"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

«Δεν πουλάμε ούτε σπιθαμή γης»


«Εμείς εγγυούμαστε ότι δεν θα πουληθεί δημόσια γη. Αντίθετα, η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας είναι άκρως επιβεβλημένη, ακόμα κι αν δεν βρισκόμασταν σε κρίση» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν αποτελεί δέσμευση προς την τρόικα, είπε ότι «ο ενδεικτικός, αλλά με ρεαλιστικές προσεγγίσεις, στόχος των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είναι απόφαση και μόνο της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «είναι δέσμευση της κυβέρνησης να προσπαθήσει να αλλάξει εκείνες τις συνθήκες ώστε, επιτέλους, η αναξιοποίητη δημόσια περιουσία, – την οποία, σε πολλές περιπτώσεις, λυμαίνονται διάφορα συμφέροντα και είναι ακόμα ακατάγραπτη – όχι να πουληθεί, ούτε να εκποιηθεί, αλλά να αξιοποιηθεί, όπως έχουμε υποχρέωση, ως Πολιτεία, να το κάνουμε προς όφελος των πολιτών».

Παράλληλα, παρέπεμψε στη νομοθετική πρωτοβουλία που προανήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας και, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι το τεχνικό μέρος σαφώς και θα προσδιοριστεί, ότι οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ και ότι όποιος κατέχει περιουσία με νόμιμο τρόπο δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί, εκτός αν υπάρχει παρανομία.

Είπε, ακόμη, ότι υπάρχουν πολλών ειδών ακίνητα στη δημόσια περιουσία, ότι θα υπάρχουν ρυθμίσεις που θα τα ξεδιαλύνουν όλα και υπογράμμισε ότι «είναι πολλές οι δυνατότητες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ώστε η πώληση να είναι ένας τρόπος που τον αποκλείουμε».

Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσει να κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία με τον πιο νόμιμο και συμφέροντα τρόπο για το Δημόσιο.

Ερωτηθείς για σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, ότι η πρωτοβουλία αυτή απαντά σε όσους δεν έχουν εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση μιλά για «αξιοποίηση», ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «κακόπιστοι είναι εκείνοι που διακινούν ότι αξιοποίηση σημαίνει πώληση και που ακόμα και σήμερα προσπαθούν ψευδεπίγραφα να ταυτίσουν την αξιοποίηση με εκποίηση και χαριστικές εκποιήσεις της δημόσιας γης, κάτι που σαφώς δεν συμβαίνει».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί και η Ν.Δ. που μέσα σε πολύ θολό τοπίο έρχεται να μας καταγγείλει ότι πουλάμε δημόσια περιουσία, όταν εκείνη μιλούσε για 50 δισ. σε δύο χρόνια».

Για το εάν στους κακοπροαίρετους εντάσσονται και επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι δεν θέλει να προσδιορίσει το είδος συμφερόντων, διότι, όπως είπε, δεν γνωρίζει, ωστόσο τόνισε ότι «σήμερα υπάρχουν συμφέροντα που λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία και θα σταματήσουν να το κάνουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι εδώ και δεκαετίες η δημόσια περιουσία είναι «στον αέρα» και ότι δεν είχε καταγραφεί, ώστε η παρούσα κυβέρνηση να αρχίσει την αξιοποίησή της και σημείωσε ότι εκείνη έχει ξεκινήσει ήδη τις μελέτες για την καταγραφή της, με χρονοδιάγραμμα έως τον Ιούνιο του 2011.

«Με αυτά που γνωρίζουμε σήμερα, ο στόχος των 50 δισ. ευρώ είναι ένας σχετικά ρεαλιστικός στόχος», ανέφερε και εκτίμησε ότι αν υπάρχει καταγραφή, οι δυνατότητες αξιοποίησής της είναι πολύ πιο μεγάλες.

«Δεν μπορούμε να έχουμε υποβάλει τους πολίτες σε πρωτόγνωρες θυσίες και να αφήνουμε απ’ έξω την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε από αυτή να έχουμε επιτέλους και εισοδήματα» τόνισε.

Για το εάν θα αναζητηθούν νέοι τρόποι κάλυψης των στόχων, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των 50 δισ. ευρώ, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Μακάρι να είμαστε σε θέση και να δεσμευτούμε ότι αυτά τα 50 δισ. θα τα βρούμε: αυτό θα έδειχνε και θα δείξει την αποφασιστικότητά μας, αλλά η δέσμευση είναι δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό να κάνουμε τα πάντα, ώστε στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό να εξοικονομήσουμε αυτά τα 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας».

zougla.gr

9 thoughts on “«Δεν πουλάμε ούτε σπιθαμή γης»

 1. Εδώ λέμε ένα μεγάλο και ειλικρινές: Μπράβο Γιώργο! Πάντα τέτοια. Ελπίζω μόνο την ιερή Ελληνική γή που απελευθέρωσαν με το ιερό τους αίμα ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι Έλληνες προ-προ-παππούδες μας και που θα την κρατήσουμε στα δόντια με θυσίες, να μείνει για τα παιδιά μας, τα Ελληνόπουλα στο αίμα αλλά και στο μυαλό και στην ψυχή κιόχι σε τίποτα αριστερά άεθνα τσογλάνια ή στους λαθρομετανάστες και στα παιδιά τους. Εδώ θα πρέπει να είναι η επόμενη ΅εθνική ευαισθησία΅ του Γιώργου και του πασόκ. Θα βρούνε άραγε τη δύναμη και τη θέληση να ξεκολλήσουνε κάποτε από τη θολοκουλτουριάρικη αριστερή μαστούρα τους; Για το καλό της πατρίδας, άμποτες. Και να είναι βέβαιοι πως όλοι οι πατριώτες το σωστό θα τους το αναγνωρίζουνε και θα τους λένε το εύγε με την καρδιά τους.

