"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πρέκας: Η Eπταετία υπήρξε το πιο υγιές κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδος


121210-syn-prekasΟ Κώστας Πρέκας υπήρξε ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε και στις τρεις υπερπαραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου: το «Στα Σύνορα της Προδοσίας», το «Όχι» και η «Μεσόγειος Φλέγεται».

Όμως για αυτόν δεν ήταν απλοί ρόλοι, αλλά πίστη σε ένα χρέος. Σαράντα χρόνια μετά, ο Πρέκας παραμένει πατριώτης, τη στιγμή που οι υπόλοιποι συνάδελφοί του άλλαξαν και ξεχνούν ότι η καριέρα τους ανδρώθηκε στη διάρκεια της επταετίας. Μια συνέντευξη μαζί του για τις ηρωικές μέρες του ελληνικού κινηματογράφου και τις σκοτεινές μέρες του σήμερα, ήταν ένα παλιό όνειρο. Σας αφήνουμε να την απολαύσετε.

συνέντευξη στον Γιώργιο Πισσαλίδη

Κύριε Πρέκα, ο πολύς ο κόσμος σας θυμάται από τις πατριωτικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Λέω να ξεκινήσουμε από εκεί και να περάσουμε στο σήμερα. Πως λοιπόν ξεκίνησε η συνεργασία με τον Τζέημς Πάρις;
Σπουδαία συνεργασία! Είναι βέβαιο ότι υπήρχε μία πορεία όμορφη, γλυκιά στο θέατρο. Καλπασμός μεγάλος. Υπάρχουν άτομα σήμερα που τότε έκαναν τούμπες για να είναι δίπλα μου την εποχή εκείνη. Αυτό το λέω χαριτολογώντας και όχι για να φανώ εγωιστής. Με είχε καλέσει τότε ο Φίνος, αλλά δεν τα βρήκαμε. Να μην στα πολυλογώ, έφυγα από το Φινέικο. Έρχεται ένα απόγευμα ο Τζέημς ο Πάρις στο καλοκαιρινό Θέατρο Αναλυτή και μου λέει: «Μπορείς να έρθεις αύριο το απόγευμα στο γραφείο;» και έφυγε. Ποιος δεν θα πήγαινε; Έρχεται ένας από τους τρεις καλύτερους παραγωγούς της Ελλάδος. Πηγαίνω λοιπόν και μου λέει: «Ξέρω τι έχεις κάνει μέχρι τώρα και θέλω να παίξεις στα «Σύνορα της Προδοσίας»».

Για αυτούς που δεν ξέρουν, το «Στα Σύνορα της Προδοσίας» προηγείται του «Όχι» για το οποίο γράψαμε πρόσφατα;
Πρώτα είναι το «Στα Σύνορα της Προδοσίας», μετά το «Όχι» και ακολουθεί «Η Μεσόγειος Φλέγεται».
Μιλάμε για τρεις υπερπαραγωγές που δεν είχαν ούτε παρελθόν, ούτε μέλλον στο ελληνικό σινεμά. Δεν ξανάγινε καμιά άλλη υπερπαραγωγή. Ο «Παπαφλέσσας» με τον Παπαμιχαήλ δεν είναι υπερπαραγωγή. Υπερπαραγωγές είναι αυτές οι τρεις. Διότι κίνησε ο Δαδήρας, ο μεγάλος αυτός σκηνοθέτης που δεν τον αναφέρει κανείς σήμερα, πέντε χιλιάδες ανθρώπους.

Που τους βρήκε;

Από τον στρατό. Ο στρατός έδινε τότε δυνατότητες να κάνεις παραγωγές. Ο στρατός τότε έκανε πολιτισμό. Έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους του κινηματογράφου και του θεάτρου να κάνουν παραγωγές. Για να μην πω ότι σε κάποιους έδωσε και χρήματα και έφτιαξαν τα θέατρά τους. Όμως αυτά δεν τα λένε. Το ψέμα που έχει ειπωθεί για το χρονικό διάστημα της επταετίας, είναι κάτι το ασύλληπτο. Όμως αν μιλήσεις για την προσφορά αυτής της επταετίας, θα σε πουν φασίστα και ακροδεξιό. Αλλά, στα παλιά μου τα παπούτσια ό,τι και να πουν! Η επταετία είναι το υγιέστερο κομμάτι από το 1909 μέχρι και σήμερα. Ποιος άλλος οικονομικός νους έδωσε τέτοια δύναμη στην Ελλάδα, παρά μόνο ο Μακαρέζος, βραβευμένος απ’ έξω; Τότε που υπήρχε μηδέν έλλειμμα και ένα πλεόνασμα εκπληκτικό. Γιατί δεν μιλάνε για αυτούς τους ήρωες με τους οποίους μεγαλουργούσε η Ελλάδα; Επειδή σας δέσμευσε κύριοι; Και ποιος σας είπε κύριοι ότι δεν υπήρχε τότε Δημοκρατία; Απλά ήταν τα λουριά σφιγμένα για να μην κάνετε τις αηδίες τώρα. Για να μην ανοίγετε κεφάλια, να μην σπάτε καταστήματα ανθρώπων και για να μην μας λέτε κυρία Δραγώνα όλα αυτά που μας λέτε σήμερα. Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν υπήρξε ο Κολοκοτρώνης.

121210-prekas2Να επιστρέψουμε λίγο στα «Σύνορα της Προδοσίας». Θυμίστε μου την υπόθεση του έργου.
Είναι η ιστορία του παιδομαζώματος και αυτό δεν το συγχωρούν οι σημερινοί αριστεροί. Και όταν επαίζετο, οι αριστεροί έσπαγαν τα τζάμια των κινηματογράφων. Γιατί; Δεν ήταν αλήθεια; Δεν είναι μια πραγματικότητα; Σίγουρα τους πονάει γιατί δείχναμε το μαύρο πρόσωπο της αριστεράς. Δείχναμε το μαύρο πρόσωπο των ανθελλήνων, των ανθρώπων που ήθελαν να καταλάβουν την Ελλάδα και να γίνει η Ελλάδα κομμουνιστική χώρα. Ε, δεν τους πέρασε και δεν ούτε πρόκειται να τους περάσει. Αυτό προσπαθούν να καταφέρουν με άλλους τρόπους, διαφορετικούς, να κατακτήσουν την χώρα. Ε, λοιπόν δεν θα τους περάσει! Θα μου επιτρέψεις όμως να πω ότι αυτό δεν αφορά στο σύνολο των απλών ανθρώπων της αριστεράς. Μιλώ για την ηγεσία της αριστεράς.

