Ειδικού Συνεργάτη
O υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να παραλάβει το βραβείο που του απονέμει το περιοδικό Foreign Policy ως έναν από τους «Εκατό διανοούμενους του κόσμου».
Με την ευκαιρία αυτή ο νεοοθωμανός υπουργός θα επιδιώξει να βελτιώσει το ψυχρό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Ουάσιγκτον- Άγκυρας. Ο κ. Νταβούτογλου , σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων, θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του κ. Κλίντον.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός ζήτησε να συναντηθεί και με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν, αλλά δεν έλαβε θετική απάντηση.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς τις ΗΠΑ συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν ,στους οποίους είπε: «Δεν τίθεται θέμα έντασης στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει μια τέτοια εντύπωση στην κοινή γνώμη.
Δεν κάναμε λάθος στο θέμα του Ισραήλ, η Ουάσιγκτον μας απογοήτευσε . Με την Αμερική διατηρούμε μια σημαντική σχέση τριών αιώνων, ενώ με το Ιράν μια σχέση χιλίων χρόνων. Εξάλλου, είναι γείτονες μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τους δυο».
Ο κ. Νταβούτογλου φαίνεται συνεχίζει το οθωμανικό παραλήρημα της υπερδύναμης παρά τα όσα αποκαλυπτικά έγραψε ο δημοσιογράφος κ. Μπιράντ, αλλά και τις αποκαλύψεις του Wikileaks.
Από τις αποκαλύψεις του Ιστότοπου Wikileaks έγινε γνωστό ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες θεωρούν τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου «εξαιρετικά επικίνδυνο και τρελό».
Παρ’ όλα αυτά , όμως, το περιοδικό Foreign policy τον κατατάσσει στον κατάλογο των εκατό σημαντικότερων διανοουμένων του κόσμου.
Ο τιμώμενος «Μίστερ μηδενικά προβλήματα», όπως τον αναφέρει το περιοδικό , σε συνέντευξη του στον αρχισυντάκτη του περιοδικού Blake Houshell δήλωσε ότι έχει επηρεαστεί από τα έργα του Πλάτωνα και την πολιτική του Γκάντι.

Η είδηση είναι πως έφαγε πόρτα απο τον Μπάιντεν.
Τα περι Πλάτωνα τα κατανοώ, όλες τις μεγάλες προσωπικότητες θέλουν να τις οικειοποιηθούν όλοι!
Επειδή ο κόσμος είναι τρέλος! Αν είχε και η Ελλάδα ένα τρελό να λέει οτι του κατεβαίνει στο κεφάλι θα τον έβαζαν πρώτο σε τέτοιες λίστες! Η λογική έχει πεθάνει προπολλού
Εδώ λένε οι τούρκοι ότι ο Ιπποκράτης είχε τούρκο δάσκαλο!
Μετονομάσανε και τον Όμηρο σε Ομάρ και τον κάνανε δικό τους και αυτόν!
«Έχουν ξεφύγει τελείως»
έβαλαν τον ΓΑΠ
Απάντηση στον Mavroprovato.
Ομάρ ή Ομέρ (δεν είμαι σίγουρος, θα το τσεκάρω) τον λένε οι Άραβες επειδή τον ξέρουν και τον διδάσκουν στα σχολέια τους.
Το οτι δεν είναι Τούρκικη λέξη είμαι σίγουρος.
Πάρα πολλές λέξεις που θεωρούμε Τούρκικες είναι Αραβικές.
Όπως και οι Άραβες έχουν Ελληνικές λέξεις που τις θεωρούν Τούρκικες π.χ αφέντιμ που την λένε οι Άραβες οταν επευθύνονται σε έναν ανώτερο στην ιεραρχία!
Εδώ βραβεύσαν τον Jeffrey. Σε αυτόν θα κολλούσαν!
θα βραβευανε και τον Καραμανλη….αλλα εκεινη την ωρα ετρωγε πιτα γυρο απο ολα με τζατζικη!