"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Δραχμή τώρα;


Αλλιώς:

-Ανεργία το 2011 στο 35-40% (άνεργοι δεν είναι μόνο οι μισθωτοί που χάνουν την δουλεία τους αλλά και οι επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, οι αγρότες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν κλπ).

-Κατάρρευση του προϋπολογισμού.

-Κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

-Κάποια στιγμή επίσημη πτώχευση , ή άναρχη κοινωνική εξέγερση.

 

Πως;

-Έξοδος από την ευρωζώνη.

-«Κούρεμα» του χρέους 40-50%

-Υποτίμηση σε σχέση με το ευρώ 40%.

-Μείωση των φόρων στα καύσιμα  κίνησης (βενζίνα και πετρέλαιο) 50%. Καμία μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

-Εφαρμογή των μέτρων εκείνων του μνημονίου που κρίνονται λογικά. (Άνοιγμα  επαγγελμάτων, μείωση του δημόσιου τομέα,  μείωση των υψηλών συντάξεων , ίδιοι όροι εργασίας και αμοιβής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κλπ).

-Κατάργηση κάθε γραφειοκρατίας και απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας.

-Όποιος συλλαμβάνεται για διαφθορά  κατάσχεση όλης της περιουσίας του και μίνιμουμ 5 χρόνια φυλακή.

-Τήλε εκπαίδευση στον Έλληνα (μέσω ΤV & Internet)  για αλλαγή νοοτροπίας, ότι πρέπει να δουλέψει για να επιβιώσει και συμμετοχή στα κοινά.

Αποτέλεσμα:

Η οικονομία παίρνει αμέσως μπροστά, η ανεργία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μειωθεί  στο ελάχιστο. Η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι μεγάλη χρόνο με το χρόνο. Ο τουρισμός, η γεωργία,  η μεταποίηση θα πάρουν μπροστά (υποδομές υπάρχουν) και λίγο αργότερα και η οικοδομή  και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων που θα υποκαθιστούν εισαγόμενα. Αν καταφέρουμε να αντικαταστήσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα , σε τομείς που μπορούμε, συν την αύξηση του τουρισμού σε πολύ λίγα χρόνια θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον  σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση (παραμονή στο ευρώ) που δεν φαίνεται φως στο τούνελ για πολλά πολλά  χρόνια.

Κάποιοι  θα χάσουν αξίες από την αλλαγή αυτή . Αυτοί είναι λίγοι. Και αυτοί όμως θα πρέπει να καταλάβουν μόνο τα μετρητά τους μπορεί να σώσουν με την υπάρχουσα κατάσταση  (κάτι που μπορούν να κάνουν και με την προτεινόμενη αλλαγή).

Για τις υπόλοιπες αξίες (ακίνητα κλπ) τους συμφέρει η προτεινομένη αλλαγή αν το καλοσκεφθούν.

Πρέπει βέβαια να βρεθεί και ένας τρόπος να εξαφανισθούν οι φωστήρες οι πολιτικοί μας που οδήγησαν την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.

Τα πιο πάνω αποτελούν μια πρόταση διατυπωμένη με τίτλους. Σίγουρα χρειάζεται ανάλυση πολλών τεχνικών λεπτομερειών αλλά αυτά είναι για τους τεχνοκράτες που θα τους δοθεί η εντολή για την υλοποίηση  μιας τέτοιας πρότασης.

Πιστεύω ότι αυτή την περίοδο που όλοι είμαστε βυθισμένοι στην ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον μας, χρειάζεται να ακουστούν και οι δικές μας προτάσεις και να συζητηθούν μεταξύ μας.

neos agrotis

11 thoughts on “Δραχμή τώρα;

 1. Το σχέδιο αυτό θέλει πολύ αυστηρή πειθαρχία για να λειτουργήσει. Αλλιώς θα είναι καταστροφή. Ποιός θα το εφαρμόσει κατά γράμμα και απαρεγκλίτως? Μόνο στρατιωτικό καθεστώς θα μπορούσε, έντιμο, ικανό και αποδοτικό και εθνικά εγγυημένο. Αν συμφωνούμε στο να αναλάβουν τη χώρα οι στρατιωτικοί και να εφαρμόσουν δίκαιο σχέδιο ανόρθωσης της χώρας, εγώ συμφωνώ. Με τη μπουρδελοδημοκρατία του κώλου που έχουμε σήμερα, ΟΧΙ, ΚΥΡΙΕ! Ευρώ και πάλι ευρώ και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

 2. Άμα γυρίσουμε σε δραχμή και αρχίζουμε να κόβουμε μόνοι μας όσο χρήμα θέλουμε τότε θα υποτιμηθεί πολύ η δραχμή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ακριβίνουν πολύ τα εισαγώμενα προιόντα όπως πετρέλαιο κτλ. Η Ελλάδα βασίζεται πάρα πολύ σε εισαγώμενα προιόντα .
  Το καλό θα είναι ότι θα φθινίνουν τα εξαγώμενα προιόντα και θα έχουμε και τουρισμό γιατί οι τιμές μας θα είναι χαμηλες.
  Αυτό νομίζω ότι θα συμβεί άμα γυρίσουμε στην δραχμή