Τo «Στα Σύνορα της Προδοσίας» αν θυμάμαι καλά βραβεύτηκε.
Ναι. Εκεί πήρα το βραβείο ερμηνείας πρώτου ανδρικού ρόλου. Αλλά και αυτό δεν αναφέρεται. Φίλε, όταν πήρα το σενάριο ένιωσα μέσα μου ένα ρίγος. Δεν ήταν ο ηθοποιός που έπαιζε ένα ρόλο. Ταυτίστηκε ο ήρωας με εμένα και έγινε αυτό το έργο να σπάσει τα ταμεία.

Για πόσα εισιτήρια μιλάμε;
Αυτό που θα σου πω ισχύει. Η ταινία, τα «Σύνορα της Προδοσίας» έκοψε 1.370.000 εισιτήρια. Η δεύτερη είναι 760.000 εισιτήρια με την «Υπολοχαγό Νατάσσα» της Αλίκης. Αλλά όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ, οι μπούκερς, οι διανομείς, προκειμένου να πάνε την Αλίκη ψηλά, έβγαλαν δεύτερη τη δικιά μου ταινία. Αυτά είναι στατιστικά στοιχεία.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Τζέημς Πάρις;

Ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας, ο οποίος μπορεί να έκανε λάθη. Έκανε λάθη από τον παρορμητισμό του. Έκανε λάθη γιατί θεώρησε ότι αυτός ήταν και κανείς άλλος. Αλλά ήταν τόσο καλός, ήταν ένα παιδί. Έδινε την τελευταία του δεκάρα, προκειμένου να κάνει ταινία. Έτσι ήταν όλοι οι παραγωγοί της εποχής εκείνης. Τώρα όλα τα περιμένουν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Δεν υπάρχει σήμερα μυαλό που να σκέφτεται ελληνικά στον πολιτισμό μας. Δεν μπορεί ο πολιτισμός μας να περιφέρεται γύρω από μια ομάδα ομοφυλοφίλων. Δεν γίνεται αυτό.

Πως έγινε το «Όχι» του Δαδήρα;
Μετά ακριβώς από τα «Σύνορα της Προδοσίας», ήταν το «Όχι». Επρόκειτο να πάρω και δεύτερο βραβείο εκεί. Όμως συζητήθηκε- και μου ζήτησαν συγγνώμη- να βραβευτεί ο Λάμπρος Κωνσταντάρας για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο. Το αποδέχθηκα με τιμή. Το «Όχι» είναι επίσης ένα παρελθόν δυνατό. Είναι το έπος της Αλβανίας. Είναι η δύναμη του μεγάλου Έλληνα πρωθυπουργού που λέγεται Ιωάννης Μεταξάς. Και που δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ στην Ελλάδα κάποιος ηγέτης, που ό,τι απολαμβάνουν σήμερα οι Έλληνες το οφείλουν σε αυτόν: συντάξεις, ΙΚΑ, οκτάωρο και άλλα που μου διαφεύγουν τώρα. Αυτά δεν βρέθηκε κανένας να τα υπογραμμίσει. Αυτός σκέφθηκε τον ελληνικό λαό. Γιατί ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το «Όχι». Ο λαός κοιμόταν. Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το «Όχι» και ξεσήκωσε τον κόσμο. Για αυτό θα μείνει στην Ιστορία η Ελλάδα, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Που έγιναν τα γυρίσματα;
Στην Καστοριά, όπου κάθε φορά που πηγαίνω με τον θίασο, πίστεψε με ρίχνω ένα βότσαλο, ένα πετραδάκι στο βουνό του Κερασοχωρίου Καστοριάς. Στην Καστοριά μείναμε με χιόνι δυόμισυ μέτρα, επί τρεις μήνες. Πάθαμε κρυοπαγήματα. Θυμάμαι μια χιονοθύελλα που ένα κομμάτι αυτής της χιονοθύελλας μέσα στην ταινία, το πήρανε οι Αμερικάνοι και το έχουν στην αμερικάνικη ταινιοθήκη. Είναι συνταρακτικό το κομμάτι αυτό. Είναι εκεί που είμαι με το άλογο και ανεβαίνω στα βουνά. Όμως δεν δυσανασχέτησε άνθρωπος. Τρώγαμε πέτρες όλοι μαζί. Δεν γυρίζονται πια τέτοιες ταινίες από την στιγμή που κυριάρχησε η αριστερά.

Κύριε Πρέκα, είπατε προηγουμένως ότι δεν γινόταν πατριωτικές ταινίες, από όταν κυριάρχησε η Αριστερά. Δεν υπήρχαν Έλληνες σκηνοθέτες, σαν τον Δαδήρα, την εποχή κυριαρχίας του Αγγελόπουλου, να εκφέρουν ένα δεξιό λόγο;
Δαδήρες δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν μετά. Δηλαδή πατριώτης σκηνοθέτης, όπως τον εννοούμε εμείς, δεν υπάρχει. Όλοι ανήκουν στην αριστερά. Και να υπήρχε κανείς, τον έτρωγαν στην πορεία. Ο Γρηγορίου κινήθηκε λίγο, αλλά πέθανε. Ο Βασίλης Γεωργιάδης ήταν δεξιός, πέθανε της πείνας. Αυτή είναι η τραγική μοίρα όλων αυτών που πιστεύουν στην Ελλάδα. Αλλά είμαστε παρά πολλοί. Η αριστερά δεν θα επιβάλει τις σκέψεις της. Η αριστερά θα παραμείνει μειοψηφία.

Μειοψηφία, που όμως κυριαρχεί στις τέχνες και τον πολιτισμό.
Κυβερνάει τον πολιτισμό γιατί επέτρεψαν οι δικοί μας , η Δεξιά, φοβούμενοι μην τυχόν τους πει κάποιος κάτι και δεν ξέρω και εγώ τι. Ξέρω ότι όταν θα διαβαστεί η συνέντευξη θα μου επιτεθούν και πολλά από αυτά που οργανώνω, θα ακυρωθούν.

Είχατε ποτέ πρόβλημα με αυτά που λέτε;

Θυμάμαι όταν παίζαμε στο θέατρο το «Δαίδαλος και Ίκαρος», μία φοβερή παιδική παράσταση, όπως έγραψε και η Ροζίτα Σώκου. Θυμάμαι μία δασκάλα που μου έγραψε «Κύριε Πρέκα, πήραμε το έγγραφο σας, αλλά δυστυχώς ο διευθυντής δεν μας επιτρέπει». Έχουμε και την ιστορία του Λαλιώτη, που χρονιάρες μέρες και ενώ η παράσταση κάλπαζε και σε μια σύγκρουση δημόσια στο ραδιόφωνο μου είπε: «Εύχομαι κύριε Πρέκα, πολύ σύντομα να χάσετε τη φωνή σας». Είναι δυνατόν ένας υπουργός να λέει τέτοιο πράγμα σε έναν απλό πολίτη; Και μετά από αυτό σταμάτησαν απότομα οι παραστάσεις.

