
«Ένας πράσινος μπερές και το στιλέτο του καταδρομέα απονεμήθηκαν στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γ. Πεταλωτή… κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο Αντιστρατήγου Κυρούδη Νικολάου στη Νέα Σάντα Ροδόπης…» Αυτή είναι η «ξερή» είδηση.
Η οποία όμως για όσους είχαν τη τιμή να είναι πρασινοσκούφηδες, έχει πολύ «ζουμί». Μεταφέρουμε αυτούσιο λοιπόν το σχόλιο πρώην «πρασινοσκούφη»:
«Τελικά οι σημερινοί αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων,τις δάφνες στο κεφάλι τους,τις έχουν διακοσμητικές και μόνο…Τα πράσινα μπερέ δεν είναι κτήμα κανενός,ώστε να τα χρησιμοποιεί για να κάνει δημόσιες σχέσεις.
Είναι σύμβολο, ποτισμένο με αίμα τόσο σε καιρό πολέμου όσο και σε καιρό ειρήνης(όσοι έχουν υπηρετήσει, ξέρουν πολύ καλά,τι εννοώ).
Νέοι έχουν πληρώσει με το ίδιο τους το αίμα, το δικαίωμα να φορούν το τιμημένο αυτό σύμβολο και δεν μπορεί να χαρίζεται σαν τουριστικό σουβενίρ στον καθένα
Μια φορά, δώσαμε έναν όρκο και όσοι τον πιστέψαμε, να είστε σίγουροι, πως δεν τον έχουμε ξεχάσει.
Ψηλά τα Πράσινα Μπερέ!»
Εκεί πού κρέμαγαν οι καπεταναίοι τούς γκράδες
κρεμάνε οι γύφτοι τά νταούλια….
Ειναι πολυ βαρυς ο πρασινος μπερες για να δινεται ετσι απλα σε ατομα που δεν ξερουν την αξια του. Εμεις που τον εχουμε φορεσει το ξερουμε πολυ καλα.
Ας πάνε όλοι αυτοί που κατα καιρούς πηραν μπερέ και μαχαίρι ως σουβενιρ απο τις φιλιππινεζες τους τους αξιωματικούς, να περάσουν σχολείο στην Ρεντίνα ή έστω ΠΕΝ μαζί με τους κληρωτούς και μετά να πάρουν μπερέ!
Το πράσινο μπερε κατάντησε σαν διαφημηστικό μπρελόκ του κιλού!
Πάρε κόσμε…..
φιλε αρθρογραφε εαν τον μπερε τον εδινε σε πολιτικο THS Ν.Δ Η ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΘΑ ΤΑ ΕΡΓΑΦΕΣ ΑΥΤΑ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΣΕΒΑΣΤΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ. ΚΙ ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΑ ΕΛΕΟΣ. ΚΙ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΥΒΡΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΧΤΩ.
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ…
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΕΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ !!
Είναι πλέον τόση η ξεφτίλα,ο ξεπεσμός και τέτοια η πτώση των αξιών που τίποτα δεν έχει σταθεί όρθιο στο διάβα των μεταπολιτευτικών «ηγητόρων» μας!
Άνθρωποι που ποτέ δεν έπιασαν όπλο σαν στρατιώτες,που ποτέ δεν φύλαξαν τη πατρίδα 2-4 στο ποτάμι που ποτέ δεν επιτήρησαν τα χωρικά ύδατα απο το φυλάκιο,που ποτέ δεν απογειώθηκαν σε 5 για scramble που ποτέ δεν είδαν το σκάφος τους με διαταγή του Κυβερνήτη να παίρνει πορεία σύγκρουσης με το σκάφος του γείτονα «φίλου» για να εξέλθει των χωρικών μας’τώρα λαμβάνουν σύμβολα που αυτοί που έζησαν κάτι απο τα παραπάνω μόνο σε στάση προσοχής με το κεφάλι ψηλά ψηλά και τα μάτια βουρκωμένα τα έβλεπαν.
