"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Κοιτάσματα πετρελαίου ίσα με το 75% των αποθεμάτων της Σ.Αραβίας εντόπισαν οι ΗΠΑ στην ελληνική ΑΟΖ!


 

Αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει διαμορφωθεί μία συμμαχία που ένα μόλις χρόνο πριν, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο πολιτικού θρίλερ και μάλιστα ευφάνταστου σεναριογράφου και όχι πραγματικότητα. Αλλά ο εντοπισμός των μεγαλύτερων ενεργειακών αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή αυτή το έκανε πραγματικότητα: 

Ένας πολύ ισχυρός πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου με τις ευλογίες και την «ομπρέλα» ασφαλείας των ΗΠΑ. Τι συνέβη (πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία πλέον δείχνει να τραβάει τον «δικό της δρόμο», απέναντι από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα);

Τα αποτελέσματα δύο επίσημων μελετών του USGS που στηρίζονται σε μελέτη στοιχείων από 1000 γεωτρήσεις που έχουν διενεργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και από σεισμικές καταγραφές σε έκταση 30 χιλιάδων χιλιομέτρων είναι συγκλονιστικά σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα.

 

Και δεν μιλάμε μόνο για φυσικό αέριο. Μιλάμε για πετρέλαιο, όπου πραγματικά οι αριθμοί που οι ίδιοι οι Αμερικανοί δίνουν στην δημοσιότητα, «ζαλίζουν»:

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις για την ύπαρξη από 54 έως 170 δισ. βαρελιών!

Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή τα εναπομείναντα απολήψιμα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας υπολογίζονται σε 250 δισ. βαρέλια, ενώ η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο η Βενεζουέλα μετράει 275 δισ. βαρέλια! Δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι στιγμής (προσέξτε το «μεχρι στιγμής») έχουν εντοπιστεί σε πετρέλαιο το 75% των κοιτασμάτων της Σαουδικής Αραβίας!

Οι δύο μελέτες του USGS αφορούν στις λεκάνες του Λεβαντινίου στην περιοχή στα ανοιχτά του Ισραήλ , ανατολικά και νοτίως της Κύπρου και του ευρέως Δέλτα του Νείλου που εκτείνεται από την Αίγυπτο μέχρι την Κρήτη και νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Για όσους απορούν γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν ολόκληρο στόλο στα ανοιχτά του Σουέζ μέχρι να υπάρξει «soft landing» του Χ.Μουμπάρακ και του καθεστώτος του.

Με τη μέθοδο των Αμερικανών υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα: Το ελάχιστο, το μέσο και το μέγιστο πιθανό απόθεμα, με συγκεκριμένες πιθανότητες επαλήθευσης.

Για την Ανατολική Μεσόγειο λοιπόν οι δύο μελέτες του USCG λένε ότι:

• Το ελάχιστο απόθεμα, με υψηλότατη πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 95% υπολογίζεται στα 34 δισ. βαρέλια, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν ακόμη 20 δισ. βαρέλια που έχουν ήδη ανακαλυφθεί. Το «συντηρητικό» σενάριο λοιπόν θεωρεί ότι στις συγκεκριμένες λεκάνες βρίσκονται 54 δισ. βαρέλια

• Το μέσο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 50% υπολογίζεται στα 70 δισ. βαρέλια, συν τα 20 δισ. που έχουν ήδη εντοπιστεί, 90 δισ. βαρέλια συνολικά.

• Τέλος το μέγιστο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 5% υπολογίζεται στα 150 δισ. βαρέλια, που μαζί με τα ήδη εντοπισμένα 20 δισ. φτάνει τα 170 δισ. βαρέλια.

Οι μελέτες του USGS έχουν λάβει υπόψη σεισμικές καταγραφές που έχουν γίνει σε μήκος 1500 χιλιομέτρων στη λεγόμενη λεκάνη του Ηροδότου, δηλαδή στη λεκάνη νοτίως και νοτιοανατολικά της Κρήτης, σαφώς εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ ή στα σύνορα με την κυπριακή και την αιγυπτιακή.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου (50-80 δισ. δολάρια υπολογίζουν οι Κύπριοι τα έσοδα από τα μέχρι στιγμής εντοπισθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου) και θα γίνει άμεσα αντιληπτό γιατί οι ΗΠΑ έχουν δώσει την ευλογία τους στον άξονα Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου και βέβαια και την εταιρεία που κάνει τις γεωτρήσεις και θα πάρει την μερδία του λέοντος…

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η μοίρα της Ελλάδας μέσα στην επόμενη πενταετία μπορεί να αλλάξει. Ισχυρή και έξυπνη ηγεσία χρειάζεται και σωστά προετοιμασμένες Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορέσουν όχι να πολεμήσουν, αλλά να αποτρέψουν αυτούς που έχουν διάθεση να απαγορεύσουν στην χώρα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

17 thoughts on “Κοιτάσματα πετρελαίου ίσα με το 75% των αποθεμάτων της Σ.Αραβίας εντόπισαν οι ΗΠΑ στην ελληνική ΑΟΖ!