121210-prekas1Να γυρίσουμε λίγο πίσω στο «Η Μεσόγειος Φλέγεται»;
Η «Μεσόγειος Φλέγεται» είναι επίσης ένα ακόμα κομμάτι της Ιστορίας. Γιατί θέλουν να σβήσουν αυτό το παρελθόν; Αυτή η χώρα δεν έχει παρελθόν; Αυτή η Φυλή, πως δημιουργήθηκε; Ποιοι προβάλλονται σε όλη την οικουμένη; Η Αγγλία ζητά τα αρχαία ελληνικά να μπουν στο λύκειο και εμείς εδώ τα καταργούμε. Για να γυρίσουμε στο η «Μεσόγειος Φλέγεται». Είναι επίσης ένα μεγάλο κομμάτι των αγώνων μας. Αυτές γυρίσαμε τότε, αυτές δώσαμε στον ελληνικό λαό. Αλλά σήμερα οι νέοι δεν τις ξέρουν γιατί τα βιντεοκλάμπ δεν έχουν τις πατριωτικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά έχουν όλα τα σκουπίδια, όλα τα πορνογραφήματα. Όλα αυτά με εξ’ άνωθεν εντολή.

Τι κέντρα εννοείτε;
Υπάρχουν όλα τα ανθελληνικά κέντρα που τσακίζουν κόσμο στον πολιτισμό, στις τράπεζες, παντού. Είναι σαν τις μαύρες λίστες που υπήρχαν παλιά.

Μιας και μιλήσαμε για φακέλωμα, τι γνώμη έχετε για την κάρτα του πολίτη;

Νομίζω ότι η κάρτα του πολίτη θα χειροτερέψει τα πράγματα. Η κάρτα δεν πρόκειται να περάσει! Είμαι ένας από αυτούς που θα μπουν μπροστά και θα ξεσηκώσουν τον κόσμο. Η κάρτα δεν θα περάσει! Ας πεθάνω φτωχός, ας μου τα πάρουν όλα. Αν δεν αντισταθούμε, θα γίνουν γεγονότα στον τόπο. Έχουμε όμως μπροστά τους ιερείς, οι οποίοι θα ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Δεν πιστεύετε ότι ο Ιερώνυμος σιγεί για πολλά πράγματα;
Ο Ιερώνυμος είναι ένας. Οι άλλοι είναι είκοσι. Οι άνθρωποι που θα σηκώσουν το λάβαρο είναι είκοσι, με πρώτο τον Σεραφείμ Πειραιώς. Η μεγάλη δύναμη και η μεγάλη ελπίδα είναι ο Σεραφείμ.

Ο Άνθιμος;
Και ο Άνθιμος. Και αυτά που κάνει ο Μπουτάρης, που τον αποκάλεσε μουτζαχεντίν, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να ακούσεις από πολιτικό άνδρα. Δεν τον εκτιμώ καθόλου. Ο τελευταίος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι ένας ανθέλληνας.

Πως κρίνετε την άποψή του για μνημείο για τον Κεμάλ;

Είναι για τις πέτρες. Και επειδή έχει γεμίσει η Ελλάδα ανθέλληνες, ένας από αυτούς είναι και ο Μπουτάρης και ας μου κάνει μήνυση.

Για την πολιτική τι πιστεύετε; Υπάρχουν κόμματα, κινήματα που να σας γεμίζουν ελπίδα, ή πολιτικοί που να τους έχετε εμπιστοσύνη;
Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί προς όλους. Η πολιτική έχει άμεση σχέση με την σόου μπιζ. Πολιτικό που ενδιαφέρεται για την εξωτερική του εμφάνιση για να βγει και να δένει την γραβάτα του στην τηλεόραση, δεν τον αναγνωρίζω. Ο πολιτικός θα μου έδινε τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση αλλά και την πίστη, όταν τον έβλεπα στο γραφείο του να είναι απλός και να σκέφτεται μόνο τον τόπο και όχι τον εαυτό του. Και δυστυχώς ξεγυμνώνονται, κάνουν τους ωραίους. Δεν υπάρχει σήμερα ο ηγέτης εκείνος που θα κτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι και θα ξεσηκωθεί ο κόσμος.

Για τις τελευταίες εκλογές τι γνώμη έχετε;
Υπήρχε αποχή και ο λόγος ήταν αυτός. Και στις εκλογές του Μαρτίου, η αποχή θα είναι 80%. Αυτό είναι το τραγικό. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα τρώει ο ένας τον άλλο. Η αναρχία είναι προ των πυλών. Άρα μπαίνουμε σε περιόδους πολύ επικίνδυνες. Πρέπει σύντομα να αντιληφθεί ο λαός τι πρόκειται να γίνει και να συνέλθουν. Είναι δυνατόν να γυρίζει πολιτικός στο Κολωνάκι και να χαριεντίζεται με τις νεαρές κοπέλες; Και θα αποδεχθώ εγώ μετά την όποια απόφασή του; Δεν θα πρέπει να είναι οι πολιτικοί πρότυπο; Κρατάς τον πλούτο και το μέλλον της Ελλάδος; Πως μπορείς να γίνεσαι καραγκιόζης για τα μάτια των πλουσίων; Είναι δυνατόν να σηκώνει ο συγκεκριμένος πλούσιος και να είναι όλοι σούζα; Οι πλούσιοι θα έπρεπε να δώσουν λόγο. Να γιατί χρεοκόπησε ο τόπος! Βαρδινογιάννηδες, Μπόμπολες. Όλοι οι πολιτικοί στο ίδιο παιχνίδι είναι. Γίνεται να βλέπω τον συγχωρεμένο τον Λαμπράκη να κουνάει το δάκτυλο στον υπουργό; Και να πω και κάτι άλλο: αν έχεις οράματα να κυβερνήσεις και να οδηγήσεις ένα λαό στην οποιαδήποτε πορεία, είσαι μοναχικός καβαλάρης. Ούτε σε πάρτι δημοσιογράφων πας. Ούτε χορεύεις τραλαλά στα διάφορα παρτάκια.

Κάποιος θα πει ότι και αυτοί άνθρωποι είναι…

Δεν λέω ότι δεν είναι άνθρωποι. Αλλά πρέπει να έχεις προαποφασίσει για το τι θα κάνεις στη ζωή σου. Μοιραία εγκλωβίζεσαι σε αυτή τη μοναχική πορεία, αν θέλεις να έχεις όραμα και να κοιτάζεις μπροστά. Όπως ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς.

69 thoughts on “Κώστας Πρέκας: Η Eπταετία υπήρξε το πιο υγιές κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδος

 1. Ο άνθρωπος με εντυπωσίασε με παρουσιαστικό και θέσεις, ώσπου έφτασα στον…σεραφείμ! Τι να πει κανεις? η αλήθεια, η το θέατρο του (παράλογου) κόσμου, είναι σαν ένα παζλ, όλοι ξέρουμε κάτι, κανεις δεν τα ξέρει όλα!

