Γράφει η Κουκίδα
Κάθε χρόνο, με την κατάθεση του προϋπολογισμού ακούμε και την ατάκα « σήμερα ανακοινώθηκε ο πιο σκληρός και πιο κρίσιμος προϋπολογισμός στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας».
Αυτός όμως, είναι για να τον κάνεις κάδρο και να τον βάλεις απέναντι από το κρεβάτι σου.
Να τον βλέπεις κάθε πρωί που ξυπνάς. Εγώ αυτό θα κάνω. Για να υπολογίζω πόσο θα αυξάνεται το προσωπικό μου χρέος ημερησίως.
Έχουμε και λέμε. Βάσει του σχεδίου ακριβαίνουν (κι άλλο) : ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα τρόφιμα, τα προϊόντα πάσης ανάγκης, οι υπηρεσίες, η βενζίνη, τα τσιγάρα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα ποτά, το φυσικό αέριο.

Αυτό το αριστερό παραμύθι με τους άδικους, τάχα, έμμεσους φόρους, πρέπει να σταματήσει γιατί έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην οικονομία μας όπως και το παρμύθι να πληρώσουν τους φόρους οι έχοντες και κατέχοντες (διευκρινίζω ότι είμαι μικρομεσαίος για να μην παρεξηγούμαι). Οι ¨εχοντες και κατέχοντες¨ να πληρώσουν μόνο αν έχουν φοροδιαφύγει ασύστολα. Η κατηγορία αυτή, πάντα πληρώνει και μάλιστα πολλούς φόρους. Και όχι μόνο, δίνει και δουλειά σε κόσμο. ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΠΌΛΟΥΣ. Υλοποιούν την επιταγή του συντάγματος για φορολογική συμμετοχή των πολιτών ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις τους. Παίρνεις μεγάλο αμάξι, πληρώνεις μεγάλο φόρο, παίρνεις μικρό, πληρώνεις μικρό φόρο. Αναλογικά όμως, όχι: παίρνεις μεγάλο αμάξι, σου γαμώ το πρέκι γιατί έτσι γουστάρει η παπαρήγα και ο κάθε ανεπρόκοπος φθονιάρης και πληρώνεις τεράστιο φόρο. Τρώς μία σοκολάτα, πληρώνεις λίγο φόρο, τρώς δέκα σοκολάτες, πληρώνεις δεκαπλάσιο φόρο. Αν θέλουμε να κάνουμε δικαιότερο το σύστημα, είναι απλό: δεν βάζουμε καθόλου φόρο στα είδη πρώτης ανάγκης (για όλους όμως, όχι να εξαιρούνται οι πλούσιοι από τα είδη πρώτης ανάγκης). Φορολογούμε περισσότερο άλλα είδη. Επίσης οι άμεσοι φόροι θα πρέπει να γίνουν αναλογικοί. Πχ: Άν εγώ έχω όρεξη να δουλεύω από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί 7 μέρες τη βδομάδα και βγάλω 100000 το χρόνο, γιατί ρε κύριε κράτος να μου παίρνεις 40%; Για να τα δίνεις σε χαραμοφάηδες δημοσίους υπαλλήλους; Μαζί ξενυχτάγαμε όταν τα έβγαζα; (εξ΄ού και η δικαιολογημένη φοροδιαφυγή, από άδικη φορολόγηση δηλαδή). Όταν ένας πιό τεμπέλης βγάλει 20000, θα του πάρεις πχ 10%, δηλαδή 2000 φόρο. Άν φορολογήσεις και εμένα το ίδιο θα πάρεις από εμένα 10000 φόρο. Δεν έχω ήδη πληρώσει (συνεισφέρει στο κράτος) πολλαπλάσια από τον άλλον, αναλογικά με βάση το σύνταγμα; Δηλαδή να γίνω και εγώ τεμπέλης και να βγάζω 20000; εσύ τότε κράτος πόσα θα παίρνεις από τους δυό μας; 2+2, 4000. Ενώ αν εγώ έχω κίνητρο να δουλεύω επειδή με φορολογείς δίκαια, θα παίρνεις 12000 από τους δυό μας. Τι συμφέρει λοιπόν το κράτος; Να έχει δίκαιη φορολογία, αναλογική με βάση το σύνταγμα. Και τέτοια επί του παρόντος είναι μόνο η έμμεση φορολογία.
Αυτά, και να μην τρώμε αριστερές αρλούμπες και κοτσάνες, όποιος κι αν μας τις πετάει.
kana link den blaptei paidia…. I koukida grafei sto http://www.topontiki.gr