"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΡΩΣΙΑ / Στρατιωτικές Ασκήσεις

Ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών «στέλνουν μήνυμα» από την Μακεδονία: «Δεν είστε μόνοι»! (βίντεο)


Ρωσικές ειδικές δυνάμεις και ελληνικές αντίστοιχες (μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες μιλάνε για μονάδες του ΕΤΑ και των αλεξιπτωτιστών) του Β’Σώματος Στρατού, συνεκπαιδεύτηκαν για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους στην Μακεδονία σε μία συνεργασία ειδικού πολιτικού βάρους.

Στις πενθήμερες ασκήσεις εφαρμόστηκαν διάφορα σενάρια, ενώ πραγματοποιήθηκαν και κοινά άλματα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του Β’Σ.Σ. στο defencenet.gr.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε από ελληνικής πλευράς ο ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι, ενώ γενικότερα η συνεργασία των ειδικών μονάδων των δύο χωρών άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και στην ελληνική και στην ρωσική πλευρά.

 

Μέχρι στιγμής και παρά το γεγονός ότι οι ασκήσεις ολοκληρώθηκαν πριν από δέκα ημέρες, πέπλο μυστικότητας καλύπτε την κοινή άσκηση ειδικά σε ότι αφορά την προέλευση της ρωσικής μονάδας.

Οι μονάδες αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας (VDV), ανήκουν στην ελίτ των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και σίγουρα το γεγονός ότι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες των Ελλήνων συναδέλφων τους, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλέον απόρρητη συνεκπαίδευση που είχαν μέχρι σήμερα οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις, θα έχουμε τις επόμενες ώρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών πιστώνονται με μια μεγάλη επιχειρησιακή ετπιτυχίτα όταν τον Μάρτιο του 1999 κατέλαβαν αιφνιδιαστικά πριν τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις το αεροδρόμιο της Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο μετά από μία εκπληκιτική πορεία 5 ωρών από την βάση τους στη Βοσνία.

Έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ από το πρωί της Παρασκευής πληροφορίες από τη Μόσχα έφερναν το ρωσικό Γενικό Επιτελείο να έχει θέσει σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας επιπλέον μονάδες VDV οι οποίες βρίσκονταν ήδη σε κάποιο αεροδρόμιο έτοιμες να αναχωρήσουν για το Κοσσυφοπέδιο.

Περίπου 3.000 ΝΑΤΟϊκοί, Βρετανοί και Αμερικανοί τους είχαν περικυκλώσει, με τις δύο πλευρές έτοιμες να ανοίξουν πυρ. Αν βεβαίως κάτι τέτοιο τελικά συνέβαινε, ίσως σήμερα ο πλανήτης ήταν διαφορετικός… Τελικώς οι Ρώσοι δέχθηκαν την συνδιοίκηση του αεροδρομίου και η κρίση έληξε με μία σημαντική τακτική επιτυχία της VDV.

Από πολιτικής άποψης, το γεγονός ότι η Ρωσία έστειλε ειδικές δυνάμεις να εκπαιδευτούν σε ελληνικό έδαφος, μόνο τυχαίο ή άνευ σημασίας δεν είναι.

Η Ρωσία δεν στέλνει στο εξωτερικό ειδικές δυνάμεις και μάλιστα αλεξιπτωτιστές, συχνά, παρά μόνο όταν πρόκειται «να αποκαταστήσουν την τάξη», όπως συνέβη πρόσφατα στην Κιργιζία.

Και βέβαια δεν τους στέλνει σε χώρες του ΝΑΤΟ… «Έχει σημασία να βλέπουν κάποιοι ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία» σχολίαζε σχετικά ανώτατος αξιωματικός στο defencenet.gr, εμφανώς συγκινημένος από την συνεργασία του Ελληνικού Στρατού με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

πηγη

26 thoughts on “Ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών «στέλνουν μήνυμα» από την Μακεδονία: «Δεν είστε μόνοι»! (βίντεο)

 1. Πόλη σπουδαίο και ενδιαφέρον γεγονός, άλλο παράξενο γιατί δεν κοινοποιείται στον λαό μέσω εφημερίδων!

