10 Ιουνίου 1944: Η σφαγή του Διστόμου
223 άμαχοι, παιδιά, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι, ζητούν δικαίωση για τη θυσία τους
Η έστω και καθυστερημένη, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στη Δίκη της Ιταλίας κατά της Γερμανίας που διεξάγεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και η διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τη σφαγή των κατοίκων του Διστόμου από άνδρες των SS στις 10 Ιουνίου 1944 αποτελούν μια ύστατη προσπάθεια να αποδοθεί Δικαιοσύνη για ένα μεγάλο έγκλημα. Και δεν ήταν το μόνο που διέπραξαν οι κατακτητές στο διάστημα 1941-1943.
Καλάβρυτα, Χορτιάτης, Κομμένο, Κάνδανος, Σκοπευτήριο Καισαριανής είναι μερικοί μόνο από τους τόπους-θέατρα της ανείπωτης τραγωδίας που έζησαν χιλιάδες Έλληνες άμαχοι εκείνα τα τραγικά χρόνια. Ο κατάλογος των τόπων θυσίας είναι μακρύς.
Οι σφαγές με στόχο την τρομοκράτηση των αμάχων για να μην ενισχύουν τους αντάρτες που μάχονταν τους κατακτητές, ατελείωτες.
Μία από τις μεγαλύτερες μαζικές σφαγές είναι και αυτή του Διστόμου. Οι ναζί εκτέλεσαν 223 αμάχους ύστερα από μια σύντομη μάχη με τους αντάρτες στο Στείρι που είχαν ως αποτέλεσμα οι γερμανικές δυνάμεις να υποστούν μικρές απώλειες. Γι’ αυτή τη σφαγή ουδείς από τους αυτουργούς πλήρωσε.
Και μόνο ο στρατηγός Χέλμουτ Φέλμι, διοικητής του Σώματος Στρατού στο οποίο υπαγόταν η μονάδα των σφαγέων του Διστόμου καταδικάστηκε στη Νυρεμβέργη σε 15 χρόνια. Και από αυτή την ποινή εξέτισε μόνο τα τρία χρόνια.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΙΣΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ Η ΣΦΑΓΕΣ ΤΟ 43-44???.ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ???.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ???.ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ Η ΣΦΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΑ!!!.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ???.ΔΕΣΤΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ Η ΣΦΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΕΤΑΞΙ ΤΟΥΣ???.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝΕ ΑΥΤΕΣ???.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΗΜΑ???.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ.ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.
Υπάρχει τέτοια πιθανότητα.
http://www.istorikathemata.com/2011/01/542.html
Εμείς θα πάμε στο δικαστήριο να ζητήσουμε αποζημιώσεις για τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο, οι Γερμανοί θα δείξουν το βίντεο από τον Δημοτικό σύμβουλο Μιχαλολιάκο να χαιρετά ναζιστικά εν έτη 2011 στο δημαρχείο της Αθηνάς, οι δικαστές θα κρατήσουν την κοιλιά τους από τα γέλια και θα μας στείλουν στο γεροδιάολο.
Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΦΙΛΤΑΤΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ,Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΣ.