"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Διείσδυση άγνωστου σκάφους και ρίψη πυροβολισμών στη βάση της ΜΥΚ! (ανανέωση)


 

Image

(Ανανέωση 14:57) Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες το κυνηγητό επαναλήφθηκε και σήμερα από τις 12:00 το βράδυ έως και τις 03:00 το πρωί τουλάχιστον με δυνάμεις της ΜΥΚ να κυνηγούν ένα ταχύπλοο με ταχύτητες που πλησίαζαν τα 40 μίλια, και ρίψεις πυροβολισμών με καταιγιστικό ρυθμό. Η «τρελή» καταδίωξη εξελίχθηκε ουσιαστικά από το λεγόμενο δίαυλο, μεταξύ Σλαμίανας και Αττικής μέχρι και τον Πειραιά ενώ ελέγχονται οι πληροφορίες που θέλουν αυτή να έγινε και μέσα στις εγκαταστάσζεις του ναυστάθμου.

————————————————————————————————————-

Σοβαρά θέματα ασφάλειας του κεντρικού ναυστάθμου Σαλαμίνας τίθενται, καθώς, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, προ ημερών άγνωστα ταχύπλοα σκάφη διείσδυσαν μέχρι τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ)  με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξή τους και ρίψη πυροβολισμών. Συνολικά στην καταδίωξη συμμετείχαν τρία ταχύπλοα της ΜΥΚ ενώ ο αριθμός των ταχύπλοων σκαφών που εισήλθαν μέσα στο ναύσταθμό δεν έχει διευκρινιστεί.

Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μόλις τα άγνωστα ταχύπλοα εντοπίστηκαν δεν υπάκουσαν στις εντολές των ανδρών των υποβρυχίων καταστροφών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ανοίξουν πυρ εναντίον τους, δεδομένου ότι η διείσδυση έγινε σε μέσα σε στρατιωτική περιοχή. Δεν έγινε γνωστό πιο το αποτέλεσμα της καταδίωξης αλλά πιθανότατα τα άγνωστα σκάφη κατάφεραν να διαφύγουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστα σκάφη εντοπίζονται πλησίον του ναυστάθμου Σαλαμίνας, αλλά αυτή τη φορά το περιστατικό καταδεικνύεται ως ιδιαίτερα σοβαρό.

Συχνά παράνομοι αλιείς διεισδύουν στην παντελώς αφύλακτη θαλάσσια περιοχή του ναυστάθμου και καταδιώκονται, όταν γίνουν αντιληπτοί από σκάφη του Λιμενικού, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι ήταν κάτι διαφορετικό αφού σκοπός του συγκεκριμένου σκάφους ή των σκαφών  δεν ήταν η αλιεία, αφού προσέγγισαν το λιμανάκι της ΜΥΚ.

Άλλες πληροφορίες οι οποίες τελικά εξακριβώθηκαν, αναφέρουν πως  διείσδυση των άγνωστων ταχύπλοων έγινε και πάλι λίγο μετά τα μεσάνυκτα σήμερα στο ναύσταθμό Σαλαμίνας και αυτή τη φορά όπως και την προηγούμενη υπήρξε ρίψη πυρών μόνο που αυτή τη φορά τα πυρά ήταν καταγαιστικά!

Η υπόθεση πάντως της ασφάλειας μέσα στον ίδιο το Σαρωνικό, και στις ακτές της Αττικής όπου βρίσκεται πλειάδα στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους αρμοδίους.
Δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες, όταν τουρκικό δουλεμπορικό σκάφος  φόρτωσε λαθρομετανάστες στον Ασπρόπυργο (!) και σάλπαρε για Ιταλία χωρίς κανένας και ποτέ να το ενοχλήσει ή να ρωτήσει που πάει και ποιο είναι, Πρόκειται για το ίδιο τουρκικό δουλεμπορικό που προκάλεσε το τραγικό ναυάγιο που συνέβη 30 μίλια δυτικά της Κέρκυρας το Σάββατο το βράδυ 15 Ιανουαρίου και αναδεικνύει τα προβλήματα του ανύπαρκτου μηχανισμού επιτήρησης του ελληνικού θαλασσίου χώρου.

Το τουρκικό σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή μεταξύ της Αττικής και της Κορίνθου κάπου στον Ασπρόπυργο, περνώντας «μια ανάσα» από τον ναύσταθμο όπου ελλιμενίζεται ο Στόλος και «έδεσε» στην «καρδιά» της βιομηχανική περιοχής της χώρας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας η 2η ΜΑΛ κλπ. χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Το περιστατικό όμως των προηγούμενων ημερών  και αυτό της Κυριακής προς Δευτέρα, εάν τελικά ισχύει, καταδεικνύουν με τον πλέον προφανή τρόπο ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας, όχι σε μια οποιαδήποτε περιοχή αλλά στον μεγαλύτερο ναύσταθμό της χώρας όπου ναυλοχεί το σύνολο των πολεμικών σκαφών του ΠΝ. Εάν δεν αφυπνιστούν τώρα οι υπεύθυνοι της ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης, με ότι συνέβη, τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

15 thoughts on “Διείσδυση άγνωστου σκάφους και ρίψη πυροβολισμών στη βάση της ΜΥΚ! (ανανέωση)

 1. «…μόλις τα άγνωστα ταχύπλοα εντοπίστηκαν, δεν υπάκουσαν στις εντολές των ανδρών των υποβρυχίων καταστροφών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ανοίξουν πυρ εναντίον τους…»

  Να μια απλή μέθοδος για να αντιμετωπισθούν:
  1. Το ρεύμα λαθρομεταναστών.
  2. Οι παραβιάσεις του ΕΕΧ από τουρκικά αεροπλάνα.
  3. Οι παραβιάσεις των ΕΧΥ από τουρκικά πλοία και υποβρύχια.