ΜΥΡΜΗΔΟΝΑΣ
Ποιό σχόλιο σε πειραξε ?
Εντάξει ρε παιδιά, ο εμφανιζόμενος ψευτοκαταδρομέςας στην φώτο είναι γνωστός αγράμματος καραγκιόζης, γνωστός για την βραδύνεια του. Στην προσπάθεια του να φιλήσει τα οπίσθια του πολιτικού, γέμισε την μύτη του με κοπριά, δεν το έκανε επίτηδες….
Να ξεκαθαρίσω κάτι,όσον αφορά το δικό μου σχόλιο δεν απευθύνεται στον Αξκο της φωτογραφίας.Αν δηλαδή δεν υπήρχε αυτός όλα θα ήταν καλά…Ας μην προσπαθούμε να βρούμε θύματα,ας δούμε τα αίτια και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να θεραπεύσουμε την νόσο και όχι το σύμπτωμα.
ΓΚ
Αυτές οι μαλακιές περί «αναμνηστικού» μπερέ και λόγχης δυστυχώς γίνονται πάντα σε κάθε επίσκεψη πολιτικού σε μοίρα καταδρομών!
Αυτό με τσαντίζει πολύ, γιατί εμείς για να φορέσουμε αυτό τον μπερέ βογκήξαμε !!!
Ας περιοριστούν σε μία πλακέτα, όπως οι Ο.Υ.Κ., η Π.Α. και λοιπά σώματα, επίλεκτα και μη!!!
Δεν έχω δει την Π.Α. να δίνει «πτέρυγες» ιπταμένου ή την Δ.Υ.Κ. να δίνει «βατραχοπουλάδες» σε πολιτικάντη……
Γιατί τα Λ.Ο.Κ. τα έχουν ξεφτιλίσει έτσι….?
Το ξαναλέω!Για να πάει κάποιος ειδικές δυνάμεις όπως τα Λ.Ο.Κ. πρέπει να το λέει η καρδιά του να έχει αστείρευτη υπομονή, σωματική και κυρίως ψυχική δύναμη !Πχ πόσοι μπορούν να περπατήσουνε 50 χιλιόμετρα σε ένα βράδυ σε ανηφόρες όπως του Πηλίου;Μήπως ο Πεταλωτής;χαχαχα!!!Πόσοι μπορούν να μείνουν ξάγρυπνοί για ολόκληρες ημέρες;Αυτά μου τα έχει πει ένας φίλος που υπηρέτησε Λ.Ο.Κ!Πάρα πολύ δύσκολο στρατιωτικό σώμα τα Λ.Ο.Κ!Δεν αναφέρομαι καν στα Ο.Υ.Κ που είναι το δυσκολότερο από όλα τα σώματα ειδικών δυνάμεων και από τα Λ.Ο.Κ παρακαλώ!Έχει υπηρετήσει κανένας σας Ο.Υ.Κ;Προσκυνώ και πάλι τους πεζοναύτες εγώ που υπηρέτησα…Αεροπορία!!!
Ρε πατριώτες αυτή η πράξη είναι η μέγιστη παραλλαγή.
Κάλυψη-Απόκρυψη……
Φίλε Θανο, τον κακομοίρη στην φώτο τον γνωρίζω εδώ και πολλές δεκαετίες. Καλοζωισμένος και καλοπερασμένος, μόνο που η μύτη του μύριζε από τους ασκούπιστους κώλους. Πέρασαν τα χρόνια και όλοι οι αξιοπρεπείς αποτραβήχτηκαν από την κούραση και επειδή βαρέθηκαν να βλέπουν τους ρουφιάνους να προοδεύουν. Εμειναν λοιπόν τα ρετάλια μόνοι τους να γίνουν στρατηγοί. Μην φανταστείς οτι είναι πολλοί οι στρατ-άρχιδες που δεν αξίζουν ένα φτύσιμο στην μούρη. Τους ξέρω όλους προσωπικά. Ζήτημα είναι ενας-δύο να μην έβαλαν κω.δάχτυλο στην μάνα τους για να φτάσουν εκεί. Περιορισμένης αξιοπρέπειας και φτωχής νοημοσύνης.