 2. Έλα ντε….
  Οι έλληνες είναι ο πιο παραπληροφορημένος λαός στον κόσμο μετά τους αμερικάνους!
  Ευτυχώς που υπάρχει και το ιντερνετ και το national pride που λέει ειδήσεις και μόνο ειδήσεις και που ποτέ δεν θα δει κανείς στην ελληνική τηλεόραση και εφημερίδες αντίστοιχα!

 3. Η πηγή είναι το Defence Net αλλα δεν αναφέρει από που προέρχονται αυτές οι πληροφορίες, επίσης το «μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες» που αναφέρει, με κάνει προσεκτικό και να αμφιβάλλω!

 4. Είναι συγκινημένος ο Ανώτατος Αξιωματικός για την άσκηση,εγώ κάνω μια απλή ερώτηση,υπάρχουν μέτρα προστασίας του Ελληνικού χώρου,η εκ των υστέρων,θα ήμαστε όλοι συγκινημένοι μετά και από άλλο στραπάτσο,έχουν τίποτα υπόψιν τους για τους προδότες που λυμαίνονται τη χώρα μας, έτοιμοι να κάνουν ότι έχουν διαταχτεί,η θα επιτελέσουν το έργο τους και όπου φύγει φύγει,τουλάχιστον οι γνωστοί μας,και ετοιμάστε τους βουτυρομπεμπέδες,κάντε τους Στρατιώτες,αυτό ενδιαφέρει κάθε Έλληνα,κάντε αυτό που πρέπει,γιατί άλλοι είναι φανερό πλέον ότι δεν κάνουν τίποτα, αντίθετα. Όσο για τα Μ.Μ.Ε. ας το πάρουμε απόφαση,ότι απλώς δεν έχουμε ενημέρωση.-ΚΩΣΤΑΣ Π.Χ.

 5. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΥΟΤΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ!!!.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ.

 6. Απο όπου και να προέρχεται η είδηση είναι όμως γεγονός, όπως γεγονός είναι και η παρέλαση στις Σπέτσες την 28η Οκτωβρίου Ρώσων Special Forces.
  Όπως υπάρχει «φλέρτ» με Ισραήλ, γιατί να μην υπάρχει και με Ρωσία;
  Όλοι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να μην παραμυθιαστούμε οτι σε ενδεχόμενο πόλεμο με την τουρκιά θα μπουν στην μέση μα την κάνουν «ντά».
  Εκεί πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις 100% και ότι γίνει.
  Αλλά για να μήν γίνει αυτό που δέν θέλουμε να γίνει,πρέπει να εξοπλιζόμαστε επαρκώς, (και όχι να μιζεριάζουμε), και να συνεκπαιδευόμαστε με όλους.

 7. Τωρα Τ Ι καταλαβαινετε, θ’αρχισουμε παλι τιs ελληνικεs ηλιθιοτητεs ??? Ωρα ειναι ν’αρχισουμε και την κριτικη στην παρουσια τηs Ρωσσιαs του Μεγαλου Πετρου. Δεν κοιτατε τα χαλια μαs με τουs πρακτορεs τηs νεαs ταξηs, η παρουσια των ομοθρησκων Ρωσσων σαs πειραξε. Αν τολμανε οι προδοτεs που κυβερνανε αs δωσουν τo Nεωριο τηs Συρου στον στολο του Πουτιν και τοτε τα λεμε.
  Αντε ρε αμερικανακια, αντε να σαs δουμε !!!!!

 8. Καλα πλάκα κάνετε εδω;;
  Τι δεν είστε μόνοι σας και μ@@@@@@ιες
  Σιγά μην μας βοηθήσουν οι ρωσσοι άμα γίνει μπαμ
  Όσο βοήθησαν και τον Μιλόσεβιτς τότε Ασε μόνο βοήθεια μην περιμένουμε
  Στο φιναλε οι ρωσσοι δεν είναι αυτοί που βοηθάνε τα μεμετια να κάνουνε πυρηνικό εργοστάσιο ;;;;
  Ας σοβαρευτούμε λίγο γιατί βλέπω παραημαστε αφελείς και καλοπιστοι

