"Greek National Pride" blog / ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ / ΙΡΑΝ / ΙΣΛΑΜ / Τουρκία

EΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ – Βγήκαν τα πλοία σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα


Το Deepwater Champion

Ειδικού Συνεργάτη

Η Τεχεράνη στέλνει τον στόλο της στην Μεσόγειο, ενώ έρευνες για πετρέλαιο ξεκινούν και στη Μαύρη Θάλασσα. Μέσα σε ένα ταραχώδες διεθνές περιβάλλον, οι τελευταίες αυτές κινήσεις, σε συνδυασμό και με τις εξεγέρσεις στις χώρες της περιοχής,  δημιουργούν νέες συνθήκες.

Μετά την αποτυχία των συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θα στείλει πλοία της , μέσω του Σουέζ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Η παρουσία των ιρανικών πολεμικών πλοίων έρχεται ως  απάντηση στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στη Θάλασσα της Αραβίας. Στον Στόλο θα μετέχουν και θωρηκτά Camoran, ιρανικής κατασκευής.

Ο υπαρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων του Ιράν, Αντιναύαρχος  Γκουλάμ Ρεζά Μπιν Γκχάμ δήλωσε ότι ο Στόλος θα παραμείνει στη Μεσόγειο επί ένα χρόνο.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι ποια χώρα θα αναλάβει τον ανεφοδιασμό των πλοίων.

Ο δυτικός κόσμος κοιτάζει με καχυποψία την Τουρκία, η οποία θα αναλάβει πιθανότατα την τροφοδοσία των πλοίων.

Έρευνες της Exxon Mobile στη Μαύρη Θάλασσα

Στο μεταξύ, το υπερσύγχρονο βαθυσκάφος Deepwater Champion της εταιρίας Exxon Mobile που κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέ,α αναμένεται να φτάσει στην Κασταμονή της Μαύρης Θάλασσας στις αρχές Μαρτίου, όπου θα ξεκινήσει τις έρευνες του στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής.

Το Deepwater Champion έχει τη δυνατότητα να κάνει έρευνες σε βάθος 12.200 μέτρων . Θεωρείται ερευνητικό σκάφος 6ης γενιάς. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να κάνει ταυτόχρονα έρευνα και άντληση πετρελαίου.

Ο γενικός διευθυντής της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) κ. Μεχμέτ Ουϊσάλ δήλωσε: «Το σκάφος αυτό θα πραγματοποιήσει την πρώτη του έρευνα στην Τουρκία και, πρώτα ο Θεός, θα παραμείνει στη χώρα μας.

Ο προϋπολογισμός της εταιρίας μας για έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα είναι γύρω στα 200εκατομμύρια δολάρια. Βάσει της συμφωνίας που υπογράψαμε με την Exxon Mobile , η αμερικανική εταιρία θα καταβάλει όλα τα έξοδα της έρευνας.

Η Τουρκία θα συμμετάσχει στα έξοδα άντλησης του πετρελαίου που τυχόν θα βρεθεί. Η Exxon Mobile θα εισπράξει τα έξοδα της έρευνας από την παραγωγή του πετρελαίου που θα βρεθεί».

πηγη

14 thoughts on “EΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ – Βγήκαν τα πλοία σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

  1. @ ας είμαστε σε επιφυλακή , ας ανακηρύξουν ναυτικές ασκήσεις, ας κατεβάσει πλοία ο σαρκοζι για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης , θα γίνει χαμός με τους τρελο-οθομανοπερσες.

  2. ενδιαφέρουσες ειδήσεις πολύ περισσότερο η είσοδος των ιρανών στην μεσόγειο,μετά την βόμβα από τους τσετσένους στην προσέγγιση ρωσίας τουρκίας τώρα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη με αυτήν την έξοδο του ιρανικού στόλου.Σκεφτείτε τον στόλο του iran να βρίσκετε σε απόσταση βολής από τα παραλια του ισραήλ τι έχουμε δούμε και να ακούσουμε ακόμα.κάποιος που να ξέρει τι στόλο και τι δύναμη έχουν οι ιρανοί να πει κάτι.

  3. συζητάμε να κάνουμε με τους ισραηλίτες και τους αμερικανους κοινή άσκηση στην μεσόγειο από 4 απριλίου ως 14.

  4. Νομίζω εκ παραδρομής γράφτηκε «..μέσω του Σουέζ, στην Ερυθρά Θάλασσα..»
    Τώρα στη Μεσόγειο σημαίνει ότι η κάποιο χαρτί έχουν στο μανίκι τους, η είναι τρομερά μπουνταλάδες!
    Το ποιο πιθανό είναι μπλόφα για να κοζαρουν αντανακλαστικά

  5. Παιδιά, είναι πολύ σημαντική η είδηση! Είναι η πρώτη φορά που ξεμυτάνε στην περιοχή οι Πέρσες μετά τους Ελληνο-Περσικούς πολέμους!

  6. Παιδιά , για να έχουμε έτοιμο το Παπανικολή , γιατί βλέπω σοου ανατολικά του Καστελοόριζο,
    Αφού οι Τούρκοι κόλωσαν με τουσ Νορβηγούς πάνε τώρα να φέρουν τους Ιρανούς για να μας κλάσουν τα αρχίδια.
    Παιδιά εγρήγορση και το πολύ πολύ να δώσουμε ένα χαρτζιλίκη στους Ισραηλινούς για να βυθίσουν για εμάς κανά δυό ιρανικά πλοία.

  7. ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ τουρκοι ΤΡΥΠΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ…ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΚΟΛΛΑΕΙ» ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ…ΤΙ ΤΥΠΟΥ ΠΛΟΙΑ, ΠΟΣΑ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΟ… Κ.Α. ???

  8. ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ όπως το χωρα και σισμικ ενα πραμα…
    δεν υπολογησαν όμως το ισραηλ το οποιο δεν είναι ελλαδα και δεν σηκώνει πολά πολά…!

  9. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΙΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΕΖ (ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΧΩΡΑΕΙ») ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ «ΣΕΚΟ» ΕΚΕΙ, ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ…????
    ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ !!!

Σχολιάστε