"Greek National Pride" blog / ΑΙΓΑΙΟ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Η νύχτα των Ιμίων όπως την έζησα


 

Γράφει ο
Χρήστος Μακρυγιάννης

Στην μνήμη των ανθρώπων κάποια γεγονότα μένουν αναλλοίωτα. 

Δεν είμαι συγγραφέας και δεν φιλοδοξώ να γίνω, θέλω όμως να καταγράψω τα γεγονότα όπως τα έζησα εκείνη την νύχτα.

Την 26η Ιανουαρίου 1996 ειδοποιήθηκα από τον συνάδελφό μου Θεολόγο Γ. ότι πρέπει να επιστρέψω στην μονάδα. Εκείνη την εποχή υπηρετούσα ως Αξιωματικός του κέντρου επιχειρήσεων Κ.Ε.Μ στην ειδική αντιαεροπορική Μονάδα\ ΧΩΚ // στην Βόρεια Ελλάδα.

Στην βουνοκορφή της Μονάδος η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και εμφανώς εκνευρισμένος, μόλις αντίκρισα τον Θεολόγο Γ., του είπα «δεν πιστεύω ρε Commando να με κουβάλησες μέσα επειδή οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο»!

Κατάλαβα από την έκφρασή του ότι συμβαίνει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Στο κέντρο επιχειρήσεων βρήκα τον φίλο μου και συνάδελφο Δήμο Π., άριστο Αξιωματικό του Κέντρου Επιχειρήσεων όπου ενημερώθηκα για την κατάσταση.

Όλοι οι χειριστές στρατιώτες στην θέση τους αστέρια στην δουλειά τους. Ενεργοποιήσαμε τα RADAR και όλες οι Πυροβολαρχίες πυρός ανάφεραν κατάσταση ετοιμότητας.

 

Παρακολουθήσαμε την κατάσταση και ελέγχαμε στόχους. Εχθρικά αεροσκάφη και φίλια αεροσκάφη.

Όλη η νύκτα κύλησε έτσι και οι χειριστές αλλάζανε για ξεκούραση.Την άλλη ημέρα (κατεβήκαμε) στην Μοίρα όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκαν οδηγίες από τον Διοικητή της Μοίρας και τον Αξιωματικό των επιχειρήσεων.

Όλοι οι Αξιωματικοί και οι αδειούχοι ενημερώθηκαν να επιστρέψουν άμεσα καθώς και οι οπλίτες.Το ηθικό υψηλότατο και όλοι ετοιμαζόμασταν για μια σύντομη και σκληρή μάχη, όπως λέγαμε. Όλες οι ημέρες και οι νύχτες κύλησαν έτσι μέχρι την παραμονή.

Την παραμονή εκείνης της νύχτας έγινε ενημέρωση ότι πάμε σε πόλεμο και αρχίσαμε να ενεργοποιούμε σχέδια και υλικά άκρως απόρρητα. Το πρωί ενημερωθήκαμε ότι επίκειται μερική επιστράτευση. Ζήτησα άδεια να πάω στο σπίτι μου να αποχαιρετήσω την γυναίκα μου, τα τρία παιδιά μου και την μητέρα μου που τυχαία βρισκόταν στο σπίτι μου εκείνες τις ημέρες και να πάρω μαζί μου προσωπικά αντικείμενα που έχουμε πάντα έτοιμα για τον πόλεμο από τον καιρό της ειρήνης. Έλειπα από το σπίτι πέντε ημέρες.

Όταν ξεκίνησα γύρω στις 19:00 μαζί με τον Θεολόγο με το Ι.Χ αυτοκίνητό μου για την επιστροφή στην Μονάδα και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τις στροφές του βουνού είχε τόσο πυκνή ομίχλη που ο Θεολόγος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και με καθοδηγούσε να ανέβουμε. Υπήρχε βεβαίως αρκετό χιόνι κάτι το γνώριμο για την Μονάδας μας.

