
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ που έχουν δρομολογηθεί τις τελευταίες 3 ημέρες στην ΓΕΝΕΥΗ(και τις οποίες αποκάλυψα προχθές το βράδυ) έχουν προκαλέσει προβληματισμό και αμηχανία στην ΑΘΗΝΑ.
Γνωρίζω ότι κάποια πράγματα δεν προχωρούσαν με κανονικούς ρυθμούς (παρά την τουριστική και στρατιωτική συνεργασία των δυο χωρών όπου έγιναν κάποια βήματα..).
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ!!!!!!!!!
Το γυαλί έσπασε, και δεν κολλάει με το τίποτα!
Ούτε με το ξεραμένο σάλιο του Επωνυμου μετά τον ναργκελέ! Χε..χε..
Ασε ρε Ζακγλέ.!!
Πρόσεχε μη φωνάξω τον Βασίλη!!!
Χε..χε.. ναι ξέρεις, τα καρυδια μου κουνιούνται χε..χε..
Άμα σε περιλάβει… θα σου πώ εγώ!! χε..χε..
Ίσα ρέ zangos τί πίνεις; καί δέν μάς δίνεις καί μας πού μάς έχει συνθλίψει τή διάθεση ό GEOFRY καί παρέα του…. Όσο γιά τό θέμα τής ανάρτησης : χθές ακόμα δέν έκφραζα τήν επιφύλαξη καί τή δυσπιστία μου απέναντι στήν κολληγιά μέ Ισραήλ; Δέν έχουν περάσει 24 ώρες καί τί διαπιστώνουμε; Ότι ό Ομπάμα μεσολαβεί νά αναθερμάνει τό »γάμο» τού Σολομωνίκου καί τής χανούμισας. Καί τότε όντως νά μάς κλαίς . Πού οί ΕΒΡΑΊΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΟΡΤΟ! Καί θά ελέγχουν τήν ενδοχώρα τίς ΕΔ εκατέρωθεν τού Αιγαίου! Έως τώρα μισό καί παραπάνω αιώνα αποικία τής usa τώρα τού TURK ISRAEL; Εύχομαι ολόψυχα νά κάνω λάθος καί νά μήν επιβεβαιωθώ καί ή καχυποψία μου νά αποβεί αβάσιμοι. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΑΚΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΟΥΣ.. Είμαστε λαός χωρίς στιβαρή,πατριωτική,αξιόπιστη ηγεσία… Μάς κυβερνούν γραικύλοι καί πράκτορες…. Συνέλληνες φοβάμαι πολύ…
Διευκρίνιση : έγω έγραψα τό σχόλιο νο 6. Επίσης διορθώνω καί τήν ορθογραφία : αβάσιμοι= αβάσιμη τό ορθόν.Ζητώ συγνώμη γιά ορθογραφική αβλεψία μου. Ευχαριστώ
Επώνυμε,
Εχει φάει τέτοιες σφαλιάρες ο ΑΓΝΏΣΤΟΥ πατρός κα μητρός μπάσταρδος τουρκοχαφιές που δε ξέρει που να κρυφτεί και τι να πει.
Τετοιες μαλακίες ελεγε και εκανε στη Σουηδία ο γραικύλος και τον πλάκωσαν στις κλωτσιές αφού τον γλέντησαν πρώτα. Από το πολύ το ασάλιωτο του ΣΒΕΝ του ΟΛΑΦ και ΚΑΡΛ του έμεινε ΚΟΥΣΟΥΡΙ το χε…χε….
Στην ουσία τώρα. Αναμενόμενο είναι να γίνουν προσπάθεις να τα βρουν. Η ελλάδα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη Τουρκία λόγω μεγέθους, γειτονίας, αγοράς κλπ κλπ. Ακόμα και ετσι δεν μπορούμε ουτε μας συμφέρει να είμαστε κόντρα στο ιΣΡΑΉΛ. Οι τελευταίες επαφές ίσως κανουν ποιο ισορροπημένη τη στάση του ισραήλ σε σχέση το παρελθόν.
Δεν νομίζω να επανέλθουν οι σχέσεις τους (αν τα βρόυν ) στο 100%.Πάντα θα υπάρχει επιφυλακτικότητα τώρα πιά.