 1. Κύριε Δημήτρη πρώτη φορά διαβάζω για τόσο μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στην περιοχή μας!Και υπάρχουν πιθανότατα και άλλες;ακόμη περισσότερες;

  Και δεν έχουμε και πρωταπριλιά!!!Επομένως αποκλείεται κύριε Δημήτρη να είναι αθώο έστω ψέμα το άρθρο!

  Τι μπορεί να σημαίνει αυτό λέτε;

 2. Και πουλανε οτι εχουν και δεν εχουν αντι να εξορυσουν τα κοιτασματα,,,,,,,,
  μπραβο μας!!!!!!!!

 3. Φιλε Πελοποννήσιε τα κοιτάσματα του Αιγαίου εχουν βεβαιωθεί απο πολλές πηγές,απο δορυφορικές ερευνες κ.α.απο πολλά χρόνια τωρα και είναι η πραγματική αιτία της Τουρκικής προκλητικότητας για να μας αναγκάσουν να «μοιράσουμε» τον πλούτο αυτό που ανήκει,φυσικά σε εμάς,εφ’οσον διεκδκήσουμε τα δικαιώματάμας.Και φαίνεται πως,επι τέλους,προς τα εκεί στρεφεται η πολιτική μας(δηλώσεις Παπανδρέου στην Τουρκία,)για πρωτη φορά τοσο ρεαλιστικα και χωρίς περιστροφες για τη μη αλλαγή του ισχυοντος καθεστώτος,ηπροσέξξιση(επι τέλους)με το Ισραήλ χωρίς να θίγεται η φιλια μας με τους Αραβες,πραγμα που θα φερει υποστηριξη των ΗΠΑ στο πλευρό μας.
  Hellas patriot τι..πουλήσαμε οσο-οσο και σε ποιόν;Οι δημοσιονομικές μας ανάγκες είναι υπερ επείγουσες,διαφορετικά δεν θα εχουμε να πληρώσουμε τους μισθούς..τον επόμενο μήνα.Οι εξορύξεις και εαν είναι επιτυχείς θα πάρουν μερικά χρονάκια, και άλλα τόσα για να δούμε εισόδημα,ετσι για να μη μπερδευόμαστε.

 4. Αντε να δούμε καμιά άσπρη μέρα, τους λαθραίους να πετάξουνε έξω,
  και να κρατηθούν με τους σκοπιανούς έως ότου γίνουμε ισχυροί στα μάτια τον Ευρωπαίων.

 5. Κάποτε που η Ελλάδα ήταν επίσης πτωχή, υπήρξε ένας πατριώτης ο Αβέρωφ που με τη δωρεά του αγοράστηκε ένα θωρηκτό που έκρινε την τύχη του Αιγαίου. ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ.
  Σήμερα που η Ελλάδα είναι πτωχή και η άρχουσα τάξη πλούσια (600 δις μόνο στην Ελβετία οι αθεόφοβοι-δυο φορές οσα χρωσταμε εξαιτίας τους) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑς ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς να πει οτι μπορεί από όλους αυτούς να συγκεντρώσει όσα χρειάζονται για την ΑΜΕΣΗ αγορά των 6 fremm και των 60 μιράζ των Αράβων. Το συνολικό κόστος είναι κάτω των 10 δις, δηλαδή 1/60 μόνο των κλεμένων της Ελβετίας…
  Το κράτος λοιπόν, (αν είχαμε…) πρέπει να παρέμβει και να ζητήσει (αφού πρώτα πάρει από τις τράπεζες που με χρέωση δική μας χρηματοδοτούν οι τροϊκανοί για να έχουν ρευστότητα τις καταστάσεις όσων έχουν στείλει λεφτά έξω) να επιστρέψουν το 5% (30 δις μόνο της Ελβετίας) αυτών των αποταμεύσεων ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι προμήθειες των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ και λοιπών απαραιτήτων.
  Και ΟΧΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ο ΑΚΗΣ!…

