"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Οι εκλογές θα γίνουν το 2013,τονίζει ο Γ.Παπανδρέου


   
     
     

Οι εκλογές θα γίνουν το 2013 τονίζει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και απορρίπτει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.

Επισημαίνοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που αποφάσισε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός αποσαφηνίζει στη συνέντευξη ότι, ακόμη και εάν η Ελλάδα είχε μηδενικό χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν, καθώς το σύστημα δεν ήταν διατηρήσιμο και ανταγωνιστικό, υπήρχε έλλειμμα διαφάνειας και είχαν επενδυθεί λίγα στους τομείς στους οποίους η Ελλάδα «είναι ανταγωνιστική, δηλαδή στον ποιοτικό τουρισμό, τις πράσινες τεχνολογίες και την καινοτομία».

Αναφέρεται κατόπιν στο χρονοδιάγραμμα για αποπληρωμή του χρέους τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, που, όπως η ίδια έχει προτείνει, θα μπορούσε να βοηθηθεί εάν της δινόταν περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο περισσότερος αυτός χρόνος αποπληρωμής θα πρέπει να είναι περίπου ίδιος με εκείνον που δόθηκε στην Ιρλανδία, καθώς στην Ελλάδα δόθηκε μια βραχεία περίοδος και ως εκ τούτου στις αγορές πιστεύουν πως θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα να μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το πολύ μεγάλο ποσό σε τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει στη συνέχεια πως θα ήταν πολύ ευκολότερα για την Ελλάδα εάν ισχύσουν τα ίδια κριτήρια με την Ιρλανδία, κάτι που θα καθησύχαζε τις αγορές και τους επικριτές και σημειώνει πως οι κοινοτικοί υπουργοί Οικονομικών έχουν πάρει τη σχετική απόφαση η οποία όμως δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραπέμπει στα προβλήματα, όπως λέει, της μεγάλης παραοικονομίας και φοροδιαφυγής, όπως επίσης και της σπατάλης δημοσίου χρήματος, που υπήρχαν και υπάρχουν στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, παρά την αρνητική ανάπτυξη της τελευταίας χρονιάς, οι εισπράξεις από φόρους αυξήθηκαν κατά 10% και αυτό δείχνει ότι η ελληνική οικονομία έχει ακόμη πεδίο δράσης και πως παράλληλα με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μπορεί να γίνει μείωση των φόρων και να επιτευχτούν, παρόλα αυτά, υψηλότερα έσοδα.

Αναφέρει στη συνέχεια ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα λιτότητας που είναι οδυνηρό όμως η κρίση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να λυθούν μερικά από τα διαρθρωτικά προβλήματα, ενώ η ίδια αποτελεί ευκαιρία για αλλαγή των δομών στην Ευρώπη.

Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν φέτος εκλογές στην Ελλάδα, καθώς μερικοί παρατηρητές πιστεύουν πως θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους έπειτα από πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου τονίζει σαφώς πως εκλογές θα γίνουν το 2013.

πηγη

2 thoughts on “Οι εκλογές θα γίνουν το 2013,τονίζει ο Γ.Παπανδρέου

 1. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

  From HEIL GAP
  Μόλις έλαβα μια ενημέρωση από πηγή στην Αίγυπτο ο οποίος μου είπε ότι περίπου 1 εκατ. Αιγύπτιοι διαδήλωναν χθες και σήμερα στους δρόμους. Ο προφανής στόχος της διαμαρτυρίας είναι το τρέχων , καταπιεστικό καθεστώς του Μουμπάρακ, του οποίου η βασιλεία εκτείνεται στα 30 χρόνια από το 1981. Παραδόξως, οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι φιλελεύθεροι με την κλασική έννοια, ώστε σε αυτό το σημείο, να μην απαιτούν τον νόμο της Σαρία. Πηγαίνοντας ένα βήμα ακόμη παραπέρα , είναι και αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου της Σαρία . Αυτό λοιπόν συμβαίνει , ενώ αντιθέτως η Μουσουλμανική Αδελφότητα προσπάθησε να εισβάλει στην χθεσινή διαμαρτυρία φωνάζοντας «το Ισλάμ είναι η λύση»! Ευτυχώς, η Μουσουλμανική Αδελφότητα πειθαναγκάστηκε στην σιωπή. Αυτή η τροπή των γεγονότων συγκλόνισε εντελώς ακόμη και την πηγή μου!
  Είχαμε γράψει και χθες σχετικά με την οργάνωση των διαμαρτυριών στην Τυνήσια και Αίγυπτο μεσω του Twitter και ότι το « # hashtag Jan25 »έδωσε την ακέφαλη εξέγερση ως μέσο εσωτερικής οργάνωσης των παγκόσμιων επικοινωνιών

  Η ατυχής αλήθεια είναι ότι ο Μουμπάρακ και το καθεστώς του είναι πεισματωμένος στη δημιουργία ακόμη περισσότερου χάους σε μια προσπάθεια να τιμωρήσει τον αιγυπτιακό λαό. Χθες, απέσυρε τις δυνάμεις ασφαλείας μακριά από τους δρόμους , και κατόπιν έστειλε πολλούς από αυτούς , με πολιτική πλέον περιβολή , να επιστρέψουν και να αναμειχτούν με τα πλήθη. Εκτός από αυτή τη μυστική κίνηση για να κινήσουν περισσότερο πρόβλημα, στις 6 το απόγευμα χθες, η κυβέρνηση άρχισε να ελευθερώνει τους φυλακισμένους από τις φυλακές και τους έστειλε έξω για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές κατά του Μουμπάρακ. Σε απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης, έχουν διαμορφωθεί πολιτικές περιπολίες που προσπαθούν να ενωθούν με άλλες περιπολίες φορώντας συμβολικά λευκά περιβραχιόνια και είναι οπλισμένοι απλώς με ρόπαλα και μαχαίρια.