 9. Η παρουσια μετραει αγαπητε Σταυρο.
  Γιατι καηκε η Ελλαδα πριν τρια καλοκαιρια ??
  Που ειναι ο »Μπουργκαs – Aλεξανδρουπολη» ??
  Που ειναι τα »BMP 3 » ???
  Που ειναι ο καραμανληs ?? γιατι δεν μιλαει ??
  Ουτε αφελειs ειμαστε, ουτε καλοπιστοι.
  Αφελειs ειμαστε τοσεs δεκαετιεs – και επειτα απο ποταμουs αιματοs – να πιστευουμε τον καθε ομπαμα και τουs ανθρωπουs του που εφτασαν την χωρα μαs – επιτηδεs – στον πατο.
  Εχουμε μαθει – στα δυσκολα – τοσα χρονια να λεμε »δεν αφηνουν οι αμερικανοι», σοβαρα ??? Γι’ αυτο τρεμουν οι τουρκοι 40 (!!!) Τ80 ΜU τηs E.Φρουραs ??? Φανταζεσαι 35 Sukhoi τηs ΠΑ στο Αιγαιο ??? Αλλα με ΤΙ πολιτικουs ?? με τουs »ευχαριστουμε την κυβερνηση των ηνωμενων πολιτειων» ?? η μ’αυτουs που αφησαν τα ολοκαινουργια Leo χωριs πυρομαχικα ??
  Καλη Χρονια

  ΥΓ. Θα ηταν ηλιθιοι εαν δεν κοιταγανε το συμφερον τουs, και δεν αρπαζανε τετοια παραγγελια δισεκατομμυριων με το πυρηνικο εργοαστασιο. Οχι , θα περιμεναν εμαs, τα
  τελευταια και μοναδικα λαμογια τηs Eυρωπηs , για να μην πω : τιs – για ενα κομματι ψωμι –
  εκδιδομενεs παληοαδερφεs !!!!!!

 10. μην περιμενετε καμια βοηθεια απο την αρκουδα.
  Τι δουλειας τους κανουν.
  εξαλου εχουν καιρο που γλυφονται με τους τουρκους.

  κΑΙ ΒΕΒΑΙΑ να μην τους δωσουμε βαση στην συρο.
  δεν εχουμε να κερδισουμε τιποτα απο αυτο.

 11. Πολυ σωστα Ιουλιανε.
  Ενω με την Κορεα , το Ελληνικο , το Λαγκαδα ,
  τον Αραξο , τη Λαρισσα , τη Σουδα , τον Πατερα και την Ελευσινα , ειδεs ΠΟΣΑ εχουμε κερδισει (sic !!!) τοσεs δεκαετιεs ???
  Aλλοι(η) Τοσοι(η) γιναμε !!!!!!!!
  Καλη Χρονια και σ’ εσενα

 12. Ιουλιανέ Ρωσική βάση σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ δεν γίνεται!!!
  Τα συμφέροντα όμως των ρώσων στην μεσόγειο συμπλέουν με τα δικά μας, οπότε μία ενδεχόμενη ρωσοτουρκική σύρραξη θα ωφελήσει εμάς!

 13. Νεαρχε,
  εαν δεν εχουμε κερδισει καποι πραγματα οφειλετε στο οτι μια ζωη ανηκαμε στην δυση και αλληθωριζαμε στην ανατολη.
  Η θεση μας ειναι στην δυση,απλα στην Ελλαδα εχουμε εντονο αντιαμερικανικο φρονημα.
  Τραγελαφικο δηλαδη,να ανηκεις καπου και να εισαι εναντιων αυτου που ανηκεις.

  Σαν τις πουτανες δηλαδη, μια απο εδω μια απο εκει.Αυτο δεν ειναι εξωτερικη πολιτικη,ουτε συμμαχικη πολιτικη,ειναι μπουρδελο.

  Εαν δεν γουσταρεις φευγεις,απο το Νατο και πας στην Ρωσια,μαζι με τα καλα που θα εχεις αλλα και τις επιπτωσεις.Αν εισαι μαγκας λοιπον πηγαινε.

  Η Ρωσια θα μας πουλησει πολυ ευκολα,αυτο να το ξερεις.

  Και οσο θα εχουμε εξωτερικη πολιτικη της κολωτουμπας,τα αρχιδια των αμερικανων θα περνουμε.

  καλη χρονια και σε σενα.

 14. Ιουλιανέ
  Οι αμερικάνοι δεν μας πούλησαν δηλαδη ?
  Τις περισσότερες καρπαζιές τις έχουμε φαει απο τις Η.Π.Α. και τις τρώμε ακόμα!!!
  Και τους λέμε και …Thank you Sir!!!

 15. Προs Θανο και Ιουλιανο :
  Αγαπητοι φιλοι προσεχετε ΤΙ λεω ???
  Κατ ‘ αρχαs ποιοs σαs ειπε οτι η Ρωσσια του Μεγαλου Πετρου ΔΕΝ ειναι ΔΥΣΗ ??? Επειδη οι ευρωπαικεs παληοαδερφεs τρεμουν να τουs βαλλουν στην ΕΕ ??? Νοειται Ευρωπη ΧΩΡΙΣ Ρωσσια ??? Ιστορικα τουλαχιστον.Θα μπει »μεσα» η τουρκια , και θα ειναι »εξω» η Ρωσσια ???
  Αs καγχασω !!!!! Ο Καποδιστριαs αμερικανοs ηταν ??? Αυτο το αθλιο συνοθυλευμα – οπωs καταντησε, οχι αυτο τηs »D-DAY»- νομιζετε οτι εχει πολυ μελλον ακομα ??? Τουλαχιστον σε σχεση με το εθνοs των Ρωσσων.
  Ποιοs σαs ειπε οτι δεν γινονται λιμενικεs και επισκευαστικεs διευκολυνσειs – με ανταλλαγματα βεβαιωs – προs τον Ρωσσικο στολο ??? ΠΟΥ τα ειδατε αυτα γραμμενα το 2011 ??? Οι κινεζοι που πηραν ολον τον Πειραια, ΠΟΥ ανηκουν ??? Ρε μπαs και μπηκανε στο ΝΑΤΟ και δεν το πηραμε χαμπαρι ??? !!!!
  Αs παραδεχθουμε επιτελουs οτι ειμαστε ελεεινη
  ρατσα – κι εμειs και οι πολιτικοι μαs – κι αs αφησουμε την ηλιθια ομφαλοσκοπηση αιωνων που μαs χαρακτηριζει. Με τιs ΔΙΚΕΣ μαs μαλακιεs φτασαμε ΕΔΩ που φτασαμε.
  Και κατι για το τελοs : πριν 200 χρονια ΚΑΙ οι Ρωσσοι βοηθησαν να μην εχουμε σημερα … Τουρκικο διαβατηριο. ( οι αγγλοι τον ναυαρχο τουs τον περασαν …ναυτοδικειο !!!)
  Αυτη η αχαριστη κωλορατσα οι αμερικανοι, ΠΟΥ ηταν ΤΟΤΕ ??? μου λετε σαs παρακαλω ???

 16. Προς Θανο,
  εχεις δικιο οτι μας εχουν πουλησει οι αμερικανοι,αλλα γιατι ;;; για το λογο που σου γραφω,γιατι δεν ειμαστε σταθεροι πουθενα.

  Προς νεαρχο,
  Μαλλον τα εχεις μπλεξει λιγο.Να σου θυμισω ποσες φορες οι Ρωσοι μας ξεσηκωναν στους Ρωσοτουρκικους πολεμους,και μολις αυτοι τελειωναν και επερναν οσα ηθελαν,μας αφηναν στην τυχη μας ,και μας σφαζαν σαν τραγια οι τουρκοι;;;;
  Να σου θυμισω οτι δεν πηραμε την Κων/πολη στη συνθηκη των Σεβρων γιατι δεν ηθελε η Ρωσια;;;;
  Αστο μην το ψαχνεις,ειναι τομαρια απο τα λιγα,απλα επειδη εχουν φορεσει τον μανδυα του ομορου ορθοδοξου λαου μας ειναι ποιο οικιοι στο ματι.

  Το 1821,οι ΗΠΑ δεν ηταν υπερδυναμη.Καλως η κακος την ελευθερια μας την οφειλουμε πρωτα σε εμας,και μετα στους αγγλους.
  Οι ρωσοι δεν ειχαν ενεργο συμετοχη.

