Λεπτομερή έκθεση στην οποία αναλύεται η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, επέδωσε στις ΗΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος βρέθηκε επί τριήμερο στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει ένα πακέτο θεμάτων.
Η έκθεση επιδόθηκε στον Αμερικανό υφυπουργό Άμυνας αρμόδιο για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και το υπουργείο Εθνικής Άμυναςμ\ πέρσι τέτοια εποχή. Επίσης ο ΑΝΥΕΘΑ συναντήθηκε και με τον αρχηγό του μικτού επιτελείου των ΗΠΑ, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν.

Με τις κατάλληλες συμμαχίες, η βάπτιση της μισής Τουρκίας είναι εφικτή. Χωρίς συμμαχίες, το φακιόλιον στην Ελλάδα είναι επίσης πιθανό.
Αγαπητέ Σιδηρούντιε, οι ΗΠΑ έχουν ακέραιη την ευθύνη για τα δεινά της χώρας μας από του τούρκους τα τελευταία 40 χρόνια.
Όσες συμμαχίες κι αν κάνουμε και φαντάζομαι ότι λες για το Ισραήλ, τίποτα δεν μας σώζει από την Αμερικανική τουρκολαγνεία (λόγω τεραστίων συμφερόντων).
Στο σημείο αυτό θέλω να σου πω ότι δεν είμαι ούτε κατά του Ισραήλ αλλά ούτε και αντι-Αμερικανός, απλά σου λέω την ωμή αλήθεια
Αγαπητέ Μιλήσιε.
Έχεις δίκιο μεν, αλλά πιστεύω πως η Αμερικανική τουρκολαγνεία όλο και λιγοστεύει με την βοήθεια του Ισραήλ, και θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα τελειώσει.
Οι Αμερικάνοι βλέπουν τις κινήσεις της Τουρκίας που όλο και συχνότερα εναντιώνονται στα συμφέροντα τους, είμαι βέβαιος πως έχουν διαβάσει και αυτοί το «στρατηγικό βάθος», είμαι βεβαιος πως δεν τους αρέσει καθόλου η ξαφνική φιλία με το Ιράν, και είμαι βέβαιος πως ήδη λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Αν στην σύνοδο κορυφής σε λίγο καιρό ανακοινώσουν πως δεν θα συμμετάσχουν στην αντιπυραυλική ομπρέλα τότε η λαγνεία ισως μετατραπεί σε μίσος.
Και είμαι βέβαιος πως δεν τους άρεσε καθόλου που ο Α.Νταβούτογλου είπε πως μίλησε ως ίσος με ίσο στις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ όσο εύκολα σε ανεβάζουν τόσο εύκολα σε κατεβάζουν.
Οι άνθρωποι είναι έξυπνοι και βλέπουν. Δεν είναι χαζοί.
Σου θυμίζω πως η πρεσβεία τους στην Άγκυρα είναι ακέφαλη τόσον καιρό και δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Ούτε και το οτι δεν τους πουλάνε Apache AH 64, και πρόσφατα ακύρωσαν μεγάλη παραγγελία.
Και ουέ και αλλοίμονο αν θεωρηθεί η Τουρκία απο το Ισραήλ ως απειλή για τα συμφέροντα του!!Θα είναι το 1ο βήμα.
Το δεύτερο θα είναι να θεωρηθεί και απο τις ΗΠΑ ως επειλή για τα συμφέροντα τους.
Με λίγα λόγια αν δυσανασχετίσουν με το οτι σηκωθήκανε τα φασολάκια(Τουρκία) να πουλήσουν τον μανάβη(ΗΠΑ), τότε……….το υπόλοιπο το αφήνω στην φαντασία σου.
ΑΜΗΝ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