 3. Και ύστερα ξυπνάς neosagrotis,μήπως παίρνεις χάπια κύριε, αν ναι τότε εντάξει, αν όχι χρειάζεσαι απάντηση μήπως και ξελαμπικάρεις,δεν ξέρω ακριβώς από τι αλλά πρέπει, λες!, Μείωση των φόρων στα καύσιμα κίνησης (βενζίνα και πετρέλαιο) 50%. {{{Καμία μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης}}}}!!!????. Παρακάτω-Κατάργηση, κάθε γραφειοκρατίας και απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας!!. μέχρι τώρα υπόδουλοι ήταν η επιχειρηματικότητα ρε —–????<<Αν καταφέρουμε να αντικαταστήσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα , σε τομείς που μπορούμε<>, συν την αύξηση του τουρισμού σε πολύ λίγα χρόνια θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση <<>>??<> <>, Σίγουρα χρειάζεται ανάλυση πολλών τεχνικών λεπτομερειών αλλά αυτά είναι για τους τεχνοκράτες που θα τους δοθεί η εντολή για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης.???>> ρε μεγάλε που ήταν-είναι αυτοί η τεχνοκράτες να μας δώσουν τα φώτα τους να σωθούμε επιτέλους,τα υπόλοιπα,πιθανόν να χρίζουν μελέτης, αλλά δεν μας λες που ήσουν τόσο καιρό.Π.Χ. Δεν μας λες πως φθάσαμε ως εδώ,μήπως συμμερίζεσαι την άποψη Πάγκαλου, ότι τα φάγαμε μαζί αν ναι τότε μπαγασάκο,μαζί τα φάγατε συν τους επιχειρηματίες-και πάσης φύσης λομόγιο,οι πολιτικοί μας δεν φάγανε,εγώ λέω αποκλείεται.-

 4. Την επιστροφη στη δραχμη παπαγαλιζουνε τα ψευτοαριστερα κομματα και το ΚΚΕ!!!Επιστροφη στη δραχμη σημαινει επιστροφη στα πετρινα χρονια,ευκολες λυσεις δεν υπαρχουνε και οι εποχες του λαικισμου τελειωσανε,οσο και αν μερικοι δεν (θελουνε) να το καταλαβουνε!Μονο με σκληρη δουλεια και με υπομονη θα τα καταφερουμε,θαυματα δεν γινονται,τουλαχιστο καποια στιγμη,θα εχουμε να λεμε στα παιδια μας οτι και οι δικοι μας γενια προσπαθησε και εβγαλε το καρο απο τη λασπη (οικονομικη κριση)οσον αφορα τους καταστροφολογους και τους μιζερους που προσπαθουνε να κερδισουνε ψιφαλακια κανοντας λαικισμο,θα καταλαβουνε συντομα οτι ο Ελληνικος λαος αρχιζει και ωριμαζει και τετοιες (φωνες) θα της στειλει στο περιθωριο συντομα!

 5. ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΩΦΑ ΕΓΡΑΨΕ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ (1)ΔΕΝ ΕΧΩΜΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΑΝΤΩΝ ΠΡΩΙΟΝΤΩΝ ΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΚΡΑΤΕΣ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩΜΑΙ
  ΕΔΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΙΚΝΟΜΙΚΑ
  ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΓΛΩΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ )ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΗΣΜΟ ΤΗ ΕΠΑΘΑΝ ΤΑ
  ΑΓΛΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΜΗ ΔΕ ΑΜΕΡΗΚΗ ΚΑΙ ΚΥΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΟΝ ΕΞΑΓΩΓΟΝ ΥΠΟΤΗΜΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΗ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΕΩ ΑΝΕΒΕΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ )ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΟΥ ΕΥΡΩ (ΕΔΩ ΕΧΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟΜΑΣ)Ο ΓΡΑΦΩΝ
  ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΗΚΗ ΓΙΑ ΛΙΓΩ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΩΙΟΝΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΑΛΙΑ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΑΦΩΝ ΜΑΤΗ(ΤΡΙΚΑΛΑ) ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙΟΝ ΔΕΝ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΟΥΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΚΛΟΚΥΝΕΖΗΚΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΒΑΛΟΜΑΙ Φ.Π.Α ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΦΥΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ (ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΑΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΛΒΑΝΠΑΓΚΑΛΟΣ) ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ 5000-6000 ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΔΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΩΤΕΣ ΝΑ ΑΣΧΩΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΓΡΟΤΗΚΑ ΠΡΩΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
  ΣΕ ΔΙΚΑΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΛΙΓΩ ΜΑΣ ΝΙΑΖΗ ΝΑ ΠΙΝΗΒ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΝΕΡΑΚΗΤΟΥ ΤΖΑΜΜΠΑ ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΗ- ΣΟΥΒΛΑΚΙ Κ.Λ.Π ΓΙΑ ΝΑ ΓΗΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΕΠΗ ΝΑΤΑ ΚΑΝΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ(ΟΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΩΡΗΣ Ο…. )ΚΑΙ ΘΑΝΕ ΕΝΤΥΜΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΑ Τ0 ΣΩΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΗ Ο…. ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΤΟ 70% ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
  ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

 6. αριστοτέλη σεν θέλω να σε στενοχωρισω αλλα έχουμε σήμερα δημοτική και μονοτονικό!

 7. ΑΠΑΝΤΙΣΗ ΠΡΟΣ 7, pingdack ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΩ ΠΟΥ ΑΝ ΣΕ ΑΓΚΗΖΗ Η ΟΧΙ ΟΣΟ ΤΟ ΑΝ ΕΧΩΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΑΝΗΞΕ ΚΑΠΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΙΔΑΓΟΓΗΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΑΓΟΓΟΣ ΣΥΓΟΡΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΡΑΦΑΣΟΥ ΕΚΠΕΔΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΩ ΤΟΝ ΜΗ ΥΠΑΡΚΤΟ ΤΙΤΛΟΣΟΥ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ( BREIK)
  Pingdack frent ΑΡΙΣΤΟ-ΤΕΛΟΣ

 8. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ αυτα που γραφεις στο έχουν χιλιοειπωθεί εδω μέσα και δεν είσαι ο ….ΜΟΝΟΣ έλληνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s