 6. Babis γιατί να πληρώσουν οι πλούσιοι της Ελλάδας τα φαγοποτια των πολιτικών ;
  Εφόσον γνωρίζετε Όλοι Καλα ποιοι τρωγαν με δέκα μάσελες
  Γιατί δεν κατασχετε τις πρωσοπικες τους περιουσίες ;
  Αν η Ελλάδα κατάσχεση τα κλεμμένα των πολιτικών θα έχει ξεχρεωσει
  Δεν θέλω να αναφερθώ στην εκκλιασιαστικη περιουσία
  Με αυτήν θα ήσασταν το πλουσιότερο κράτος
  Λοιπόν βρητε τους ενόχους και τιμωριστε τους , τι περιμένετε ;

 7. Jens Θα ήμασταν το πλουσιότερο κρατος στον κόσμο αν βγαζαμε τον χρυσό απο την βόρια ελλαδα!

 8. Γιατί οι 12 θεοί διάλεξαν την Ελλάδα και τον Όλυμπο για να κατοικήσουν? Κάτι ήξερα αυτοί! (Πλάκα κάνω!)
  Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τον σκοταδισμό της ορθοδοξίας και όπως εφεύρε την δημοκρατία, να εφεύρει ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης τύπου «Nομοκρατία» όπου δεν θα υπάρχουν κόμματα παρα αξιοκρατικά εκλεγμένοι υπουργοί (γερουσία)
  Τότες και μονο, θα ξανά πάρουμε την θέση που μας αξίζει σαν Έθνος.

 9. Τι σχεση έχει η ορθδοξια με το χρεος της ελλαδας και τα λαμογια που έφαγαν τα λεφτα των ελλήνων ρε ζανκλός ;;

 10. Ping, όλο είναι ένα πακέτο αποπροσανατολισμού και συσκότισης της αλήθειας.
  Βέβαια και οι παπάδες κοστίζουν ένα σορό λεφτά στο κράτος και παράγουν μπούρδες,
  (με το μπάρντον καθότι προσβάλω την πιστη σου!) αλλα δεν είναι το χειρότερο.
  Το χειρότερο είναι ότι: Όταν οι Έλληνες λένε θα μας βοηθήσει η παναγία για το ένα και το άλλο είναι επικίνδυνο, όταν η σκέψη φυλακίζεται στα στενά όρια του παραλογισμού δεν παράγει έργο.
  Πρέπει να συμφωνήσουμε, (να το ψάξεις πριν αποφανθείς) ότι όσο περισσότερο πίστη,
  τόσο περισσότερο υποανάπτυκτος λαός, βλέπε από usa, iran, ταλιμπάν κλπ.
  Αυτό που με ελκύει εμένα στο Ελληνικό Ολυμπιακό πνεύμα, είναι ότι οι άνθρωποι
  έπλασαν θεούς ανθρώπινους, με σώματα, ανδρεία, αρχές, κάλλος και ένα σορό
  άλλες αρετές και οι άνθρωποι θέλαν να τους φτάσουν! Και τους πλησίασαν!
  Στον αντίποδα ο χριστιανισμός, που άστα να πάν στο διάολο γιατί θέλω
  πολλές σελίδες να περιγράψω τον αντίποδα του κάλους!
  Πρόοδος, σημαίνει και συμβαδίζει με την ελεύθερη σκέψη.

 11. Ε όχι και αποπροσανατολισμό η θρησκεία ρε συ…
  Όταν οι Έλληνες λένε θα μας βοηθήσει η παναγία, έχουν φτάσει στο ανθρωπίνως ανώτατο όριο και μετά αναλαμβάνει το ανώτερο από τον άνθρωπο!
  (τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν)
  Μην ξεχνάς ότι και οι αρχαίοι κάνανε παρακλήσεις σε κάτι ανώτερο από αυτούς, παράδειγμα στο Δια, ώστε να τους βοηθήσει σε κάτι ή στην Αθηνά για να κερδίσουν κάποιο πόλεμο!

 12. Μακαρι…….αλλα σαν πολλα μας τα λεει το defencenet και αν κρινουμε και απο της κατα καιρους μπαρουφες του,οπως και της ειδησεις του κατα 99% ειναι παραμυθια της χαλιμας,τοτε δεν χρειαζετε και πολλη για να καταλαβεις ποση αξια εχει αυτο που λεει…….

 13. Οπου ακους πολλα κερασια,κρατα και μικρο καλαθι…..αν δε η ειδηση ειναι και απο το defencenet???αστο καλυτερα……

 14. ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΨΑ, ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s