Αντιδράσεις για ανακρίβειες «Στη σκιά της Μεγάλης Πύλης»
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το πρώτο επεισόδιο του ιστορικού ντοκιμαντέρ «1821» που προβάλλεται από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» το περιεχόμενο όχι μόνο δεν άρεσε σε όσους το παρακολούθησαν αλλά πολλοί εξοργίστηκαν κιόλας κάνοντας λόγο για παραποίηση της ιστορίας του έθνους.
Αιχμηρά ήταν τα σχόλια στα blogs επί του θέματος και δεκάδες οι επιστολές διαμαρτυρίας από τηλεθεατές, καθηγητές σχολείων αλλά και ιστορικούς.
Αυτό πάντως που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η αποθέωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που λειτουργούσε ικανοποιητικά.

καθε γονειος πρεπει να μεταλαμπαδευση αυτα που εμαθε στα παιδια του «κρυφο σχολειο» στα σπιτια μας, μονο ετσι θα κρατησουμε την ελληνικη φλογα μεσα μας. αυτη η κουκιδα στο χαρτη δεχετε τη χειροτερη ισως επιθεση στην ιστορια της και πρεπει να ειμαστε ενωμενη.
Hταν το πρωτο επισοδειο
θα περιμενω να δω ολη τη σειρα.
Η εφημεριδα :ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,εκανε ΓΚΑΛΟΠ KAI
ειδε οτι »πολλοι εξοργιστικαν»;;;;;;;;
Δεν είδα το σίριαλ τι λέει, αλλα εδώ μερικές αλήθειες.
24 Φεβρουαρίου του 1821 ήταν η μέρα που ο Αλέξανδρος Υψηλάντης έδωσε το σύνθημα της επανάστασης από το Ιάσιο της Μολδαβίας. «ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ». «Η ώρα ήλθεν ώ Άνδρες Έλληνες….» άρχιζε η προκήρυξη. Τη μέρα που γράφονταν αυτές οι συγκινητικές γραμμές, στην Ελλάδα, το πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη αφόριζε την επανάσταση!
Ο oικουμενικός πατριάρχης Γρηγόριος μεταξύ άλλων συναδέλφων αγίων αρχιερέων καταδίκασαν τις ενέργειες του Αλέξανδρου. Στιγματίζοντας την επανάσταση, την αναφέρουν σαν «έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον, θέλοντες να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος …με τα προνόμια της θρησκείας, ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία…»
Αυτοί οι αχρείοι επινόησαν, γράφει ο αφορισμός «..και εταιρίαν τοιαύτην συστησάμενοι προς αλλήλους συνεδέθησαν και με το δεσμόν του όρκου, γινωσκέτωσαν, ότι ο όρκος αυτός είναι όρκος απάτης, …».
Αυτά, ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ αποφάνθηκε και ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφάνθηκε μαζί με άλλους 21 μητροπολίτες!
Το συνοδικό αφορισμό υπέγραψαν πάνω στην Αγία Τράπεζα αφού πρώτα ιερούργησαν και μετά στάλθηκε με ειδικούς εξάρχους προς την Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Αιγαίο, περιοχές που ήταν πιθανές να ξεσπάσει επανάσταση.
Tο Πατριαρχείο συλλογικά αφόριζε όσους σήκωναν κεφάλι στους Τούρκους, ονομάζοντάς τους Κακούργους και Φερμανλίδες (επικηρυγμένους) από το δοβλέτι (κράτος), όπως ήταν οι Σουλιώτες ή ατομικά όπως ήταν η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα της οποίας απαγορεύτηκε να εκκλησιάζεται, να αγιάζεται, να θυμιατίζεται ή να της δίνεται αντίδωρο!
Αυτά περιληπτικά για τους ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες, κατά του ψεύδους περί του ελληνοορθόδοξου 1821!
Πάντως ο μύθος του Κρυφού Σχολειού εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί μιά χαρά το κατά τα άλλα «αγνό» Οικουμενικό Πατριαρχείο και την «αγνη» Εκκλησίας της Ελλάδας!Εξυπηρετεί πλήρως τον κλήρο, ότι αυτός διατήρησε την Ελληνική γλώσσα κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας και έσωσε τάχα το Ελληνικό γένος γιατί καλύπτει τον ιδιαίτερα ύπουλο, σκοτεινό και συνάμα παραπλανητικό ρόλο του υψηλόβαθμου κυρίως παπαδαριού καθότι εργαζόταν υπέρ του Σουλτάνου κατά την Τουρκοκρατία ώστε να διατηρηθούν οι χριστιανικοί πληθυσμοί και το κυριότερο, να πληρώνουν βαρύτατους φόρους και να μην σηκώσουν οι ραγιάδες ποτέ κεφάλι!Κοροιδευαν τους ταλαίπωρους Έλληνες με φράσεις:»Πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά σας θα ειναι»!
Δεν είχε λόγο ύπαρξης το κρυφό σχολείο καθώς εντός Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λειτουργούσαν ολόκληρες Ελληνικές σχολές εμφανέστατες και με το παραπάνω δια γυμνού οφθαλμού, ενώ δεν απαγορευόταν και η χρήση της ελληνικής.Επίσης αν δεν γνωρίζεται η Οθωμανική Αυτοκρατορία λίγα χρόνια μετά την άλωση της Νέας Ρώμης, είχε κάνει επίσημη γλώσσα της τα Ελληνικά για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα.Δεν υπήρχε λόγος λοιπόν για κρυφό σχολειό!