  Οι Ρωσοι τρεμουν να μπουν στην ευρωπη,δεν ειναι οτι δεν τους θελει η ευρωπη.Εχουν στο dna την ευρωποφοβια.
  Σιγουρα θα ηταν ευτυχες να μετεχουν στην ΕΕ αλλα δεν θελουν.
  Μια παραχωρηση αυτη την στιγμη ναυσταθμου στους Ρωσους ΔΕΝ μας προσφερει ΤΙΠΟΤΑ.
  Η θα φυγουμε απο το νατο και θα ενταχθουμε στην ρωσικη ζωνη επιρροης η δεν θα δοσουμε ουτε χαλικι στους Ρωσους.
  Η κωλοτουμπα δεν ειναι εξωτερικη πολιτικη.

  Και κατι αλλο,οι αμερικανοι δεν ειναι αχαριστοι ουτε κακοι ουτε τιποτα,ειναι η μονη υπερδυναμη,και λειτουργει οπως λειτουργουσαν η καθε υπερδυναμη που περασε,ειτε ηταν ο Μ.Αλεξανδρος ειτε ηταν η Ρωμη ,ειτε ηταν το Βυζαντιο ειτε η Αγγλια,λειτουργουν ιμπεριαλιστικα γιατι εχουν δικη τους λογικη.
  Μην μπλεκεις τα συνεσθηματα με την εξωτερικη πολιτικη.
  Πιστευεις οτι η Ρωμη η το Βυζαντιο ηταν δικαιες υπερδυναμεις;;;;

  Χερι που δεν μπορεις νατο δαγκωσεις φιλισε το και παρε οσα περισοτερα μπορεις.

 17. Προs θανο και Ιουλιανο.
  Διαβαζω πολυ προσεκτικα και χαιρομαι καθ’οσον αντιλαμβανομαι οτι ΚΑΙ οι τρειs ξεκιναμε απο το ιδιο εφαλτηριο.
  Πρωτιστωs να αναφερω οτι πολλα επιχειρηματα μου εμειναν αναπαντητα. Αs ειναι , δεν πειραζει. Καθολου δεν τα εχω μπλεξει. Η ιστορια μαs διδασκει αγαπητοι. Ναι, πολλεs φορεs μαs εμπλεξαν οι Ρωσσοι.Το παραδεχομαι.
  Θα πρεπει ομωs να δεχθουμε οτι ειναι πολυ πιο κοντα σε ‘μαs, απ’ οτι οι αμερικανοι και οι αλλοι οι προστυχοι οι εγγλεζοι. Οι Ρωσσοι
  δεν ειχαν συμμετοχη ΠΟΥ ??? στο Ναυαρινο ???
  Ελεοs ρε παιδια. Μην λετε τετοια πραγματα.
  Εστω οτι φταινε κι αυτοι για την Κωνσταντινουπολη. Εμειs TI δουλεια ειχαμε να στειλλουμε στρατο στην Κριμαια εναντιον τουs εεεεε ??? Οι αθλιοι εγγλεζοι γιατι δεν αφησαν τον βασιλεα και την κυβερνηση να παει – μετα την μαχη τηs Κρητηs – στην Κυπρο ??? ξερετε ??? Απλα γιατι το σχεδιο τουs το βλεπουμε μεχρι σημερα, και θα το βλεπουμε για πολυ ακομα.
  Τωρα , οτι εχουμε πολιτικη για το καρναβαλλι του … Μοσχατου (οχι τηs Πατραs !!!) και για »κλωτσεs» (οχι »κλωτσιεs»,εχει μεγαλη διαφορα !!!) συμφωνω και προσυπογραφω. Ομωs θα μου επιτρεψετε να επιμενω. ΟΛΑ γινονται. Ιδιαιτερα στιs μερεs μαs. Aρκει οι δικοι μαs
  δειλοπροδοτεs να παραδειγματισθουν απο τον »μεγα» Ερντογαν και τα γερακια του, για να μην πω απο αυτουs τουs αλητεs : τον μπερισα και τον γκρουεφσκι , και μαs παρουν με τιs … ντοματεs !!!!
  Εν πασει ομωs περιπτωσει, καποιοι σαν κι εμαs, »κραταμε» ακομη γερα και δυνατα, πιστοι σε οσα μαs εμαθαν οι παππουδεs κι οι πατεραδεs μαs.
  Και παλι : Καλη Χρονια κι ο Θεοs να μαs φυλαει !!!
  Xαιρετω

 18. Νεαρχε καλησπερα.
  Οι Ρωσοι οντως συμμετυχαν στο Ναυαρινο.
  Αλλα εαν δεν ηθελαν οι αγγλοι να γινει ανεξαρτητη η Ελλαδα,εκεινη την περιοδο δεν θα γινοταν,και ας ηθελε η ρωσια 10 φορες.