  Η πρόσφατη είδηση ότι ο Μουμπάρακ θα μεταβιβάσει κάποια δύναμη σε έναν Αντιπρόεδρο, ο Ομάρ Sulieman, ο οποιος έχει για χρόνια υπηρέτησε ως σύνδεσμος μεταξύ Μουμπάρακ & Washington, DC δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και τα τα πλήθη είναι ακόμη στους δρόμους,

  Εν τω μεταξύ σύμφωνα με Associated Press = Ιερουσαλήμ (AP) – Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διέταξε σιγή σχετικά με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη γειτονική Αίγυπτο, αλλά αξιωματούχοι ασφαλείας λένε ότι ανησυχούν ότι η βία θα μπορούσε να απειλήσει και να εξαπλωθεί στην Παλαιστινιακή Αρχή.

  Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι αξιωματούχοι ασφαλείας είπαν ότι ανησυχούν ότι μια αλλαγή καθεστώτος θα μπορούσε να απειλήσει ισραηλινό-αιγυπτιακές σχέσεις και ότι η βία θα μπορούσαν να εξαπλωθεί προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

  Επίσης σε BLOG και ξένο τύπο διαβάζουμε για ανώνυμα Εικονογραφημένα φυλλάδια διαμαρτυρίας που διανέμονται στο Κάιρο τα οποία παρέχουν πρακτικές συμβουλές και τακτικές για την αντιμετώπιση των ΜΑΤ, και την πολιορκία των κυβερνητικών γραφείων .

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο

  Το υπογεγραμμένο ως «Ζήτω η Αίγυπτος», 26 σελίδων έγγραφο καλεί τους διαδηλωτές να ξεκινήσουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, και να κρατούν τριαντάφυλλα προσπαθώντας να πείσουν τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί τους.

  Στο φυλλάδιο ζητούν από τους παραλήπτες να το αναδιανείμουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η και ως φωτοτυπία, αλλά να μην χρησιμοποιούν social media όπως το Facebook και το Twitter, τα οποία είναι υπό παρακολούθηση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

  Οι διαδηλωτές στο Κάιρο συνιστάται να συγκεντρωθούν σε μεγάλους αριθμούς στις δικές τους γειτονιές μακριά από την αστυνομία και τα στρατεύματα και στη συνέχεια να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση βασικών εγκαταστάσεων όπως το κρατικό ράδιο- μέγαρο στην όχθη του Νείλου και να προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο του «στο όνομα του λαού». Άλλοι στόχοι προτεραιότητας είναι το προεδρικό μέγαρο και τα αστυνομικά τμήματα σε διάφορα σημεία του κεντρικού Καΐρου.

  Το φυλλάδιο περιλαμβάνει αεροφωτογραφίες με διαδρομές προσέγγισης όπου σημειώνονται και διαγράμματα ως τα σημεία συγκέντρωσης των διαδηλωτών . Προτεινόμενα «ως θετικά» συνθήματα περιλαμβάνουν το «ζήτω η Αίγυπτος» και «κάτω το διεφθαρμένο καθεστώς». Δεν υπάρχουν ενδείξεις από συνθήματα που αντικατοπτρίζουν την ατζέντα της ισχυρής Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Συμβουλεύει δε τους διαδηλωτές να φορούν ρούχα όπως κουκούλες μπουφάν, παπούτσια, γυαλιά και κασκόλ για την προστασία από δακρυγόνα, και να προβάλλουν καπάκια σκουπιδοτενεκέ – για να αποκρούσουν τα χτυπήματα γκλομπ και τις σφαίρες από καουτσούκ – οδηγίες πρώτων βοηθειών, και τα τριαντάφυλλα που πρέπει να κρατούν για να συμβολίζουν τις ειρηνικές προθέσεις τους.

  Διαγράμματα δείχνουν πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια ΜΑΤ και πώς να τα σπρώξουν κατά κύματα ώστε να σπάσουν τις τάξεις τους. «Το πιο σημαντικό πράγμα λέει το φυλλάδιο είναι να προστατεύει ο ένας τον άλλον»,.

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο

  Πανό και αφίσες θα πρέπει να κρεμαστούν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, που θα συμβουλεύουν καθώς και μοντέλα για αφίσες – όπου εμφανίζεται ένα πρόσωπο-κρανοφόρου αστυνομικού που πλαισιώνεται από μια ηλικιωμένη γυναίκα με παραδοσιακή ενδυμασία και μια νεώτερη ντυμένη με μοντέρνα ρούχα πάνω από το σύνθημα » Η αστυνομία και οι άνθρωποι από κοινού εναντίον του καθεστώτος «.

  Υ.Γ. Ωραιότατα , αλλά να , κάποτε , δηλαδή , μόλις πριν δυο χρόνια , στην Αθηνά , όποιος αναφερόταν σε οργανωμένο σχέδιο διαχειριζόμενο μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών μηνυμάτων , ελάμβανε αυτομάτως την συμβουλή ότι πρέπει να επισκεφτεί ψυχίατρο , διότι έπασχε από συνομοσιολογικο σύνδρομο .

  HEIL GAP ( or mind the GAP )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s