Δεν αναρωτιέστε καθόλου γιατί το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είχε τόσα πολλά προνόμια;Ο πατριάρχης και ο υψηλόβαθμος κλήρος που εξυπήρετούσαν άριστα τα συμφέροντα των Οθωμανών ζούσαν με χρυσά κουτάλια;Σε Ισλαμική χώρα;Με φανατικούς μουσουλμάνους Οθωμανούς;Τυχαιο;
Δυνάστης ήταν και ο Πατριάρχης!
Αντί να τους τα πάρουμε όλα και να ζήσουν όπως τους αρμόζει ,λιτά και ταπεινά έχουμε για τον ύπουλο τους ρόλο κατά την Τουρκοκρατία τους έχουμε στα όπα όπα και συνεχίζουν και τρώνε με χρυσά κουτάλια ζώντας στην χλιδή!Και το κερασάκι στην τούρτα;Λένε ότι τους χρωστάμε πολλά και μάλιστα με τόκο!
Ο Καλός μας Πατριαρχης Κωνσταντινουπόλεως να ξέρετε το 1828 ζήτησε από το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος που με τόσο κόπο και ποτάμια αίματος είχε αποκτήσει την ανεξαρτησία του να ξαναυποταχθει στο Σουλτάνο γιατί έχανε πολλά προνόμια με την δημιουργία ανεξάρτητου Έλληνικού κράτους!Απόδειξή:
http://www.pare-dose.net/?p=2821
ΕΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ- ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ-Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΣ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.
Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΙΣΧΥΡΙΣΜΌ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ – ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ-ΚΑΙ Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ.
Πάλι η εκκλησία σας φταιει ;;;;
Απο δω το είχες, απο κει το είχες παλι στην εκκλησια το πήγες ζανκλος….
Το περιμενα αυτο απο εσενα…
Για τον Παλαιών Πατρων Γερμανο και τον Αθανασιο Διακο, έχεις να πεις τιποτα ;;;;
Στο 6 σχόλιο να προσθέσω τον Σαλώνων Ησαϊα, τον Ρωγών Ιωσήφ τον Ανδρούσης Ιωσήφ, τον Βρεσθένης Θεοδώρητο, Έλους Άνθιμο που σκοτώθηκε στην άλωση της Τριπολιτζας κλπ
Καλά δεν το περιμένατε αυτό φίλοι μου? Αφού στην υπόθεση είναι ανακατεμένος και ο γνωστός κύριος Βερέμης!!!
Ερώτηση προς κάθε αμφισβητία. Έχετε ακούσει πως όταν μαθεύτηκε η επανάσταση στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες έγιναν φοβερές σφαγές στην Κωνσταντινούπολη ; Έχετε ακούσει ότι όταν μαθεύτηκε η Επανάσταση οι σφαγές έγιναν καθολικές με φετφά του σεϊχουλισλάμ ;Ο πατριάρχης δεν έπρεπε να ενδιαφερθεί για το άοπλο Γένος στην Πόλη, στην Αδριανούπολη, στη Σμύρνη; Ο αφορισμός δεν είχε καμιά επίδραση στους αγωνιστές και το ήξερε ο Πατριαρχης, όπως δηλώνει στη Βουλή ο Ρήγας Παλαμήδη, αυτόπτης μάρτυρας στον αφορισμό.Ο ίδιος λέει πως ο πατριάρχης του είπε ότι ο αφορισμός έγινε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των οθωμανών (Πρακτικά Βουλής των Ελλήνων, Συνεδρίαση 290, 3 Αυγούστου 1864) . Το ίδιο λέει κι άλλος αυτόπτης μάρτυρας ο Παναγιώτης Σούτσος (Αιών 24 Μαϊου 1852 φ. 1260)
Όταν αναφέρομαι στο κλήρο αναφέρομαι κυρίως στον υψηλόβαθμο κλήρο όπως Πατριάρχες, μητροπολίτες κτλ που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και ζούσαν αρμονικά με τους Οθωμανούς!Ακόμη και Ο παλαιών Πατρών Γερμανός ήταν κατά της επανάστασης και αναγκάστηκε με όπλο στην πλάτη να ευλογήσει την έναρξή της!Δεν αναφέρομαι σε απλούς καλόγερους και χαμηλόβαθμους παπάδες που από ότι φαίνεται εξαπατήθηκαν και αυτοί από τους προιστάμενους τους!
Για ξαναδείτε καλά αυτό:
http://www.pare-dose.net/?p=2821
H εκκλησια που τωρα το παιζει Εθνικοφρων και φιλολαικη, ηταν για αιωνες συμμαχος και υμνητης των Οθωμανων. Απο κοινου καταπιεζαν και φορολογουσαν αγρια τους υποδουλους Ελληνες. Αυτα βεβαια ο πολυς κοσμος τα αγνοει και η επισημη εκκλησια προσπαθει να τα κρυψει. Οταν καποιοι τα θετουν, φυσικα τα αρνειται. Ο αθλιος και προδοτικος ρολος του Ιερατειου πρεπει να γινει γνωστος στον πολυ κοσμο ο οποιος εχει μια αφελη και ανιστορητη αποψη για την εκκλησια.