  Η ελευθερια της Ελλαδος,επικυρωθηκε απο την Αγγλια και ξερεις πως;;;(οσο τραγικο και αν ειναι) με την εκδοση του πρωτου δανειου.Απο την στιγμη που πηραμε το δανειο,και τα οπλα να αφηναμεοι τουρκοι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα.
  Ημαστε επενδυση για τους αγγλους,και οπως ο καθε επιχειρηματιας θα προστατευαν την επενδυση τους.

  Και σου ξαναλεω μην μπλεκεις το συναισθημα με την πολιτικη.Πιστευεις δηλαδη οτι οι Αγγλοι η οι αμερικανοι ειναι κακοι και πουλανε τοςυ συμμαχους τους;;;
  Πιστευεις οτι οι Ρωσοι εαν ηταν η μονη υπερδυναμη θα μας χαιδευε;;;να σου θυμισω τι καλα συμπεριφερθηκε η ΕΣΣΔ στους συμμαχους τους Ουγγαρια και τσεχια;;;

  η πιστευεις οτι ο μπερισα και ο γκρουεφσκι ειναι τοσο μαγκες και δεν μπορουμε να τους κανουμε καλα;;;ας μην ειχαν τις πλατες των αμερικανων και θα σου ελεγα εαν θα κουνιοντουσαν.
  Η απο την στιγμη που το γεωπολιτικο ενδιαφερων ειναι στην ανατολη η τουρκια τους ειναι πιο απαραιτητη,γιαυτο μας εχουν στο περιμενε ενω τους τουρκους παρολα τα τσαλιμια που τους κανουν τους παρακαλανε.
  Να ξερεις κατι ομως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ.
  κατσε να τελειωσουν εκει,και οταν δεν θα εχουν αναγκη την τουρκια τοτε θα δεις,ποσα κομματια θα γινει.

  Μονιμες φιλιες δεν υπαρχουν μονο μονιμα συμφεροντα..

  καλο σου βραδυ.