 2. Ο Λαζόπουλος τον έχει που τον έχει στην μπούκα, τώρα με αυτά που είπε θα φάει τρελλό κράξιμο….

 3. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΡΑΖΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ???.ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ,ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ.

 4. ΘA TOY ELEΓA ΠARA ΠOLLA AΛΛA EXEI TO AKATALOGISTO. ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΑΙΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΩΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΘΕΤΑ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΤΥΡΑΝΙΚΟΥ-ΠΡΟΔΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ ΚΑΙ Ε ΛΕΥΘΕΡΟΣ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 5. Zangloς θα πρεπει να παραδεχθεις οτι ανεξαρτητα απο τις θρησκευτικες αποψεις του ο ανθρωπος ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και δεν μασαει τα λογια του!Και επισης εγω προσωπικα συμφωνω σε ολα μαζι του!

 6. Η επταετια είχε την ευκαιρία να λυσει ολα τα προβληματα του τόπου πολύ πιο εύκολα απο τη Δημοκρατία.Αλλά οχι μονο δεν ελυσε κανενα πρόβλημα,αλλά αποσυροντας τη μεραρχια απο την Κύπρο την παρεδωσε στους Τούρκους,στα δε εσωτερικά το μονο που μας αφισε ήταν το..πολυτεχνειο(!)Ο Μεταξάς σε 4 μονο χρονια και σε πολύ πιο δυσκολες διεθνείς συγκυρίες,οργανωσε και εξώπλισε τις ενοπλες δυνάμεις,διεγραψε τα αγροτικά χρεη,εφηρμοσε το 8ωρο,ιδρυσε το ΙΚΑ,και τοσα άλλα.

 7. Αυτο εγινε αγαπητε ΔΙ γιατι η δικτακτορια υποστηριχτηκε απο τους Αμερικανους και υποκινηθηκε απο τον ξενο παραγοντα!Και οταν πηγε να κινηθει λιγο διαφορετικα (αρνηση παραχωρησης της βασης της Σουδας στους αμερικανους) φαγανε τον Παπαδοπουλο.Ενω ο Μεταξας δεν ηταν υποκινουμενος ουτε τοποθετημενος απο κανεναν.

 8. Σε αυτόν τον τόπο γεννήθηκε η Δημοκρατία ας μην το κρατάμε κρυφό Πρέκα.
  Η δικτατορία ξεπούλησε την Κύπρο μην γίνεστε σκαλοπάτι αναθεωρήσεις τις νεότερης ιστορίας.
  Οι ρουφιάνοι των Ναζί επί κατοχής ελέγξανε πολιτικά,αστυνομικά,συνταγματικά έως το 1967 την χώρα.

 9. ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΡΟ Ν.Μ . ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΚΑ. ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ BLOG EINAI ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

 10. Stef, ποτε δεν συμφωνούμε η διαφωνούμε με κάποιον απόλυτα, αυτό συμβαίνει και με τον k. πρέκα, ναι μεν, αλλα!

 11. Πέτρος Ν.Μ. η χούντα μπορεί να πούλησε τη μισή Κύπρο, αλλά η σύγχρονη «δημοκρατία» ξεπουλάει ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 12. Φίλε Ηλία, φασιστικές δεν είναι οι απόψεις του blog, αλλά ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ! Παρακολουθώ τώρα και καιρό τα σχόλιά σου και έχω φρικάρει. Μα υπάρχουν πια τέτοιοι «πατριώτες» σαν κι εσένα;

 13. Pingback επιμενω πες μας ποτε πως και που υπηρετησε;Γιατι πολλα λεγονται αλλα δεν τεκμηριωνονται…

 14. Αγαπητέ Ηλία,πότε εγινε «γνωστό» οτι το μπλογκ εχει «φιλοφασιστικές» απόψεις;Ως γνωστό το μπλογκ δεν εχει «δικές του»απόψεις αλλά αναδημοσιεύει απόψεις απο καθε πολιτικό χωρο,και που δεν εκφραζουν κατ’ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.Εαν κατεβεις μερικές αναρτήσεις σημερα,θα δείς φωτογραφία της Παπαρήγα με τις δικές της απόψεις.Αυτό θα επρεπε να σου πεί κατι,δεν νομίζεις;

 15. ΗΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ?????
  ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ??

  ΠΕΤΡΟ ΝΜ
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»…
  Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.

 16. Για να μαθαίνετε και κάτι εσείς οι έξυπνοι που νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα ,ο Λαζοπουλος πήρε τρελοχαρτο στο στρατό όταν διέκοψε την θητεία του στον Έβρο ,είναι αμφιβόλου σεξουαλικών προτιμήσεων ,και όταν πιάστηκε στο κότερο με την πρεζα ,το κάνανε γαργάρα ! Αυτά για τον καραγκιόζη που τόσο θαυμάζετε όσο για την Κύπρο για να μαθαίνετε και λίγο ιστορία ,πέρα από τις αρλούμπες που σας έμαθε ο αριστερός ανεγκέφαλος δάσκαλος σας στο σχολείο .Ο Ιωαννιδης έκανε πραξικόπημα και έριξε τον Παπαδόπουλο ,και έπειτα ξεπούλησε την Κύπρο ,ψάξατε ,διαβάστε και ύστερα βγάλτε με ψεύτη .

 17. Διαβάζω διάφορες απόψεις που δεν στέκουν ιστορικά.
  1. Η επανάσταση (χούντα) παρέδωσε στην
  κυβέρνηση Μαρκεζίνη την 8 – 10 – 1973.
  Πως φταίει για την Κύπρο ;
  2. Δεν μπορούσε να μην φύγει η μεραρχία (1/2
  μεραρχίας)από την Κύπρο μετά τις ενέργειες
  του Γρίβα (που έγιναν παρά την αντίθετη
  γνώμη των Απριλιανών). Ο προδότης ο
  Μακάριος φταίει που δεν την αντικατέστησε
  από Κυπρίους (όπως τον συμβούλεψαν οι
  Απριλιανοί).
  3. Η επταετία ήταν η καλύτερη περίοδος της
  Ελλάδος, από όλες τις απόψεις. Γλύτωσε την
  Ελλάδα από αιματοκύλισμα, υπήρχαν οι
  μεγαλύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης από το 1821
  και εντεύθεν, στα εθνικά θέματα δεν
  τολμούσε κανένας να κουνηθεί, εξωτερικό
  χρέος 0, ανεργία 0, χάρισε αγροτικά χρέη
  κ.α).
  4. Όσοι χρησιμοποιείτε την λέξη ΦΑΣΙΣΤΑΣ,
  ρωτήστε τον εαυτό σας «τι θα πει
  φασίστας». Θα ανακαλύψετε ότι αν και το
  χρησιμοποιείτε σαν βρισιά, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ τι
  θα πει !

