"Greek National Pride" blog / Τουρκία

Ο Ερντογάν μήνυσε δημοσιογράφο που έγραψε για τις υπερπτήσεις!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μήνυση κατά του αρθρογράφου και εκδότη της εφημερίδα “Taraf”, Αχμέτ Αλτάν, κατέθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν , για το άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα του στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Ερντογάν κατηγορεί των Αλτάν για προσωπική επίθεση και συκοφάντηση και ζητεί ηθική αποζημίωση ύψους 50.000 τουρκικών λιρών, δηλαδή περίπου 25 χιλιάδες Ευρώ.


Ο αρθρογράφος της Taraf Α.Αλτάν.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Αλτάν κατηγορεί τον Ερντογάν για τις δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες, κυρίως για την εντολή γκρεμίσματος νέου αγάλματος ελλην-αρμενικής φιλίας όπου το είχε χαρακτηρίσει ως «έκτρωμα» , αλλά και για τις δηλώσεις του για την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο αρθρογράφος κατηγορεί τον τούρκο πρωθυπουργό, πως προσπαθεί να «κλέψει» ψήφους από τους Εθνικιστές με έναν τρόπο «άνανδρο».

Ο Αλτάν κάνει αναφορά και στα ελληνοτουρκικά γράφοντας χαρακτηριστικά « Ο θαρραλέος, πρώτα τα βάζει με τους ισχυρούς.

Γιατί δεν άνοιξες το στόμα σου κατά του στρατού, που την ώρα που εσύ συναντούσες τον έλληνα πρωθυπουργό πετούσε αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά νησιά;

‘Hταν «ωραίο» αυτό που έκαναν»;

Το άρθρο που έχει τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού μανιφέστου καταλήγει « να δούμε για πόσο καιρό θα εξαπατήσεις τον κόσμο ,όταν σιωπάς μπροστά στο στρατό αλλά με την «ψευτο-μαγκιά σου«τα βάζεις» με τους γλύπτες. Εμείς θα αποθυμήσουμε την παλιά παλικαριά σου και την εντιμότητα σου.

Μην ξεχνάς με αυτή την πολιτική που απομακρύνεσαι καθημερινά από τους «καταπιεσμένους» θα έρθει η μέρα που κι εσύ θα αποθυμήσεις τον εαυτό σου!»

Έχει αξία το συγκεκριμένο άρθρο καθώς η Τaraf ήταν η εφημερίδα που αποκάλυψε την ύπαρξη της οργάνωσης Εργκενεκόν και το σχέδιο Βαριοπούλα, με ντοκουμέντα που έφταναν μόνο στη συγκεκριμένη εφημερίδα .

Πολλοί θεωρούσαν ότι η Τaraf είχε άμεση σχέση με την κυβέρνηση και με τα ντοκουμέντα έγινε αιτία να φυλακιστούν δεκάδες αξιωματικοί του τουρκικού στρατού με την κατηγορία της «συνωμοσίας».

πηγη

3 thoughts on “Ο Ερντογάν μήνυσε δημοσιογράφο που έγραψε για τις υπερπτήσεις!

  1. O erdogan mazi me ton psixakia davutoglu einai kai h dio pare ton enan xtipa ton alon. Milame zoune ston kosmo tous. Giafto tha xeromouna poli an pesoune merikes atomikes bombes stin poutanna moggolia gia na katharisti o topos gia ta kala.

  2. άντε να φαγώνονται και λίγο…έτσι κι αλλιώς έχουν που να ξεσπάνε οι αφέντες…στείλτε μερικά F-16 να βομβαρδίσουν (πάντα εικονικά) 3-4 νησιά μέχρι να ανακηρύξουμε AOZ. Μετά θα αναχαιτίζονται από USA+ISRAEL (όπου θα αμύνονται τους…αγωγούς αεριου τους…)

  3. μην τα παίρνετε τόσο επιπόλαια τα πράγματα, οι τούρκοι είναι εθνικά πιο ενωμένοι από ότι εμείς,έχουνε κοινό σκοπό και δεν κομματίζονται στο βαθμό αυτό τον δικό μας,ξέρουν τι θέλουν και δουλεύουν με πείσμα ως ότου πετύχουν τον σκοπό τους,κάθε φορα που προκύπτει εσωτερική κρίση για να μαζέψουν το λαό μαζί δημιουργούν μια αντίστοιχη εξωτερική κρίση στην τουρκια κυβερνάει ο στρατός οι πολιτικοί είναι μαριονέτες,ο στρατός είναι ορκισμένος στον όρκο που έγραψε ο κεμάλ ατατούρκ είναι όπως οι παλαιστίνιοι ο αμπάς είναι το αφεντικό επίσημος αλλα κουμάντο κάνει η χαμάς

Σχολιάστε