"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ προς Γιωργάκη: “Πρόσεξε καλά …»


ergapΜετά τα μαύρα Χριστούγεννα, μαύρα μαντάνα μέσα στα Φώτα ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας έχει αρχίσει να ανησυχεί πολύ σοβαρά για τις ανακοινώσεις Παπανδρέου από το Ερζερούμ την Παρασκεύη, ενώ από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ του έχουν μηνύσει απο εδώ και στο εξής να είναι πολύ προσεκτικός με τα εθνικά θέματα…

 

Στην ετήσια συνάντηση για το 2011 των Τούρκων διπλωματών και πρέσβεων και κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων θα παρασθεί την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Γιώργος Παναδρέου.

Στην συνάντηση αυτή θα παρασθούν επίσης οι υπουργοί εξωτερικών του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, όπως και η υπουργός των Εξωτερικών της ΕΕ Λαίδη Κάθριν Άστον [γνωστή για τις “φιλλεληνικές” της θέσεις]. Τον κ. Παπανδρέου στην φετινή συνάντηση θα συνοδεύσει ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν [μην τυχόν και χάσει το δρόμο]..

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση που οργανώνεται από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με την συμμετοχή εκατόν ογδόντα τούρκων πρέσβεων από την κεντρική υπηρεσία και δεκάδων πρέσβεων της Τουρκίας στο εξωτερικό. Η πρώτη έγινε τονΙούλιο του 2008 στην Άγκυρα και η δεύτερη στο μαρντίν της Ανατολικής Τουρκίας το 2010.

Η φετινή συνάντηση θα γίνει, με θέμα «Η Τουρκική οπτική για την παγκόσμια και την περιφερειακή τάξη, μια διπλωματία με όραμα», δηλαδή πως βλέπει η Τουρκία τα πράγματα και ποιά δυναμική θα αναπτύξει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φέτος των εργασιών της συνάντησης που θα διαρκέσουν ολόκληρη την εβδομάδα στην Θεοδοσιούπολη [σημερινό Ερζερούμ], κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Ρωσία και την Αρμενία, προεδρεύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η συνάντηση αυτή γίνεται από την τουρκική κυβέρνηση για τον συντονισμό και την διαμόρφωση κοινής γνώμης των εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος της Τουρκίας με την κεντρική διοίκηση της χώρας στα ζητήματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Και είναι γνωστό ότι η Τουρκία αποδίδει πολύ ιδιαίτερους συμβολισμούς στην επιλογή της περιοχής που κάνει κάθε χρόνο την συνάντηση αυτή.

Πέρυσι επιλέχθηκε το Μαρντίν. Στο οποίο ο Κεμάλ και οι Νεότουρκοι κατέσφαξαν τους Ασσυρίους το 1915.

Όμως και το Ερζερούμ έχει τον δικό του υψηλό συμβολισμό στην Τουρκική Ιστορία. Στο Ερζερούμ έγινε η μεγαλύτερη σφαγή των Αρμενίων, ενώ έγινε και το μεγαλύτερο κέντρο συγκέντρωσης των ταγμάτων εργασίας, για την εξόντωση των Ποντίων.

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου γνωρισαν εκεί τη κτηνωδία της Γενοκτονίας. Ταυτόχρονα το Ερζερούμ συμβολίζει και την ήττα ομοσπονδιακού ποντιακού- αρμενικού κράτους από τον Μουσταφά Κεμάλ το 1920.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες πάντως ανησυχούν με την διγλωσσία της ελληνικής κυβνέρνησης.

Το γεγονός ότι από τη μια καταγγέλει την Τουρκία για συνεχείς παραβιάσεις και προσβολές της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και από την άλλη προωθεί την “ελληνουτουρκική φιλία” και δηλώνει παρούσα σε συναντήσεις υποτακτικών της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, μπερδέυει τους Ευρωπαίους παρατηρητές και διπλωμάτες.

Αλλά και ο πολιτικός κόσμος στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίσει να υποφέρει από έντονες αϋπνίες.

Είναι εύκολο να μεταβεί στο Ερζερούμ ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, αλλά πως θα γυρίσει δεν γνωρίζει κανείς.