 2. περίεργο και μπερδεμένο χωρίς να μπορώ να καταλάβω που εξυπηρετεί.
  σίγουρα είναι αδιανόητο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο που περιγράφεται και μάλιστα δυο φορες.δεν ξέρω ποιος εξυπηρετείται από αυτού του είδους την παραπληροφόρηση που διοχετεύεται προς tα εξο δεν ξέρω ποιος εξυπηρετείται από αυτού του είδους την παραπληροφόρηση.
  μην ξεχνάτε πως τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι ξεσήκωσαν όλη την ελλάδα όταν ένας αστυνομικός σκότωσε έναν 15″νταχρονο» και μετά μάθαμε για τα σχέδια που υπήρχαν για να ρίξουν την κυβέρνηση.οι μέθοδοι που ακολουθούνται είναι πλέον γνωστοί και δεν τσιμπάμε γιατί απλά δεν είμασε αμερικανάκια.δεν αναφέρομαι μονο στο γεγονός του άρθρου το παο και λίγο πιο μακριά ίσος είναι μια απαξίωση πλέον και του ναυτικού που τον τελευταίο καιρό ενοχλεί πολύ ( υποβρύχιο ) και δεν θα έπρεπε!επίσης ήταν γνωστό πως τέλους ιανουαρίου αρχές φεβρουάριο θα γίνει και μεγάλο και γενικά κάτι που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τη χωρα μας τα γεγονότα που διαδραματίζονται είναι ιδιαίερα ανησυχητικά .και φυσικά αναφέρομαι σε Μέση Ανατολή

 3. Δεν Ξέρω Αλλά Αυτά τα θεωρώ ψεύτικες εντυπώσεις
  Δηλαδή δεν μπορούσαν να στείλουνε οι περιβόητοι βατραχάνθρωποι ένα ελικόπτερο να τους τσιμπήσει ;;;
  Εφόσον σε δευτερόλεπτα είναι ετοιμοπολεμοι
  Τι προσπαθούν να καταφέρουν κάποιοι με τέτοια παραμύθια ;;;

 4. Pingback,αναρτησεις οπως οι «τονοι και πνεύματα»»Διαιτες» κλπ,μας δημιουργούν προβλημα και σε παρακαλώ ,παλι,να τις σταματήσεις.

 5. Το πιθανοτερο ειναι να προκειτε για της γνωστες ανοησιες του defencenet-pravdanet!!!!!οχι επιστημονικης φαντασιας αλλα….βλακειας!!!!!!!

 6. Δημήτρη που είναι ο pingback και εγώ δεν τον βλέπω?
  Μήπως ξέρεις κάτι που εμείς δεν το ξέρουμε?

 7. Zanglo τα σχετικά που αναφερω σχολια τα διαγραφω σχεδον αμέσως,είναι τυπου διαφημισεως κλπ.αλλά δεν είναι δυνατόν να είμαι 24 ωρες στο κομπιούτερ να τα κυνηγάω.Δεν εχω άπολύτως τίποτε με το συγκεκριμένο επισκεπτη όπως και με κανένα αλλο και είναι ολοι ευσπροδεκτοι αλλά εχω παρακαλεσει να μας διευκολύνετε στη προσάθειά μας,γιατί δεν είμαστε Μουμπάρακ να επιβάλλουμε λογοκρισίες.Επίσης μεσω του I.P.μπορούμε να ξερουμε εαν κανείς μεταχειρίζεται περισσότερα του ενός ψευδωνυμα κλπ.

 8. Κύριε Δ.Ι.Ξεκαθάρισε,με μαι λέξη υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα που χρησιμοποιούν από τρία τουλάχιστον ονόματα,εγώ πιστεύω και λέω ότι πρέπει να υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτό,μου αρέσει δε πως κάποιοι απειλούν,το παίζουν και άντρακλες,κρυπτώμενοι πίσω από την ανωνυμία, κατεβάζοντας το επίπεδο διαλόγου στο ποιο κάτω δεν γίνετε.-

 9. @14 Δυστυχώς φιλε ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ πάντοτε υπάρχουν μερικά ατομα που για αγνωστο λόγο δεν προτιμούν να λενε τιςαπόψεις τους υπογραφοντας με το ιδιο ονομα η ψευδώνυμο,αλλά χρησιμοποιούν περισσότερα του ενος.Νομίζω πως υπάρχει τρόπος τα σχολια αυτά να πηγαίνουν κατ’ευθείαν στα αχρηστα,και εκει προσπαθούμε να βρούμε καποια λυση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s