Όσο για την Ελλάδα έχει σπάσει ο πάγος μεταξύ μας και αυτό είναι πολύ καλό, σύν ο αγωγός…
Βέβαια και η κάθε χώρα είναι διαφορετική στο μέγεθος, στην αγορά κ.τ.λ. όπως και διαφορετικές είναι και οι κινήσεις που θα γίνουν απο και πρός το Ισραήλ.
Θα δούμε τι θα γίνει τελικά.
Τηρώ στάση αναμονής χωρίς να ανησυχώ.
Ελπίζω πάντως να μην τα βρούν.
Το παραπάνω σχόλιο ηταν προς τον Βασίλη.
η μάσα ενώνει το ξύλο χωρίζει,βασικά,όμως το θέμα σε αυτό το επίπεδο δεν είναι απλά οι σχέσεις τουρκίας ισραήλ αλλά αμερικής τουρκίας ισραήλ.Ξεχάσατε το τρίτο πρόσωπο σε αυτήν την μικρή συμμαχία.Δεν ξέρουμε τις δικλίδες ασφαλείας στην συμφωνία αυτήν και πολύ περισσότερο τα ακριβής συμφέροντα που έχουν οι τρεις χώρες να λάβουν ώστε να προβούν σε αυτήν την μίνι συμμαχία.Το ποιο πιθανόν όσες υποχρεώσεις πηγάζουν από τις εγγραφες συμφωνίες θα τηρηθούν,αλλά τέρμα τα φιλία και τα χάδια.Οπότε είναι απόλυτος λογικό και φυσιολογικό οι προσπάθειες που κάνουν οι αμερικανοι ώστε ουσιαστικά να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα.Παράδειγμα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μέτρα εμπιστοσύνης υπό την αιγίδα των αμερικανων.Και με τις δυο χώρες είναι σύμμαχος αλλά τα συμφέροντα της αμερικής πάνω από λογική και δίκαιο στις απαιτήσεις των τούρκων στην θράκη και στο αιγαίο.
“Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς” Αμα σκεφτόσασταν την πατρίδα σας μόνο, θα είσασταν μια ισχυρή χώρα όσο μικρή κι αν είναι και άλλοι θα αναζητούσαν τη φιλία σας. Αλλά κοινώς είστε όλοι σας »ΜΑΛΑΚΕΣ».
Ξέχασα να σας πώ ότι είστε και φαφλατ΄δες. Μπλα μπλα μπλα μπλα και έργο μηδέν. Η Ιδέα έχει σμασία άμα γίνει πράξη. Ξανά »ΜΑΛΑΚΕΣ»
ρε Argentino σου είπε κανένας από εδώ μέσα ότι κυβερνάει την χώρα,θέλεις να βρίσεις τους πολιτικούς και βρίζεις εμάς,δεν σε κάλεσε ούτε σου μίλησε κάποιος στο κάτω κάτω τις γραφείς.μάλλον έχεις μπερδευτεί.άποψη εκφράζουμε αλλά δεν μπορούμε ούτε να την επιβάλουμε ούτε και να απαιτήσουμε να ακουστεί.τα περί μητρός και πατρίς αλλού.Μήπως θέλεις και να μας λογοκρίνεις,και από έργα σου ας μας δείξεις πρώτα τα δικά σου επαναστάτη τις φακής και μετά τα λέμε.
«ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ»
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ?
Βασιλάκη πες αλεύρι, ο σμηνίτης σε γυρεύει, την κολάρα σου αν πασπατέψει.
Από που θες να ξεκινήσουμε, φίλε ΕΒΡΑΙΕ;
Να πούμε για τις εποχές που ο Μαρδοχαίος έσπρωχνε τον Ξέρξη εναντίον της Ελλάδος;
Να πούμε για τις σφαγές Ελλήνων που κάνατε στην Κύπρο και την Κυρηναϊκή επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας;
Ο Χέρτζ δεν ήταν που διεκδικούσε ως εδάφη για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ «Παλαιστίνη, Κύπρο, Κρήτη»;
Εσείς δεν είστε που αποκαλείτε τη Θεσσαλονίκη εβραϊκή;
Αν θελήσω να γράψω όλες τις πτυχές της Εβραϊκής επιβουλής εναντίον του έθνους μου (των Ελλήνων), φίλε Εβραίε, από την αρχαιότητα ως σήμερα, θα χρειαστεί ολόκληρο «σεντόνι». Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου, όμως. Αυτό που θέλω, είναι να σου δώσω να καταλάβεις ότι η καχυποψία των Ελλήνων εναντίον σας έχει βαθύτατες ιστορικές ρίζες και βάσεις.
