"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη του ακαδημαϊκού Β. Μαρκεζίνη: «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει τα κότσια να παίρνει δύσκολες αποφάσεις όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα εθνικά θέματα»


Στον Τύπο της Κυριακής: Συνέντευξη του ακαδημαϊκού  Β. Μαρκεζίνη: "Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει τα κότσια να παίρνει δύσκολες αποφάσεις όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα εθνικά θέματα" 

Λαμπρό μυαλό και ένθερμος πατριώτης, ο ακαδημαϊκός κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης, τιμημένος με τον τίτλο του σερ, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων τόσο με την ικανότητά του να προβάλλει νέες ιδέες όσο και με τη δυνατότητά του να τις παρουσιάζει άνευ κειμένου στις διάφορες ομιλίες του. Καίτοι ζει στο εξωτερικό, παρακολουθεί στενά και τη διεθνή και την εσωτερική σκηνή και δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Αληθινός χείμαρρος, ο κ. Μαρκεζίνης σε πείθει όταν τον συναντάς για το ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για την πατρίδα, αλλά ταυτόχρονα είναι πάντα έτοιμος να συζητήσει και ακόμα να παραδεχτεί λάθη του, όταν τον πείσεις γι’ αυτό.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Μαρκεζίνης διατυπώνει τολμηρές, αν όχι και ασυνήθιστες, ιδέες εφ’ όλης της ύλης, προτρέποντας τον πρωθυπουργό να δείξει και στα εθνικά θέματα τα ίδια κότσια που έδειξε και στη λήψη μερικών οικονομικών αποφάσεων. Η συνέντευξη τελειώνει με τη ρηξικέλευθη πρόταση να γίνουν εκλογές, μια και η χώρα, ουσιαστικά, έχει φθάσει στο αδιέξοδο – οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό. Γι’ αυτόν, το ενδεχόμενο να μην κερδίσει κανείς αυτές τις εκλογές δεν θα σημαίνει καταστροφή. Αντίθετα, μια ανανεωμένη Βουλή, χωρίς ένα κόμμα να έχει πλειοψηφία, θα αναγκαζόταν να συμφωνήσει σ’ ένα πρόγραμμα κοινής αποδοχής, που μετά, τουλάχιστον τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν με τη συναίνεση της μεγίστης πλειοψηφίας της Βουλής.πηγη

4 thoughts on “Συνέντευξη του ακαδημαϊκού Β. Μαρκεζίνη: «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει τα κότσια να παίρνει δύσκολες αποφάσεις όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα εθνικά θέματα»

  1. Για μένα αυτός ο κύριος ήταν παντελώς άγνωστος,έχει και τον τίτλο του σερ,πω πω, τι λες ρε,παρακολουθεί στενά και την εσωτερική και την εξωτερική σκηνή λέει η πηγή,άρα γνώριζε τα πάντα που αφορούν την πατρίδα του, ποια όμως,γιατί αν εννοεί την Γελάδα τι έκανε αυτός για αυτή,και πως οι άρπαγες Άγγλοι κλέφτες μαρμάρων μας,το δώσανε τον τίτλο του σερ,γιατί είναι ένας απλώς Καθηγητής η? ,τιμάει κανείς έναν άνθρωπο όταν έχει πολλαπλώς Ωφεληθεί από αυτόν!,άρα ο κύριος αυτός,που υπόπτως τον πασάρουν τελευταία τα ρυπαρά Μ.Μ.Ε. της χώρας μας,κάτι θέλει η οι κλέφτες Μαρμάρων,μήπως είναι ο σύγχρονος μεσσίας μας και δεν μας το λένε.-

  2. Εχει ανακηρυχθεί διδάκτωρ της Νομικής από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
    Αθηνών και, από τότε, Ph.D. και LL.D. από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και DCL από το Πανεπιστήμιο της
    Οξφόρδης. Εχει, επίσης, ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων των Παρισίων (Paris I, Sorbonne),
    Γάνδης, Μονάχου και Αθηνών.

    Ανέλαβε καθηγητικά αξιώματα και δίδαξε στα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ, του Λονδίνου και της Οξφόρδης,
    όπου διετέλεσε τακτικός καθηγητής του Αλλοδαπού και Συγκριτικού Δικαίου. Σήμερα κατέχει την έδρα
    Jamail Regents στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Οστεν. Στο πρόσφατο παρελθόν ήταν καθηγητής στο
    University College του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο του Leiden, στην Ολλανδία. Εχει διδάξει και
    οργανώσει σεμινάρια σε είκοσι πέντε πανεπιστήμια σε τρεις ηπείρους.

    Στην καθηγητική του σταδιοδρομία, ο καθηγητής κ. Μαρκεζίνης έχει εκδώσει (ή συνεκδώσει) τριάντα
    έξι βιβλία (αναφερόμενα στο Δίκαιο, την γεωπολιτική επιστήμη, την σύγχρονη διπλωματία, την τέχν
    και περισσότερα από εκατόν σαράντα νομικά άρθρα σε διακεκριμένα νομικά περιοδικά επτά χωρών.