 18. Θα διορθώσω τον Α στο ότι ο Ιωαννίδης πούλησε την Κύπρο. Την Κύπρο την πουλήσανε οι πολιτικοί. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. Σε συμφωνία με τους «ΑγγλοΑμερικάνους» έπιασαν τους αρχηγούς των 3 όπλων και όταν τους είπε ο Ιωαννίδης «είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία» του δήλωσαν (πλην του ΑΓΕΑ Παπανικολάου) ότι το Ναυτικό δεν είναι έτοιμο (Αραπάκης) και ο ΑΓΕΣ το ίδιο.
  Τον Ιωαννίδη τον χρησιμοποίησαν. Αυτό μπορεί να του καταλογιστεί και μόνον.
  Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΔΙΠΛΟΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ;;;;;;;;

  Όπως γράφω και στο προηγούμενο σχόλιό μου. Η επανάσταση παρέδωσε την εξουσία στην κυβέρνηση Μαρκεζίνη στις 08-10-1973 με την εντολή να διενεργήσει εκλογές εντός το πολύ 4 μηνών.
  Ελπίζω να καταλάβατε τώρα ποιός έκανε το Πολυτεχνείο και μας ήλθε εκ Παρισίων ως σωτήρ. Μαζί με τους άλλους σωτήρες που μας φθάσανε εδώ που μας φθάσανε !!!!!!!!!!

 19. Συνιστώ στους φίλους του μπλογκ να διαβάσουν τα βιβλία του στρατηγού Παττακού. Θα βρούν πολλές
  λεπτομέρειες και από πρώτο χέρι.

 20. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ,ΑΛΛΑ Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ.

  ΜΟΝΟ Ο ΣΟΛΩΝΑΣ ΤΟ 5ο π.χ.ΑΙΏΝΑ ΧΑΡΙΣΕ ΧΡΕΗ ΜΕ
  ΤΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ,

  ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ 1969 ΧΑΡΙΣΕ
  ΑΠΟ 100.000ΔΡΧ ΑΝΑ ΚΑΡΤΕΛΛΑ ΧΡΕΟΥΣ.

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

 21. Να θυμίσω κάτι….. την Ελληνική Μεραρχία στην Κύπρο την έστειλε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου το 1964 και την απέσυραν το 1967 οι »στρατιωτικοί κρατούντες την εξουσία» στην Αθήνα διότι φοβήθηκαν την Τουρκία. Η υποχώρηση αυτή ήταν η αρχή όλων των δεινών που ακολούθησαν εάν είχε παραμείνει η Ελληνική Μεραρχία η Τουρκία δεν θα είχε τολμήσει να κάνει απολύτως τίποτα.

 22. Ζήτω η Επανάσταση της 21ης Απριλίου!
  «Και ποιος σας είπε κύριοι ότι δεν υπήρχε τότε Δημοκρατία; Απλά ήταν τα λουριά σφιγμένα για να μην κάνετε τις αηδίες τώρα»

 23. Δεν κάνω πλάκα.
  Βλάκας είμαι, αν αυτές είναι οι 2 περιπτώσεις που έχω να επιλέξω ανάμεσα.

 24. Απλά ο Hercules θέλει να μας πεί πως κακά τα ψέμματα η Ελλάδα τότε ήταν πολύ πιο αξιόμαχο κράτος με στρατιωτικό καθεστως παρόμοιο της σημερινής Τουρκίας!Είδα χθές ένα βίντεο που κατέβασε ο Pingback από youtube σχετικά με τον σημερινό ελληνικό στρατό και ειλικρινά αυτά που είδα με αηδίασαν!Μπουρδέλο,σόρυ για την έκφραση, έχει γίνει ο ελληνικός στρατός με τους φαντάρους να κάνουν λες και είναι παιδιά νηπίου σε παιδική χαρά, και τα πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερά μας να πέφτουν από βλάβες!!!

 25. Συμφωνώ Γιάννη μ’αυτά που καταθέτεις, απλά να συμπληρώσω με copy paste από παλαιότερο σχόλιό μου σχετικό με τους περίφημους Έλληνες δικτάτορες ότι
  Αυτοί τουλάχιστον, μέχρι & που πέθαναν, δεν είχαν αμφιβολίες ότι έκαναν το σωστό, αφού κανείς τους δε δέχτηκε να υποβάλει αίτηση αποφυλακίσεως & καταθέσεως “συγνώμης”.
  Αυτοί, διαφέρουν απ’όλους τους δικτάτορες του Κόσμου, στο ότι έβγαλαν τη στολή μόλις ανέλαβαν την εξουσία, σ’αντίθεση μ’όλους αυτούς που αναλαμβάνουν απανταχού την εξουσία, παραμένουν όμως φορώντας τη στολή αρχηγοί ΕΔ.
  Αυτοί, δεν έφυγαν σε ξένες χώρες πριν την πτώση, έχοντας εξασφαλίσει εαυτούς & τέκνα, έμειναν εδώ για να δικαστούν.
  Αυτοί, δεν δημιούργησαν καθεστώς κληροδοτήσεως της Εξουσίας σε απογόνους διαδόχους τους.
  Κυκλοφορούσε τότε & πολλοί το έχουν στις βιβλιοθήκες τους, ένα παχύ βιβλίο έγχρωμο & με φωτό, απ’όλα τα έργα, τις υποδομές, τους δρόμους, τα εργοστάσια, που χτίστηκαν μέσα σε 6 -7 χρόνια απ’΄τα χρήματα του Ελληνικού λαού, ένα απίστευτο γεγονός άμα το σκεφθείς σήμερα ότι συνέβη μέσα σε τέτοιο χρονικό διάστημα.. Βέβαια τότε τα χρήματα δεν πήγαιναν σε μίζες & σε λαμογιές, αλλά στην ανάπτυξη του τόπου..
  Αυτοί υπηρέτησαν, έκαναν ό,τι έκαναν κατά το δοκούν για να σώσουν την πατρίδα τους απ’τον κίνδυνο που εκείνοι έβλεπαν.
  Τόλμησαν, Δικάστηκαν & έφυγαν περήφανοι..

 26. Αφού ήταν »πατριώτες» γιατί συνεχώς υποχωρούσαν στις Τουρκικές απειλές;
  Γιατί πήραν την Μεραρχία απο την Κύπρο;Γιατί δεν πολέμησαν στην Κύπρο;
  Ήταν ανίκανοι και δειλοί όπως και οι άλλοι που ήρθαν.

