Καραμανλή και επεσήμανε ότι πιστεύει πως ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει δημόσια να δώσει εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητικό» το εκλογικό δίλημμα του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι μια πιθανή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν «αφύσικη» με ανοιχτά τόσα μέτωπα στην οικονομία.

«Προσωπική μου άποψη είναι -δεν μπορώ να ξέρω τι περνάει μέσα στο μυαλό του πρωθυπουργού- είναι ότι άμεσα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει εκλογές και θα είναι και αφύσικο να κάνει εκλογές, καθώς το Δεκέμβριο έχει πρώτον προϋπολογισμό, δεύτερον την τρίτη δόση του δανείου, τρίτον την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η στάση του Γ. Παπανδρέου έχει οδηγήσει σε εκτόξευση των spreads.

«Όταν εγώ μίλησα για αλλαγή πολιτικής, γιατί αυτό ήταν το μήνυμά μας εξ αρχής, τα Spreads πήγαιναν μια χαρά στα 630. Με το που μίλησε ο κ. Παπανδρέου γι’ αυτό τον εκβιασμό της πολιτικής, δηλαδή των εκλογών, τα Spreads ανέβηκαν σε 2 μέρες 200 μονάδες. Ποιος είναι αυτός που αποσταθεροποιεί τη χώρα;», αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Θόδωρο Πάγκαλο για το γεγονός ότι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους και διαπίστωσε «εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις Προέδρου και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης». Κάλεσε μάλιστα τον κ. Παπανδρέου να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο του προκειμένου να ξεκαθαρίσει η στάση της κυβέρνησης.

Σε πολλά σημεία της συνέντευξής του, ο κ. Σαμαράς εξήγησε τις έντονες διαφωνίες του κόμματός του με την ακολουθούμενη πολιτική στην οικονομία και επανέλαβε την αντίθεσή του προς το μνημόνιο. Ωστόσο, είπε ότι αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα σεβαστεί τη συμφωνία με την τρόικα. «Εμείς είμαστε κόμμα ευθύνης. Η Ελλάδα έχει φιλότιμο, σέβεται τη συνέπειά της και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και να σεβαστεί και τις υπογραφές της», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρέπει να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από το μνημόνιο υιοθετώντας συγκεκριμένα μέτρα, ενώ επέμεινε ότι με την πολιτική που προτείνει η ΝΔ είναι εφικτός ο μηδενισμός του ελλείμματος μέσα σε ενάμιση χρόνο.

Ως προς τα εσωκομματικά, ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της επιλογής Κικίλια, προβλέποντας ότι θα κατορθώσει να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο τόνος του ήταν απαξιωτικός για την κ. Μπακογιάννη, το κυοφορούμενο κόμμα της οποίας απέδωσε στην «πικρία» της.

«Κάνει το κόμμα της, δεν ξέρω τι θα κάνει, εμένα με ενδιαφέρει η βάση. Με ενδιαφέρει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει η πικρία των βαρόνων», τόνισε σχετικά ενώ δήλωσε ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια προκειμένου να μείνει στη ΝΔ η πρώην υπουργός Εξωτερικών και έχει ήσυχη τη συνείδηση του.

Τέλος, δεν θέλησε να απαντήσει στις πρόσφατες επικρίσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα παραμείνει επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ. «Το ότι λέει αυτά τα πράγματα και πιστεύει ότι κάνει κακό εμένα δεν με ενοχλεί. Παραμένει γιατί εγώ πιστεύω στην ιστορία, υπήρξε Πρωθυπουργός της χώρας, εγώ υπήρξα και Υπουργός του.

Το να πούμε ξαφνικά ότι παύεις να είσαι στο χώρο αυτό τιμώμενο πρόσωπο θα ήταν μικροπρέπεια», κατέληξε

πηγη

2 thoughts on “Σαμαράς: «Να μιλήσει ο Καραμανλής»

  1. Τι να μιλήσει ο Καραμανλής ρε Σαμαρά?
    Να μας πει τι ?
    Ότι στην διάρκεια της θητείας του τερμάτισε 3 φορές το TOMB RAIDER και 5 φορές το FIFA 11 ?
    Και ότι το PlayStation 3 έχει το εργονομικότερο JoyStick ?

  2. Δεν μπορει για τον απλουστατο λογο…..ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ!!!!!!!!

Σχολιάστε