"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Πολιτικά θέματα

Έκλεισε η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ


Στα όρια στατιστικού λάθους (1%) η διαφορά ΠΑΣΟΚ –ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο αυριανό τεύχος του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Ως γνωστόν διαφορά 1% δεν …υπάρχει.

Η κάρτα αυτή δείχνει ότι το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό. Θα επικρατήσει αυτός που θα πείσει τον λαό ότι έχει πρόγραμμα και όραμα για να τον βγάλει απο την κρίση

Είναι φανερό οτι ο ΛΑ.Ο.Σ. ακουμπάει ταβάνι και έχει εξαντλήσει τα όριά του.

antinews.

Σε  συνθήκες πόλωσης το ποσοστό της κ. Μπακογιάννη  θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.

18 thoughts on “Έκλεισε η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

 1. Ευσεβεις ποθει!!!!!!!!
  Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ειναι γνωστο φερεφωνο της δεξιας!!!!!!!!η περισσοτεροι δημοσιογραφοι παλιοτερα γραφανε σε Ελευθερο Τυπο,Απογευματινη κτλ!!!!!!!Ο δε ιδιοκτητης…..του Επικαιρα ειναι γνωστο κομματοσκυλο της δεξιας (αδεξιας)τι θα εργαφε;;;;;;;
  η συμμορια-υποκοσμος της δεξιας (αδεξιας) οσο και αν προσπαθει δεν προκειτε να ΞΑΝΑ-γελασει τον Ελληνικο λαο…….

 2. Zanglos……κανεις σοβαρος ανθρωπος στην Ελλαδα δεν εμπιστευετε ξανα τη νδ…….εκτος απο κατι αφελεις και κατι κομματοσκυλα που το μονο που σκεφτονται ειναι να ερθει η νδ για να πουνε στο δημοσιο!!!!!!!!εχουνε το θρασος να μιλανε και για πατριωτισμο!!!!!ποιοι;;;;αυτοι που χρεοκοπησανε την Ελλαδα…….επειδη ειναι μεγαλη πατριωτες η δεξιοι την χρεοκοπησανε αλλα πατριωτικα,την διαλυσανε και τωρα μας μιλανε για πατριδα ταχα μου ταχα μου!!!!!!!

 3. 12% το ΚΚΕ?
  Και ποιο ειναι το περιοδικο επικαιρα που εχει χρηματα γι ανα παραγγελνει πνελαδικη δημοσκοπηση που κοστιζει δεκαδες χιλιαδες ευρω?
  Τοση μεγαλη κυκλοφορια και εσοδα εχει πια και ας μην το ξερει κανενας?

 4. 45% ΑΠΟΧΗ!!!!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΦΥΓΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ , ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ

 5. 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ

  (του Νόαμ Τσόμσκυ)

  1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.
  Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί, πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

  2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ.
  Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

  3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
  Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): Ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

  4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ.
  Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

  5. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ.
  Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος. Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

  6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
  Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

  7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ.
  Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

  8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ.
  Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

  9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ.
  Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

  10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.
  Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

  Αναρτήθηκε από Όπου Γης – Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη http://opougis.blogspot.com/2011/02/10.html#more

 6. Η εκλεισε η δεν εκλεισε η ψαλίδα το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.Καμια διαφορά δεν προκειται να υπάρξει αν αντί του Γιωργακη εχουμε τον Αντωνάκη.Ολες οι διαφορές υπάρχουν μεχρι να γινει το κόμμα Κυβέρνηση,και μετά,τίποτα δεν προκειται να αλλάξει.Είτε μας αρεσει είτε οχι,το μνημονιο είναι μονόδρομος και τα αλα πυ λέγονται δημοσίως είναι για τους αφελείς που δεν θελουνε να δούνε την αλήθεια.Τα κόμματα και οι αχρηστοι κυβερνητες μας,με τα καθε είδους συνδικάτα και τα συμφεροντα του καθενα μας που δεν νοιαζότανε για το συνολο,βούλιαξαν τον τόπο και για να βγούμε απο το βυθό,θα υποφερουμε.Τα λάθη πληρωνονται,δυστυχώς,και είναι καιρός να ωριμάσουμε σαν λαός απο το να λέμε μονότονα οτι δεν φταίμε εμείς αλλα ..οι άλλοι.

 7. ΕΦΟΣΟΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΔΝΤ ΟΧΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

 8. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ????

  ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΙ ΜΗ ΒΟΛΕ-
  ΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ???????

 9. χα!!!χα!!!τι λες κύριε Δ.Ι.Δηλαδή αν με κάποιο τρόπο έστω και παράνομο συλληφθούν οι υπαίτιοι,δημευτεί η περιουσία τους,εξαναγκασμός τους σε επιστροφή των κλεμμένων δεν θα άλλαζε τίποτα κ.Δ.Ι.δεν ξέρω αλλά με απογοήτευσες κύριε Δ.Ι.Και επί τι ευκαιρία,σας έστειλα ένα email για δημοσίευση το πήρατε,αν όχι γράψτε την ακριβή ηλεκτ,διεύθυνση.-σημείωση το χα χα είναι αυθόρμητο απλώς το έγραψα,δεν υπάρχει μομφή.-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s