Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι έτοιμος να κάνει μπίζνες («ready to do business») με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το Αιγαίο, υποστήριξε ότι «βεβαίως, ήδη το κάνουμε!».
Η δήλωση έγινε στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάση», με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου.
Στην δεξίωση παρέστησαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, αντιπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και δεκάδων άλλων χωρών, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων.
Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από το μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας του στον ΟΗΕ, Ερτογρούλ Απακάν, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Μητσιάλη και είχε παράλληλα την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο της έκθεσης «Ήρωες Θνητοί και μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» από τον Έλληνα Μόνιμο Αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, πρέσβη Λουκά Τσίλα και εκπρόσωπο του Μουσείου Γουόλτερς στη Βαλτιμόρη, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η έκθεση.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε: «Με μεγάλη μου ευχαρίστηση επισκέπτομαι την έκθεση και βρίσκομαι μαζί με φίλους από την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η κοινή μας κληρονομιά.
Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα μείνω στη Νέα Υόρκη για 24 ώρες και ήρθα για την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ.
Αλλά, αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία (να επισκεφθώ την έκθεση). Ένιωσα σα να βρίσκομαι στη Μεσόγειο, στην Τροία ή στην Αθήνα, στις δύο απέναντι ακτές του Αιγαίου. Είδα έργα από την Τροία, από την ελληνική παράδοση και ως ακαδημαϊκός απόλαυσα την έκθεση και ως γείτονας της Ελλάδας είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ».
Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αντάλλαξε χειραψίες με τους προσκεκλημένους, ανάμεσά τους και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ και αρκετοί ομογενείς.
Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Υπάρχουν πολλά κοινά ζητήματα.
Τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε.να επιδιώκουν συνέντευξη τύπου
από τον νέο μας Βηβόδα Νταβούτογλου για να μαθαίνουμε πως πάνε οι γεωτρήσεις και οι επενδύσεις στην κοινή μας πλέον θάλασσα.
Θα πάω στην Ουγκάντα να ζητήσω πολιτικό άσυλο δεν πάει άλλο.
Ο,τι λέει ο Νταβούτογλου, δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας ….
Ο τρελός θέλεις να πεις… Ή μάλλον ο τρελλός.
Πάντως εγώ δεν βλέπω καμιά κοινή, ιδίως αρχαιοελληνική κληρονομιά, και να τα αφήσουν αυτά που ξέρουν περί κληρονιμιών!!
Η μόνη κληρονομιά που έχω πρόχειρη στο μυαλό μου είναι η Συνθήκη της Λωζάνης που προβλέπει μόνο 3νμ για την Τουρκία, και το Καστελόροζο πίσω στην Ελλάδα απο τους Ιταλούς!!!
«Ήδη το κάνουμε»! (δεν θα παραξενευτώ καθόλου αν δεν εννοεί μπίζνες ακριβώς).
Έγινε καμια γεωτρηση-αντλιση Ανδρέα ?
Misâk-i Milli. Atatürk’ün istedigi harita.
Turkiye
Türk Hava Kuvvetleri
http://www.youtube.com/watch?v=ralYKUWbctI
Μπήκε να κάνει και σχόλια ο νεογεννίτσαρος! Για να δούμε τι μάγκες θα είναι όταν θα ανεξαρτητοποιηθούν οι 15 εκατομύρια Κούρδοι και θα αρχίσουνε να τρέχουν τα τουρκάκια στην τουρκμενιστάν και την μογγολία.
Δεν ξέρω, Νίκο, μπορεί και νά΄γινε και να μην το μαρτυράνε. Λες να δούμε κανένα σόκιν βίντεο σε ανύποπτο χρόνο?
ΒΑΣΙΛΗΣ, zanglos, GREVENA, πρόβατε κλπ. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Έχουμε εισβολή στο blog από (πραγματικό) Τούρκο! Συγκεντρώστε τα πυρά εναντίον του! Όχι μεταξύ σας!
Άλλος μαλάκας από κει…………
‘’Εισβολή’’ …………!!!!!!!!!
‘’στα όπλα όλοι’’!!!
‘’ΣΤΑ ΟΠΛΑΑΑΑΑΑΑΑ’’!!!!!!!!!!!!!
Ρε 4 horsemen …. Μία πλάκα που κάνανε τα παιδία στον ‘’Επώνυμο’’ είναι…..
(ρε τον μαλάκα… την έφαγε κι αυτός)
You mongol, barbarian, illiterate turk Gildiz Akçam, don’t ever, and we all mean EVER, dare to post nonsense like these in the blog again!
Παιδιά ωραία η πλάκα, αλλά σβήστε τα τώρα, γιατί βλέπουν κι άλλοι αυτά που γράφουμε.
4 horsemen το lower το πήρες σίγουρα με ‘’b’’
Μη σού πω με «c»…
Πάντως ενήργησες αμέσως και σήμανες και συναγερμό ….
Και μάλιστα αντεπιτέθηκες ‘’αγγλιστί’’ … (έστω και σε επίπεδο blog)
Μπράβο ρε Έλληνα, αυτός είσαι ρε!!!