φιλε ΓΚ,τα ειδε και εγω στους πεζοναυτες.
Αρκετοι υψηλοβαθμοι ηταν τετοιοι γλυφτες που σιχαθηκα τον στρατο.
αλλα ευτυχως ειχαμε κατι υπολοχαγουλοχαγους πολυ τζιμανια παιδια,που το ελεγε η καρδουλα τους.
μακαρι να μην καταληξουν ετσι.
Τωρα για την κινηση,και εγω διαφωνω.
παρα εξευτελιστικε ο μπερες να τον μοιραζουν απο εδω και απο εκει.
Εαν θελουν να δεινουν δωρο μια Ημερα στο στιβο μαχης…να δεις πως θα κοπουν οι επισκεψεις.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ (ΝΟ 1) ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
Ταξιαρχάκο γλειφτράκο που για να γίνεις υποστράτηγος μοιράζεις μπερέ….
Για να του δώσεις μπερέ πρέπει πρώτα να πληροί τις κάτωθι προϋποθέσεις :
1. Να είναι ικανός κατηγορίας πρώτης (Ι1)
2. Να έχει ανάστημα άνω του 1.65 μ.
3. Να είναι πλήρους θητείας ή ΥΠΕΚ 9μήνου
4. Να είναι τολμηρός και πειθαρχημένος
5. Να μην είναι χαρακτηριστικά υπέρβαρος
6. Να μην προέρχεται από αναβολή για λόγους υγείας
Αν δεν ‘’κοπεί’’ από τις παραπάνω και κριθεί κατάλληλος, μετά να περάσει (αν την παλέψει)από τα κάτωθι :
1. Δεκαήμερο Πεζικού
2. Ορεινό Αγώνα
3. Πορεία-Βολή (full pack)
4. Ανορθόδοξο Πόλεμο
5. Χειμερινή Διαβίωση
6. Θαλασσία
7. Αναγνώριση
Και εάν και εφόσον τα περάσει επιτυχώς, τότε δώσε του όσα μπερέ θέλεις!!!!!
Μαυροπόβατε,
Ρώτα το σουηδο»ελληνα» που δεν έχει πιάσει όπλο και δεν έχει κάνει θητεία αν μπορεί να πάρει πράσινο μπερέ?
Με το «χοντρό» πορτοφόλι μέχρι τη τη «καλλιόπη» τον έβλεπα ή για κανένα Ι5.
Εμενα θα πεις ρε ….δεν έχω πιάσει όπλο? Κατά αρχήν έχω υπηρετήσει στον στρατό και δεύτερον στο σπίτι μου έχω ένα οπλοστάσιο ολόκληρο, …..
Είμαι μέσα στο ελίτ της Σουηδίας στο sport πιστόλι, Εσύ μωρή …. γραφείου τενεκέ κηφήνα θα μιλήσεις για όπλα?
Σχεδόν κάθε σεπτέμβρη ρε κίναιδε με καλούν και πάω στη σιβηρία για κυνήγι αρκούδας ρε ασβέ! Τι να μου πεις εσύ για όλα, βλάκα! Λάθος ερώτηση ποντικέ, όπλα και σφαίρες έχω για να οπλίσω μια διμοιρία, κότα.
Σωσταααα…………
http://www.blogger.com/profile/16812182850971799812
Μονο αυτα τα Ελληνόπουλα μπορούν να φορουν μπερέ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=o1-m-PoBjV4
Σουηδο»ελληνα» Ραμπο-ντιντή
Σε ποιο στρατό ρε σούριελο υπηρέτησες? Στον ΕΣ σίγουρα όχι. Στο σουηδικό ίσως αφού είσαι σουηδός πολίτης.