Είναι αυτονόητο ότι το Ισραήλ κοιτάζει το συμφέρον του, και μέχρι εδώ δεν μπορεί κανείς να το κατηγορήσει γι’ αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που προσέγγισε την Ελλάδα: για το συμφέρον του. Διέγνωσε, και πολύ σωστά, ότι η Τουρκία έχει μπεί σε «δρόμο χωρίς επιστροφή προς τον Ισλαμισμό», και πως σε κάθε περίπτωση αυτό θα αποτελέσει κίνδυνο για το ίδιο, για την ύπαρξή του. Και χρειάζεται «στρατηγικό βάθος» και «γέφυρες» με τη Δύση, γέφυρες τις οποίες τα Βαλκάνια – που τελικά μέσω οθωμανοποίησης θα προσδεθούν στο άρμα της νεοοθωμανικής Τουρκίας – δε μπορούν να του τις προσφέρουν σε βάθος χρόνου.
Αντιλαμβανόμαστε, επίσης, την πίεση που σας ασκείται από τον Ομπάμα και την ομάδα του. Θά ‘πρεπε όμως το λόμπι σας εκεί να τους «ξυπνήσει», διότι οι Αμερικάνοι νοιώθουν ασφαλείς ανάμεσα σε δυο ωκεανούς, ενώ δεν αντιλαμβάνονται ότι τα συμφέροντά τους στην περιοχή απειλούνται με κατάρρευση.
Το Ισραήλ, φίλε ΕΒΡΑΙΕ, νοιώθει να απειλείται από ένα πυρηνικό Ιράν. Αναρρωτιέμαι, δεν έχετε αντιληφθεί ότι μια νεοοθωμανική – ισλαμική Τουρκία με πυρηνικά θα είναι απείρως μεγαλύτερη απειλή για εσάς; Ή μήπως πιστεύετε ότι η Τουρκία θα περιορίσει τα πυρηνικά της σχέδια «για ειρηνική χρήση και μόνο»; Δε σας έχω για τόσο αφελείς…
Δεν έχετε αντιληφθεί ότι και πραξικόπημα να κάνουν οι Κεμαλιστές στην Τουρκία, το περισσότερο που θα κερδηθεί θα είναι λίγοι μήνες; Κι αυτό στη καλύτερη περίπτωση…
Πείτε τα αυτά στους Αμερικάνους. Εξηγείστε τους ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο. Και αντιληφθείτε ότι όσο βλέπουμε το «δίπορτο» να συνεχίζεται, η καχυποψία μας (του ελληνικού λαού, τουλάχιστον) θα αυξάνει.
ΙΩΑΝΝΗΣ
Εμείς όμως, συνέλληνες, πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους τα αυτονόητα.
Δε μπορεί όλος ο σχεδιασμός μας να εξαντλείται στο «να βρούμε ισχυρούς προστάτες». Ακόμα να το καταλάβουμε, τόσους αιώνες τώρα;
Οι Αμερικανοί κοιτάζουν το συμφέρον τους. Αν βρούν τρόπο να το επιτύχουν χωρίς εμάς, θα μας αδειάσουν την επόμενη στιγμή.
Οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις (γιατί σε λίγο η Ευρώπη θα πάψει να υπάρχει στη μορφή που τη βλέπουμε), το ίδιο.
Η Ρωσία, το ίδιο.
Το Ισραήλ, το ίδιο.
Κανείς δε μας «αγαπάει», κανείς δε θα τρέξει να μας σώσει.
