"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ: ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε λόγο για «τραγωδία», αναφερόμενος στο μακελειό στην Αριζόνα


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις αρχές στην Αριζόνα που ερευνούν την επίθεση από ένοπλο σε πολιτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε η βουλευτίνα Γκαμπριέλ Γκίφορντς, που τραυματίστηκε σοβαρά.

Πέραν της πολιτικού, άλλοι 17 άνθρωποι δέχθηκαν τα πυρά του ενόπλου στο Τουσόν χθες Σάββατο. Έξι έχει επιβεβαιωθεί ότι εξέπνευσαν, ανάμεσά τους και ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζον Ρολ, επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

‘Πρόκειται για μια τραγωδία για την Αριζόνα και μια τραγωδία για τη χώρα μας’, δήλωσε ο Ομπάμα από το Λευκό Οίκο.

Αν και έχει συλληφθεί ένας ύποπτος τα κίνητρα της επίθεσης δεν είναι γνωστά ακόμα, είπε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε ‘φίλη’ του την 40χρονη, χαρακτηριζόμενη ως μετριοπαθή Δημοκρατική πολιτικό, Γκίφορντς, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2006.

πηγη

One thought on “ΗΠΑ: ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε λόγο για «τραγωδία», αναφερόμενος στο μακελειό στην Αριζόνα

Σχολιάστε