Όταν φτάσαμε ενημερωθήκαμε ότι ο συναγερμός της Μονάδος ανέβηκε σε υψηλότερο επίπεδο. Αρχίσαμε τα γνωστά και τετριμμένα για μας που κάναμε και σε ασκήσεις αλλά και σε καθημερινή βάση.

Ο συναγερμός ανέβαινε και όλοι οι στρατιώτες ενημερώθηκαν για την κατάσταση. Κανένας δεν έδειξε την παραμικρή λιποψυχία, αντίθετα όλοι ήταν χαρούμενοι με αίσθημα άγριας χαράς και έξαψης. Όλα τα στραβά της φυλής μας εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν ηγέτες από το πουθενά, δεν μπορώ να το περιγράψω πρέπει να το ζήσεις, βλέπεις τον Αλέξανδρο που είχε το Κ.Ψ.Μ να τσακώνεται σε ποιο όχημα θα πάει για να έχει μαζί του το πολυβόλο! Στιγμές μοναδικές.

Η κατάσταση συναγερμού ανέβαινε στα ύψη και ενεργοποιήσαμε υλικά άκρως απόρρητα που δεν μπορώ να αναφέρω. Άρχισαν τα σήματα τα οποία τα έπαιρνα από τον Αξιωματικό Επιχειρήσεων της Μοίρας και τα μετέδιδα μέσω του συστήματος στις πυροβολαρχίες πυρός και παράλληλα είχαμε επαφή με την αεροπορική μονάδα που έλεγχε τα αεροσκάφη τα δικά μας.

Οι πυροβολαρχίες είχαν ενεργοποιήσει τα πάντα, δεν υπήρχαν κατά παράδοξο τρόπο προβλήματα στα Υλικά που μας ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο καιρό.

Όλοι οι πύραυλοι ενεργοποιημένοι και έτοιμοι για εκτόξευση ένα σήμα και όλα έτοιμα για μάχη. Εκείνη την στιγμή, περίπου στις 22:30, παίρνω σήμα και δίνουμε match order σε μια πυροβολαρχία που σημαίνει ότι σε 2 ώρες πρέπει να είχε φορτώσει τα υλικά της και να είχε φύγει για την θέση της που ήταν καθορισμένη. Πράγμα που έγινε.

Την επόμενη μισή ώρα παίρνουμε σήμα εντολή να μεταβιβάσω στις πυροβολαρχίες την κωδική εντολή (blazy sky) (φλεγόμενος Ουρανός !!! ) που σημαίνει πόλεμος !!!! Οι πυροβολαρχίες ανέφεραν ετοιμότητα, όλα έτοιμα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ενημερώσω ότι εμείς στο κέντρο δεν έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο τηλεόραση, ραδιόφωνο δεν είχαμε γνώση για το τι μετέδιδαν τα κανάλια και παρακολουθούσαμε τα γεγονότα από τα RADAR και τα υπηρεσιακά κανάλια.

Λόγω καιρού τα αεροσκάφη που πετούσαμε εκείνο το βράδυ ήταν τα Α-7 τα διώξεως βομβαρδισμού, τα παντός καιρού από την Σούδα της Κρήτης, άγνωστα στους Τούρκους και στα κέντρα αεράμυνας της Σμύρνης, πανίσχυρα αεροσκάφη για εκείνη την εποχή.

Παραδόξως οι Τούρκοι δεν είχαν την ετοιμότητα που είχαμε εμείς και επειδή είχαμε άμεση ενημέρωση ο Έβρος μας ενημέρωνε ότι οι βροχές που έπεφταν τις τελευταίες ημέρες είχαν τα τουρκικά άρματα καθηλωμένα και εύκολη λεία για τα δικά μας. Υπόψη ότι όλες οι Μονάδες στον Έβρο ήταν στις θέσεις μάχης μερικές ημέρες πριν με συνθήκες Σιβηρίας.