 19. Καλησπερα Iουλιανε,
  Η συζητηση συνεχιζεται προs μεγαλη μου χαρα.
  Οι αγγλοι οντωs ηθελαν μια σφηνα στο υπογαστριο τηs οθωμανικηs τουρκιαs , αλλα αυτη, μεχρι τον ισθμο.Οι ελεεινοι κουντουριωτοορλανδοι μαs εσπρωξαν στα καταπτυστα δανεια τηs αγγλιαs. Ξερειs, αυτοι που τρεμανε τον Γερο του Μωρια και τον ειχαν φυλακη στο μοναστηρι τηs Υδραs και θελανε διακαωs να τον σκοτωσουν ενω ο ιμπραημ κατακαιγε το συμπαν.Οι ανθρωποι τουs καθυστερησαν την κατασκευη των φρεγατων στην αγγλια και στιs ηπα επιτηδεs ενω ταυτοχρονα εφαγαν το 70% του δανειου. Ασ ‘ τα τωρα, μην τα σκαλιζουμε. Οσο για το Ναυαρινο γνωριζειs βεβαια οτι η ναυμαχια ξεκινησε απο μια βλακεια των αιγυπτιων , δεν δοθηκε καμμια απολυτωs διαταγη για πυρ.Ολα εγιναν ξαφνικα επειτα απο την δολοφονια του αγγλου υποπλοιαρχου – ανηψιου του ναυαρχου – μεσα στην λεμβο που τον μετεφερε. Ο στολοs των Ρωσσων εμπαινε τριτοs – μετα τον ηδη εμπλακεντα Γαλλικο – και βλεπονταs – και ακουγονταs την χλαπαταγη τηs μαχηs , o Nτε Ριγνυ μπηκε μεσα πλησιστιοs κανονιοβολωνταs σφοδρα δεξια κι αριστερα τον τουρκοαιγυπτιακο στολο. Κανενα σημα δεν ελαβε απο τουs αλλουs δυο ναυαρχουs. To κανονιδι ειδε, και μπηκε κι αυτοs στον χορο.
  Τα ανωτερω , ετσι , απλα για την ιστορια.
  Δεν μπλεκω εγω το συναισθημα αγαπητε. Ο τσωρτσιλ ειπε αυτα που ειπε για μαs , οχι ο … σουλτανοs. Oι αμερικανοι μαs τα ‘ χουν πρηξει τοσεs δεκαετιεs μ ‘ αυτα που λενε περι ελευθεριαs, κοινων αγωνων, κλπ κλπ.
  Αυτοι κανανε εθνικη τουs εορτη την 25η Μαρτιου. Εμειs φταιμε οι … συναισθηματικοι ??? Αναγκαζομαι και παλι να πω οτι δεν προσεξατε αρκετα τα γραφομενα μου. Ειδατε να γραψω πουθενα ΕΣΣΔ ??? Εγω για την Ρωσσια του Μεγαλου Πετρου εγραψα. Αυτη που εβαλε πανω στα πολεμικα τηs αεροπλανα και οχηματα τον Δικεφαλο και Τον Αη Γιωργη. Οντωs , εγω ωs Xριστιανοs Oρθοδοξοs , μ ‘ αυτουs διπλα μου αισθανομαι πολυ πιο ωραια , παρα με τουs αλλουs , τουs κοινουs γκανγκστερs και τιs αλλεs τιs προστυχεs παληοαδερφεs που μετα τον Β ΠΠ , μαs πουλησαν επανειλημενα.
  Σε προσωπικο επιπεδο, πολυ περισσοτερη εμπιστοσυνη μου εμπνει ο Πουτιν, παρα κατι τυπακια σαν τον ομπαμα και τον αλλο τον ανυπαρκτο τον μπραουν. Ο Σαρκοζι και το φιλελληνικο γαλλικο λομπυ, κατι λενε, αλλα αυτο δεν αρκει.
  Καληνυχτιζονταs απανταs εξαιρετικουs συνομιληταs , επανερχομαι ερωτων : Μπηκε η Κινα στο Νατο , ναι η οχι ???
  Ετσι,για να ξερουμε τελικα, ποιανου ειναι το … μεγαλυτερο λιμανι αυτηs τηs … λαμογιοχωραs.
  Πατριωτικωs χαιρετω προσβλεπονταs σε συνεχεια του διαλογου μαs , δια ζωσηs.
  Δεν μπορει. Θα υπαρχει τροποs.

 20. Nεαρχε καλημερα.

  Η ρωσια του Μ. Πετρου, ο ιδιος λαος δεν ειναι με την ΕΣΣΔ;;;επειδη αλαξε ο μανωλιος,θα ξεχασουμε το παρελθον του;;;το παρελθον μας μας χαρακτιριζει.
  και η Ρωσια της Μ.Αικατερινης ηταν αυτη που μας αφησε και σφαγιαστικαμε.
  Και τα Ορλοφικα δουλεια των Ρωσων ηταν και μετα μας πουλησαν μολις τελειωσαν.

  Εγω δεν λεω οτι οι αγγλοαμερικανοι μας αγαπανε,αλλα δεν γινετε και εμεις να μην εχουμε μια σταθεροτητα στις σχεσεις μας και την εξωτερικη πολιτικη μας.

  Καλω η κακως η ΗΠΑ παιζουν μπαλα μονοι τους ακομα,η Ρωσια η η κινα οσο και να θελουν ακομα δεν μπορουν να την κοιταξουν στα ματια,αρα και εμεις με γνωμονα αυτο πρεπει να παμε.

  Οι κυπριοι δεν διναν βαση στην αμερικη στο ακρωτιρη και εχασαν την μιση.Ειδες καμια Ρωσια να βοηθησει;;

  Στο ξανα ειπα, χερι που δεν μπορεις να το δαγκωσεις…φιλισε το.

  Οι μαγκιες μας εφαγαν.
  Εαν ειχαμε τηρησει αλλη σχεση με την αμερικη δεν θα ειχαμε τοσα προβληματα με τα σκοπια και την Αλβανια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s