 27. -Γουστάρει να είναι καλοπερασάκιας
  -Δανείζεται για να περνάει καλά <<-Δεν παράγει αυτοκίνητα επειδή παράγουν άλλοι
  -Δεν δουλεύει αφού δουλεύουν άλλοι
  -Δεν περιμένει στο φανάρι να ανάψψψειι πράσινο για να περάσει
  -Κοροϊδεύει και εκμεταλλεύεται Αγγγγλλοους-Γάλλους-Γερμανούς που έρχονται για διακοπές στο νησί του
  -Αντιγράφει στο σχολείο, αντιγράφεεει στο Πανεπιστήμιο γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να περάσει
  -Πίνει Κόκα – Κόλα και βρίζει αυτττόνν που την φτιάχνει
  -Κομπάζει ότι γνωρίζει τα πάντα αλλά δεεεν ξέρει τίποτα.
  -Οταν αντικρύζει τον εαυτό του στον καθθθρέέπτη, βλέπει τον Κολοκοτρώνη, τον Μεγαλέξανδρο ή τουλάχιστον τον Ωνάση. Στην πραγματικότητα είναι ο ο ίδιος Καραγκιόζης που ονειρεύεται τον εαυτό του. Είναι ο Καραγκιόζης με τα πολλά επαγγέλματα, τα άπειρα πρόσωπα και την μόνιμη πενία που διαπρέπει στην τέχνη του θεατρινισμού. Ενας εφιάλτης του Oscar Wilde σαν το καχέκτυπο του Dorian Grey που βλέπει καθημερινά το αγέραστο πορτραίτο του σ' έναν φανταστικό καθρέφτη

  -Αγνοεί την πραγματικότητα, ζει 2 φορές πάνω από τα οικονομικά του
  -Υπόσχεται τα τριπλά απ’όσα μπορεί να κάνει
  -Γνωρίζει τα τετραπλάσια απ’όσα έμαθε
  -Αισθάνεται τα πενταπλάσια απ’όσα νιώθει στη πραγματικότητα
  – Είναι ταυτόχρονα παλληκαράς,εξυπνάκιας, νταής, τζάμπα μάγκας, κουτσαβάκης, αγεωγράφητος, τσαμπουκάς, ανιστόρητος, ελληνοφρενής, σεξοπεινάλας, καλοπερασάκιας, ωχαδερφιστής, φραπεδόμαγκας, ρουφιανόφιλος-μπατσολάγνος και κυρίως λεζαντιάρης και επιδειξιομανής, που
  βολτάρει για καμάκι με μεταχειρισμένη ..Μπεμβέ 20ετίας ή κατσαριδάκι των 7.500 ευρό, κι αυτό με δόσεις
  Όλα αυτά τα παραπάνω τα λένε οι Τούρρκοι για εμάς και εμείς φροντίζουμε να τους επιβεβαιώνουμε και με το παραπάνω!!!!Μια χούντα που μας χρειάζεται λέμε για να συνέλθουμε!!!

 28. Γιάννη σε αυτό που έγραψες για την παραγωγή αυτοκινήτων καθώς και άλλων αγαθών, να σε πληροφορήσω ότι η Ελλάδα κάποτε διέθετε αυτοκινητοβιομηχανία…. Τα pony αν τα θυμάσαι….
  Το εργοστάσιο αυτό έκλεισε καθώς επίσης και:
  Ιζολα: ηλεκτρικές συσκευές
  Πιτσος: τηλεοράσεις
  Eskimo: Ψυγεία
  Pony: Αυτοκίνητα
  Κάποτε διέθετε και αεροναυπηγείο (δεν γνωρίζω πολλά για αυτό)

 29. Η Ελλάδα έκανε εξαγωγή ηλεκτρικών συσκευών και στην Γερμανία !!!!!
  – Έφτιαξε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο (υπάρχει στο βιομηχανικό μουσείο της Σύρου).
  – Έφτιαχνε τρακτέρ (Μαρκότσι και άλλη μια εταιρία στην Κρήτη), αμιγώς Ελληνικές κατασκευές, και οι κινητήρες.
  – Έφτιαξε επίσης υδροπλάνο
  – Πολύ πριν τα pony έφτιαξε 2 αυτοκίνητα τα οποία εξήγε στην Ιταλία
  – Να πούμε τα Nissan, Σταγιερ (συναρμολόγηση).
  – Να πούμε την Πιρέλι .

  Που πήγανε αυτά παιδιά ; – Ποιός τα σταμάτησε και τα έκλεισε ;

 30. Τα pony τα έχω ακουστά!Δεν μπορώ μάλλον λόγω νεαρής ηλικίας να τα θυμηθώ όμως!Και την Πίτσος επίσης!

 31. Ποιός τα σταμάτησε και τα έκλεισε ;
  Ένας τύπος το 81 τα έκλεισε με την… σοσιαλιστική του πολιτική…
  Και το ΜΙΝΙΟΝ επι ανδρέα έκελισε…..

 32. Ήμουνα φοιτητής το ’80. Το minion, o Κατράντζος και ο Λαμπρόπουλος, που ήταν αμιγώς Ελληνικά, κάηκαν μάσα σε 15 μέρες, αν θυμάμαι καλά. Τα έκαψαν οι Εβραίοι για να φέρουν τα δικά τους (Lidl, praktiker κλπ) πολυκαταστήματα.

 33. Ούτε και η τηλεόραση θα πρέπει να έδειχνε τουρκικές σειρές τότε το 1980 με 1988 από ότι έχω πληροφορηθεί!!Η τηλεόραση που είχαμε τότε δεν απαρτιζόταν από αντέννα, μέγκα, άλτερ, άλφα,αλλά μόνο από τα τρία κρατικά κανάλια έχω μάθει!Ούτε τις σημερινές σαχλαμάρες λογικά θα έδειχναν!Όντως κάτι δεν πάει καλά με τους Παπανδρέηδες απ’ ότι κατάλαβα!!!!


 34. Ήταν δειλοί και ανίκανοι οι άθλιοι ανώτατοι αξιωματικοί που αποτελούσαν την Στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

 35. Η Δικτατορία του Παπαδόπουλου φαντάζει παιδική χαρά, μπροστά στα τέρατα της Μεταπολίτευσης! Ακόμη απορώ με την αγάπη των αγροτών προς αυτόν και με το να τον εκθειάζει όλη η επαρχία για τους δρόμους και το ηλεκτρικό που απέκτησαν! Έκτοτε οι καλοί μας δημοκράτες χάριζαν χρέη σε ΠΑΕ και βοηθούσαν τις τράπεζες! Το μόνο που σοκάρει από τότε είναι το όνομα χούντα, γιατί επί του πρακτέον αυτά που ζούμε σήμερα είναι απέιρως χειρότερα. Ειδικά στον τομέα της ηθικής, ζούμε ένα θέατρο παραλόγου, εδώ και δεκαετίες. Κάποτε πρέπει να αφήσουμε τις λέξεις και να κοιτάξουμε τα έργα… όλα και όλων… Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους!

