"Greek National Pride" blog / ΑΟΖ / Ε.Ε. / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος / Τουρκία / OIKONOMIA

Η Ευρώπη αναγνωρίζει ελληνική ΑΟΖ, αν και οι κίνδυνοι δεν εξέλειπαν…


Όταν τα συμφέροντα των ισχυρών και οι σχεδιασμοί τους εξυπηρετούνται, αίφνης όλα γίνονται σύννομα και απολύτως ξεκάθαρα…

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η οποία καθορίζεται από τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου, και του Δικαίου της Θαλάσσης.

Η  απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ αποφασίστηκε πως για την ώρα δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί επισήμως, αφού το μέγα ζήτημα πλέον είναι η «διαχείριση» του παράγοντα Τουρκία.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η Δύση αναγνωρίζει πως τα νησιά του Αρχιπελάγους του Αιγαίου, το Καστελόριζο και η Κύπρος διαθέτουν ΑΟΖ, άρα οι ζώνες Ελλάδας και Κύπρου έχουν κοινό σύνορο, ενώ η αντίστοιχη ζώνη του Ισραήλ εφάπτεται με αυτήν της Λευκωσία και της Αθήνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΣΙ&Γ» και του http://www.defencepoint.gr,  οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο ελληνισμός βρίσκεται πολύ κοντά σε μία εθνική επιτυχία άνευ προηγουμένου, αφού στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε ότι οι Βρυξέλλες έχοντας αντιληφθεί τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου για την ενεργειακή τους ασφάλεια, αναγνωρίζουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία το δικαίωμα να εξασκήσουν πλήρως και χωρίς καμία έκπτωση τα δικαιώματά τους στο θέμα της ΑΟΖ.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, οι αρχηγοί κρατών επιβεβαίωσαν το δικαίωμα της Αθήνας, τόσο στο Αιγαίο όσο και το Ιόνιο Πέλαγος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η Γερμανία, διά της καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κύπρο είχε διαβεβαιώσει τη Λευκωσία, πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν το δικαίωμα να ανακηρύξουν ΑΟΖ στις περιοχές ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας.

Το μυστικό της επίσκεψης του Δημήτρη Χριστόφια στην Αθήνα ήταν η ενημέρωση της Αθήνας για το εν λόγω θέμα αλλά και ο περαιτέρω συντονισμός των κέντρων του Ελληνισμού για την διαχείριση του θέματος τους επόμενους μήνες οι οποίοι αναμένεται να αποβούν καθοριστικοί.

Η παρούσα είδηση κάθε άλλο παρά εφησυχασμό επιτρέπει. Αντιθέτως, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η τόσο ρευστή περίοδος που διανύουμε έχει πολύ μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας. Διότι καλό θα ήταν να μην «πειστούμε» ότι η Τουρκία θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα.

Δεδομένου μάλιστα ότι πλησιάζουν οι εκλογές, ενώ ο Ερντογάν παρουσιάζει μεγάλη νευρικότητα, αποξενώνοντας τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν, δηλαδή το «φιλελεύθερο κέντρο» που τον εμπιστεύθηκε, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τα ισλαμικά νάματα, απλώς θεώρησαν ότι θα προωθήσει μεγαλύτερες ελευθερίες για τους πολίτες.

Η στάση όμως του Ερντογάν, ο οποίος υπερ-αντιδρά στην παραμικρή αντιπολίτευση, αναδεικνύουν ένα ηγετικό προφίλ αρκούντως αυταρχικό.

Η έκβαση των εκλογών στην Τουρκία θα κρίνει πολλά. Σε κάθε περίπτωση, ότι και να γίνει, η τουρκική κοινωνία φαίνεται ότι είναι βαθύτατα διχασμένη.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα οφείλει να επαγρυπνεί, διότι η συνταγή της πρόκλησης «εξωτερικών περιπετειών» με σκοπό τη συσπείρωση του εσωτερικού μετώπου, είναι μια «συνταγή» την οποία έχει δει η περιοχή μας ουκ ολίγες φορές…

Defence-point.gr

28 thoughts on “Η Ευρώπη αναγνωρίζει ελληνική ΑΟΖ, αν και οι κίνδυνοι δεν εξέλειπαν…

 1. Δηλαδή πως γίνεται να λάβει απόφαση η Συνοδος κορυφής Βρυξελλών, και να μην δημοσιοποιηθεί! Μυστικό είναι, η φοβάται η Ευρώπη την τουρκια? Μυστήρια πράματα, αλλα είναι μια λογική εξέλιξη.
  Τώρα νά δούμε τι μαύρο δάκρυ θα πέσει από τις κασσάνδρες που μας πρήξαν τους αδένες με την καταστροφολογία και προδοσία του ΓΑΡ!

