Η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για τα παγιδευμένα δέματα, με προκήρυξή της στο Ιndymedia.
Η δημοσίευση της προκήρυξης έρχεται λίγες μέρες με την ανάληψη της ευθύνης συμμετοχής στην οργάνωση από τους Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και ο Χάρη Χατζημιχελάκη.
«Η Συνωμοσία δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ, γιατί δεν είναι απλά μία οργάνωση, είναι ένα ρεύμα ιδεών και οι ιδέες είναι πάντα ασύλληπτες…», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της προκήρυξης.
«Αλλος ένας λόγος της δράσης μας, μέσω της μαζικής αποστολής εμπρηστικών δεμάτων σε πρεσβείες και Ευρωπαίους ηγέτες, ήταν για να πραγματοποιήσουμε ένα διεθνές κάλεσμα», τονίζεται και απευθύνεται νέο κάλεσμα αλληλεγγύης ενόψει της δίκης των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης στις 17 Ιανουαρίου 2011.
Παράθεμα: Νέο τεστ αντοχής για τις ευρωπαϊκές τράπεζες το 2011 | Διαιτες