Oι καταστάσεις στην πατρίδα μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλα θυμίζουν κατάσταση ενός καραβιού που είναι έτοιμο να βυθιστεί. Από παντού ακούγονται γνώμες, απόψεις, αναλύσεις, που όλες, μα όλες, καταλήγουν στο ότι η κατάσταση δεν πάει καλά, στο ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Σε όλους τους τομείς, τίποτα δεν κινείται, όπως λέει ο λαός. Σε εθνικό, κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο. Οι θεσμοί όλοι έχουν απαξιωθεί τελείως. Η οικονομική κρίση, ταυτόχρονα καταστρέφει τον κοινωνικό μας ιστό.
Η παρουσία των αλλοδαπών πλέον δίνει διαστάσεις στην καθημερινότητά μας που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Γιατί άλλο να τα βλέπεις στις ειδήσεις και άλλο να βλέπεις τους μουεζίνηδες στα Προπύλαια, και δεκάδες χιλιάδες ξαφνικά να πέφτουν και να προσεύχονται.