Είπες φίλτατε Γιώργο:»Έλους Άνθιμο που σκοτώθηκε στην άλωση της Τριπολιτζας»
Το ξέρεις πως κατά την Άλωση της Τριπολιτσάς σφαγιάστηκαν πάνω από 30 χιλιάδες μουσουλμάνοι και Εβραίοι κατοικοί της;Έπεφτε φωτια και τσεκούρι!Βεβαια έπρεπε να απελευθερωθούμε γιατί ήμασταν έθνος χωρίς κράτος!Έπρεπε όμως να φερθούμε και λιγάκι πιό άσχημα στον κλήρο που κατακορόιδευε 4 εκατονταετίες τον υπόδουλο Ελληνικό λαό!
Ο πατριάρχης Αγαθάγγελος Α΄ ο από Χαλκηδόνος, έστειλε τον Φεβρουάριο του 1828 στην Ελλάδα τους μητροπολίτες Νίκαιας, Χαλκηδόνας, Λάρισας και Ιωαννίνων, με σκοπό να συστήσουν στους κατοίκους της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου Πελάγους -στους μπαρουτοκαπνισμένους και ματωμένους αγωνιστές, που με τόσες θυσίες κέρδισαν την ελευθερία τους- να δηλώσουν υποταγή στο σουλτάνο και να επανέλθουν στον οθωμανικό ζυγό! Οι μητροπολίτες είχαν μαζί τους και γράμμα του πατριάρχη, που όχι μόνο συμβούλευε την υποταγή, αλλά υποσχόταν, πως ο «πολυχρονεμένος» σουλτάνος θα έδινε αμνηστία σε όσους υποτάσσονταν.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=2821#ixzz1CKfSB55m
Η Ιδρυτική Διακήρυξη του Ελληνικού Κράτους στην Α΄ Εθνοσυνέλευση λέγει:
» …Είμεθα απόγονοι του ενδόξου γένους των Ελλήνων …»
όχι λένε οι παπάδες, είμεθα χριστιανοί, όχι Έλληνες.
Κοσμάς ο Αιτωλός:
«Αδελφοί μου, έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί…»
Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν• και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον• διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα (χρήματα) άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις.
Και για όσους είναι άπιστοι Θωμάδες !Από εδώ θα καταλάβει κανείς πως ο τρόπος σκέψης και η πολιτική του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον καιρό της Τουρκοκρατίας δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο,εμπιστευόμαστε τυφλά έναν εχθρό,που μασκαρεμένος μας σκάβει πιθανόν τον λάκκο!Δειτε για πολλοστή φορά:
http://www.youtube.com/watch?v=PE5ypujua44
μονο που ξεχνάτε κάτι.
Το ποιος και πως ορίζοταν ως ελληνας εκείνη την εποχή αλλά και αργότερα όταν έγιναν οι μετακινήσεις των πληθυσμών στην μακεδονία.
Ελλην λοιπόν ήταν κάθε χριστιανός ορθόδοξος που μιλούσε τα ελληνικα της εποχής.
Μπούρδες λοιπόν αυτά που γράφετε γιατί κρίνετε το τότε από τον καναπέ του σήμερα ξεχνωντας πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και πως την ιστορία την γράφει ο νικητής.
Εχετε μίσος για την εκκλησία της ελλάδος αλλά εαν σας ενδιαφέρει η αλήθεια μην κρίνεται την ιστορία με συναίσθημα αλλά με λογική μόνο.
Χωρίς πατριαρχείο και ορθόδοξη εκκλησία επανάσταση και ξεσηκωμός προσανατολισμένος στα νέα ιδανικά τους έθνους και της γαλλικής επανάστασης, δεν θα γινόταν.
Διότι πολύ απλά τίποτα δεν θα ξεχώριζε τους υπηκόους της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως έγινε πχ στην μέση ανατολή (με αποκορύφωμα την δημιουργία του ισραήλ 120 χρόνια αργότερα) και την αποικιοκρατία των δυτικών.
Γι αυτό άλλωστε και οι ιδρυτές του τουρκικού έθνους (100 χρόνια μετά από εμάς) κυνήγησαν ανελέητα κάθε ομάδα διαφορετική από αυτή που ονόμαζαν τούρκικη.
Τελικά απ’ ότι κατάλαβα μας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου με αυτήν την αληθινή όπως λέμε θρησκεία που πάλι απορώ πως μερικοί ξεφύγαμε!Έχουμε αποδείξεις ατράνταχτες μπροστά μας και εμείς παρόλα αυτά δικαιολογούμε τον έταιρο δυνάστη μας κατά την τουρκοκρατία την εκκλησία και το Πατριαρχείο!Μας έχουν βάλει θρησκευτικές παρωπίδες και δεν βλέπουμε την τύφλα μας!Πάμε και πιστεύουμε κάτι προφητείες που αρκετές από αυτές γράφτηκαν ..μετά την εκπλήρωση τους!Πάμε εκκλησία και μας λένε για επιππεδη γη για, ουράνιο στερέωμα κτλ!Μεσσαίωνας λέμε!!