Δεν αναφέρω τα γεγονότα που τα γνωρίζετε όλοι από την τηλεόραση.

Μετά από ώρες αναμονής και χωρίς να υπάρχει καμιά εντολή για άμεση εμπλοκή αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει, άρχισε να ξημερώνει, μάθαμε και επίσημα τα γεγονότα και να πέφτει ο συναγερμός, ενώ άρχισαν να καταφτάνουν στην μονάδα οι πρώτοι επίστρατοι. Άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση και απεμπλοκή των δυνάμεων και των Πυροβολαρχιών πυρός.

Μέχρι το μεσημέρι είχαμε επανέλθει στην προ της 26ης Ιανουαρίου κατάσταση. Πίκρα παντού, κανείς δεν μίλαγε οι διαταγές βαρετές και οι εκτελέσεις νωχελικές, όλοι ένα γιατί!

Κατέβηκα από το κέντρο και πήγα στο Κ.Ψ.Μ. Εκείνη την ώρα είδα τα πλάνα από το μοιραίο ελικόπτερο, είχα βέβαια ενημερωθεί για την κατάσταση και την (παλικαριά του πρωθυπουργού μας).

Η πίκρα που μας έμεινε μεγάλη αλλά μεγαλύτερη η (εκτίμηση) που είχε ο Πρωθυπουργός της Χώρας στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή είπε χωρίς κανένα λόγο έτσι απλά ότι τόσο μπορούν οι δυνάμεις μας τόσο κάνουμε.

Δεν χρειαζότανε να στείλουμε βατραχανθρώπους στα Ίμια. Αν κάποιος ήθελε να υπερασπίσει το ελληνικό έδαφος θα μπορούσε να γυρίσει τα πυροβόλα από την Κάλυμνο και να κάνει στόχο τα Ίμια. Ούτε διαπραγματεύσεις ούτε τίποτε. Απλά κάνω δραστική βολή σε ελληνικό έδαφος, όπως δικαιούμαι.

Αυτή είναι η αλήθεια – τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Θέλω να επισημάνω όμως ένα πράγμα: Όταν οι Αξιωματικοί και οι οπλίτες δεν έχουν ηθικό δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις, είμαστε Οργανισμός κοινώς για τα μπάζα . Τότε θα έχουμε και περιορισμένη κυριαρχία.

Τότε η Πατρίδα θα μας ζητήσει τον λόγο!

πηγη

14 thoughts on “Η νύχτα των Ιμίων όπως την έζησα

 1. 1η παπαριά:Ζήτησα άδεια να πάω στο σπίτι μου να αποχαιρετήσω την γυναίκα μου, τα τρία παιδιά μου και την μητέρα μου που τυχαία βρισκόταν στο σπίτι μου εκείνες τις ημέρες

  2η παπαριά: Λόγω καιρού τα αεροσκάφη που πετούσαμε εκείνο το βράδυ ήταν τα Α-7 τα διώξεως βομβαρδισμού, τα παντός καιρού από την Σούδα της Κρήτης, άγνωστα στους Τούρκους και στα κέντρα αεράμυνας της Σμύρνης, πανίσχυρα αεροσκάφη για εκείνη την εποχή.

  …ΈΧΟΥΜΕ Ν΄ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΟΣΟ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 31Η ΓΕΝΑΡΗ…
  ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕ ΜΑΙΝΤΑΝΕ…

 2. ΕΥΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ
  ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ………..

 3. ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ…
  ΕΠΙΣΗΣ
  ΤΑ Α-7 ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1996???
  ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ !!!
  ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ dgl ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.
  ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.

  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΕΠΤΑΣΤΑΔΙΟΥ ΠΟΡΘΜΟΥ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ.
  ΤΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΟΥ
  ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΣΟΥΡΟΜΑΓΚΑ…

 4. @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ

  λιγο σεβασμο σου ειπε δεν σε προσβαλε.Ουτε μας ενδιαφερει που ησουν και τι εκανες την νυχτα των Ιμιων.Οπου και να ησουν παντως δεν σε κανει πιο ελληνα απο εμενα η αποοποιονδηποτε αλλο ελληνα δεν ηταν εκει κοντα..