 2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΛΗ.
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ(και πιο πολυ για δικο τη συμφερον) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΑΥΤΗ Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΛΕΨΙΜΟ Η ΚΩΛΛΗΣΙΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ.
  ΛΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ (Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ…)ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛ.ΠΟΛΕΜΟ;;;ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ.

 3. Χρήστο, με το μπαρντόν, αλλα θα μας κλάσουνε τον μπούτσον οι μογγόλοι!
  Μολών Λαβέ, αυτό θα είναι και το τέλος τους, στο υπόσχομαι! Μακάρι να προσπαθήσουν!

 4. εδώ κολλάει η ανάρτηση που είχε θέμα την είδηση από το mega.ti σχέσει έχει αυτή εδώ η είδηση με αυτό που μετάδωσε το mega κύπρου ότι είμαστε ανίκανοι και έχουν veto οι τούρκοι και άλλες παπαριές.ζαγγλέ πιστεύω ότι το τραινάρουν ώστε να βρούν μια λύση για την λύσσα της τουρκίας,γιατί εκεί στην τουρκια έχει πολλές εταιρίες ευρωπαϊκών συμφερόντων και δεν θα θέλαν κάποιοι να δουν να μπαίνουν στην τουρκικη αγορά τους κινέζους και ρώσους και πολύ περισσότερο να παράγονται προϊόντα από ρωσοκινεζικά κεφάλαια και να έρχονται στην αγορά της E.E με τις είδη ενδιάμεσες εμπορικές συμφωνίες.έχει πολύ ψωμί ακόμα ώστε να φανεί κάτι ουσιαστικό.πάντως τώρα έχουμε να λέμε,ευρωπαϊκή ένωσις,usa είναι ουσιαστικά μαζί μας,τώρα περιμένουμε τις κινήσεις της τουρκίας για τους δικούς της συμμαχους.κάθε πράμα στον καιρό του.

 5. TRENAROUN MEXRI TIS EKOLOGES STIN TOURKIA.

  TO KSEROUN KAI OI PETRES.

  ENA KAI APO TA THEMATA TOU ERZEROUM ITAN SIGOURA KAI AYTO.

  YPOMONI MEXRI TO KALOKERI OSTE NA KATHARISEI O ALLOS DIPLA ME TOUS STRATIGOUS.

 6. Καλή διείσδυση stef, έχεις δίκαιο, το σπουδαιότερο βεβαια είναι ότι έστω και σιωπηλά έχουμε συμπαράσταση από USA, Ευρώπη και ισραήλ.
  Τώρα ας τα μετρήσουν τα πλούς και μήνους και ας αποφασίσουν, νομίζω ο μαύρος χρυσός είναι ποιο βαρύς από τις κινεζικές κοπίες.

 7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ Η.Π.Α ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ.ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ (ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ…)

 8. Παει ακομα ενα καταστροφορολογικο σας σεναριο κυριοι του blog που σπευσατε να προεξοφλησετε πως παραχωρει ο ΓΑΠ την ΑΟΖ μας στους Τουρκους…
  Η εξωτερικη πολιτικη των κουμπαρων ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
  Δεν πειραζει ομως, εσεις συνεχιστε να ελπιζετε πως καποτε ο Αντωνακης θα γινει πρωθυπουργος…

 9. zanglos O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΥΡΙΞΕΙ ΑΟΖ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ..

 10. Αγαπητέ Αλέξανδρε που το είδες το καταστροφολογικό σεναριο του blog και οτι ..υποστηρίζουμε τον Αντωνάκη;Εαν μας διαβαζεις τακτικά θα πρεπει να ξερεις οτι οι αναρτησεις ΓΑΠ-Αντώνη είναι τουλάχιστον μια προς δεκα,φυσικό αλλωστε επειδή σαν Πρωθυπουργός εχει πολύ πιο μεγαλες δραστηριότητες(που δεν τις είχε ομως ο προηγούμενος)Το blog είναι τελείως ειδησεογραφικό και ακομμάτιστο,βαζουμε ολες τις απόψεις και υποστηρίζουμε οτι είναι εθνικό,πατριωτικό και Ελληνικό.Κατα τη γνωμη μας,φυσικά.Αλλά τον Αντωνάκη για..Πρωθυπουργό;;;Απο που κι’ως πού;;

 11. Αντώνη, είμαι βέβαιος ότι υπάρχει σχέδιο που ακολουθείται.
  Δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας συνεκμετάλλευσης και μαλακίες.
  Ο χρόνος είναι υπέρ μας.

