![]()
Σε μία συμβολική κίνηση που επισφραγίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της τουρκικής κυβέρνησης προχώρησε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίτνς, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το Φανάρι.Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου αξιωματούχου συζητήθηκαν και τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο μερών όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μέλη της Ιεράς Συνόδου και την ηγεσία της Ελληνορθόδοξης μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επανέλαβε την πρόθεση της Άγκυρας για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών.
Η επίσκεψη έχει και ιστορική σημασία καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου στο Φανάρι από το 1952.
(Πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Βρέεε καλώστονε κι ας άργησε καμιά 60 χρόνια………..
Πως κι απο δώ;
Τι έχετε πάλι στο μυαλό σας;
Θέλετε να δείξετε καλή διαγωγή;
Ή ξαφνικά μας αγαπήσατε όπως τους Παλαιστήνιους;
Άρχισαν κι αυτοί να εκφράζονται με παχιά λόγια , όπως οι Έλληνες συνάδελφοί τους.Στην περίπτωση αρμόζουν όσα είπε ο Λαοκόων στους Τρώες . «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Και σε λατινική απόδοση «timeo danaos et dona ferentes».