"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αποκάλυψη: Όταν οι τσιπούρες απειλούν την εθνική ασφάλεια και διαφθείρουν ανώτατους αξιωματικούς…


Μια πολύ σοβαρή υπόθεση παραβίασης της ασφάλειας στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά και εν δυνάμει διαφθοράς, φέρνουν στην επιφάνεια τα επεισόδια με την εισβολή ταχυπλόων και την ρίψη πυροβολισμών στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας του Πολεμικού Ναυτικού. Πολλές καταγγελίες έφτασαν μέσω της γραμμής ανταποκριτών του defencenet.gr για την κατάσταση στο Ναύσταθμο και δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος, ομάδα δημοσιογράφων του defencenet.gr ξεκίνησε να ερευνά την όλη υπόθεση η οποία έφερε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στην επιφάνεια.

Κατ’αρχήν είναι σαφές ότι πρόκειται για ολόκληρο κύκλωμα παράνομων αλιέων και λαθρεμπόρων-ιχθυεμπόρων με υψηλές διασυνδέσεις εντός του Ναυστάθμου. Τόσο υψηλές που κάποιοι κάνουν τα «κλειστά μάτια» καταπατώντας κάθε έννοια ασφάλειας των εγκαταστάσεων, προκειμένου το κύκλωμα να μπορεί να διεισδύει στην πλούσια σε ιχθυαποθέματα περιοχή του Ναυστάθμου και να αποκομίζει κέρδη που ανάλογα με την ημέρα κυμαίνονται μεταξύ 10.000-30.000 ευρώ (!) ειδικά αυτή την εποχή που η περιοχή βρίθει από πελαγίσιες τσιπούρες!

Το συγκεκριμένο ψάρι πωλείται αντί 30 ευρώ το κιλό στις ταβέρνες πολυτελείας και σκάφη με ειδικό εξοπλισμό από αυτόν που έχουν με ειδικούς κλωβούς οι παράνομοι αλιείς, μπορούν να αλιεύσουν από 300-900 κιλά κάθε νύχτα!

Μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένη ταβέρνα στην περιοχή της Βουλιαγμένης που απορροφά την ψαριά των λαθρεμπόρων (εννοείται ότι η όλη διακίνηση γίνεται χωρίς τιμολόγια) και ειδικά ενός από αυτούς, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Ναυστάθμου, που με την σειρά του έχει επίσης στενή συγγενική σχέση με ανώτατο αξιωματικό που υπηρετεί στο Επιτελείο!

Στην συγκεκριμένη ταβέρνα πρόσφατα παρατέθηκε τραπέζι με … πελαγίσιες τσιπούρες σε ανώτατο αξιωματικό Ναυτικού, ενός κράτους με το οποίο πρόσφατα η Ελλάδα συνήψε στρατηγική συμμαχία! Που να ήξερε ο συγκεκριμένος ότι τρώει τσιπούρες … Ναυστάθμου.

Το όλο σκηνικό πέρα από τα σαφή ίχνη διαφθοράς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα (ποιος πιστεύει ότι οι παράνομοι αλιείς μπορούν να εισέρχονται στην περιοχή του Ναυστάθμου χωρίς να γίνονται αντληπτοί παρά μόνο όταν πλησιάζουν την παραλία;), ενέχει κινδύνους σοβαρού ατυχήματος.

Οι ειδικοί φρουροί που φυλούν τις εγκαταστάσεις, απλά «δεν είναι στο κόλπο», όπως και τα στελέχη της ΜΥΚ που καταδίωξαν προ ημερών τους λαθρεμπόρους και λαθραλιείς. Οι σφαίρες στα πρόσφατα επεισόδια «έπεφταν σαν το χαλάζι» παρά το γεγονός ότι το όλο κύκλωμα έχει κάλυψη «από ψηλά». Κανείς δεν ξέρει πότε θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Αλλά και σε όρους εθνικής ασφαλείας, η όλη περιοχή είναι κανονικό «σουρωτήρι»: Το τουρκικό δουλεμπορικό που άραξε πρόσφατα μεταξύ Πάχης και Ασπροπύργου, μπορεί αντί να επιβίβαζε 250 λαθρομετανάστες, να αποβίβαζε ισάριθμους καταδρομείς με κατεύθυνση των Ναύσταθμο ή την βάση ελικοπτέρων του ΤΕΕΠ, τα διϋλιστήρια, τα ΕΝΑΕ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας κλπ. 

Αλήθεια, τι έχει να πει για όλα αυτά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s