 36. Παιδιά αν συγκρίνουμε τα έργα και την ποιότητα των ανθρώπων, την πορεία της πατρίδας δεν τίθεται καν θέμα.
  Να μην αναφέρουμε τα ήδη χιλιάδες φορές ειπωμένα ηλεκτρικό στα χωριά, επιδότηση για να φτιάξουν στα χωριά τουαλέττες ΜΕΣΑ στα σπίτια, δρόμους. Πρέπει να γνωρίζετε και τα παρακάτω (ολίγα βεβαίως):
  – Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν την δωρεάν παιδεία. Ας λένε οι δήθεν προδευτικάριοι ‘οτι την έκανε ο Γ. Παπανδρέου. Αυτός κατάργησε μόνο τα εξέταστρα (μέχρι τότε πλήρωνες εξέταστρα για να δώσεις στο Πανεπιστήμιο). Τα δωρεάν συγγράμματα τα έδινε η «χούντα».
  – Ο άπορος φοιτητής μπορούσε να πάρει ΑΤΟΚΟ δάνειο για να σπουδάσει και το οποίο άρχιζε να ξεπληρώνει 5 χρόνια μετά την λήψη του πτυχίου του.
  – Τοτε υπήρχε κράτος όχι ……

 37. Νίκος θα πρέπει να σαι παιδαρέλι η αμνήμων,και κάποιοι άλλοι?,όσοι παραβίασαν το Σύναγμα της Ελλάδος,είναι προδότες του Ελληνικού Λαού,το ίδιο και σήμερα,ακόμα συν της άλλης,πρωθυπουργοί,υπουργοί,Στρατιωτικοί ηγήτορες,Γ.Γ.Υπουργείων και πάσης φύσης άμεσα υπεύθυνοι,αν οι θεσμοί λειτουργούσαν ομαλώς όλοι οι προαναφερόμενοι,έπρεπε και πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας του Ελληνικού Λαού,αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει{νόμος περί ευθύνης υπουργών},που έγινε ακριβώς για να προστατευθούν, γιατί υπάρχουν οι ηλίθιοι οπαδοί,που θα εμπόδιζαν την εφαρμογή νόμων εναντίον των προδοτών.και η φράση του μακαρίτη Κ.Καραμανλή,ότι τον πρωθυπουργό τον στέλνεις {σπίτι του],ακριβώς για ώτα ηλιθίων ειπώθηκε,όσον αφορά τον Λαζόπουλο αν δεν έχει πάει στρατό,θα χαιρόμουν να το ακούσω και προτρέπω να πάει στο τσαντίρι και να ρωτήσει απευθείας τον ίδιο, και είμαι σίγουρος ότι θα απαντηθεί,πέραν αυτού,νομίζω ότι σήμερα ίσως είναι ο μόνος στο χαζοκούτι,που δίνει χαρά στον ΄Έλληνα πολίτη,και φαίνεται ότι οι λάτρεις του έχουν μεγάλο δείκτη ευφυϊας,ακριβώς γιατί αναγνωρίζουν την προσπάθεια του να ψυχαγωγήσει αλλά και να ενημερώσει-καυτηριάσει,τα κακώς κείμενα και νούμερα του γελοίου που βλέπουμε στα κανάλια όσο και τον εικονιζόμενο κ Πρέκα αν τον έβλεπα σαν κάποιο ρόλο ίσως τον βαθμολογούσα καλώς,η συμπεριφορά του όμως δεν είναι ρόλος για αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα,χωρίς παρεξήγηση,φιλικά.-

 38. Κωνσταντίνα,είσαι οφσάιτ όσον αφορά τους ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ-ΙΩΑΝΙΔΗ, το άδικο το βρίσκω στο ότι τα σημερινά,αμάν τα καθάρματα,δηλαδή τα πολιτικά καθάρματα,ελπίζω όχι όλοι,γιατί αν είναι όλοι τότε πάλι εμείς φταίμε,στα υπόλοιπα σου,ούτε τελεία αλλάζω,πάντως πρέπει να είσαι και εσύ καμένη από τους νονούς ποδοσφαίρου,όπως και εγώ που όσονούπω θα ασχοληθώ εκτενώς με αυτή τη γάγγραινα-μαφία,παρέλειψες να προσθέσεις και τα λαμόγια δημοσιογράφους,που αφιονίζουν τους ηλίθιους οπαδούς που είναι έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους,για τους Αρχηνονούς της νύχτας που δουλεύουν στο φως της μέρας σαν παράγοντες κ.λ.π.,Και εκβιάζουν-σκοτώνουν τα όνειρα των παιδιών που παίζουν για να κερδίζουν αυτοί,που δεν πληρώνουν ούτε εφορία ούτε Ι.Κ.Α.Αυτά και άλλα πολλά, με της ευλογίες των κυβερνήσεων.-

 39. Ανώνυμε
  Δεν ξέρω την ηλικία σου ή την μνήμη σου. Εγώ δεν ασχολήθηκα με τον Λαζόπουλο και τον δείκτη ευφυΐας των τηλεδιασκεδαζόντων με αυτόν.
  Οι Απριλιανοί ΔΕΝ παραβίασαν κανένα σύνταγμα. Το τελευταίο άρθρο λέει ότι «Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
  Γνωρίζεις τις συνθήκες που επικρατούσαν στην χώρα πριν την 21 Απριλίου 1967? – Για να προδόσεις κάτι πρέπει να υπάρχει. Τότε δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να προδοθεί (πχ Δημοκρατία). Το μόνο που θα μπορούσαν να προδόσουν είναι η αναρχία και η διάλυση της χώρας !
  Γνωρίζεις ότι ο Στεφ. Στεφανόπουλος κάλεσε στο γραφείο του τον Γκαντώνα και του είπε «ελάτε να μας πιάσετε όλους και πρώτον εμένα !».
  Γνωρίζεις ότι δόθηκε αμνηστία στους Απριλιανούς από τον εθνοσωτήρα. Και η οποία ανακλήθηκε (!!!!!!!!) μόλις ο Παπαδόπουλος εδήλωσε στο BBC ότι θα πολιτευτεί !!!
  Αυτονόητο είναι, νομίζω, ότι ανακάλεσαν την αμνηστία και τους καταδίκασαν για να μην πολιτευτούν. Διότι προφανώς τους φοβόντουσαν και ξέρανε ότι θα μείνουν οι πολιτικοί άνεργοι και μακρυά από το μέλι που τώρα έχουν πέσει με τα μούτρα μέσα.

 40. nikos Σου διαφεύγει μια λεπτομέρεια…
  Το σύνταγμα που έχουμε σήμερα ισχύει από το 74 και μετά……

 41. Το τελευταίο άρθρο υπήρχε σε όλα τα συντάγματα.
  Όμως ρε παιδιά ας μην είμαστε τόσο σχολαστικοί. Δηλαδή αν γίνεται μια κλοπή ή ένας φόνος μπροστά σε έναν αστυνομικό, αυτός θα πρέπει να πεί «έχει τελειώσει η υπηρεσία μου» και να μην ασχοληθεί ?

