"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Παπούλιας: «Ο λαός πληρώνει το τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών»


«Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ».

Την επισήμανση αυτή κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο κ. Παπούλιας σημειώνει ότι «συμμερίζομαι την αγωνία των πολιτών, που γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια» και προσθέτει: «Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας». «Η πολιτεία οφείλει να επιβάλει αποτελεσματικές ρυθμίσεις για να υποχρεώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν, να δηλώσουν την περιουσία τους», προτρέπει ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ακόμη ότι η σκέψη του είναι στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, που υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από ανέχεια και τονίζει πως η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι το μεγάλο ζητούμενο.

«Όσο πολύπλευρα και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, στη γειτονιά μας, στη χώρα μας, σε ευρωπαϊκό ή σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο σύνθετες και αν είναι οι απαντήσεις που απαιτούνται, πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση ότι, ειδικά στην κρίση που περνάμε, κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη», σημειώνει.

Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα με ιστορία και αντοχές σε πολύ μεγαλύτερες τρικυμίες. Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, στους στρατιώτες μας που υπηρετούν στα σύνορα, στον ελληνισμό της διασποράς, σε όλους όσοι δεν μπορούν να είναι σήμερα μαζί με τους δικούς τους. Εκφράζω ολόψυχα την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά».

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 thoughts on “Παπούλιας: «Ο λαός πληρώνει το τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών»

 1. Παπουλια Προεδράρα μου τώρα το πήρες είδηση εσύ ;
  Θα έρθει η ώρα που θα πληρώσετε και εσείς οι εθνοπατέρες για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών!!!!
  ΥΠΟΣΧΕΣΗ!!!
  Το 2011 μόλις μπήκε!!!!

 2. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,κάθε Έλληνας Πατριώτης Εθνικόφρων όλου του πολιτικού φάσματος,θέλει οι θεσμοί να λειτουργούν προς το Εθνικό συμφέρον ταπεινά, αιτούμαι απάντηση σας αλλά και ενεργειών,ερώτηση δεν πρέπει οι ηγήτορες, κυβερνώντες και μη,να προβλέπουν γεγονότα και καταστάσεις που επηρεάζουν με πράξεις και παραλήψεις τους,να παίρνουν ανάλογα μέτρα ώστε να θεραπεύσουν όποια ανωμαλία παρουσιάζεται,υπάρχει ευθύνη αυτών η όχι,δεύτερη ερώτηση,ο νόμος  περί ευθύνης υπουργών γιατί
  κατασκευάστηκε,για να καλύπτει ύποπτες συναλλαγές,η για κάτι άλλο, τρίτον, υπάρχει ανάγκη διατήρησης του ακόμη και τώρα,μετά την καταλήστευση Δημοσίου χρήματος με ανοχή,η συμμετοχή των προστατευόμενων πολιτικών Αρχών.ΠΡΟΤΑΣΗ, άμεση κατάργηση του σχετικού νόμου,και απελευθέρωση των δικαστικών αρχών ΑΠΌ ΝΟΜΙΚΆ ΕΜΠΌΔΙΑ, προκειμένου να ερευνηθούν οι αιτίες και να συλληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι,χωρίς παραγραφές και άλλα τερτίπια, κατασχέσεις, επιστροφή κλοπιμαίων,χωρίς καμία εξαίρεση και επέμβαση,και να οδηγηθούν στο έδρανο και μόνο,της Ελληνικής
  Δικαιοσύνης,άλλη λύση δεν μπορεί να υπάρξει,οι ευθύνη σας Αξιότιμε κύριε πρόεδρε είναι τεράστια, για την ομαλή πορεία τη χώρας μας,όσο ακόμα τα πράγματα είναι υπό έλεγχο πριν ξεφύγει,είναι Παλλαϊκό Αίτημα κύριε Πρόεδρε,γιατί φοβάμαι ότι συνέχιση βίας αλλά και ατιμωρησίας,γνωρίζετε πολύ καλά φέρνει βία,είναι δικαίωμα και απαίτηση των Ελλήνων πολιτών.-ΚΩΣΤΑΣ Π.Χ.

 3. Που ήσουνα εθνικέ δανειστή τού ανδρέα,όταν
  οι κλέφτες έτρωγαν τά λεφτά τού Ελληνικού
  Λαού??

  Πού ήσουνα όταν τά λαμόγια άδειαζαν τά ταμεία
  όταν παίρνατε τή ψήφο γιά χρηστή καί διάφανη
  διαχείριση,γιά οικονομική ανάπτυξη,γιά…..

  Αιντε νά χαθείς συμμέτοχε τής καταβαράθρωσης
  τής χώρας γιά 40 συνεχή χρόνια….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s