"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Μας αγοράζουν, αφού έριξαν την τιμή μας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο ιταμός τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται πλέον οι εκπρόσωποι της τρόικας στη χώρα μας ήταν αναμενόμενος.  Το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί.

Το πρόβλημα είναι σ’ αυτούς που όχι μόνο τους ανέχονται, αλλά και θεωρούν φυσιολογικό να συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ οι ίδιοι διατηρούν τους τίτλους του «πρωθυπουργού», των «υπουργών», των «βουλευτών» και, επιτέλους, τον «Ελλήνων»! Αλλά και πάλι, μόνοι τους το πήραν αυτό το θάρρος οι της τρόικας; Μάλλον όχι. Δεν θα τολμούσαν.

Δεν θα διενοούντο τέτοια συμπεριφορά. Οι άνθρωποι απλώς επαναλαμβάνουν αυτά που ακούνε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Δεν το γράφω τυχαία αυτό.

 

Οι άνθρωποι ακούνε και τις δημόσιες δηλώσεις (και του ίδιου του πρωθυπουργού) και των άλλων συνεντευξιαζομένων.

Κι’ αν όλα αυτά τα λένε δημόσια, είναι βέβαιο ότι τα ίδια λένε ενημερώνοντας τους δανειστές μας. Σα να τους ακούμε: Διαμαρτύρονται αυτοί που ξεβολεύονται, οι προνομιούχοι, οι εγωιστές, οι συντεχνίες, οι διεφθαρμένοι, οι σπάταλοι – οι… ανθέλληνες, περίπου!

Μ’ αυτόν τον αέρα έκαναν χθες την εμφάνισή τους στην συνέντευξη Τύπου αυτοί οι κύριοι. Με απύθμενο θράσος, ενώ γνωρίζουν πως το σύνηθες είναι να αποτυγχάνουν και όχι να επιτυγχάνουν. Διαπίστωσαν, βέβαια, ότι εδώ στην Ελλάδα είμαστε βαθιά νυχτωμένοι.

Ελάχιστοι ασχολήθηκαν την προηγουμένη της προκλητικής εμφάνισής τους με όσα προχθές είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν απολογούμενος για την αρνητική αξιολόγηση του Ταμείου.

Ότι δηλαδή μετράνε περισσότερες αποτυχίες από επιτυχίες και πως πρέπει να φέρονται πιο σεμνά. Άλλωστε, δεν φταίνε οι εκπρόσωποι των δανειστών μας. Μας έδωσαν χρήμα (έστω και με ληστρικό επιτόκιο) και μας αγόρασαν.

Τώρα, μας υποδεικνύουν τι θα κάνουμε. Πότε με τους μισθούς, πότε με τις συλλογικές συμβάσεις και τώρα με την δημόσια περιουσία μας. Αυτός ήταν φαίνεται ο τελικός σκοπός:

Να πέσει η χώρα σε βαθιά ύφεση, να βρεθεί με το κεφάλι κάτω από το νερό, να αισθανθεί στα πρόθυρα της ασφυξίας, να πέσουν οι τιμές παντού . Και να έλθουν να αγοράσουν τα πάντα.

elzoni.gr

10 thoughts on “Μας αγοράζουν, αφού έριξαν την τιμή μας

  1. Η εσχάτη προδοσία επισύρει ποινή θανάτου.

    Τό έγκλημα τής εσχάτης προδοσίας τελείται
    εδώ καί ένα χρόνο.

    Αφού η δικαστική εξουσία τελεί καί αυτή υπό
    ξένη κατοχή απομένει ή εκτέλεση τής ποινής.

  2. Τι λε ρε Βούλτεψη ;;;; Σοβαρά κοριτσι μου;;;
    Αν ήταν η ΝΔ στα πραγματα σημερα, θα το έλεγες αυτο;;;

  3. Βγαλε το σκασμο επιτελους στο σπιτη του κρεμασμενου δεν ψαχνουν για σκηνη που ησουν οταν ο καταληλοτερος και η παρεα σου τα εκαναν μανταρά; τώρα ξυπνησες;

  4. Αγαπητοί συμπατριώτες.
    Αντί να διαφωνουμε μεταξύ μας, δεν τραβάμε μια πτώχευση να τους κάνουμε τα χαρτιά τους κατάληλα για την τουαλέτα;

  5. Μπάμπη μια πτώχευση θα ήταν ό,τι χειρότερο!!!
    Άσε που θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των τούρκων…