 42. ΔΕΝ χρειάζεσαι απάντηση Νίκος, έχεις δίκαιο καμία Παραβίαση του Συντάγματος δεν έγινε,με συγχωρείς δεν κατάλαβα απλώς,η ξέχασα ότι ο Παπαδόπουλος κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία στης εκλογές που δεν έγιναν,αλλά για να το λες εσύ μάλλον θα έγιναν,απλά εγώ δεν κατάλαβα,ξανά να με συγχωρείς.-

 43. Μα δεν έγιναν εκλογές γιατί έγινε το πολυτεχνείο και το αντικίνημα του Ιωαννίδη. Υπήρχε τότε μια μεγάλη μερίδα αξιωματικών που διαφωνούσαν με την παράδοση της εξουσίας στους πολιτικούς. Ο Παπαδόπουλος είχε την πληροφορία αλλά είπε «Αφού τον ξέρετε τον Μίμη (Ιωαννίδη), είναι Αρσακιάς». Από τότε του έμεινε το παρατσούκλι «Αρσακιάς».

 44. φίλε Nikos,ξέρω πολλούς μσόχαζους,έτσι το λένε στα μέρη μου,τους γνωρίζω καλά,δεν είναι μσόχαζοι,αλλά ειδική περίπτωση ελέγχου εγκεφαλικού,και επέμβασης με κάποιες λοβοτομές ακριβείας προκειμένου να επανέλθουν σε φυσιολογική κατάσταση,τα μηχανήματα για αυτό υπάρχουν,αλλά και η γνώση, για αποφυγή παρόμοιων τραγωδιών,που ίσως τα συμπεράσματα,θα βοηθούσαν στο μέλλον, αν κέρδισες και εσύ όπως πολλοί άλλοι,κάτι από τι δημοκρατική χούντα,ακόμα και πάλι δεν μπορεί η προδοσία του Ελληνικού Λαού να συχωρεθεί με τίποτα,μάλλον ζεις πλάνην οικτράν,αν πραγματικά πιστεύεις όντος αυτά που γράφεις,είσαι ροφός,αν πιστεύεις ότι ο Ελληνικός Λαός κινδύνευε από τους Κομμουνιστές,τότε,και είναι τόσο απλό,που με εκπλήσσει,πως δεν το κατάλαβες,ότι από τότε μέχρι τώρα συντελείτε,ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ,πάντα κατ εντολήν των Αμερικάνων,όπως ακριβώς και τώρα,δεν ξέρω που να σε κατατάξω,θα προσπαθήσω στο μέλλον,να καταλάβω αν συνεχίσεις της παρεμβάσεις,τουλάχιστον περίεργες όπως η σημερινή,συνέχισε και εγώ θα κάνω το ψυχογράφημα σου,αντικειμενικά αφού το αναλύσω,φοβάμαι από τώρα όμως ότι θα βγει αρνητικό,ελπίζω ότι θα με διαψεύσεις,πάντα φιλικά.-

 45. Εγώ φίλε ξέρω πολλούς εντελώς ηλίθιους που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τον κόσμο γύρω τους. Είναι τόσο επηρεασμένοι από τις κινηματογραφικές ταινίες και δεν κυττάζουν να ανοίξουν κανένα βιβλίο και να ξεστραβωθούν. Εγώ δεν κέρδισα τίποτα από την χούντα, όπως άλλωστε και κανένας από αυτούς τους ίδιους. Εσύ μήπως κερδίζεις κάτι από την αντίδρασή σου ! – το λέω αυτό γιατί κάτι «δημοκρατικά» λαμόγια βρεθήκανε ξαφνικά με περιουσίες εκ του μηδενός.
  Περίμενα να αντιπαρατεθείς με στοιχεία, αλλά το μόνο φαίνεται που ξέρεις είναι να βρίζεις.
  Κάνε λοιπόν το δικό σου ψυχογράφημα και άσε τους άλλους. Αυτό είναι ιατρική συμβουλή !

 46. Παράθεμα: Αποκατατάσταση της αλήθειας για Γ.Παπαδόπουλο. Απάντηση σε ψευδή ελεεινά άρθρα Αμερικανών :

 47. Εντυποσιάζομαι με τους τόσους ηλίθιους που πιστεύουν ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία όταν δεν μπορώ να διαβώ την εθνική οδό λόγω αγρουικών κεφιών, η να κλέω για τον καμένο υπάλληλο της τράπεζας, λόγω δημοκρατικής πορείας, η το να έχουμε άσυλο όπου ανθεί η παρανομία, βλέπε πανεπιστήμιο με τα ναρκωτικά του και τα κάθε λογείς παράνομα αποβράσματα επίσης και την βουλευτική ασυλία. Αλήθεια γιατί στο πολυτεχνείο έχουν το κεφάλι ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε στον πόλεμο του 40 και δεν έβαλαν κάποιον που σκοτώθηκε επί χούντας????. Οι ηλίθιοι αυτοί γιατί πιστεύουν πως ο Γλέζος στα άγρια μεσάνυχτα κατέβασαν την Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη; Άντε να κατανοήσουν ότι σημαία σηκωμένη μετά την δύση του ηλίου δεν υπάρχει ανά τον κόσμο, φυσικά πιστεύουν και στους νεκρούς της επταετίας, χωρίς να γνωρίζουν κάποιον από αυτούς. Ούτε καν πάει το μυαλό τους ότι και ο Παλαιοκώστας εάν σήμερα ηταν επταετία, θα το έπαιζε αντιστασιακός. Σιχαίνομαι τους επαγγελματίες αντιστασιακούς που είνα κονομημένοι και ας μην δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους, βλέπε γλεζος λαλιώτης δαμανάκη και λοιπά.

 48. Έχει δίκιο ο ΚΩΣΤΑΣ IOLA.. Όχι & επαγγελματίας αντιστασιακός.. Ένα χαμίνι, ένας αληταράς είναι το υποκείμενο!!
  Και κάτι άλλο ΙΟΛΑ.. Ξέχασες να πεις, ότι αυτοί όλοι οι αντιστασιακοί του πολυτεχνείου, είναι οι πολιτικοί & οι πολιτευτές που μας έφεραν στην κατάσταση πολιτική & οικονομική που ζούμε σήμερα. Όχι ότι χρειάστηκε πολύς κόπος για να το πετύχουν.. Απλά μας κατάκλεψαν…

 49. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ ! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ !!!

 50. αξιος ! γιατι δεν το ν καλουν στα καναλια; τοσο μισος; ζητω η ελλας φωναξε και φωναζει κακο ειναι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s