Μας είπες ότι είσαι άνω των σαράντα και έμαθες ελληνικά πριν από τέσσερα χρόνια. Σε ποια γλώσσα επικοινωνούσες? Στη νοηματική??
Και πως έγραφες ελληνικά? Με το σύστημα ΜΠΡΑΙΣ?
Μπέρδεψες το νεροπίστολο που σου έκαναν δώρο με τα M-16 των πράσινων μπερέδων.
Ισα Ραμπο-ντιντή, Ισα.
http://www.youtube.com/watch?v=vsDG159X33E
Θάνο
Για ανέβασε και καμία των ΕΤΑ για να πάρουν λίγο μάτι οι Σουηδο»ελληνες» ντιντίδες.
Καπότας ατύχημα.
Υπηρέτησα στον ΕΣ στη Αθήνα σαν οδηγός.
Η εκπαίδευση μου και η φυσική μου κατάσταση όπως και ο τρόπος να σκοτώνω και να γδέρνω ζώα, με κάνει να σε σκέφτομαι σαν κοτόπουλο, ούτε καν αγριογούρονο που χτυπιέται πριν πεθάνει.
Δεν έχω σχέση με τους καταδρομείς μας, αλλα θυμάμαι τώρα που μου το λες έναν μόνιμο λοχία τον καταδρομών που του έδειξα την τέχνη να πετά μαχαίρια, και που με έβγαλε το μπερέ!
Στην ερώτηση μου δε να αγωνισθούμε στο πιστόλι, αρνήθηκε, ευτυχώς για αυτόν γιατί θα ξεφτιλιζόταν μπροστά στους άνδρες του.
Δεν με είπες τελικά, πόση είναι η διάμετρος της κωλάρα σου? φαντάζομαι πελώρια από την πολύ εκπαίδευση στην… καρεκλα!
Ζανκλέ δεν υπάρχει μόνιμος των Λ.Ο.Κ. που να μην έχει εκπαιδευτεί σε K.C.!
Συγνώμη αλλά δεν στέκει αυτό που λες!
Τι είναι το KC Θάνο?
Αν είναι το μαχαίρι, αν και δεν θέλω να περιαυτολογήσω, αναγκάζομαι να σε πω ότι είμαι μια ειδική περίπτωση όπου έχω μεγάλη εκπαίδευση, αν είναι πιστόλι, ασφαλώς όλοι έχουν εκπαίδευση στο πιστόλι, εγώ αγωνίζομαι με τους καλύτερους της Σουηδίας.
Ζανγκλος
Αν είχες κάνει μεγάλη εκπαίδευση στο μαχαίρι και αφού αγωνίζεσαι με τους καλύτερους πιστόλι θα ήξερες ότι το K.C. δεν είναι πιστόλι, ούτε και μαχαίρι!
K.C.= Knife Combat!
Δεν υπάρχουν ειδικές δυνάμεις που να μην εκπαιδεύονται στην τέχνη μάχης με μαχαίρι !
Η φιλιππινέζικης προέλευσης πολεμική τέχνη με μαχαίρι ονομάζεται «Σαγιάκ Κάλι» και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των SEALs των Η.Π.Α. καθώς και άλλων επίλεκτων σωμάτων από την δεκαετία του 70’επίσης και σε πολλές άλλες χώρες έτσι και στην Ελλάδα !!!
Υπάρχουν και σχολές που μπορείς να εκπαιδευτείς ως ιδιώτης στο Ισραήλ και αλλού!
Φιλε Θάνο, δεν κατάλαβες τι είπα.
Είμαι αυτοδίδακτος στη ρίψη μαχαιριού πολλά χρονια και όχι σε μάχη με μαχαίρι.
Σε ένα στρατόπεδο όπου μετέφερα αξιωματικούς, τα παιδιά τον LOK είχαν σηκώσει ένα πάγκο και πετούσαν τα μαχαιρια τους ε κάπου κάπου καρφωνότανε και κανένα.