  6. Η κυρία Βούλτεψη,είναι και αυτή μέρος του συστήματος,μέχρι χθες δεν ήξερε τίποτα,οι πολιτικοί μας ειδικά αυτοί που ασκούν την πραγματική εξουσία,άσχετα από κόμματα και αποκόμματα,συνειδητά με τάξη-οργάνωση-υπακοή,μας πάνε εκεί όπου τους ορίστηκε,και αυτό κάνουν,όποιος πολίτης όντως νομίζει ότι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι τυχαία, είναι λάθος, και ως γνωστόν τα λάθη πληρώνονται,και όσο υπάρχει αδράνεια τόσο οι ληστές θα δρουν ανενόχλητα,και όποιος περιμένει να δει στη φυλακή άλλους,αυτός πιθανόν μπορεί να μπει,κυρία Βούλτεψη είπατε τίποτα για τα εξακόσια δις ευρώ,αυτά είναι νόμιμα, η κυβέρνηση πήρε μέτρα να μας σώσει μας άρπαξε ότι λίγα έχουμε,και τα δίνει που ,στους Τραπεζίτες,ο Γεόργιος Παπαδόπουλος {χούντα} ,και αυτός το ίδιο δεν έκανε και αυτός να μας σώσει ήθελε,ο Κωστάκης,προσπάθησε δεν μπόρεσε όμως αλλά, κουράστηκε πολύ του κόπηκε η ανάσα, για αυτό δεν μπορεί να μιλήσει το παιδί, όπως τα κατάφερε λοιπόν ο Παπαδόπουλος, και ο Κωστάκης Αμερικανοκινούμενος,το ίδιο θα τα καταφέρει και ο νέος Γεώργιος.-

  7. Υπαρχουν παραδειγματα σαν την Αργεντινη κ την Τουρκια που απο πτωχευση ανεκαμψαν…
    θα πρεπει αυτα να μελετηθουν κ να γινουν οι ιδιες δρασεις κ βελτιωμενες…
    Προσωπικα πιστευω: 1) Σχεδιο ανακαμψης πριν απο πτωχευση (με παραχωρηση γης για καλλιεργεια σε πολιτες κ οργανωση εμποριας των προιοντων σε χωρες του εξωτερικου)
    2)Πτωχευση με επιστροφη στη δραχμη κ εξοδος απο το ευρω..(ετσι θα μπορουμε να κοψουμε οσες δραχμες θελουμε..οι εισαγωγες θα γινουν απλισιαστες αλλα θα υπαρχει χρημα στην αγορα που τωρα λειπει κ να κινηθουν τα ελληνικα προιοντα…)
    3) Απλωσει χερι-κοψει χερι….
    οποιος κλεβει το δημοσιο χρημα με τον α η β τροπο να πληρωσει 3 φορες τα ιδια…

    καπως ετσι…

  8. ……….τι κρίμα που δεν ζει σήμερα ο αγαπημένος φίλος «κατσαπλιάς» που άκουγε στο όνομα Γιάννης Βούλτεψης……

  9. Φιλε Δημήτριε,η Αργεντινή και η Τουρκία δεν ανήκαν στην Ε.Ε.Εκτός και προτείνεις να βγούμε απο την Ε.Ε.τη στιγμή που ολοι προσπαθούνε να..μπουνε μεσα(Ναι..είναι βλακες)Η επιστροφη στη δραχμή θα επεφερε κατοχικό πληθωρισμό και τετοια οικονομική και κοινωνική αναστατωση που τα σημερινα προβλήματα θα φαινόντουσαν αστεία μπροστα τους.Επι πλεον,μας δινεται η μοναδική ευκαιρία να εκσυγχρονιστούμε και να δημιουργισουμε βιόσιμη και πραγματική οικονομία οχι βασιζόμενη στα..δανεικά.Γιατι ξοδεύαμε πιο πολλά απο οσα βγαζαμε και γιατί ελεω συνδικάτων ο καθενας μας εβλεπε μονο τον εαυτούλη μας και οχι το σύνολο του πληθυσμού.Βεβαια πολλοί θα διαφωνησουν,αλλά τωρα είναι λιγο αργα και πλεον είναι μονόδρομος η λυση,κι’ας μη μας αρέσει,και ας τη πληρώνουν και πολλοί που δεν φταίνε σε τίποτα.Τα λαθη,δυστυχώς,πληρωνονται απο όλους,είτε αυτά είναι οικονομικά,είτε εθνικά(βλεπε Κύπρος)

Σχολιάστε