Του Α. ΛΥΚΑΥΓΗ
Ενώ οι ελληνικές αποτρεπτικές δυνατότητες περιστέλλονται
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν μυωπάζουν (και κυρίως δεν εθελοτυφλούν) η Άγκυρα προωθεί σταθερά τη διακηρυγμένη στοχοθεσία της για καθίδρυση νέων ισορροπιών στα Βαλκάνια. Δημιουργώντας αντικειμενικές προϋποθέσεις για κηδεμονευτικό της ρόλο στην περιοχή, με την Αλβανία και τα Σκόπια ν’ αποβαίνουν δυνάμει στρατηγικά εφαλτήρια προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όσα έχουν εξαγγελθεί τις τελευταίες μέρες για στρατιωτική βοήθεια προς τα Σκόπια (που στην ουσία ισοδυναμούν με υιοθεσία των αμυντικών προοπτικών του κρατιδίου), σε συνάρτηση με όσα προωθεί επί του ιδίου περίπου επιπέδου στην Αλβανία (όπου συν άλλοις αναβαθμίζει ναύσταθμο στις ευαίσθητες για την ελληνική ασφάλεια νότιες ακτές της χώρας) δίδουν το στίγμα των ευρύτερων τουρκικών σχεδιασμών.

This map with yellow on east Thrace has interest… Is similar to the single Eastern-Western Independent Thrace states inside EU.
«Εμφανιζόμενη ως η ανυποχώρητη προστάτις των Παλαιστινίων!».
Βλέπω τον Νταβούτ σε 2 χρόνια να γράφει βιβλίο με τίτλο:»Το στρατηγικό σφάλμα».
Όπως και αν αυτά προσεγγισθούν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε βάθος χρόνου επενεργούν αρνητικά για τον Ελληνισμό. Μεσοπροθέσμως δε (αν όχι σύντομα) δημιουργούν κρίσιμες δυναμικές κινδύνων. Και μόνο από το γεγονός ότι:
• Επισυμβαίνουν την ώρα που στην Ελλάδα περιστέλλονται δυνατότητες και αποδομούνται αντιστάσεις}.Ως συνέπεια καταθλιπτικών συγκυριών, οικονομικής υποθηκεύσεως αφενός και αποσυνθετικής πολιτικής παθογένειας από την άλλη. Που εκ των πραγμάτων περιορίζουν αδυσωπήτως τα περιθώρια στρατηγικών σχεδιασμών και αντιδράσεων. και παρακάτω λέτε κ.Λυκάυγη,του ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Εάν αυτά δεν αποτελέσουν στοιχεία σοβαρού προβληματισμού και δεν επενεργήσουν επειγόντως ως ευκρινή σήματα κινδύνου για την Αθήνα, ώστε να οδηγήσουν σε ανάλογες αποτρεπτικές πολιτικές, μα κύριε Λυκαύγη τόσο αφανές είναι, ότι συντελείτε εις βάρος μας ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ,ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΉ,άοπλοι{τα ίδια ακριβώς δεν είχαμε το 74 με τη χούντα, μόνο που οι Έλληνες τότε δεν γνωρίζαμε ότι μας είχαν άοπλους},με απειλές κ.λ.π. Και οι κυβερνώντες την μόνη επίθεση που κάνουν είναι κατά του λαού,και όχι των Τούρκων,οι Νομικοί μας τι λένε επ αυτού στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας η μέχρι σήμερα κυβερνητική πρακτική των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ,πολύ θα ήθελα να δω αναρτημένη απάντηση του δικηγορικού συλλόγου,λέτε?μπα.-ΚΩΣΤΑΣ Π.Χ.
Pingback, δεν κατάλαβα ακριβώς τι γράφει ο Νο. 1 ανωτέρω. Τσέκαρε, και αν απαιτείται απάντησέ του ανάλογα.
Ο 1 ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!!