 2. Αυτό πλέον έχει καταντήσει κωμωδία,
  έρχονται οι επαγγελματίες λασπολόγοι
  με τέρατα και πράματα και τετελεσμένα γεγονότα!
  Τα οποια μετά η κυβέρνηση ρητά και
  κατηγορηματικά τα αρνείται!
  Μα δεν έχουν ντροπή επάνω τους!
  Αυτό δίνει στο πασοκ ευκαρίες να μας πει πόσο …πατριωτικό είναι!
  Όχι σε πωλήσεις γης, όχι στο Αιγαίο,
  όχι στο σκοπιανό κλπ

 3. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 200ΧΡΟΝΙΑ.ΑΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ…….
  Ε ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΡΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ.ΨΕΥΤΕΣ

 4. Ας εφαρμόσουν το αγγλικό δίκαιο όπου η πώληση γης προβλέπει ότι σε 99 χρόνια η γή (μαζί με τα κτίσματά της)επιστρέφει στον αρχικό της ιδιοκτήτη (συνήθως κάποιον απόγονο ευγενούς γαιοκτήμονα). Έτσι κι αλλιώς το μνημόνιο προβλέπει υπαγωγή του στο αγγλικό δίκαιο. Γιατί λοιπόν εμέις 200 χρόνια; 99 και πολλά είναι.

 5. Πάντως αν εννοούν αυτό είναι όντως ψεύτες. Δεν πο΄υλάμε σημαίνει δεν πουλάμε, Τίποτε άλλο μεσοβέζικο και πούστικο. Ενοικιάζουμε σημαίνει ενοικιάζουμε. Άντε για 30 χρόνια, όχι όμως παραπάνω απόμία γενεά. Μετά μιλάμε για πούλημα.

 6. Καταρχην για να μην προτρεχετε,
  ξερετε τι διαδικασιες θελει για να
  πουληθει δημοσια Γη;
  Ξερετε ποσες υπηρεσιες,διεκδικισεις,
  οργανωσεις,δικαστηρια πρεπει να γινουν
  μεχρι να αποδεσμευτουν;;
  Εγω το βλεπω πολυ χλωμο να γινει!

  Καταδευτερον ,το οτι θα πουληθει μια βραχονησιδα,η μια εκταση δεν σημαινει οτι
  αλλαζη και εθνικοτητα,μην τρελαθουμε!
  οποτε δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το κακο να νοικιασει η να πουλησει ακομα το κρατος εκτασεις για να επενδυθουν χρηματα;;;

  Δηλαδη ο σκορπιος του Ωναση δεν ειναι ελληνικο εδαφος;
  Η σπετσοπουλα του νιαρχου;
  Η Κορωνις του Λιβανου;
  η ολες οι εκτασεις που εχουν αγορασει ξενοι
  στην Ελλαδα δεν ειναι ελληνικο εδαφος;;
  η μηπως
  Αυτα που εχουν αγορασει ελληνες στο εξωτερικο
  ειναι ελληνικα εδαφη;;

  Ηδη επρεπε να ειχαν γινει αυτα και χωρις την κριση!
  Στο ντουμπαι δεν εχουν νησια και τα φτιαχνουν για να επενδυσουν!
  Στη Γαλλικη Ριβιερα το κρατος πουλησε εδαφη για να γινουν επενδυσεις…

  Απο το να ειναι ακατοικιτες οι βραχονησιδες
  δεν ειναι καλυτερα να κατοικουντε;;
  Και μηπως εαν κατοικουντε τις βαλουμε στο
  καθεστος να δικαιουνται και υφαλοκρυπιδα;;

  Μακαρι να γινουν εαν ειναι για καλο,
  αλλα να γινουν νομιμα,και με ολες τις
  περιβαλοντικες μελετες.
  Επενδυσεις και νεες θεσεις εργασιας χριαζομαστε.
  Οποτε μην φωναζετε για κατι που ειναι καλο!
  και οποιος φωναζει για προστασια της δημοσιας γης και ξεπουλημα και αλλες τετοιες μαλακιες,γιατι τοσα χρονια δεν φωναζε για την καταπατηση χιλιαδων στρεμματων δημοσιας περιουσιας απο καταπατητες σε ολη την ελλαδα;;; το 40% της δημοσιας γης ειναι καταπατημενο,εκει γιατι δεν υπαρχει ευαισθησια;;;

 7. Παιδιά μην τσιμπάτε πλέον.

  10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ

  (του Νόαμ Τσόμσκυ)

  1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.
  Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί, πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

  2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ.
  Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

  3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
  Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): Ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

  4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ.
  Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

  5. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ.
  Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος. Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

  6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
  Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

  7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ.
  Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

  8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ.
  Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

  9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ.
  Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

  10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.
  Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s