
Διαβεβαιώσεις ότι η απόφαση της Ελλάδας για αγορά έξι φρεγατών τύπου Fremm από τη Γαλλία είναι ενεργή,ζήτησε –και απ΄ ότι φαίνεται πήρε- ο επικεφαλής της εταιρείας DCNS,που τις ναυπηγεί!
Ο κ. Πάτρικ Μπουαζιέ ήταν χθες στο ραντεβού Βενιζέλου-Ταβουλάρη,ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας,τα οποία έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους Γάλλους για το πρόγραμμα ναυπήγησης έξι φρεγατών τύπου Fremm!
Η παρουσία του κ.Μπουαζιέ στο γραφείο του κ.Βενιζέλου δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Τη Δευτέρα είχε επισκεφτεί τον πρωθυπουργό ο γραμματέας των Ηλυσίων Πεδίων Κλόντ Γκεάν ο οποίος έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα της προμήθειας των έξι φρεγατών,το κόστος των οποίων στα χαρτιά υπολογίζεται σε 3 δις,στη πραγματικότητα όμως θα φθάσουν τα 6 δις ευρώ!
Οι Γάλλοι πιέζουν αφόρητα για να κλείσει το ζήτημα των φρεγατών,σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία παραπαίει. Ο υπουργός Άμυνας σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε το ελληνικό ενδιαφέρον για τη ναυπήγηση των φρεγατών ,επισήμανε όμως ότι αυτή τη περίοδο δεν μπορεί να γίνει τίποτα περισσότερο από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.
Έτσι κι αλλιώς αυτές δεν σταμάτησαν ποτέ.
Το πρόγραμμα των φρεγατών Fremm θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την τύχη των ναυπηγείων Ελευσίνας γι΄ αυτό έγινε και η συνάντηση Βενιζέλου-Μπουαζιέ-Ταβουλάρη.
Για τα ναυπηγεία Ελευσίνας έχει δείξει ενδιαφέρον και ο νέος ιδιοκτήτης του Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα,ο οποίος θέλει να τα αγοράσει με μηδέν κόστος,αναλαμβάνοντας όμως τα χρέη των 105 εκατομμυρίων ευρώ.
Μπορεί κάποιος νά με ενημερώσει πόσα από τά
χρήματα τού δανείου τών 110 δις ευρώ θά πάνε
σέ μισθούς καί συντάξεις καί πόσα σέ εξοπλισμούς????
κανένα πάνε για αποπληρωμή προηγουμένων οφειλών,έχει βουίξει ο τόπος ότι δεν πάνε σε δημόσιες επενδύσεις.
Ελπιδοφόρα είδηση μακάρι να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η διαπραγμάτευση και να υπογραφεί σύντομα η σύμβαση.
Ραγδαίες εξελίξεις στο πρόγραμμα των FREMM – Bιομηχανική-επενδυτική πρόταση ύψους 3,5 δισ. ευρώ!
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16231&Itemid=40