Αεροναυτική άσκηση μεταξύ των δυνάμεων της Ελλάδος, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, προγραμματίστηκε για τις 4 έως 14 Απριλίου και φαίνεται ότι με την άσκηση αυτή αποτυπώνεται η νέα τριμερής συμμαχία στην περιοχή. Η περιοχή της άσκησης θα εκτείνεται από την Σούδα μέχρι την Χάϊφα.
Θα έχει κωδικό «Noble Dina», και οποία µέχρι τώρα πραγµατοποιούνταν µεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Το Πολεµικό Ναυτικό έχει κατ’ αρχήν προτείνει τη συµµετοχή µιας φρεγάτας µε ελικόπτερο, ενός υποβρυχίου και αεροσκάφους που θα εκτελέσει καθήκοντα ΑΦΝΣ, (ναυτικής συνεργασίας) C-27 ή C-130.

arxisan ta organa.
ligo prin apo tis ekloges stin touekia.
perisotero san ena upogeio minima pros anatolas mou fenete.
ΜΑΛΛΟΝ, ΦΑΝΕΡΟΤΑΤΟ…!!!!!
Πολύ καλή είδηση….. πάντα τέτοια.
Ε ρε γλέντια! Θα είναι και οι Ιρανο-τούρκοι στην περιοχή;
Πολύ καλό νέο.
Και αφήστε τους ηττοπαθείς βαρεμένους τηλεθεατες του Λιακοπουλου να ονειρεύονται Λευκά Γένη, Πουτινιές και μαλακίες.
Οι Τούρκοι ούτε που φαντάζονταν τι μαλακία πήγαν και έκαναν όταν έστειλαν το σκάφος για τη Γάζα και όταν ο Ερντογαν άρχισε τις αλλαξοκωλιες με τους Ιρανούς.
Περικλή κοιτα το ΒΙΝΤΕΟ!!!
Πρέπει να τελειώνει επιτέλους αυτή η οπισθοδρομική-ανόητη αντίληψη με τους πάντα κακούς Εβραίους που θέλουν να κάνουν κακό στους Έλληνες.
το μηνυμα εσταλει………
Φυσικά οι Εβραίοι θέλουν το καλό μας όχι οτι ο Ερντογάν και οι Τούρκοι δεν τους κάνουν τα χατίρια πλεον και τα έχουν τσουγκρισει…απλά από ενδιαφέρον και αγάπη τα κανουν…Pingback φαίνεται οτι δεν έχεις ιδέα απο γεωστρατηγική φίλε,οι Εβραίοι δεν έχουν ουτε ιερό ουτε όσιο με την πρώτια λαδιά που έκαναν οι Τούρκοι πήγαν κατευθείαν στο χειρότερο εχθρό τους δλδ σε εμας…απο εκει να παρεις παραδειγμα για το τι ειναι η γεωπολιτικη και η γεωστρατηγικη…φυσικά δεν διαφωνώ σε ανοίγματα που ισχυροποιούν τη διεθνή θέση της χώρας αμυντικά και διπλωματικά…αλλα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτους γιατι δεν ξέρουμε αν παίζoυν καποιο αλλο παιχνιδι απο πισω…4 horsemen η Εβραιος εισαι και κανεις τετοια χαρα που τα βρηκαμε με το Ισραηλ η μαλλον δεν νομίζεις ακόμα οτι υπάρχει Σοβιετική Ενωση…Φυσικα και δν θα μας σωσει ο Πουτιν και ο καθε Πουτιν αλλα αν επρεπε να κανουμε τακιμια με καποια υπερδύναμη σε πολλους τομεις αυτη ειναι η Ρωσια και οχι μονο για τους γνωστους γραφικους ιστορικούς λογους αλλα γιατι με το Θειο Σαμ δεν ειδαμε καμμια διαφορα ποτε ισα ισα παντα εκανε την παπια και αβανταρε τα Μόγγολα και γιατι σε περιπτωση που τους αφησουμε να εχουν συμφεροντα στη χωρα οι Τουρκοι δεν παιζει να κουνηθουν…αντε να ξυπναμε λιγο γιατι διπλωματια δεν γινεται ουτε με το δικαιο ουτε με τοσ σταυρο το χερι αλλα με βαση συμφεροντα…
ΠΕΛΤΑΣΤΗ,
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑΜΠΑΡΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟεβραιος
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ εβραικες ΡΙΖΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ !!!!
ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ εβραικη ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!!!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο ούτε απόφαση της στιγμής. Η προσέγγιση Ελλάδος Ισραήλ ήταν στα χαρτιά από καιρό. Η σύγγρουση με την Τουρκία ήταν και αυτή προσχεδιασμένη από καιρό. Οι Τούρκοι αντιδρούν απλά. Ίσος το γεγονός ότι θα συνεκμεταλευτούμε τα πετρέλαια με τους Ισραηλινούς να συμαίνει ότι τελικά αμυνθήκαμε σωστά τόσα χρόνια (από 1974).
Βλέπω κι εγώ ένα σαφές μήνυμα προς ανατολάς στην άσκηση αυτή. Μακάρι να πραγματοποιηθεί. Η διπλωματία και οι συμμαχίες, πάντως, θέλουν συνεχή προσοχή και εγρήγορση, συνεχή ανάλυση των συσχετισμών, ετοιμότητα για εκμετάλλευση ευκαιριών καθώς και όραση μακρινή στο μέλλον. Είναι για ειδικούς και οι συναισθηματισμοί πρέπει να είναι συγκρατημένοι. Οι φίλοι αποδεικνύονται με το χρόνο και με τις δυσκολίες.
Το ότι υπάρχουν φωνές για επαγρύπνηση έως και φοβικές για ένα παιχνίδι τουρκίας-ισραήλ, είναι καλό.
Προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η αλλαγή πλεύσης της τουρκίας προς iran και χισμπολάχ, είναι δε φάκτο, επίσης είμαι βέβαιος ότι algaida και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις δικτυώνονται.
Η απάντηση από USA ισραήλ έχει δρομολογηθεί και εμείς αποτελούμε μέρος της σχεδιασμένης απάντησης.
Η κυβέρνηση το γνωρίζει για αυτό και η κύπρος και η Ελλάδα ξαφνικά απόκτησε φωνή!
ΜΥΡΜΙΔΟΝΑ πάνω απ όλα το εθνικό συμφέρον.
Σέλευκος γεια σου γεωστρατηγικοαναλυτή!!!
εχεις δικιο. οι εβραιοι μας αγαπανε και θελουν το καλό μας…..