Χάρη και στο θρησκευτικό διαχωρισμό πολλοί συνάνθρωποι μας εκατοντάδες χιλιάδες, σήμερα αντί για Έλληνες είναι Τούρκοι.Πχ λευκοί Τούρκοι που είναι πάρα πολλά εκατομμύρια!!;Aξιζε για μιά θρησκεία να αδυνατήσουμε τόσο επικίνδυνα το έθνος μας σε ανθρώπινο δυναμικό;Άξιζέ;!Παράδειγμα:
http://www.youtube.com/watch?v=7zz6wJlZAtE
Χωρίς τον χριστιανισμό δεν θα υποδουλωνόμασταν στον τούρκο.
Ο χριστιανισμός μετέτρεψε τους γυμνασμένους στον πόλεμο Έλληνες μετά από αιώνες σε δειλούς και υποκριτές.
Τα σπαθιά σκούριασαν και τα κορμιά κύρτωσαν από τις νηστείες και μετάνοιες, 50 χιλ και πλέον νέοι αντί να πάν να πολεμήσουν στα κάστρα έγιναν κηφήνες καλόγεροι!
Ο λαός κάτω από αβάσταχτους φόρους και καταπίεση δέχθηκε τον τούρκο σαν απελευθερωτή σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Και η επίσημη εκκλησία εκαμνε τα πάντα να παραμείνουμε κάτω από τα δεσμά του τούρκου γιατί έτσι είναι θέλημα θεού.
Εγώ ο Zanglos σαν Έλληνας λέω ΟΧΙ στον χριστιανισμό, τον νεκροθάφτη του Ελληνισμού!
mpampis@mail.gr του σχόλιου @16 είπες για ειδανικο του έθνους και το Οικουμενικό Πατριαρχείο!Για ξαναδιάβασε καλά το σχόλιο @13!
ιδανικά ήθελα να πω!
κ.Zangle Καταρχάς κατι Ελληνες σαν εσενα με το δικο σου μυαλο καταστρεφουν την πατριδα για εμενα…Δεν μπορει να θεωρεις τον εαυτο σου ελληνα οταν καθεσαι και σχολιαζεις για τετοια θεματα…απο την συγκεκριμενη σειρα το μονο που υπαρχει ειναι πληρη παραπληροφορηση που κυριαρχει στην Ελλαδα πλεον εχουμε ξεπερασει και την Αμερικη ετσι απλα…Τωρα οσο αναφορα τους πολεμους και το που βοηθησε η εκκλησια μια επισκεψη στη βιβλιοθηκη του αγιου Ορους ισως σε βοηθησει και αν δεν θελεις να πας στην Ελληνικη μπορεις να πας στις Ρουμανικες Μονες…
Ισως τοτε μαθεις 5 πραγματα διαβαζωντας χειρογραφα τησ τοτε εποχης.
Αλλα για μενα η πικρια ειναι πως κατι Ελληνες σαν εσενα οταν ερ8ει η ωρα να προασπησουν τα δικαιωματα της πατριδας τους τοτε θα ανοιξουν ενα λαγουμι 100 μετρων και θα κρυφτουν.Οσο αναφορα τη θρησκεια σκοπος ειναι να πιστευεις σαν χριστιανος οχι σαν Ελληνας χριστιανος…Ο νοων νοητο!!!
Στο Άγιο Όρος δεν ήταν και κάποιος Εφραίμ και κάποιος παιδεραστής Ιωσήφ Βατοπεδινός;Με τις γνωστές εναντίων τους κατηγορίες;Ειδικά τον δεύτερο προσπαθούν να τον «αγιάσουν»!Ως και αυτός έκανε προφητείες!Επίσης Άγιασαν και κάποιοι σφαγείς όπως ο Μέγα Κωνσταντίνος , ο Ιουστινιανός ,ο Θεοδόσιος όλοι Βυζαντινοί αυτοκράτορες!Βέβαια!Θεάρεστο έργο να σφάζεις αλλόθρησκους!Γι αυτό η εκκλησία τους έκανε άγιους!
@Pontios
«..να πιστευεις σαν χριστιανος οχι σαν Ελληνας χριστιανος…Ο νοων νοητο!!!»
Καταλαβαίνεις τι γραφεις? Όχι σαν Έλληνας αλλα σαν τι? Εβραίος?
Αν θέλω να μάθω την αλήθεια διαβάζω βιβλία ερευνητών και ιστορικών και όχι από ομοφυλόφιλους κηφήνες του όρους!
Καταλαβαίνω ότι αυτά τα στοιχεια δεν χωράνε στο κεφάλι σου που έχει γεμίσει με κυρ ελέησον κυρ ελέησον, αλλα είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά σου θα μάθουν την αλήθεια για την απέραντη απάτη του ιουδαιοχριστιανισμού.
