"Greek National Pride" blog / ΑΙΓΑΙΟ / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Ο «πατέρας της ΑΟΖ»


ΜΙΧ. ΙΓΝ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙη προσπάθεια για να μειωθεί η σημασία και η αξία της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε καθηγητές και αρθρογράφους να σπεύδουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να ξεπεράσει τα πολύ δύσκολα.

Ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης που θεωρείται ο «πατέρας της ΑΟΖ» μου έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο παραθέτει στα αγγλικά και τα ελληνικά το άρθρο 56 της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και διερωτάται:



«Να λανθάνω άραγε τόσο πολύ στην ανάγνωση και ερμηνεία του άρθρου στο οποίο η αναφορά στο βυθό και το υπέδαφος της θάλασσας είναι τόσο ρητή και σαφής ή οι διάφορες “παρερμηνείες” της ΑΟΖ προβάλλονται για να συσκοτίσουν το θέμα και να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες;

Ποια άραγε εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιες ερμηνείες ή παραλείψεις, σκόπιμες ή μη, στην ανάγνωση του άρθρου 56, που εγώ αδυνατώ να αντιληφθώ;»

philenews

3 thoughts on “Ο «πατέρας της ΑΟΖ»

  1. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ!!!.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.Η ΤΡΟϊΚΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΟΦΩΝΕ ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΝΕ!!!.

Σχολιάστε