"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί / OIKONOMIA

Η κατάθεση του Ευάγγελου Βασιλάκου / Στο μικροσκόπιο οι εξοπλιστικές συμβάσεις


Όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 1995 πρόκειται να ζητήσει ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης. 

Στον εισαγγελέα κατέθεσε την Τρίτη και την Τετάρτη ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος, ο οποίος είχε προβεί σε καταγγελίες για «μίζες» στους εξοπλισμούς.

Ο κ. Βασιλάκος έδωσε «κατάθεση-μαμούθ», συνολικά 48 ωρών, στον κ. Πεπόνη για όσα υποστήριξε πριν περίπου ένα μήνα, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του κατά την παράδοση καθηκόντων στον νέο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών, κ.Δημήτρη Γεωργιόπουλο.

Ο κ. Βασιλάκος είχε αναφερθεί σε πρόσωπα που έχουν πάρει «μίζες» για εξοπλισμούς, «αλητήριους και παρασιτούντες» και είχε καταγγείλει πως όταν τον προσέγγισαν για να δεχθεί και ο ίδιος «δώρα» και αρνήθηκε είχε δεχθεί απειλές. 

Η κατάθεση του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ κρίνεται πολύ σημαντική και για το λόγο αυτό εκτιμούν στην Εισαγγελία Εφετών πως όσα υποστηρίζει χρίζουν εξονυχιστικής διερεύνησης.

πηγη

Σχολιάστε