Kαι αρκετοί από τους μοναχούς του Αγιου Όρους και όχι μόνο μπλεγμένοι σε διάφορα εξευτελιστικά για έναν άνθρωπο όργια, όπως κάτι πράξεις του Ιωσήφ Βατοπεδινού σε ανήλικα κοριτσιά!Αν είναι τέτοια καλογερικά υποκείμενα αξιόπιστοι διαφωτιστές της ιστορίας μας, όπως της Ελληνική Επανάστασης του 1821, τότε πάω πάσο!
Δεν μας κανει εντυπωση η επιθεση που δεχονται οι φωτισμενοι πατερες του αγιου ορους . Το περιεργο θα ηταν να μην δεχοντουσαν. Ειναι ενα συνηθες φενομενο απο τους ανοητους
και διεστραμενους οπως αυτος που ισχυριζεται τα παραπανω σε βαρος του γεροντος Ιωσηφ του Βατοπεδινου.Για μερικους που δεν το γνωριζουν (αν και εφοσον πραγματι εχουν καποιοι απο την ιερα συνοδο τετοια αποψη,πραγμα αμφιβολο)
το αγιο ορος βασει του κανονισμου υπακουη μονο στο πατριαρχειο και οχι στην εκκλησια της ελαδος που ηγηται η ιερα συνοδος οποτε ισως καποιοι καλοθελητες στην ιερα συνοδο να εχουν διαρευση τετοιες κακοηθειες.Οπως και να εχει παντως τον συντακτη του επεσχυντου αυτου αρθρου τον παραπεμπουμε στην δικαιοδωσια της ψυχιατρικης — αντε και καλλη λευτερια!!
Εμένα μου άρεσε πολύ το πρώτο επεισόδιο της σειράς 1821. Ήταν μια διαφορετική ματιά στην κατάσταση πριν από την επανάσταση. Είναι πολύ καλό που συμμετέχουν και 2 σημαντικοί σύγχρονοι ιστορικοί στην επιμέλεια της σειράς. Μπράβο στον ΣΚΑΙ. Όσον αφορά όλους εμάς, καλό θα ήταν να την παρακολουθήσουμε και να ακούσουμε όλα αυτά που έχει να μας πει.
Συμφωνώ!Να μην ξεφύγουμε από το θέμα μας λοιπόν!Ας αφήσουμε τις θρησκείες στην άκρη προς το παρόν!
Απόστολε τι να μας που τυποι σαν τον Λιάκο, Ρεπουση, Βερέμη, Δραγώνα και το κακό συναπάντημα ;;;;;;;;;
το πρωτο μερος της σειρας
ηταν αρκετα γενικο.Σιγουρα
καποια πραγματα δεν αρεσουν
και καποια αλλα ξεχασε να τα πει.
Σιγουρα το περιβαλον μιας
ισχυρης αυτ/ριας ευνοει την αναπτυξη
και ειναι αληθεια οτι αναπτυχθηκαν
τα χωρια.Ξεχασε ομως να πει
οτι κατα τους δυο πρωτους
αιωνες τους »χρυσους» οπως ειπε
δεν ηταν μονο αναπτυξη αλλα
υπηρχε και το παιδομαζομα που
αφανισε γενιες και γενιες Ελληνων,
ηταν και το δικαιωμα ζωης και θανατου
που ειχαν οι Τουρκοι στους Ελληνες
μιας και δεν υπηρχε νομικο δικαιο.
Επισης πρεπει να σταθουμε
και στην Φραση που λεγαν οι χωρικοι Ελληνες
κατα τον 3 αιν. σκλαβιας:
Δουλευουμε για τους παπαδες,τους προεστους και τους τουρκους!
Οι παπαδες και οι προεστοι ηταν οι
γερμανοτσολιαδες της εποχης.
PIngback αρθρο 6:Τον Παλαιων Πατρων Γερμανο
με τον ζορι τον συρανε και με την απειλη
οπλου ευλογησε την εναρξη της επαναστασης.
η επισιμη λοιπον εκλησσια,εκτος απο μερικους
κληρικους που ακουσαν την καρδια τους,
ηταν και ειναι μεχρι σημερα οι μεγαλυτερος
συμμαχος των τουρκων.Και εαν δεν υπηρχε η εκλησσια να ειστε σιγουροι οτι δεν θα ειχαμε μεινει 400 χρπνια σκλαβωμενοι.
Γιαυτο ειναι τραγικο οτι ελευθερωθηκαμε
για να κατακτηθει η χωρα και παλι
απο την Εκλησια ΑΕ που κατεχει
αμετρητες εκτασεις με τιτλους
οθωμανικα φιρμανια!!!
ειναι η απολυτη ξεφτυλά ολων μας αυτο!
Θ α τριζουν τα κοκκαλα ολων
των αγωνιστων.
Αρα οταν θα μιλαμε για προδοτες,για τον ΓΑΠ,
τον Κωστακη κτλ,καλο ειναι να μην ξεχναμε αυτα τα ρασοφορα σκυλογενηματα.
Δεν γινετε να μας πειραζει οτι η τουρκια διακδικει τα Ιμια και να μην μας πειραζουν τα χιλιαδες υπο κατοχη στρεμματα απο τα οθωμανικα φιρμανια!
Αντιδρούν και διαμαρτύρονται οι ημιμαθείς δηλαδή οι Νεοέλληνες του καφενείου που δεν έχουν ανοίξει σοβαρό βιβλίο στη ζωή τους.
