Αναμενόμενη η προσβλητική επίθεση Ερντογάν στον ισραηλινό ΥΠΕΞ Λίμπερμαν, καταδεικνύει αφ’ ενός τον εκνευρισμό της Άγκυρας από την πολιτική συνεννόησης Τελ Αβίβ-Λευκωσίας-Αθηνών(;), αλλά και το χρόνιο νεο-οθωμανικό σύνδρομο που επιτρέπει στον εκάστοτε Τούρκο πρωθυπουργό να απευθύνεται σε αρχηγούς άλλων κρατών ως να επρόκειτο για την γραμματέα του. Τί δήλωσε λοιπόν χθες ο Ταγίπ Ερντογάν; Πως ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν αποτελεί πρόβλημα για το Ισραήλ, το οποίο πρέπει να απαλλαγεί από την παρουσία ενός τέτοιου υπερεθνικιστή, ο οποίος προίσταται σήμερα της ισραηλινής διπλωματίας.
Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν στα πλαίσια συνέντευξής του, που μεταδόθηκε χθες από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο »Αλ Τζαζίρα».
Οι ακριβείς δηλώσεις Ερντογάν: »Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει επιτέλους συγγνώμη από την Τουρκία για την ισραηλινή επίθεση στο τουρκικό πλοίο το Μάιο του 2010, και μόνο μετά θα μπορούν να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών….Ο υπουργός εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν συνιστά ένα πρόβλημα για το Ισραήλ και οι Ισραηλινοί πρέπει να απαλλαγούν από αυτόν. Είναι καθήκον τους να το πράξουν, ειδάλλως ο ισραηλινός λαός θα αντιμετωπίσει μείζονα προβλήματα στο μέλλον”.
Συνεχίζοντας απτόητος ο Ερντογάν δήλωσε πως »…αν η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν αλλάξει πολιτική, δεν θα πρέπει να αναμένει αλλαγή στις θέσεις μας και αυτή η κυβέρνηση είναι μάλλον η πιο κακή στην ιστορία του Ισραήλ, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, η πιο άτυχη». Ο Ερντογάν ολοκλήρωσε το αντι-ισραηλινό του μπαράζ επαναλαμβάνοντας στη συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία, να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων της επιδρομής και να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στη Γάζα.
Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. επισημαίνει την παγίωση ψευδο-αυτοκρατορικών συνδρόμων στην ρητορική του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος φθάνει στη θέση να κάνει υποδείξεις σε ξένη χώρα για το ποιούς επιθυμεί η Τουρκία ως υπουργούς της χώρας αυτής και ποιοί πρέπει να ξηλωθούν. Προσπερνώνται δε ως εκτός λογικής πολιτικής συμπεριφοράς τα περί της »χειρότερης ως τώρα στην ιστορία του Ισραήλ κυβέρνησης».
Στην Άγκυρα έχουν μπερδευτεί λίγο. Δεν απευθύνονται στην συνηθισμένη από τέτοιες »σφαλιάρες» τωρινή ή προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Το Ισραήλ (δυστυχώς και τραγικώς για εμάς) δεν είναι Ελλάδα. Είναι κυρίαρχο κράτος και προασπίζεται μέχρι κεραίας τα δικαιώματά του. Ούτε αναλογικά ο κάθε Λίμπερμαν είναι Δρούτσας ή Μπακογιάννη.
Το μόνο που, δυστυχώς στην παρούσα συγκυρία μας απομένει να κάνουμε, ως κοινωνία ενεργών πολιτών, είναι (άσχετα με την ό,ποια συμπάθεια διατηρούμε στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού σε ανεξάρτητο κράτος) να ζηλεύουμε κράτη όπως το Ισραήλ, κράτη που παλεύουν κυριολεκτικά με λύσσα αλλά και πραγματισμό για την εθνική τους επιβίωση και κυριαρχία.
ΕΛΚΕΔΑ πηγη

Ειναι παρα πολυ ευκολο να παθει καποιο ατυχημα.
Ποιος; Ο Λιμπερμαν ; Δυσκολο !!!
Το Ισραήλ είναι ένα δυτικό σοβαρό δημοκρατικό αποφασιστικό κράτος με πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις και ικανότατες μυστικές υπηρεσίες και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για την χώρα μας. Ευτυχώς που η κυβέρνηση μας έχει καταλάβει ότι η συνεργασία με το Ισραήλ ενδυναμώνει στρατιωτικά και διπλωματικά την χώρα
Παράθεμα: Με το 13ο του Κωνσταντίνου | Διαιτες
Το δικό μας τόπο όποιος τον αγάπησε υπέφερε.
Αν ο Χριστός είχε γεννηθεί εδώ,
πάλι στο σταυρό θα είχε καταλήξει. (Τουλάχιστον!)
Είναι γεγονός ότι οι Ισραηλινοί έχουν κράτος και ότι δεν είναι αυτοκαταστροφικά άτομα όπως η πλειοψηφία των Νέο-Ελλήνων ή Ελληναράδων.
Αυτό το λέω τόσον καιρό.
Γι αυτό και χαίρομαι για την ρήξη τους, επειδή το Ισραήλ είναι ένα Κράτος που τιμωρεί.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΚ ΚΙ ΑΛΛΕΣ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΛΟΙΛΟΝ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ?ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ(ΑΜΥΝΑΣ,ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ).ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
Συμφωνώ απόλυτα με τον ΓΙΑΝΝΟ.
Ηλίας σε αδίκησα μου φαίνεται,συμφωνώ, επώνυμε ακόμη να μου λύσεις την απορία.-
ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΟΙ εβραιοι ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ «ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ» ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΞΠΕΡ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!
ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !!
ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ…
ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !!!!!!