  Μίναρα, αν θες να μάθεις από που είμαι να με ρωτήσεις

 12. (18)Συμφωνω με Zanglo 100%!!!!!!!Φαινετε ξεκαθαρα πως οι κασσανδρες τυπου (Παρον)αλλα και αλλες βλαπτουν το εθνικο συμφερων,αλλα τελικα θα απαξιωθουνε αργα η γρηγορα…….Το αρθρο ειναι ξεκαθαρο,σχετικα με την ανοησιες του ΠΑΡΟΝ;;;;;Τι να κανουμε υπαρχουνε και αφελεις σε αυτη τη χωρα!!!!!!!!

 13. Φαινετε ξακαθαρα οτι σε καποιους δεν αρεσε αυτο,κατα τα αλλα το παιζουνε και πατριωτες……κριμα!
  κριμα που μπροστα στο εθνικο συμφερων,καποιοι βγαζουνε χολη ακομα και στα θετικα….κριμα που καποιοι βγαζουνε τοσηηηηηηη……μικροψυχια…..λες και αν κερδισει αυτη η κυβερνηση αυτος ο πρωθυπουργος,δεν θα κερδισει η Ελλαδα ολος ο Ελληνισμος……..ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!

 14. Ιστορικη η αποφαση της Ευρωπαικης ενωσης!!!!!ντροποι σας……που ακομα και τωρα μιζεριαζετε και δειχνετε εμπαθεια επειδη ανικετε σε αλλο πολιτικο χωρο!!!!!ντροποι σας…….
  ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!!!!

 15. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΔΕΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…..ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;;;;;Η ΘΑ ΜΙΖΕΡΙΑΖΕΤΕ;;;

 16. Επιτελους η πολιτικοι αρχισε ΚΑΙ παλι να εχει ενδιαφερον,γιατι με τον κ.παιζω play station ειχαμε αρχισει να κουραζομαστε…..

 17. jonny, και βέβαια επικρουούμε και αναγνωρίζουμε ταις επιτυχίες όλοι οι πατριώτες. Μακάρι να πετύχει ο ΓΑΠ στα εθνικά δίκαια και ενδιαφέροντα και να γίνει εθνικός ήρωας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Οι όποιες επιφυλάξεις μας βασίζονται σε προηγούμενες παρατηρήσεις ως προς το σκέπτεσθαι και πράττειν του ανδρός. Μακάρι να είναι αλλιώς και να πετύχει σε όλα. Μαζί του είμαστε σε κάθε αγώνα της Ελλάδας όταν δίδεται με πατριωτική συνείδηση και κατεύθυνση.

 18. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μελανά σημεία τα οποία μπορεί κανείς να τα κρίνει ανάλογα αυστηρά με τα ιδεολογήματα του.
  Αλλα, όλες αυτές οι καταστροφολογίες, τα ψέματα κλπ όλο αυτό τον καιρό, εγώ δεν είδα μέχρι τώρα προδοσία ούτε στο σκοπιανό ούτε στο αιγαίο, ούτε στη κύπρο και με εξαίρεση το ΔΝΤ που δεν μπορώ να κρίνω, νομίζω τα πάει καλά.
  Tώρα βεβαια τύχανε και οι βολικές συγκυρίες, αλλα, ο καλός ο παίχτης (πόκερ) συνήθως παίρνει και καλά χαρτιά!
  Δεν είμαι Σοσιαλιστής και ούτε θα γίνω, αλλά για την Ελλάδα, μακάρι να γίνει εθνάρχης ο ΓΑΡ και το κόμμα του.

 19. Ζάγκλε, αυτό μας έλειπε! Να γίνει εθνάρχης ο ΓΑΠ και να πανηγυράνε τα λαθροπακιστανά στο Σύνταγμα, όπως έκαναν μόλις κέρδισε τις εκλογές! Αλοίμονό μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s