Το κακό είναι ότι στο τέλος το «ντοκιμαντέρ» αυτό θα πουλιέται και στα περίπτερα…
Πελταστη!Κανένα σχεδόν βιβλίο που περιγράφει ιστορικά γεγονότα δεν είναι τόσο αξιόπιστο!Πολλά γεγονότα που συνέβηκαν στο παρελθόν τα διαστρέβλωσαν σε μεγάλο βαθμο!Και όσο αφορά το παιδομάζωμα έχω πληροφορίες πως σε κάποιες περιπτώσεις όχι και λίγες, οι ίδιοι οι χριστιανοί έδιναν τα παιδιά τους στον Οθωμανικό στρατό για να ζήσουν αξιοπρεπέστερη ζωή διότι δεν μπορούσαν να τα αναθρέψουν σωστά, λόγο βαρύτατων φόρων που τους είχαν επιβληθεί από τους Οθωμανούς και έμμέσα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο δηλαδή έναν οργανισμό που μεροληπτούσε υπέρ των Τούρκων!
Τι είπα;κανένα σχεδόν;απολύτως κανένα θα έλεγα!
Υπάρχουν αξιόπιστες ιστρικές πηγές που επιβεβαιώνουν αυτό που έγραψες για το περίφημο παιδομάζωμα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΕ.
Τι να σου πω τώρα καημένε!
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΕ κατάλαβες τι έγραψα;Συμφωνώ με την παρατήρησή σου για το θέμα που αφορά το παιδομάζωμα.
Σωτήρη, αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια και έχεις τις αδένες που απαιτούνται για χοντρές συγκινήσεις, σε συμβουλεύω να διαβάσεις το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, «ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ», Θα αναφέρω μονο τους τίτλους.
ΧΕΙΡΟΚΟΠΙΑ, Ήταν η πιο συνηθισμένη ποινή, για όποιους έγδυναν νεκρούς
ΡΙΝΟΤΟΜΙΑ, Ήταν ο ποιο συνηθισμένος ακρωτηριασμός. Θύματα ακόμα και αυτοκράτορες.
ΓΛΩΣΣΟΤΟΜΙΑ, Ποινή επί ψευδορκία.
ΚΑΥΛΟΚΟΠΙΑ, Ήταν θανατηφόρα εξαιτίας της αιμορραγίας που προκαλούσε. Με αποκοπή των γεννητικών οργάνων
ΕΚΤΥΦΛΩΣΗ, Στο Βυζάντιο τους ακρωτηριασμούς ακολουθεί σε συχνότητα η εκτύφλωση.
ΚΑΨΙΜΟ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΩΝ. Συχνότατες ήταν και οι θανατώσεις στην πυρά,το Βυζάντιο έχει το προβάδισμα στο κάψιμο των αιρετικών και μάγων.
ΚΑΨΙΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ, Το Βυζάντιο έχει και ένα άλλο θλιβερό προβάδισμα. Τη δημόσια ρίψη στην πυρά ανεπιθύμητων βιβλίων
ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, Οι Βυζαντινοί είναι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν κρατουμένους ως πειραματόζωα για ιατρική έρευνα
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ, Μετά το πραξικόπημα και τον αποκεφαλισμό του στρατηγού Αλέξιου Βρανά ο αυτοκράτορας Ισαάκιος Άγγελος πρόσταξε να περιαχθούν στους δρόμους της Πόλης το κεφάλι του κι ένα πόδι καρφωμένα σε παλούκια. Κατά την διάρκεια του επινίκιου γεύματος στο παλάτι ο αυτοκράτορας ζήτησε το κεφάλι του Βρανά και το κύλησε στο πάτωμα ανάμεσα στους συνδαιτημόνες. Άρχισαν τότε όλοι να το λακτίζουν πέρα – δώθε, «δίκην σφαίρας», όπως γράφει ο Ν. Χωνιάτης, που περιορίζεται να χαρακτηρίσει την πράξη του αυτοκράτορα «επεισόδιον ουκ ευπρεπές».
ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Ο δρουγγάριος των βυζαντινών πλωίμων (στόλαρχος) Νικήτας Ωορύφας (Θ΄ αιώνας), που διακρίθηκε στις εκστρατείες κατά των Αράβων πειρατών, όταν αιχμαλώτιζε χριστιανούς εξωμότες στα εχθρικά καράβια, τους έγδερνε ζωντανούς. Χάραζε το δέρμα στον αυχένα και τραβούσε με δύναμη λωρίδες ως τις φτέρνες.
ΒΡΑΣΙΜΟ ΣΕ ΚΟΧΛΑΣΤΗ ΠΙΣΣΑ, Ο προηγούμενος Ωορύφας άλλους εξωμότες κρεμούσε με τροχαλία πάνω σε καζάνια με κοχλαστή πίσσα και τους άφηνε, χαλαρώνοντας τα σχοινιά, να βυθιστούν λέγοντας πως τους βαφτίζει στη νέα θρησκεία τους.
ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΟΣ – ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ, Η περιγραφή που ακολουθεί είναι από τον Σερραίο συγγραφέα Γιώργο Καφταντζή και αναφέρεται στο βιβλίο του «Η ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΥΝΑΔΙΝΟΥ», έκδ. της Μητροπόλεως Σερρών 1989.
«Το παλούκωμα (φούρκισμα, ανασκολοπισμός) γίνονταν δημόσια και σε θέση περίοπτη με τον εξής τρόπο. Έπαιρναν μια μακριά ως 3 μέτρα σούβλα σιδερένια ή ξύλινη με σιδερένια μύτη, την οποία κουβαλούσε ο κατάδικος στον ώμο ως τον τόπο του απαίσιου μαρτυρίου. Εκεί τον ξάπλωναν καταγής μπρούμυτα γυμνό μέχρι τη μέση και χειροπόδαρα με ανοιγμένα σκέλια. Ύστερα ο μπόγιας αφού ξέσχιζε το πανταλόνι και φάρδαινε με το μαχαίρι την τρύπα του απευθυσμένου, έχωνε τη σούβλα αλοιμένη λίπος για να γλιστρά και χτυπώντας σιγανά προσέχοντας να μη βλάψει βασικά όργανα όπως τα έντερα, καρδιά, πλεμόνια, την έβγαζε από το πίσω μέρος της δεξιάς πλάτης..»
Αυτό ήταν το κρυφό βυζάντιο, όπου Οι βασανιστές του πατριαρχείου συναγωνίζονταν τους βασανιστές του παλατιού σε σκληρότητα και εφευρετικότητα.
Α όχι συγνώμη φίλε Πελταστη!Εκεί που ιστρικες εγω διάβασα…ιατρικές!!!!ενώ εννοούσες ιστορικές!!!νόμιζα πως με προσέβαλες!Συγνώμη!!
Α όχι συγνώμη φίλε Πελταστη!Εκεί που είπες: ιστρικες εγω διάβασα…ιατρικές!!!!ενώ εννοούσες ιστορικές!!!νόμιζα πως με προσέβαλες!Συγνώμη!!
στο σχόλιο@35!Και πάλι συγνώμη!
Έλα βρε Zanglo!Έτσι και η Βυζαντινή αυτή τακτική είχε υιοθετηθεί και από την Οθωμανική αυτοκρατορία, κατά την τουρκοκρατία, σήμερα δεν θα υπήρχαν ούτε Έλληνες ούτε και χριστιανοί!Πολλοί, δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό!Όσες αποδείξεις και να τους φέρεις μπροστά τους!Η πλύση εγκεφάλου που έχουμε ως ελληνική κοινωνία υποστεί, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική!38@ σχόλιο!
Πρέπει αγαπητέ φίλε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΕ η ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να μελετηθεί χωρίς να υπάρχει επηρεασμός από την ιστορική πορεία και την σημερινή πραγματικότητα της Τουρκίας . Η Τουρκία είναι ένα νέο κράτος που στην ουσία δεν έχει πολιτική σχέση με την παλαιά κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Συμφωνώ!42@ σχόλιο!
Tα ελληνικά ήταν η επίσημη στα πρώτα χρονια της οθωμανικής αυτοκρατορίας γλώσσα και αυτό είναι λογικό γιατί δεν αλλάξανε τα πράγματα από την μια στιγμή στην άλλη.όταν κατακτήθηκε η πόλις ο αυτοκράτορας μωάμεθ,με μητέρα χριστιανή με άγνωστη καταγωγή,μίλαγε ελληνικά και ήταν σπουδαγμένος σε πανεπιστήμιο,ο οποιος έδωσε πολλά προτερήματα στην χριστιανική εκκλησία,ψέμα που λένε οι τραγοδιαολοι είναι ότι οι οθωμανοί τούρκοι ήταν καλοί με τους έλληνες-χριστιανούς-γιατί είχε μάνα χριστιανή,το πιστεύει κάποιος λογικόs αυτό;επισήμως οι τούρκοι οθωμανοί ακουλουθούν την οδό του ισλάμ,οδηγός πίστης και νόμου φυσικά το κοράνι.στο ισλάμ έχει πιστούς και απιστους,όμως σαν σύστημα διακυβέρνησης η οθωμανική αυτοκρατορία που ουσιαστικά αντικατέστησε την λεγομενη βυζαντινή έχει τους γενίτσαρους και μετά τους ιμάμηδες και παπάδες,πρώτος ιμάμης είναι ο εκάστοτε αυτοκράτορας,δεν έπεσε στην παγίδα των βυζαντινών αλλα κράτησαν την αυτοκρατορική πρωτιά οι τούρκοι και δώσαν δικαίωμα εξουσίας στις άλλες κατηγοριες εξουσίας.ο ρόλος τις εκκλησίας τα πρώτα χρονια ήταν καθοριστικός,ώστε να μην υπάρχει συσπείρωση του ελληνισμού εναντίον των τούρκων,πολύ ήταν οι κάτοικοι τις αυτοκρατορίας που αλλαξοπίστησαν από μονοι τους και όχι κατόπιν πιέσεως,δεν είναι παράξενο που ο καλός θεός δεν έκανε κανένα θαύμα ώστε οι κακοί μουσουλμάνοι να καούν και να αλλαξοπιστήσουν από κάποιο θαύμα τιμωρία;zangle και πολοποννησιε τα λέτε σωστά,πολύ σωστά και μπορώ να σας πω ότι θα πέσει πολύ γέλιο όταν θα παίζει αυτό το σίριαλ και ασχοληθεί με την λεγομενη ελληνική εκκλησία και τον όποιο ρόλο αυτής.