Καθώς θεωρείται πολύ πιθανό επιστρέφοντας ο κ. Παπανδρέου με την παρουσία του στην συνάντηση υπό τον κ. Νταβούτογλου να έχει θεμελιώσει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Σε μια τέτοια περίπτωση οι κοινωνικές εκρήξεις αναμένονται μεγάλες και πολύ ισχυρές.

Συνεκμετάλλευση με την Τουρκία δεν τόλμησε ούτε η κατεχόμενη Κύπρος…

Έχουν θράσσος…

Την ίδια ώρα ένας πολύ ισχυρός άνδρας της Τουρκίας σε θέματα Ενεργειακής Πολιτικής, ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας, με χθεσινές του δηλώσεις κάνει σαφές προς την ελληνική πλευρά ότι:

«Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας».

Τονίζοντας ότι δε μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία.

Καταγγέλοντας ταυτόχρονα την Κύπρο και το Ισραήλ που υπέγραψαν συμφωνία για τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών χωρίς να βάλουν την Τουρκία σε αυτή την συμφωνία.

Όλα δείχνουν ότι η ο πρωθυπουργός από την Παρασκευή θα ανακοινώσει από το Ερζερούμ με τον τόσο υψηλό συμβολισμό για την “ελληνοτουρκική φιλία” την οικονομική γενοκτονιά των σύγχρονων Ελλήνων…

Η εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στην διαχείριση του Εθνικού της πλούτου θα σημάνει την οικονομική καταστροφή της χώρας.

Οι πολιτικές που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στα ζητήματα αυτά είναι και η αιχμή του δόρατος της πολύ σκληρής εσωτερικής αντιπολίτευσης που γνωρίζει την τελευταία περίδο στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ…

Μάνος Μεϊμαράκης

πηγη

14 thoughts on “Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ προς Γιωργάκη: “Πρόσεξε καλά …»

  1. Ακόμα δεν κατάλαβα τι πάει να κάνει εκεί πέρα ο κ, Πρωθυπουργός,δεκτά επιχειρήματα βάσης.-

  2. Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ,ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛ-
    ΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ
    ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΛ.Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-
    ΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΡΗ-
    ΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΓΕΙΤΟΝΑ.

    ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ
    ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

  3. Τίποτα δεν θα γίνει, ούτε συμφωνίες ούτε προδοσίες και θα πέσουν έξω όλες οι κασσάνδρες.
    Γίνονται βολιδοσκοπήσεις και από τις δυο πλευρές, οι πρώτες σοβαρές νύξεις και οπωσδήποτε με ψηφοφορία στη βουλή, τον σεπτέμβριο. Χαλαρώστε.

  4. Μα αυτό ακριβώς λέω, δεν θα γίνει καμία συμφωνία, ούτε αύριο ούτε μεθαύριο, παρά μετά το καλοκαίρι θα προταθούν προτάσεις και θα δούμε τις θέσεις τον κομμάτων.
    Ως τότε όμως, θα έχουν προχωρήσει προγράμματα και συμφωνίες με το ισραήλ και η τουρκια θα αφρίζει χωρίς να μπορεί να δαγκώσει

  5. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ Ο ΓΑΠ ,ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΛΛΑ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑ,ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ???.ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ???.ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΓΑΠ???.ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΝΘΑΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ???.

  6. Ασφαλώς και το έχουν υπόψιν τους, αλλα, η εξωτερική τους πολιτική που σημαδεύει 20, 50 χρονια μπροστά, έχει αποφασίσει, ίσως και σωστά, ότι θα πρέπει να αναζητήσουν συμμάχους στην μουσουλμανική ανατολή, παρα στην δύση.
    Και αυτό για πόλους λόγους, ένας είναι η αυξανόμενη απειλή και δράση τόεις al gaida που σε μια φιλικά προσκείμενη τουρκια στο ισραήλ, θα γίνει χαμός!

  7. Οπως λεει και το τραγουδι «ο Γιωργος ειναι πονηρος κι αυτα που λεει μην τα τρως…».

    Ο Γιωργακης εχει μηδησει χρονια τωρα. Ποτε αλλοτε δεν ειχαμε τοσο τοσο πολυ θορυβο για επικειμενη συμφωνια με την Τουρκια σε ενα η περισσοτερα απο τα μεγαλα θεματα. Οπου υπαρχει πολυ καπνος υπαρχει και μεγαλη φωτια. Γρηγορειτε Ελληνες.

Σχολιάστε