Την περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο κέντρο της Αθήνας με πεζές και εποχούμενες περιπολίες ανακοίνωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο ειδικός εισαγγελέας για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, Αντρέας Καραφλός.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όπου συμμετείχαν ανώτατα στελέχη της αστυνομίας, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, ο Συνήγορος του Πολίτη και η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ), ο ειδικός εισαγγελέας επεσήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε ο κάθε πολίτης, είτε ως κάτοικος, είτε ως επιχειρηματίας, είτε ως απλός επισκέπτης, να αισθάνεται ασφαλής στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας από την πλατεία Ομονοίας και το Θησείο έως τα Εξάρχεια και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Άμα δεν δοθούν συγκεκριμένες εντολές, δεν θα βγεί άκρη.
Δηλαδή , άντε και τους βάλαν να κόβουν βόλτες.
Αν τους συλλάβουν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία εγκλήματος , απλά τους ταΐζουν για 48 ώρες. Μετά το δικαστήριο τους ελευθερώνει.
Πρέπει να θεσπιστεί συγκεκριμένος Νόνος που να τιμωρεί την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα ως ΕΓΚΛΗΜΑ.
Με το να λέμε τρίχες δεν αλλάζουμε τα δεδομένα.