δυστυχώς όμως κάποιοι φανατικοί θα νιώσουν προδομένοι,γιατί κατά μέχρι πρότινος χριστιανός ίσον έλληνας,όταν θα δουν ότι τελικά δεν ήταν και τόσο ρόδινα και ελληνικά τα πράγματα θα αλλάξουν εύχομαι γνώμη και να ψάχνουν την αλήθεια έξω από τις συνηθισμένες πηγες γνώσης σε κάποιο ανεξάρτητο ιστορικό βιβλίο η στο διαδίκτυο.αν δεν εξελληνιστούμε πρώτα εμείς πως μετά περιμένουμε να μας πάρουν στα σοβαρά οι ξένοι.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΕ πρέπει να έχεις πολλά απωθημένα με τους παπάδες για να συνεχίζεις τα ίδια και τα ίδια, συνέχισε ίσως γιατρευτείς κάποτε
Zanglos … από το Σαχλός ; το έκανες αγγλιστί για να μην σε καταλαβαίνουν; 🙂
ρε παλιο ηλίθιοι βλαμένοι που μεγαλώσατε με την τηλεόραση και νομίζετε ότι είδατε το φώς, και συνεχίζετε με youtube για μεγαλύτερη αποβλάκωση και πετάτε ότι μαλακία σας κατέβει εδώ μέσα για να δείξετε ότι έχετε ακραίες απόψεις που είναι της μοδός σήμερα. Στοίχημα βάζω ότι ένα σοβαρότερο βιβλίο από τα σχολικά δεν έχετε ανοίξει.
Μαλ@κισμένα του κώλου ουυυ… ρεε…
Πολλοί βαρεμένοι έχουν μαζευτεί εδώ μέσα… να φεύγω γιατί με ρίχνουν στο επίπεδό τους
Ξυδάκι!Ά!Πάρε μαζί σου και το τρίπτυχο Πάτρίς-Θρησκεία-Οικογένειά!Εμένα τουλαχιστον δεν με εκφράζει!
Σκέτο Πατρίς-Οικογένεια!Ας πάρουμε παράδειγμα πολλές άλλες Ευρωπαικές χώρες που δεν έχουν τέτοιο χουντικό σύνθημα!Άιντε!Με τον μεσσαίωνα να μπλέκεται στα πόδια σου δεν πας μπροστά!
Bobo, δεν μας είπες όμως που ακριβώς διαφωνείς? Έχεις γνώμη για κάτι?
Όλα αυτά που αναρτήσαμε δεν είναι θεωρίες αλλα ντοκουμέντα, εσύ για πες μου ποιο βιβλίο άνοιξες εκτος από κανένα πορνό για να ξεδίνεις?
Ακούγεσαι πολύ πιτσιρικάς, ανώριμος και πολύ βλάκας, γιατί αν είχες μυαλό θα αντίκρουες με στοιχεία και όχι με ύβρις.
Άστον βρε Zanglo!Άστον!Άστον να μας λέει τέτοια!Άστον να μας δείξει τι έστι χριστιανισμός και μεσσαίωνας!
bobo το άλλο με τον toto το ξέρεις.μάθε να μιλάς και άσε τις υποδείξεις.ακόμα το σίριαλ δεν ξεκίνησε και αρχίσαν τα όργανα,πάντως εγώ δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη γιατί τους έχω για νέο ταξικούς εκεί στον sky,μωάμεθ μέθυσος και γυναικάς εκεί επανάσταση εδώ,ας μην το ξεχνάμε τίποτα δεν είναι τυχαίο,αν μας πούνε και τουρκόσπορους μην μας φάνη περίεργο,εννοώ ότι μπορεί να πούνε ότι δεν υπάρχουν έλληνες από τους ρωμαίους και μετά.
Γιατί διαγράψατε ένα postάρισμά μου εδώ;
ΠΌΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥς ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΈΘΝΟς ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΤΡΑΓΟΜΟΡΦΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥς ΚΑΙ ΤΙς ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ?
Ακόμη και η εθνική τράπεζα είναι χορηγός του κατάπτυσου «1821»!Η τράπεζα αυτή που ελέγχεται και από την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας!
Άρα και η επίσημη εκκλησία αποδέχεται πλήρως το περιεχόμενο της σειράς αυτής!
Τι πίνεις ρε φίλε;Τι μία στηρίζεις με σθένος και αποφασιστικότητα την εκκλησία σου και τη άλλη τι κάνεις;
Κύριε hellas orthodoxy στρέφεσαι και κατά της εκκλησίας σου που ελέγχει την εθνική;;!Κακό!!Πιπέρι!Θα σε τιμωρήσει ο θεούλης!
Τι είσαι τελικά; Ξέρεις;Αμφιβάλλω!
Κόψε επειγόντως αυτό που πίνεις διότι σου μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/02/1821_8774.html