 5. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε αυτές τις μέρες .Ο κάθε επιτελικός που έζησε μια ζωή στα γραφεία θα λέει πως «πολέμησε » την βραδυά των Ιμίων.

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ (ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ).

 7. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ. ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ -12. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΤΠ ΧΩΡΙΣ ΒΟΓΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ. ΜΕ ΑΚΜΑΙΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑ Κ.Α. ΚΑ;ΟΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ, ΚΛΠ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ.

 8. εσυ που κατηγορείς τον αφηγητή που υπηρέτησες??? δεν μας λες να μάθουμε ποιός είσαι??? Ο καθένας παίζει το ρόλο του στον πόλεμο, ακόμα και ο μάγειρας και ο αδηγός όλοι μα όλοι,ρε μπας και είστε όλοι από το πολέμικό μουσείο???

 9. Ο Μακρυγιάννης ο Χρήστος που τότε υπηρετούσε στην 181 ΜΚ/Β «ΧΩΚ» στο ΚΕΜ,δεν γράφει ψέμματα.Υπηρέτησα μαζί του και είχαμε και την ίδια ειδικότητα(τεχνίτες radar{ICWAR} και κλωβού ελέγχου συστημάτων πυρός{ICC-IPCP}.Αλήθεια ήταν στο ΚΕΜ της 181 εκείνη την περίοδο,εκτελώντας χρέη Αξκού(Δκτου) KEM.Αν τα όσα αναφέρει ότι συνέβησαν(στο ΚΕΜ) είναι αληθινά δεν μπορω να το υπογράψω γιατί εγώ ήμουν στη Γ/Π εκείνη την περίοδο.Αλλά πραγματικά είχαμε «blazing skies» κάποια στιγμή,δώθηκε και δγή για «march order» και ξεκίνησαν οι διαδικασίες μετακίνησης υλικών μέσα στη νύχτα με χιονοθύελλα.Το πνεύμα ήταν πολεμικό,η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη,ο φόβος του καθενός μας κρυμμένος βαθειά μέσα μας για να μην γίνει αντιληπτός από τον διπλανό μας.Χαρά δεν είχα και μάλλιστα»άγρια»(όπως λέει ο Χρήστος),αλλά ήμουν τσιτωμένος να μην κάνω λάθος,να κανω όλα όσα είχα εκπαιδευτεί γρήγορα και σωστά.Η λέξη «έξαψη» ίσως με καλύπτει περισσότερο για την περιγραφή του τί συνέβαινε σε΄μένα.Για αεροσκάφη Α-7 και τα υπόλοιπα που αναφέρονται,εγώ δεν μπορούσα να γνωρίζω από εκεί που ήμουν.Θυμάμαι όμως όλα όσα είπαν οι τηλεοράσεις μετά.Για τα αδέλφια μας που χάθηκαν ηρωικά με το ελικόπτερο,για τό «ευχαριστώ τις ΗΠΑ» του σιμήτη(ναι μικρό σιγμα του πρέπει),για το μπάχαλο στο πεντάγωνο με πρωταγωνιστές λυμπέρη και πάγκαλο.Αυτά δεν ξεχνιούνται.Και τότε αρχίζει να γίνεται ο πόνος της ψυχής μου δυνατός,ο θυμός μου να περισσεύει και να ξαναζώ εκείνες τις ώρες σαν να είναι τώρα…

 10. @11.Ευχαριστούμε φιλε Σπαρτιάτη για τη ειλικρινή και τόσο ανθρωπινη αφήγηση των τραγικών εκείνων γεγονότων.

 11. ΑΡΚΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ «ΡΙΞΕΙ» ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ. ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΕΦΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ. ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ.

  ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΑΜΕ, ΟΛΟΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
  Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ.

  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.

 12. ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s