    Το διδακτικό και καθηγητικό του έργο έχει αναγνωρισθεί διεθνώς διά της εκλογής του ως τακτικού
    μέλους της Βρετανικής Ακαδημίας, Ξένου Εταίρου της Accademia dei Lincei της Ρώμης, της Βασιλικής
    Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Βελγίου, της Βασιλικής Ολλανδικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών
    του Αμστερνταμ και ως αντεπιστέλλοντος μέλους του Institut de France (Academie des Sciences Morales et Politiques) και της Ακαδημίας Αθηνών Είναι, επίσης, μέλος της Ακαδημίας Αμερικανικού Δικαίου (American Law Institute) και επίτιμος εταίρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών.

    Το 2005, του απενεμήθη ο τίτλος του sir από τη βασίλισσα της Αγγλίας για «εξαίρετες υπηρεσίες στις
    διεθνείς νομικές σχέσεις». Το έργο του στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και η συμβολή του στην ευρωπαϊκή
    ολοκλήρωση έχει αναγνωρισθεί διά της απονομής σ’ αυτόν, από τους προέδρους της Γερμανίας, της
    Γαλλίας και της Ιταλίας, ανωτάτων διακρίσεων, όπως τα διάσημα του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος
    της Αξίας της Γερμανίας, και των Μεγαλοσταύρων του Τάγματος της Αξίας της Γαλλίας, και του Τάγματος
    της Αξίας της Ιταλίας.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ,ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ

  3. Ποτέ κύριε stam21 δεν είπα ότι είμαι μορφωμένος και έχω πολλές γνώσεις,αντίθετα δεν είμαι υπερήφανος για αυτό,όμως αγαπώ την πατρίδα μου,και θα κάνω τα πάντα για αυτήν,όσο μπορώ,δεν μου λες όμως αφού γνωρίζεις τόσο πολύ καλά τα κατορθώματα του κυρίου,τι ακριβώς έχει κάνει για τη χώρα του,λες κύριε ότι του απενεμήθη ο τίτλος του σερ κ.λ.π.Είναι δηλαδή και διπλωμάτης και νομικός και πολλά άλλα,και ερωτώ κύριε εκπρόσωπε του κυρίου,τόσα χρόνια εδώ στο Ελλαδιστάν,γίνονται Συνταγματικές παραβιάσεις νόμων,ληστεία του Εθνικού μας πλούτου,συνειδητή προδοτική συμπεριφορά,διαχρονικό σαμποτάζ κατά των ενόπλων δυνάμεων και του λαού της χώρας μας,παραχώρηση Ελληνικού χώρου στους Τούρκους κατά διαταγήν των Αρχηνονών Αμερικάνων,και αφού γνωρίζεις τόσα πολλά και επακριβώς,σίγουρα μπορείς να μας πεις και τα μελλούμενα,που άμεσα μας έρχονται,ερωτώ έκανε τίποτα σαν πνευματικός άνθρωπος,αυτός και πολλοί άλλοι με ισχύ στας Ευρώπας,αφού γνώριζε πάρα πολύ καλά τι γινότανε όλα αυτά τα χρόνια, που συντελούνταν εις βάρος της πατρίδας μας από τους ληστοσυμμορίτες πολιτικούς μας,και τέλος όσο ποιο πολλούς τίτλους έχει κάποιος και μάλιστα ξένους τίτλους, και όχι από τους πατριώτες του,και να τους έπαιρνε πάλι δεν θα έλεγε τίποτα αυτό,γιατί και εδώ οι πνευματικοί μας ταγοί είναι όλοι τους βολεμένοι και σιωπηροί.ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα,εμένα με φοβίζει πάρα πολύ αυτό,και προσωπικά εγώ δεν γνώρισα ποτέ κανέναν έντιμο νομικό,αντίθετα γνωρίζω πάρα πολλούς που κατασπάραξαν τη χώρα μας,και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο,που η πλειοψηφία αυτών πρωθυπουργών,υπουργών, κ.λ.π. Έφερε το χάος και την κατάντια σήμερα στη χώρα,αυτά να τα λέτε σε ηλίθιους Έλληνες και όχι σε νοήμονες,ελπίζω να σας ικανοποίησα με την απάντηση μου.ΚΩΣΤΑΣ Π.Χ.

  4. δεν με ικανοποιησατε για την απαντηση σας,λετε αληθειες και σωστα πραγματα,αλλα δεν ισχυουν για το συγκεκριμενο ανθρωπο,οπως σας ειπα πρεπει να διαβασετε τα βιβλια του,ο καθε ενας ελληνας βοηθαει αν και εφοσον θελει απο την δικη του πλευρα και θεση που κατεχει,τα αρθρα του και οι συνδιαλεξεις του ειναι αμετρητα για την ελλαδα,και αν ειχαμε κανει ελαχιστα απο αυτα που ελεγε εδω και χρονια,δεν θα ειτανε η κατασταση μας τοσο ασχημη,και επιδη η ελλαδα καταστρεφη τα παιδια της,ποσους ελληνες-επιστημονες-καθηγητες-κτλ εχουν τιμηθη στο εξωτερικο και οχι εδω?ολοι ειμαστε πικραμενοι,αλλα δεν τους βαζουμε και ολους στο »ιδιο τσουβαλι»

Σχολιάστε