Τους ρώτησα αν επιτρέπεται και βάζοντας ένα πακέτο τσιγάρα στον πάγκο πέταξα δυο μαχαίρια στο κέντρο, τότες έσκασε και ο λοχίας όπου με έβγαλε το καπέλο, κάναμε μια συζήτηση, του είπα τα βασικά στη ρίψη μαχαιριού και τον είπα για το πάθος μου με τα όπλα και θα ήθελα να πάμε στο πεδίο βολής μαζί, εκεί αρνήθηκε.
ΕΣΥ.Κύριε Ψευτοθόδωρε δεν τα είδες τα video αυτά,υπεύθυνε πολιτικέ,και Αντιπρόεδρε Ελληνικής κυβέρνησης!!!!!,που προκαλείς την οργή μας αδικαιολόγητα,με της ομοβροντίες σου κατά του ΄Έλληνος ένστολου.-
Το οτι αρνήθηκε δεν σημαίνει οτι κώλωσε….!
Tι λες ρε σουηδο»ελληνα»?
Εσύ υπηρέτησες στο ΕΣ? Πως ? Ως επίτιμος καρπαζοεισπράκτορας εκ Σουηδίας ίσως. Οδηγός? Σε ποια γλώσσα μιλούσες ? Στα σουηδικά? Λίγο δύσκολο να σε καταλάβαιναν οι ελληνες κάτοικοι και αξιωματικοί.
Πως θα πας ρε καημένε σε πεδίο βολής? Οι Ι5 είναι για τις Καλλιόπες και για να καθαρίζουν πατάτες.
Στο Σουηδικό στρατό δε γνωρίζω τι κάνουν τους ντιντήδες σαν εσένα.
Ίσα ρε ραμπο-ντιντή.
Εσύ κίναιδε δεν είσαι άξιος ούτε για πιτσιρίκος για θελήματα στην επιχείρηση μου.
Όσο για το στρατό, δεν έκανα καριέρα, αλλα έκανα το χρέος μου σαν Έλληνας πολίτης.
Αλλα εσύ κίναιδε κηφήνα ζεις εις βάρος της πατρίδας, για αυτό είσαι έτσι λυσσασμένος κατά του πασοκ που θέλει να απολύσει τέτοια κοπροκομματόσκυλα σαν και σένα.
ΡΕ ΖΑΓΚΛΟΣ ΟΥΤΕ ΑΓΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΑΡΚΟΥΔΑ . ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΑΝΤΖΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΚΕΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΣΥΚΟ . ΑΥΝΑΝΙΖΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΕΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Ποιος λαμβάνει την επιχείρηση σου ρε ραμπο-ντιντή?
Ιδού το βιογραφικό του σουηδο»ελληνα» ΕΚ στοκχόλμης που αυτοπροσδιορίζεται ΕΛΛΗΝΑΣ.
Θυαμάστε επιχειρήματα και κατορθώματα
α)»χοντρό»πορτοφόλι
β)λιθυουανές ιερόδουλες
γ)»κυνήγι» στη σιβηρία
δ)»οπλοστάσιο» νεροπίστολων
ε)ικανότητες ραμπο-ντιντήτο
στ)»δωδεκαθειστικό» παραλήρημα
ζ)ταίζω δέκα οικογένειες
Πήγαινε φάε κανάνα σουηδικό κεφτεδάκι μάθε ελληνικά και μετά θα μιλάς για τους ελληνες και το πράσινα μπερέ ντιντή.
Σε τιμά πολύ το σχόλιο 38!!!!
Το σχόλιο 38 Διαγράφηκε
Και καλά έκανες, αλλα να διαγράψεις και το σχόλιο 36, το σχόλιο 37 δε, δεν βλέπω τίποτα αρνητικό γιατί αν βγει το ειρωνικό, όλα είναι αλήθειες.