Εμείς πρέπει να κινηθούμε. Καλές οι συμμαχίες, αλλά ο κάθε υποψήφιος σύμμαχος πριν απ’ όλα ρωτά:
«Τι θα κάνεις Ελλάδα για το συμφέρον μου;
Τι θα κερδίσω αν έλθω στο πλευρό σου;
Τι θα χάσω αν σε έχω απέναντί μου;
Έχουμε κοινά συμφέροντα, και πόσο μπορείς, Ελλάδα, να τα υπερασπιστείς;»
Αυτό που θά ‘πρεπε λοιπόν να σχεδιάσουμε, είναι το πως θα γίνουμε αρκετά ισχυροί ώστε να προσβλέπουν οι άλλοι σε μια συμμαχία μαζί μας.
Να σχεδιάσουμε το πως θα γίνουμε αρκετά ισχυροί ώστε να μπορούμε να εξασφαλίζουμε τα συμφέροντά μας στηριζόμενοι πρώτα στις δικές μας δυνάμεις.
Ας δούμε λίγο την περίπτωση του Ισραήλ και των Εβραίων. Έζησαν κάπου 700 χρόνια υπόδουλοι, και στη συνέχεια άλλα 1900 χρόνια διασκορπισμένοι μακριά απ’ την πατρίδα τους. Πριν από 150 χρόνια περίπου, κανείς δε φανταζόταν ότι το Ισραήλ θα γίνει κράτος, και μάλιστα ισχυρό. Σήμερα το Ισραήλ είναι πυρηνική δύναμη, κι όλοι θέλουν να τα έχουν καλά μαζί του.
Μπορούμε κι εμείς, συνέλληνες… Κι ας μην έχουμε το τραπεζικό σύστημα στα χέρια μας. Έχουμε άλλα «όπλα». Αυτό που μας λείπει, όμως, είναι αυτό που μας εμποδίζει:
Μας λείπει το όραμα.
Η πίστη στον εαυτό μας και στην επιτυχία.
Το θάρρος και η διάθεση για αγώνα, για στράτευση στο σκοπό.
Καιρός να ξυπνήσουμε, συνέλληνες!
ΙΩΑΝΝΗΣ
Ιωάννη, ποιός σου διδάσκει ιστορία; Δεν ήρθαν οι Εβραίοι στην Ελλάδα ποτέ ως κατακτητές. Εμείς πήγαμε εκεί στην αρχαιότητα να τους κάνουμε δούλους μας. Μάλιστα, είχαν την ατυχία να βρεθούν στα σύνορα, ανάμεσα στα δύο Ελληνικά βασιλεια των Πτολεμαίων και των Σελευκιδώ, οι οποίοι πολύ συχνά σφάζονταν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η γη των Εβραίων να γίνετε στάχτη από τα Ελληνικά στρατά φίλε μου. Οι κακόμηροι Εβραίοι, όποτε τομλούσαν να πάνε με τη μεριά των Πτολεμαίων, τους έσφαζαν οι Σελευκίδες. Πήγαιναν με την μεριά των Σελευκιδών, τους έσφαζαν οι Πτολεμάιοι. Για να είμαστε σωστότεροι, όσο διχασμένοι ήταν μεταξύ τους οι Έλληνες, τόσο ήταν και Εβραίοι. Πτολεμαϊκά, Σελευκιδικά και Ρωμαϊκά κόμματα είχαν και αυτοί, τύπου Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό κόμμα που είχαμε κάποτε και εμείς. Όταν επι Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας επαναστάτησαν ενάντια στους κατακτητές Ρωμαίους, έγιναν και οι πόλεμοι που λες. Εμείς τους γλύφαμε τους Ρωμαίους τότε, και μας άρεσε που μας έκαναν κουμάντο (Γραικύλοι κτλ). Καμία σκέψη για απελευθέρωση από τους Ρωμαίους δεν είχαμε.
Τα έμπλεξες και με τον Ξέρξη. Οι Εβραίοι πήραν και Περσικά και Αιγυπτικά ονόματα. Για πες μου που βρήκες ότι ένας Εβραίος Μαρδοχαίος ήταν πίσω από τον Ξέρξη, να το δω το κείμενο και να σου πω. Πάντως, μην ακούς μαθήματα ιστορίας που δίνουν μάντισες, χαρτορίχτρες και μυθιστορηματοσυγγραφείς. Με αντιεβραϊκά πίτουρα μας έχουν γεμίσει τα κεφάλια. Είμαστε ανιστόρητοι σε τεράστιο βαθμό, και γι’ αυτό έχουμε τα σημερινά μας χάλια.